icon

Máte skúsenosti s psychológom Richardom Grófom?

20. mar 2024

Skúsenosti?

Strana
z2
gabrielamodrykonik
9. sep 2025
@anonym_15008c

@gabrielamodrykonik ja som uňho začínala, keď bral na hodinu 30€. A ostala som aj keď zdražel. Je natoľko dobrý, že o jeho sedenia je mimoriadny záujem, a teda jeho cenu určuje vysoký dopyt. Vy by ste si tiež v práci vybrala mzdu napr 2000€ namiesto minimálnej mzdy, keby Vám ju niekto ponúkol 🤷‍♀️. Psychológ, čo musí mať uzatvorené zmluvy s poisťovňami, aby vyžil, nie je podľa mňa dobrý psychológ

@anonym_15008c To sa neda absolutne porovnavat toto. Povolanie, ktore robi nema byt o ryzovani na ludoch, ale o pomoci ludom. Ja keby som robila toto povolanie, nemala by som to svedomie pytat hentake palky od ludi, ktori hladaju u mna pomoc a psychicku podporu. V zivote! Urcite by som si v prvom rade zabezpecila zmluvy so zdravotnymi poistovnami a rozhodne by som od ludi ako samoplatcov nepytala hentake sumy preboha. To je aj o charaktere toto uz. Ak v tomto povolani niekto vidi peniaze na prvom mieste, tak sa minul povolaniu. Doslova sa mi to bridi. A to, ze je dobry, tazko povedat. Vyssie je aj nazor, ze nepomohol. A za tie peniaze, co pyta, tak by si sakra mal dat zalezat na tom, aby realne pomohol kazdemu jednemu cloveku. Sposob akym to robi, je uz len cesta z kopca. Z jednej srac.y vas vyhrabe a do druhej vas dostane, a to do financnej. Lebo clovek ked je v psychickych problemoch a uvedomuje si to, tak je schopny spravit hocico preto, aby mu niekto pomohol. Alebo je jeho zamer "pomahat" len podnikatelom a pod., pretoze ti maju peniaze? Ale tak potom o com je charakter tohto cloveka, ktory vam ma pomoct...

gabrielamodrykonik
9. sep 2025
@basullinka

@gabrielamodrykonik chodím k nemu 3 roky a neľutujem ani jeden cent, ktorý som mu tam nechala. Pre mňa je to investícia do samej seba. Pán Gróf je neskutočný odborník, je to milý a láskavý človek, ja na neho nedám dopustiť. To, že si je vedomý svojej ceny, je pre neho len plus. A napriek cene má kopu klientov, ktorý sa bijú o termín. To evidentne vypovedá o jeho kvalite. Naviac, keď budeš googliť, nájdeš psychológov lacnejších i drahších. Koniec koncov je výber na tebe, či mu tam tie peniaze necháš. Nikto ťa totižto nenúti.

@basullinka No a prave to zneuziva. Uz len to, ze za 5 rokov bol schopny takmer ztrojnasobit svoju cenu o niecom svedci, sorry... Uz len z tohto dovodu u mna uplne takyto clovek straca doveru a uplne by ma to odradilo ist prave k nemu. Ja by som uz totizto pred sebou nevidela terapeuta, ale bezchrbtoveho cloveka, ktoremu ide len o peniaze.

anonym_2395d8
10. sep 2025
@gabrielamodrykonik

@basullinka No a prave to zneuziva. Uz len to, ze za 5 rokov bol schopny takmer ztrojnasobit svoju cenu o niecom svedci, sorry... Uz len z tohto dovodu u mna uplne takyto clovek straca doveru a uplne by ma to odradilo ist prave k nemu. Ja by som uz totizto pred sebou nevidela terapeuta, ale bezchrbtoveho cloveka, ktoremu ide len o peniaze.

@gabrielamodrykonik Veď ak je pre Teba príliš drahý, nemusíš k nemu chodiť a okydávať ho na internete. To nie je lekár, ktorého človek nevyhnutne potrebuje, pretože je chorý. Zo svojich psychických sračiek sa môžeš vyhrabať aj sama. Predpokladám, že máš ruky, nohy, si úplne zdravá, ale nevieš, čo so sebou a so životom od nudy a nedostatku povinností a tak sa zaoberáš hluposťami. Presne pre takýchto ľudí vznikli psychológovia a prajem im, nech si na nich dobre zarobia.

basullinka
10. sep 2025
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik však k nemu nechoď, nikto ťa nenúti 🤷🏼‍♀️ každý má slobodnú vôľu a možnosť slobodne si vybrať

mario022
2. okt 2025
@gabrielamodrykonik

@anonym_15008c A nemate teraz na oplatku kvoli nemu financne problemy? Neviem si totiz dost dobre predstavit, ako vas mohol clovek, co si pyta za 50 minutove sedenie 80,- E dostat z totalnych srac.k, ked minimalne treba aspon 10 sedeni, pocas ktorych z vas vytiahol 800,- E a to ste k nemu chodila dokonca 5 rokov... Nie ste v este vacsich srac.ch? Toto je pre mna ciste len zarabanie na ludskom nestasti, prepacte. Psycholog, ktory chce ludom naozaj pomahat a berie svoje povolanie ako poslanie a nie na nich rabovat, si minimalne uzatvori zmluvy s poistovnami a pre samoplatcov nastavi take ceny, aby boli pre nich prijatelne, co rozhodne on nenastavil, obzvlast ked vezmeme este do uvahy realne mzdy Slovakov, ktore su najhorsie v EU. Ono to tak dopada, ked si niekto ulietne mimo realitu a uveri si viac ako by bolo zdrave.

@gabrielamodrykonik Treba si uvedomiť, že za posledné roky výrazne vzrástli ceny (inflácia, náklady na život), takže nie je prekvapením, že aj terapeutické služby zdraželi. Tento pán psychológ si pritom určite neúčtuje nadpriemerne vzhľadom na svoju odbornosť a dlhoročné skúsenosti. Často sa pri takýchto debatách berú do úvahy nízke mzdy Slovákov, ale treba pozerať aj na reálne výdavky – veľká časť ľudí minie nemalé peniaze na krčmu či cigarety. Ak sa nájde rozpočet na to, určite sa môže nájsť aj na dve terapie mesačne, ktoré sú pre zdravie a život človeka oveľa prínosnejšie.

Strana
z2