icon

Skúsenosti s rakovinou vaječníkov. Potrebujem povzbudenie.

13. máj 2026

Baby, prosím vás, máte skúsenosti s rakovinou vaječníkov 😭😭
Bez príznakov, bez bolestí.
Dnes mi túto krutosť povedala mama. Zajtra jej budú brať vzorku. Bojím sa čo bude ďalej 😐
Ďakujem za každé povzbudenie. 🍀

Strana
z2
sarulinka33
13. máj 2026

Budem sa modliť.Naozaj.Prajem dobre výsledky

janinah
13. máj 2026

Treba pockat na vysledok histologie.skor stresovat nema vyznam.

autor
13. máj 2026
@sarulinka33

Budem sa modliť.Naozaj.Prajem dobre výsledky

@sarulinka33 veľmi si to vážim 😢🥲

autor
13. máj 2026
@janinah

@janinah zle výsledky krvi aj ct/sono

motylik2559
13. máj 2026

@anonym_autor Velmi vela zohrava psychika pri tejto zakernej chorobe. Nech sa mamina skusi nejak obrnit, aby nesla psychicky moc dole, lebo to bude pre nu o moc horsie. Mala som v rodine blizkeho cloveka s rakovinou a tato osobka nastastie zila este dalsich 10 rokov, no vela spravila psychika, mozno to vyznie divne, ale tato osobka si robila srandu este aj z tvaru toho ako ju zasili a nastavila sa nejak tak, ze skratka tuto chorobu premoze ako kazdu inu komplikovanejsiu, ktorou presla uz predtym. Neviem ci ti tato rada pomoze, dufam ze ano❤️ Bud silna, bud pri mamine a treba verit,ze to zvladne. Maminu povzbud. Drzim palceky🤗🍀

autor
13. máj 2026
@motylik2559

@anonym_autor Velmi vela zohrava psychika pri tejto zakernej chorobe. Nech sa mamina skusi nejak obrnit, aby nesla psychicky moc dole, lebo to bude pre nu o moc horsie. Mala som v rodine blizkeho cloveka s rakovinou a tato osobka nastastie zila este dalsich 10 rokov, no vela spravila psychika, mozno to vyznie divne, ale tato osobka si robila srandu este aj z tvaru toho ako ju zasili a nastavila sa nejak tak, ze skratka tuto chorobu premoze ako kazdu inu komplikovanejsiu, ktorou presla uz predtym. Neviem ci ti tato rada pomoze, dufam ze ano❤️ Bud silna, bud pri mamine a treba verit,ze to zvladne. Maminu povzbud. Drzim palceky🤗🍀

@motylik2559 drží sa. No je to šok. Pre všetkých. 😢
Vravím jej že všetko zvládneme, ale pritom plačem. Iba pred ňou sa držím.
Ano,pomôže samozrejme, ďakujem ♥️😘
Dobre sa číta, že je možné pozit aj desať rokov ešte.
😘

anonym_7d89f1
13. máj 2026

Máme skúsenosť, vybraté bolo celé ženské ústrojenstvo, ale od vtedy už 15 rokov žiadne ďalšie problémy... držím prsty, nech všetko dobre dopadne

anonym_45c437
13. máj 2026
@janinah

@janinah ona asi vie prečo sa bojí. Toto povzbudenie by si povedala aj svojmu synovi, alebo dcére v prípade ochorenia vnučky? Gratulujem 🙄

simona20201309
13. máj 2026
@anonym_autor

@motylik2559 drží sa. No je to šok. Pre všetkých. 😢
Vravím jej že všetko zvládneme, ale pritom plačem. Iba pred ňou sa držím.
Ano,pomôže samozrejme, ďakujem ♥️😘
Dobre sa číta, že je možné pozit aj desať rokov ešte.
😘

@anonym_autor bez bolesti bez príznakov- to je dobre znamenie. Toto je nieco co sa da cele vybrať von, takze úspešnosť liečby je väčšinou dobra
Kolegyňa sa dostala zo 4 štádia v 65 rokoch. Ona bude pre mna celoživotná motivácia a NADEJ!
Nech je to pre teba a tvoju mamku tiez pozitívna motivácia.
Držím prsty! Hlavne žiadna panika a bojujte.

