Ako riešiť zimu v paneláku v Žiline?
Dobrý deň,chcem sa len informovať bývam v paneláku v Žiline a doteraz nám nekúria ani neprekurujú ani na noc, ale teda už je aj dosť chladno podľa mňa. Dcéra prechladnutá riadne, ja tiež a slimák sa nám aj zaviečkoval. Ako je to s kúrením u Vás?
@tulipanik12 tu sa kurilo uz 3x ... zapol som si kotol v dome 😄😁😅
... ale inak temperovat by uz u vas v panelaku mohli, ked je denna priemeran teplota pod 15 'c po 3 dni po sebe.. Len ludia to vacsinou nechcu, aby usetrili. A ak mate velky zdroj ext.dodavatela tepla, oni sa koli jednemu vchodu rozkurovat kotly nebudu.
@tulipanik12 preco si na noc neprikuris el. miniradiatorom olejovym?
@luxus10 na noc zvyknem zapnúť na sporáku všetky 4 horáky naplno a teplo prechádza aspoň do detskej izby, inak mám len taký malý el.fukár, ktorým zvyknem prekúriť, keď sa malá okúpe. No nejde o to,ale o to, že nám neskutočne zdvihli nájom tento rok a ešte stále nekúria !!!
sme neďaleko teba - MT ....
nekúrime ešte vôbec, spíme celú noc pro otvorenom okne.
v dome máme stále 23 st.
Pozerám že v ZA je teplejšie ako v BA, ja mam v noci otvorené okno.
Kúriť má ani nenapadne, byty sú stále vyhriate
@luxus10 v bytovke som zil vacsinu zivota a kedze otec okrem ineho bol aj kurenar, tak viem, ze najcastejsim problemom oneskoreneho kurenia byvala neodvzdusnena sustava a bordelom ucpate ventily, takze dokial sa nezacalo riadne vykurovacie obdobie a tlak v sustave sa vplyvom teploty zvysil, tak bublinky vzduchu dokazali uspesne blokovat vyhrievanie vacsiny radiatorov v okruhu. Ten kto si pravidelne koncom leta pohybal hlavicami/ventilmi a odvzdusnil radiatory, tak si vychutnaval aj obdobia temperovania, t.j. ked len na nizku teplotu sa vyhrieva okruh.
@deti95060810 no neviem, už teraz je v kuchyni 20'C a to sa tam varilo ! A ešte je len 16.20.
Tiez som zo ZA , fakt Ti je zima ? Ja mam este aj vetracku v noci otvorenu. Len syn ma okno zavrete
@tulipanik12 máte odvzdusnene radiátory, pred týždňom sa na Solinkach určite prekurovalo neviem ako v ostatných častiach. My sme na Kysuciach ale tiež máme ešte na noc vetracku otvorenú a nekurime
@ivik4 akože, hovorím cez deň akurát, keď svieti slnko je teplo a slimák nebýva zaviečkovaný nikdy .
@luxus10 keby v dome,tak už si dávno zakúrim
teplé ponožky na nôžky, vestu, alebo celkovo teplejšie oblečenie. načo kúriť ked je pomerne teplo, potom budete fňukať že máte veľké nedoplatky.
miestnosti nemajú byť vykúrené, stačí bežná teplota, ale lepšie na pocit a lacnejšie na € je obliecť sa teplejšie.
darmo ti napíšeme ako je to u nás, ked žijeme v úplne odlišnom prostredí a máme iné budovy
@tulipanik12 hlavne s tým sporákom pozor ..veľmi zlý nápad a nejedná domácnosť tak vyhorela
@tulipanik12 ale ja pisem ivik4,... jasne z v dome si zakuris...ja ta chapem...
@bbshop on je s dozorom
@tulipanik12 to pri ňom stojíte celý čas?
Radšej na tom sporáku navar na večer polievku nech vás zahreje aj zvnútra a dajte si dobré oblečenie.
@bbshop je úplne nepodstatné ako zvyšujem teplotu v byte, mňa len zaráža, že pri dvojnásobnom zdvihnutí nájmu len tento rok ešte neprekurujú!
@tulipanik12 prekvapovať by ťa to veľmi nemalo, veď roky má tepláreň nastavené pravidlá kedy vykurovacia sezóna začína. A denné teploty naozaj nie sú také nízke aby sa kúrilo
@tulipanik12 na to aby sa kurilo musia vonkajsie teploty klesnut pod vyhlaskou stanovenu teplotu.
preto platí vo vyhláške aj druhá podmienka a tou je, že sezóna začína v momente, keď priemerná denná teplota vonku klesne dva dni po sebe pod 13 °C
teplota sa meria v tieni o 07:00, 14:00 a 21:00, pričom predpoveď počasia nehovorí, že by v najbližších dňoch malo prísť k otepleniu oproti meraniam
https://cenyenergii.sk/2021/05/02/vykurovacia-s...
Najlepšie investovať do klímy. V lete vám chladí a presne na takéto obdobie sa používa na vyhriatie.

@tulipanik12 fuha, no my sme v Ke a teda v byte mame v noci 25stupnov ešte stále. A neviem kedy budú topiť