Kočíkovanie, stretávky a akcie mamičiek zo Žiliny
ahojte, rada by som vytvorila temu nieco ako kam do mesta...ak viete o dakej akcii vhodnej pre deti, mamicky, snazilky...hodte to sem🙂
ak ste otravene s kocikovania len osamote, ak uz zacinate blabotat ako vase ratolesti....sem s navrhmi na stretnutia🙂
kedze tema zilina akosi stichla, mozno tato tema zaujme. prijemne pisanie🙂
My do Lesoparku chodime len v lete, od nas je to daleko😝 A velmi sa nam tam nepacia ani tie preliezky, pre nasho akrobata dost krkolomne😀 Ale na prechadzky je super.
@michaspi kludne mozme🙂
@maminka142 🙂 prisli sme z kupkania v mclevik a sme grogy, mala uz spi a mu to iste na gauci a ja meliem z posledneho tiez🙂 bolo super...odporucam hlavne koli saune.
@d_anica ahoj🙂 prebalovacie miestnosti su dve mirage - pri kine na hornom poschodi- ale neda sa tam zamknut. v auparku je na prizemi v strede medzi la roche a datartom - tam je super. vzdy tam s malou zajdem aj ked nevyvadza. nakojime umyjem si ruky a ideme dalej.len tak vonku by som kojila len v pripade nudze a hlavne cez leto🙂
@adusased my asi tiez papuce ale ja mam ovulaciu asi lebo by som pelesila 🙂))) ale muz je k.o.:))), tak asi MK a telka:(
@adusased juj dobre bolo sme sa vysaunovali a vyclapkali, bolo trosku viac ludi ako minule ale dalo sa. akurat ma sklamalo, ze v prezliekarni sa bezne pohybuju aj ockovia a mne to robi problem ked sa chcem prezliect alebo nakojit...ked som na to upozornila, mamicka oteckova podotkla ze to sa este nestalo aby musela muza posielat mimo miestnost kde sa zeny prezliekaju. asi som divna ked nechcem vytahovat cecok pred cudzim chlapom. ale pohoda odisiel...len taky postreh.
@wilsonka tak to uz je co aby si muza prehovarala 😀 ....fuha, tak ale to by ma nasralo,to nechcem ani ja a to nekojim ale malo by snad chlapa sameho napadnut proste odist nech sa zeny oblecu nie????vsak to je chore, a este ti taku blbost odvrkne, niekto kojenie berie ako intimnu zalezitost a nie aby na zenu niekto cumel, a to nemusi ani vyslovene cumiet, ale ludia su uz takí 😠 ja neznasam spolocne prezliekarne, mne este aj v nemocnici vadilo, ked som kojila a za spolubyvajucimi prisli rodinny prislusnici /samozrejme na izbu/ a pozerali sa 😒
@adusased nechcem sa chvalit...chcem pochvalit nadstandard v ZA porodnici- bola som tam 6 dni -360 e
mama bola dva dni nonstop so mnou, navstevy kedy chces ako dlho chces, lekari a sestricky boli pritulni ako macicky🙂)) fakt az prilis starostlivost.... ale naj bolo- krasna velka kupelka s bidetom- moj naj kamarat kedze som bola zasita. este vecer ( mala sa narodila o 19tej prisiel muzov ocko kuknut o 22:00. muz spaval s nami- manzelska postel. obrovsky balkon, telka, net....no dostali sme to ako darcek, sama by som v zivote nevysolila tolko.ale neviem si to vynachvalit dodnes- krasna drevena koliska pre malu, stlmovacie svetla...no super proste.
juj som si zaspominala🙂 pri druhom na to budem setrit🙂 . dokonca nam dali vybrat s niekolkych izieb-mali sme zltu muz vybral kym mna pripravovali na porod.
v nemcku je toto standard:( no ale pam boch zaplat aj tak za nase zdravotnictvo a socialny system ked tu citam ako baby maju kratku matersku, ziadne vysetrenia v tehotenstve...hroooza.