anonym_ab7d83
Včera o 02:40
@anonym_45c437

@janinah ona asi vie prečo sa bojí. Toto povzbudenie by si povedala aj svojmu synovi, alebo dcére v prípade ochorenia vnučky? Gratulujem 🙄

@anonym_45c437 ako onkologicky pacient uz takmer 10 rokov (4x recidiva) suhlasim s @janinah. Mimochodom, janinah je zdravotnik a vie, co pise.
Treba proste pockat na vysledok histologie a nepanikarit vopred.

anonym_ab7d83
Včera o 02:43
@simona20201309

@anonym_autor bez bolesti bez príznakov- to je dobre znamenie. Toto je nieco co sa da cele vybrať von, takze úspešnosť liečby je väčšinou dobra
Kolegyňa sa dostala zo 4 štádia v 65 rokoch. Ona bude pre mna celoživotná motivácia a NADEJ!

@simona20201309 len poznamka k ‘bojujte’. Nikdy prosim nehovor onko pacientovi, aby bojoval. Ked mas chripku, tak bojujes alebo sa liecis? ;)

anonym_89c363
Včera o 04:24

Moja mama mala - vsetko jej vybrali,absolvovala oziare a odvtedy je 6r.v poriadku.

autor
Včera o 05:53
@simona20201309

Och, ďakujem vám všetkým za pozitivne správy. 😍
Ja som sa tiež mamy pýtala prečo taký verdikt keď ešte len dnes budú brať vzorku. Tak ze oni to vedia že to bude to. Bola aj na kolone to je našťastie čisté.
@janinah ty na akom odd robím ak smiem vedieť?
Mama je zdravotná sestra, robí na internom.

@anonym_89c363 aj ja som si to tak predstavovala, že hned dnes všetko vybrať a bude v poriadku. Vybrať to vraj zatiaľ nechcú, že nebudú riskovať. Mamke želám nech je už len zdravá.
@anonym_ab7d83 mama sama povedala že bude bojovať, teda liečiť sa 🥰
@simona20201309 to je skvela motivácia a správa 😍 moja má 63 rokov.
Ďakujem.

janinah
Včera o 06:06
@anonym_45c437

@anonym_45c437 ludská tuposť a zlo nemá hranice,alebo ako nazvať,ak do onko témy pripletieš moju vnučku???
Radim roky z pohladu zdravotníka ,mam vzdelanie aj prax.radim najlepšie ako viem a veru sa uz na to vykašlem.Aby mi kdejaky anonym siahal na vnučku a dvihal tlak.
Opakujem pre ostatnych čitajucich.ano.histologia je základ,od nej sa odvija dalsi postup..A su rozne druhy malignych nadorov,zle aj menej zlé.Rozny rozsah.lokalizacia.Nie kazda rakovina je koniec.
Autorka držte sa a spoliehajte sa na odporuçania lekarov.

autor
Včera o 06:12
@anonym_7d89f1

Máme skúsenosť, vybraté bolo celé ženské ústrojenstvo, ale od vtedy už 15 rokov žiadne ďalšie problémy... držím prsty, nech všetko dobre dopadne

@anonym_7d89f1 😍 ďakujem, to tak sa tak dobre číta. Veľa zdravia aj vám. 🍀😘

autor
Včera o 06:15
@janinah

@anonym_45c437 ludská tuposť a zlo nemá hranice,alebo ako nazvať,ak do onko témy pripletieš moju vnučku???
Radim roky z pohladu zdravotníka ,mam vzdelanie aj prax.radim najlepšie ako viem a veru sa uz na to vykašlem.Aby mi kdejaky anonym siahal na vnučku a dvihal tlak.
Opakujem pre ostatnych čitajucich.ano.histologia je základ,od nej sa odvija dalsi postup..A su rozne druhy malignych nadorov,zle aj menej zlé.Rozny rozsah.lokalizacia.Nie kazda rakovina je koniec.
Autorka držte sa a spoliehajte sa na odporuçania lekarov.

