Je reálne nájsť si prácu na polovičný úväzok v Žiline?
Ahojte. Ďakujem za milé odpovede vopred.
Je možné a reálne nájsť si nejakú pomerne dobrú kancelársku prácu v Žiline ak mám dva tituly z humanitných škôl? A Phdr?
Angličtinu na b2 - Maturitu? Ci si mam spraviť štátnicu b2 a snažiť sa dostať do nejakej súkromnej školy a učiť tam na polovičný úväzok?
Co pozerám práce na polovičný, tak iba čašník barman predavačka a nič pre mňa.
Musí to byť práca iba na polovičný. Ideálne skrátený úväzok resp. hybridne a v Žiline bez dochádzania.
Výuka angličtiny mi napadla. Lenže jazykové školy súkromné chcú živnosť. V štátnej škole ma nezamestnaní nemám ped. Minimum.
Živnosť už mát nechcem. T
To sa neoplatí. Keď spomeniem polovičný nechcú dat.platovo za polovičný úväzok aspoň 600 e v hrubom je možné? Aké sú teraz vlastne trhy prace v Žiline?
Bola som roky mimo slovenska, vrátila som sa pred týždňom do Žiliny. Na upsvar je to mŕtve tam bola som tam.
Ideálne niečo v cestovke alebo podobne. Alebo nejakej malej firme. Na dlhodobo chcem.
Prieskum trhu si robím v Za, ale úprimne nič moc.
Robila somskôr freelancing a niečo si z neho nechávam a opatrujem tiež chorú mamu takže polovičný jedine. Max 4 hodiny denne.
@anonym_autor neviem ako v ZA, ale v KE je to dosť nerealizovateľné. Nám tiež VŠ, medzinárodné certifikáty z AJ na C1 úrovni, prax 15 rokov a na polovičný úväzok po rodičovskej kvôli postihu dieťaťa neviem nájsť už veľmi dlho polovičný. Ano do obchodu na nevezmú, lebo som prekvalifikovaná. Na plný úväzok som mala už 2 ponuky, a celkom dobré.☹️
2 tituly z humanitnych skol? a PhDr? - konkretizuj, z toho nie je jasne nič. to je len vata, čo píšeš.
a co si robila v zahranici? ake mas skusenosti?
Nie, s tymto co si napisala v Ziline nic nenajdes. Tvoje tituly nikoho nezaujimaju. Treba napisat co realne vies robit, s cim vies pracovat. Anglictina slaba, ani certifikat nemas, ani pedagogicke minimum. Nemas velmi co ponuknut.
Mas len poziadavky.
@anonym_autor neviem ako v ZA, ale v KE je to dosť nerealizovateľné. Nám tiež VŠ, medzinárodné certifikáty z AJ na C1 úrovni, prax 15 rokov a na polovičný úväzok po rodičovskej kvôli postihu dieťaťa neviem nájsť už veľmi dlho polovičný. Ano do obchodu na nevezmú, lebo som prekvalifikovaná. Na plný úväzok som mala už 2 ponuky, a celkom dobré.☹️
@anonym_6b39ea to nie je ze prekvalifikovana. Oni ti nie su ochotni platit viac len kvoli tomu ze mas skoly. Oni tvoje skoly na vykon prace nepotrebuju. Zamestnali by ta, ak by si bola ochotna pracovat za "stredoskolsky" plat.
@anonym_6b39ea to nie je ze prekvalifikovana. Oni ti nie su ochotni platit viac len kvoli tomu ze mas skoly. Oni tvoje skoly na vykon prace nepotrebuju. Zamestnali by ta, ak by si bola ochotna pracovat za "stredoskolsky" plat.
@anonym_ca0bc8 to práve nie je pravda, ja som si posielala žiadosti, kde mám uvedené všetko, že som právnik s 15 ročnou praxou, ale pre rodinné pomery môžem len na 4 hodiny. A nie jeden obchod mi povedal, že nemajú záujem. Rovno mi povedali, nech skúsim u advokáta, ale tam ma zase nevezmú, lebo na 4 hodiny sa im koncipient neoplatí, štátna správa má len plne úväzky.
