icon

Kontroly počas tehotenskej PN

20. mar 2025

Ahojte baby, došla vám počas tehotenstva kontrola zo socialky?
Budem síce len mesiac a potom už nastupujem na materskú ale musím dieťa voziť do škôlky do iného miesta cca 35min cesty tam + 35min naspäť, no stále chodím s takým strachom či náhodou neprídu kým niesom doma 🫤

miskakyska
•
20. mar 2025

.. tehotenstvo netehotenstvo v Za chodia radi zo sociálky kontroly... došla mi vždy, keď som bola PN.... mužovi tak isto

nika11103
•
20. mar 2025

Mne došli trikrát … ako nič v zlom , chápem , že dieťa treba voziť , ale Raz keď si na pn , ešte v takom už vyššom štádiu tehotenstva … no ja neviem . Ja som bola tiež pn ako tehotná a nebudem sa tu hrať na svätú , tiež som si odbehla myslím dvakrát do obchodu vzdialeného 3 minúty peši ( mimo vychádzok ) od bydliska keď už som doslova nemala čo jesť , ale lepilo mi … ja som tu kontrolu mala trikrát , raz z toho som bola hospitalizovaná v nemocnici , druhýkrát u lekárky na vyšetrení a tretíkrát doma a išla som normálne dole podpísať papiere … takže ja by som neriskovala . Ale je to na tebe . A keď už treba dieťa voziť, tak sa dohodni na vychádzkach s Dr mi teraz napadlo . Ráno hodka , poobede hodka

valiant
•
20. mar 2025

Lekar nech ti povoli vychadzky v casoch ked chodis pre dieta. Budu to tvoje jedine vychadzky pocas dna. Napr od 7:00-9:00 a 15:00-17:00.
Len jednoducho posunie casy. To moze urobit.

martinkatinka
•
21. mar 2025

Bud vychadzky alebo proste byt doma. Asi mas nejaky zdravotny problem, ked si PN, takze treba dodrziavat liecebny rezim. Ak by si mohla chodut kade-tade, tak ta lekar nema dovod vypisat na PN.

autor
•
21. mar 2025

No musím teda zavolať DR nech mi to prispôsobí.
A nechcem chodiť kade tade ale dieťa mam predskolaka, takže do škôlky proste musí. Aj som obehala škôlky v okolí ale všade plno 🫤

snowflakenel
•
21. mar 2025

Mne nie. Ked som sa pytala sestricky, tak povedala, ze nech sa nebojim, ze tehotnym nechodia. ....
Ale viem, ze choodia.

snowflakenel
•
21. mar 2025

@valiant mne lekar povedal, ze sa to neda upravit, ze na socialke s tym maju problem. Cize som mala klasiku, 10:00-12.00, 14:00-16.00.

michaela329
•
21. mar 2025

Nie, neprišla - bola som mesiac a pol. No ja som naozaj vychádzky dodržiavala. Mimo nich dom išla len na vyšetrenie a vychádzky som mala vkuse 4h od 10-14. Mňa sa Dr.. pýtal ako to chcem, čiže pochybujem, že im to nejde upraviť.

autor
•
21. mar 2025

@michaela329 ano uz som volala, len Dr mi povedala, že sa to rieši už len cez socialku a na socialke mi povedali, že to mám riešiť cez Dr 😀😀😀
Ale pani bola zlata na socialke tak si to zapísala niekde, tak hádam to bude v poriadku 🤷‍♀️

michaela329
•
21. mar 2025

Tak hádam sa dohodnú 😃 Ja som ale cez sociálnu riešila zmenu adresy pobytu, to som od Dr. vedela, že oni riešia. S tým problém nebol.

snowflakenel
•
21. mar 2025

@michaela329 vies, to asi zalezi aj od ochoty lekara to prehlasit. A aj od uradnicky, ktora tam momentalne je....mne napriklad jedna zle napisala cislo uctu, kde mi chodil rodicak a peniazky prisli na cuzdi. A odmietla to riesit, vraj moja chyba. .... ina s tym nemala problrm a vyriesila raz-dva 🙂

michaela329
•
21. mar 2025

@snowflakenel ja som reagovala na tú časť, že sa to nedá upraviť. Dá sa, určite. Ochota je iná vec.