@janinah takých ako ty, tu potrebujeme, nevšímaj si blbe komenty.
No iné nám neostáva, ako robiť to čo dr povie.
Ďakujem pekne za rady 😘

kiki68
Včera o 07:09

Mama je teda profi, kym nie je histologia, tak neviete co to je a ake to je vazne. Ale tieto veci maju dobre sance na liecbu, cize drzat sa toho, ze medicina je dost daleko a vie pomoct

autor
Včera o 08:07
@kiki68

Mama je teda profi, kym nie je histologia, tak neviete co to je a ake to je vazne. Ale tieto veci maju dobre sance na liecbu, cize drzat sa toho, ze medicina je dost daleko a vie pomoct

@kiki68 tak jej povedal primár že Bohu žial je to to. Teraz len chcú vedieť konkrétne 😥
Hrozne sa bojím 😭

alenka58
Včera o 09:07
@anonym_autor

@kiki68 tak jej povedal primár že Bohu žial je to to. Teraz len chcú vedieť konkrétne 😥
Hrozne sa bojím 😭

@anonym_autor dnes sú ozaj šance na liečbu priaznivé, je tu skupina onkopacientov tam sa môžeš informovať možno ťa to upokojí

alickapusinka
Včera o 10:21

Verím že to bude dobre neboj všetko dobre dopadne..Pokiaľ úplne nie je potvrdene ešte to nemusi byť pravda.Dúfam že to pravda nebude vôbec že to bude nič vážne.Treba zachovať pred maminou kľud a pokoj ešte nič nie je iste.Neverím že pri rakovine vaječníkov by nemala žiadne príznaky myslím krvacanie, bolesti.A navyše ak by sa nedajbože zistila ta pliaga tak teraz je medicina na lepšiej urovni ako pred rokmi. Mám kamarátku a jej rodičia si ju adoptovali nakoľko jej mama mala taku istu diagnozu a žije už 33 rokov.Takže ešte ak nič nie je iste netreba sa zbytočne stresovať ani mamu.Veľmi zo srdca držim palce aby všetko dobre dopadlo.

kiki68
Včera o 12:08
@anonym_autor

Hrozne sa bojím 😭

@anonym_autor moj muz v tomto smere pracuje, naozaj dnes to nie je taka zla diagnoza. Musela by mat nejaky raritny typ, vacsina toho reaguje na liecbu.

autor
Včera o 12:46
@kiki68

@anonym_autor moj muz v tomto smere pracuje, naozaj dnes to nie je taka zla diagnoza. Musela by mat nejaky raritny typ, vacsina toho reaguje na liecbu.

@kiki68 pracuje na onkológiu?
Môže mi povedať ako sa postupuje?
Veľmi si ma ukludnila, ďakujem.

autor
Včera o 12:49
@alickapusinka

Verím že to bude dobre neboj všetko dobre dopadne..Pokiaľ úplne nie je potvrdene ešte to nemusi byť pravda.Dúfam že to pravda nebude vôbec že to bude nič vážne.Treba zachovať pred maminou kľud a pokoj ešte nič nie je iste.Neverím že pri rakovine vaječníkov by nemala žiadne príznaky myslím krvacanie, bolesti.A navyše ak by sa nedajbože zistila ta pliaga tak teraz je medicina na lepšiej urovni ako pred rokmi. Mám kamarátku a jej rodičia si ju adoptovali nakoľko jej mama mala taku istu diagnozu a žije už 33 rokov.Takže ešte ak nič nie je iste netreba sa zbytočne stresovať ani mamu.Veľmi zo srdca držim palce aby všetko dobre dopadlo.

@alickapusinka vzorky dnes odobraté, teraz už len to dlhé čakanie na výsledky. Nemala žiadne bolesti ani krvácanie, žiadne problémy.
Zistili to úplnou náhodou.
Prišla z práce s opuchnutou tvárou. Na druhý den už mala tvár naozaj opuchnutú. Bola u dr a tym táto tragédia začala.
( Týždeň brala nový liek na tlak a pôvodne to mala byť len alergia na nový liek) 😐
Ďakujem za krásne povzbudivé slová 😘❤️

autor
Včera o 12:51
@alenka58

@anonym_autor dnes sú ozaj šance na liečbu priaznivé, je tu skupina onkopacientov tam sa môžeš informovať možno ťa to upokojí

@alenka58 niekedy by som sa najradsej v tom nerypala, čím viac zisťujem o tom, tým viac plačem.
Je to ako zlý sen 🙁

alenka58
Včera o 13:40
@anonym_autor

@alenka58 niekedy by som sa najradsej v tom nerypala, čím viac zisťujem o tom, tým viac plačem.
Je to ako zlý sen 🙁