@wilsonka ja som bola v CA ale som tiez velmi spokojna, ked som bola hned po porode tak som 3 dni lezala na rizikovom,lebo mali asi vela rodiciek,ale tam bolo fajn,len sme boli 3 na izbe, ale potom ma presunuli na sestonedelie, aj som si chcela priplatit nadstandard, ale sestricka ma prehovorilaze co na ten den dva budem minat a boli sme tam dalsich 5 dni 😀 ale potom uz bolo fajn,lebo som bola len s jednou na izbe a tiez vlastna kupelna a vedeli sme sa dohodnut a uz potom chodili len muzi za nami.....ty ja som uplne bez hanby som si nalozila jelito ale s tmavym chlebom 😀
@adusased taká pikoška z môjho prvého pôrodu... predstavte si, pôrodná sála, na jednom konci dvere a od nich išli 3 "kozy", predelené iba plentou. Pred 8 rokmi už tak začali muži chodiť k pôrodu. Ja som tam nikoho nemala, mňa dali do stredu a mamičku s manželom dali až úplne nakraj, na opačný koniec ako sú dvere. No roď v pohode, keď z vedľa na teba kuká cudzí chlap 😀 😀 😀 . Ale ľutovala som aj jeho, nemohol sa odtiaľ pohnúť ani na záchod...iba zle zorganizované 😉
@adusased to sme sa o chlp minuli. Ja som tiež druhú rodila v CA a tiež som bola na rizikovom pre nedostatok miesta. Síce to bola 3 postelka, ale stalo sa mi, že som tam bola 2 dni sama a dva dni sme tam boli dve. V susediacej izbe nebol nikto, takže sprcha a WC iba pre teba...malý nadštandard zadarka 😀 😀 😀
@maminka142 ahoj , nam akurat pred minutou odisla navsteva, tak muz dnes spi v obyvacke, lebo by sme sa s malym asi cez noc opili vyparmi z borovicky 😀 zajtra dalsia oslava...ale to uz rodinnou...ja som bola v CA,takze v tomto nepomozem 😝
@adusased hihi, tak to som rada, že nie som sama, čo ma same oslavy 😀 Presne aj ja s malou ideme radšej do obyvačky, ked mm pije, aby sme sa neopili vyparmi 😀 A vtedy aj viac chrápe, takže sa aspoň lepšie aj vyspíme 😀 😀 😀
O Čadci som tiež počula same chvály 😀
@maminka142 no presne ako vravis 😝 dnes sme od 18tej konecne doma, maly trosku pajedi ale inak ok, na oslave isiel z rucky do rucky, tak som rada, ze ma svoj pokoj uz 😉
@adusased my sme mali takýto piatok, ako som už spomínala. My na to máme zriadenú "trucovňu". Mužíček pekne došiel o 2 v noci, vyžral, čo sa dalo a pekne "odštvorkoval" hore. Spal až do 15.00h. Ja som pekne ráno zakúrila, dala staršej raňajky, obstarala malinkú a šupajda my dve na nákupy, nech máme čo jesť 😀 . Keď som došla, akurát ešte pokrčený vonku stál a fajčil 😠 . Ja cez víkend net skoro vôbec nestíham.
@maminka142 Ja som bola rodiť v Čadci. Rozmýšľala som aj nad Martinom, ale akurát v tom období tam opravovali most, čo ide zo ZA, tak sme to nechceli riskovať. V čadci som bola veľmi spokojná. Síce už rodiť nepôjdem, ale čadcu môžem iba odporučiť 😉
Kočky neviete poradit, kde v meste by som zohnala nejake mikulasske/vianocne oblecenie pre drobca /okrem Tesca/??
Ahojte baby, no ja tiez chodim do mclevik kazdu stredu. Inac byvam v centre a na vianocne trhy sa urcite chystam! je toho tu strasne vela popisaneho, nejako to vsetko nestiham citat ......... Byva niekto blizko centra?

@wilsonka no ake bolo plavanie celej rodinky, pochval sa 😝