@anonym_ca0bc8 niekoľkokrát som sa stretla, že ľudia, ktorí chceli ísť robiť “jednoduchšiu” prácu aj za nižší plat, lebo boli vyhorení z tej, na ktorú boli kvalifikovaní, mali problém… nie lebo pýtali veľa, asi každému je jasne, že to je fix a nie tabuľkový plat, kde titul môže pomôcť, no zamestnávatelia sa obávajú, že takýto človek sa im tam nezohreje a v sekunde ako nájde niečo lepšie, tak odíde
@anonym_ca0bc8 to práve nie je pravda, ja som si posielala žiadosti, kde mám uvedené všetko, že som právnik s 15 ročnou praxou, ale pre rodinné pomery môžem len na 4 hodiny. A nie jeden obchod mi povedal, že nemajú záujem. Rovno mi povedali, nech skúsim u advokáta, ale tam ma zase nevezmú, lebo na 4 hodiny sa im koncipient neoplatí, štátna správa má len plne úväzky.
@anonym_6b39ea
ale tak to dava zmysel, ked hladaju predavacku, tak predsa nevezmu pravnicku s 15 rocnou praxou, vezmu predsa taku, co robila predavacku predtym
@anonym_6b39ea
ale tak to dava zmysel, ked hladaju predavacku, tak predsa nevezmu pravnicku s 15 rocnou praxou, vezmu predsa taku, co robila predavacku predtym
@anonym_a5c1bd áno, to dáva zmysel a ja sa im nedivím, predavačiek na výber majú kopu. Takže nájsť prácu na polovičný v určitých profesiách je mega problém.
@anonym_6b39ea chodila som upratovať, jeden čas aj pomocné záhradnícke práce, ešte ostávala pomocná sila v kuchyni, no to som nechcela. Tam tituly nikoho nezaujímali, ani som ich nespomínala.
Som z dediny, takže možnosti veľmi obmedzené. V meste si viem predstaviť aj doučovanie aspoň na prilepšenie. Držím palce, nech niečo nájdeš.
Nie, s tymto co si napisala v Ziline nic nenajdes. Tvoje tituly nikoho nezaujimaju. Treba napisat co realne vies robit, s cim vies pracovat. Anglictina slaba, ani certifikat nemas, ani pedagogicke minimum. Nemas velmi co ponuknut.
Mas len poziadavky.
@anonym_ca0bc8 že angličtina slabá 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ kebyže má A2 tak áno slabá.. ale B2? To je lepší priemer. Či každý kto nemá C1 so štátnicou je vlastne neschopný?
@anonym_ca0bc8 že angličtina slabá 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ kebyže má A2 tak áno slabá.. ale B2? To je lepší priemer. Či každý kto nemá C1 so štátnicou je vlastne neschopný?
@anonym_76f93a Ona chce ANJ učiť a tam jej B2 určite nestačí. Čašníčku s tým robiť môže, komunikovať a obsluhovať hostí, prípadne pracovať niekde na recepcii, hoci aj tam je veľa záujemcov z radov študentov, ktorí majú úroveň C1, prípadne slušne ovládajú okrem ANJ aj ďalší jazyk. Doba, keď mladí jazyk nevedeli, je dávno preč. Dnes angličtinu naozaj ovládajú aj deti končiace ZŠ, bežne v nej čítajú knihy, pozerajú filmy, komunikácia im nerobí problém. A Žilina je plná študentov a mladých ľudí, je tam veľká konkurencia.
@anonym_76f93a ale na vyčovanie ANJ to nestačí
@anonym_76f93a ale na vyčovanie ANJ to nestačí
@michaelacabadova to je pravda... Ale inak vyznie, že tvoja angličtina nestačí sa učenie v jazykovej škole ako komentár angličtina slabá, certifikát nemáš a tvoje tituly nikoho nezaujímajú.

@anonym_autor Sotva. Napíš, čo konkrétne si vyštudovala a čo vieš robiť, len samotný titul dnes nikoho nezaujíma. A učiť s B2? Nedaj sa vysmiať, túto úroveň má priemerný stredoškolák. Učiteľov angličtiny je v Žiline dostatok, keby si tak mala matematiku, fyziku, chémiu, to áno, to by si si mohla vyberať. Ak chceš učiť, tak sa orientuj na prírodné vedy.