@anonym_autor vždy je to pre každého ako zlý a neuveriteľný sen, ale treba z toho vyťažiť najviac čo sa dá, všetko čo pre maminu spravíš jej veľmi pomôže, ja sama som onkopacient tak viem o čom píšeš

simona20201309
Včera o 15:32
@anonym_ab7d83

@simona20201309 len poznamka k ‘bojujte’. Nikdy prosim nehovor onko pacientovi, aby bojoval. Ked mas chripku, tak bojujes alebo sa liecis? ;)

@anonym_ab7d83 lebo povedal kto? Ty? Nikdy nehovor nikomu co moze a nemoze hovorit

anonym_ab7d83
Včera o 15:41
@simona20201309

@anonym_ab7d83 lebo povedal kto? Ty? Nikdy nehovor nikomu co moze a nemoze hovorit

@simona20201309 lebo tym podvedome vnucujes pacientovi predstavu, ze si nemoze ani poplakat a musi byt stale silny, optimisticky a hadam aj vesely... Viem to z vlastnej skusenosti a kedze sa liecim uz skoro 10 rokov, tak som za tie roky postretavala uz naozaj velmi vela onko pacientov.
Akurat predvcerom som na infuzke stretla dalsiu pani, ktorej toto rodina a okolie tlcie do hlavy a ona je z toho na prasky a chodi plakat tajne. To mi je uz len podpora od rodiny. Ano, je mi jasne, ze to vsetci myslia dobre, ale toto naozaj nepomaha. Psychika je dolezita sucast liecby a aj spracovanie danej situacie. Proces akceptacie vsak zahrna aj nebyt silny, plac, krik, unavu, atd.

alickapusinka
Včera o 15:47
@anonym_autor

@alickapusinka vzorky dnes odobraté, teraz už len to dlhé čakanie na výsledky. Nemala žiadne bolesti ani krvácanie, žiadne problémy.
Zistili to úplnou náhodou.
Prišla z práce s opuchnutou tvárou. Na druhý den už mala tvár naozaj opuchnutú. Bola u dr a tym táto tragédia začala.
( Týždeň brala nový liek na tlak a pôvodne to mala byť len alergia na nový liek) 😐
Ďakujem za krásne povzbudivé slová 😘❤️

@anonym_autor och verím že to bude dobre medicina pokročila.Veľmi držim mamine palce.len dívne že žiadný príznak až na tu opuchnutu tvár.Och musite veriť že sa to bude zlepšovať.Koľko ma mama rokov.

simona20201309
Včera o 15:54
@anonym_ab7d83

@simona20201309 lebo tym podvedome vnucujes pacientovi predstavu, ze si nemoze ani poplakat a musi byt stale silny, optimisticky a hadam aj vesely... Viem to z vlastnej skusenosti a kedze sa liecim uz skoro 10 rokov, tak som za tie roky postretavala uz naozaj velmi vela onko pacientov.
Akurat predvcerom som na infuzke stretla dalsiu pani, ktorej toto rodina a okolie tlcie do hlavy a ona je z toho na prasky a chodi plakat tajne. To mi je uz len podpora od rodiny. Ano, je mi jasne, ze to vsetci myslia dobre, ale toto naozaj nepomaha. Psychika je dolezita sucast liecby a aj spracovanie danej situacie. Proces akceptacie vsak zahrna aj nebyt silny, plac, krik, unavu, atd.

@anonym_ab7d83 ale toto je tvoj postoj a tvoje vnimanie. Ja poznám iný prípad. Presný opak. My to nazývame bojom a bojujeme.
To je ako vychovať jedno dieta a napísať o tom knihu ako máš dieta vychovávať aj ty. Mozno blbý príklad ale verim ze chapes co sa tym snažím povedat.

anonym_5f17bf
Včera o 16:10

Aj my mame v rodine, už je to skoro rok čo sa to dozvedela, najprv chemo a až potom vybrali vsetko. Teraz je na bio liečbe. Zatiaľ sa drží, výsledky dobre a to jej tiež už vraveli že to ma zle, že neskoro prišla.

Strana
z2