icon

Klinická biochémia Žilina

17. aug 2022

Dobrý deň, Dnes som odovzdávala materiál -vzorku krvi na vyšetrenie nejakych parametrov ako samoplatca, odo mňa však žiadne peniaze nepýtali, keď som odovzdávala materiál, kedy teda ˇ budem platiť?

panelacikova
17. aug 2022

žiadanka bola od lekára? lebo ak áno, je možné, že to "prepláchnu" cez poisťovňu... inak to nevidím, lebo platí sa normálne vopred. teda ja som platila pred rokom vopred

autor
17. aug 2022

@panelacikova áno, papier mám od lekára ale napísali mi tam že som samoplatca akurát nič odomna nikto nepýtal... ta platba vopred-to si od vás vypýtali keď ste odovzdávali vzorku pri okienku? Inak si to neviem vysvetlit

panelacikova
17. aug 2022

no tak uvidíte, keď pôjdete pre výsledky, čo vám povedia. možno zabudli. mne vzali platbu hneď pri odovzdaní vzorky (áno, pri okienku).

autor
17. aug 2022

@panelacikova prepacte že som taká otravná ale vôbec neviem ako to funguje tak sa spýtam ešte, to kedy mam prísť po výsledky? Ja som myslela že to príde naspäť k dr tie výsledky -_- dúfam že len moju vzorku vyhodnotia aj bez tej platby no a že ten odber nebol zbytočný

majla87
17. aug 2022

Nooo, ja ked si nosim ako samoplatca, tak im to aj pri okienku poviem a rovno vyplatim. Oni si nemusia hned vsimnut, mozno sa ani hned nepozeraju na ziadanku. Ak si ich neupovedomila a neopytala na vysledky (kedy a kam pridu), tak sa tam vrat a dories si to radsej.

autor
18. aug 2022

@panelacikova
@majla87 baby tak dnes som tam bola po výsledky, pani sa má spýtala či som samoplatca a ja že hej, kukla do PC a mi iba podala výsledky a usmiala sa na mna a to bolo všetko, zas nikto nič nepýtal odo mna žiadne peniažky... pošlú mi faktúru ? Fakt neviem už

panelacikova
18. aug 2022

autorka: ty si trubka, mala si sa opýtať 😀 no veď uvidíš, ak pošlú, pošlú. ak nie, tak to premelú cez poisťovňu, mne sa tak v minulosti stalo, keď na žiadanke bola pečiatka lekárky, že dokonca sami sa mi navrhli, že to dajú na poisťovňu a ak neprejde, budú ma kontaktovať. a prešlo, nik sa mi neozval 🙂

majla87
18. aug 2022

🤯

autor
18. aug 2022

A dokonca ešte aj tie výsledky sami poslali k dr, čiže ja som šla zbytočne pre tie výsledky, keďže ich už dr mal ale ok 🙂 ako nieje to horibilná čiastka na platenie, praveze som bola pripravená to zaplatit, ale nevadilo by mi keby mi to uhradí poisťovňa keďže si platíme nemalé odvody 🙂

bykaterina
18. aug 2022

Nemalé odvody si ma pobavila 😂 pozri sa na pásku koľko odvadzas na zdravotnú poisťovňu. Ak Teda nezarábas 3000 mesačne.

autor
18. aug 2022

@bykaterina keby Som aj zarabala 3000e, pomer odvedených peniazkov na zdravotku je rovnaký či 3000 či 300e to snáď nemusím spomínať, a prečo si to nedať preplatiť zdravotkou, ak je to teda možné ? Vy rada vyhadzujete peniaze len tak keď nemusíte?🙂

bykaterina
18. aug 2022

No neveim odkiaľ to máš že rovnaký. Pozri si výplatnú pásku.
Viď plát 3000 v hrubom a 700 v hrubom

bykaterina
18. aug 2022
autor
18. aug 2022

@bykaterina ale je to ROVNAKY pomer, rovnaké percento odvedené na ZP... 4% z HM u obidvoch

bykaterina
19. aug 2022

Áno 4percenta ale pointa bola inde 😉

majla87
19. aug 2022

Ked ti to brali ako samoplatcovi, tak ti to pravdepodobne nepreplatia (xy dovodov) a strhnu to lekarovi. Myslim ze tu nastala chyba komunikacie z tvojej strany. Ja si neviem predstavit tam prist po vysledky a ked mi ich podaju, tak odidem bez slova a bez opytania, ze ako teda s uhradenim. To je mimo mojho chapania uz.