Operácia haluxov - Žilina a okolie
Ahojte je tu viac tem viem o tom ale potrebujem aktualne... Na jesen by som sa rada zbavila tych kosti a zhanam dobreho odbornika... Mam 3 male deti a potrebujem byt fit co najskor... Date nejake rady za kym ist a kde? Dakujem krasne
@ichtis ja to mam 4.5 aj sa teším aj bojím. ..tak stále sa rozhodujem aj ci do toho ísť...
@ichtis zdravím ja idem 23.1
Boli ste prosím vás celkovo uspata ?
Plus koľko ste boli v nemocnici a ešte jedna otázka čo bolesť :D
@matrina234 keď si pozrieš začiatok tejto diskusie, písala som dopodrobna od začiatku o všetkom 🙂
Ešte chcem dodať, že 3 mesiace ma noha vôbec nebolela, potom som začala chodiť na rehabilitácie a začalo to bolieť.. ale nie palec, ale priehyb a občas nart.. (a keď stojím dlho v práci, tak aj predná časť chodidla s palcom.. robím 2.tyzden), akoby som chodila nie cez palec ale členok..a vtedy sa chodi ťažko.. ale túto bolesť som mala aj pred operáciou, majú podozrenie na artrozu v narte.. a asi som tieto dni citlivá na zmenu počasia..a možno tá noha proste má svoj čas na odpuchnutie a možno všetko dokopy..
Ta noha je ešte trochu opuchnuta, už obujem niektoré svoje širšie topánky čo je fajn..a už prejdem 10km.. čo je nič moc, ale lepšie ako nič 😂🙂 moje veľké plány s turistikou, lyžovačkou od januára sa presúvajú na inokedy..
Idem podstúpiť druhe rehabilitácie (magnet, vírivka.. cvičim doma sama a aj biolampu mám, tak iné som nechcela), aby prestala bolesť v narte, tak mi držte palce..
A samozrejme aj ja vám držím palce na a po operácii, nech to nebolí a hlavne nech to pomôže a už sa ta potvora nevráti späť 🙏🏻
@ichtis ja mám po operácii v piatok nástup aj operácia robili mi dva prsty
Bola som v celkovej
Momentálne mám sadru nakoľko nemali moju veľkosť topánky
V utorok na prevez
@matrina234 pošleš dojmy?prečo si bola v celkovej? Aj mne maju robiť 2 prsty...skóre uzdravenie samozrejme prajem
@ichtis a ved 10 km je krásne ci? Dobre bude určite;)
@darcheckinka píšem Ss 🙂
@darcheckinka jasné, ale moja rodina chodí na 30km a už mi to chýba..a už si aj zvykli, že nechodím s nimi..
Inak..Bola som po 4 mesiacoch na kontrole.. Majcher mi povedal, že je to ok, už je to dobré zarastené, ale keď ma bolieva ten nart, nech pokračujem rehabilitácie a v máji opäť kontrola.. inak je veľmi príjemný..
@ichtis môžem sa spýtať prečo si mala tak veľkú papuču ?
Mne dali moje číslo hneď
@matrina234 najprv som sa čudovala, ale to bola najlepšia vec čo mohli urobiť.. pretože má netlacilo to operované miesto okolo palca ani malička, som si to nechala vpredu voľnejšie ..
@matrina234 ak si v Žiline a ťa to tlači tak viem požičať...
Dievčatá ak budete chcieť cviky na haluxy, čo som chodila na rehabilitácie, tak viem vám ich tu dať.. mám to spísané
@ichtis praveze ma to netlačí nastavím si respektivne zapnem voľnejšie 🙂
Ja mám v utorok výber stehov
Cviky na palec po operácii
1. Masáž jaziev .. Vankúšikmi palcov v tvare "Esicka" tlačiť smerom k jazve nasucho - jemný protitlak - ale prsty nie oproti sebe ale rovnobezne vedľa) tak, aby sa uvoľnila koža a pod ňou tkanivá
Alebo loptička penová - točiť ňou na jazve
2. Roztvárat prsty
3x denne 15x kým nebolí (V myslí, že Idem maľovať nechty a ony sa automaticky roztvoria)
3. Tlačiť dole všetky prsty a hore (pod látkou), potom prstami tlačiť proti tej látke... Aj zhora aj zdola
4. Dať nohu na plienku/tenký uterák a priťahovať prstami tú látku k sebe smerom vpred (ako húsenica)
5. Pritahovať látku doprava/ doľava
6. Húsenica prstami - dopredu aj späť (ako s látkou ale teraz bez látky a nie na mieste)
7. Oddelovac prstov (kúpiť) a odtláčať prsty od seba (alebo strčiť látku medzi prsty)
8. Ceruzka a kresliť
9. Tlačiť na palec a prsty protitlak
10. Sedieť na stoličke a dať nohu pod stoličku a zaprieť nohu o vrchnú časť chodidla a tlačiť proti palcu a prstom
+ dať nohu pred stoličku a tlačiť na prednú časť chodidla a tlak na prsty (akoby som chcela sa postaviť ako baletka)
11. 3 body pozdĺžnej klenby a stiahnuť povoliť
12.Zdvíhať len palec (ostatné drž aby nešli hore)
13. Sedim. Postaviť nohu na prsty a špičku a rotovať členok vydržať 5-10 sek (aby sa mi samy roztvorili prsty)
14. Mala loptička, na nej roztiahnuté prsty a krcit ich, az tlak do loptičky
15. Obaliť plienkou a dávať hore a roztvárat (protitlak látky, úzkej ponožky)
16. Háčik (sedieť, kolená vedľa seba, operovanou nohou ísť palcom pozdĺž lýtku druhej nohy ku kolenu a späť)
17. Sedieť/ležať - vyočiť v členku 5x chodidlá k sebe 5x od seba na obidve strany Vytáčať v členku chodidlá k sebe chodidlá od seba (ešte dlho nepresilovat členky, klenbu napríklad tocenim.. iba hore dole zdvihnúť vpravo vľavo jemne vytáčať)
18. Stať. Pokrčiť kolená, vytočiť kolená k maličkom trošku a pomaly vystriet nohy a vydržať chvíľu (na klenbu dobré)
19. Stoj na 1 nohe (na klenbu dobré)
20. Ležať na chrbte pokrcit kolená a potiahnuť špičky hore a dole
21. Na bruchu ležať, oprieť chodidlá o špičky a zdvihnúť len kolená (po mesiaci cvičenia)
Samozrejme, nacvičim.uplne všetky..
Sorry az teraz som si všimla, že si uz dala cely popis...vdaka
Ešte chcem dodať, že 3 mesiace ma noha vôbec nebolela, potom som začala chodiť na rehabilitácie a začalo to bolieť.. ale nie palec, ale priehyb a občas nart.. (a keď stojím dlho v práci, tak aj predná časť chodidla s palcom.. robím 2.tyzden), akoby som chodila nie cez palec ale členok..a vtedy sa chodi ťažko.. ale túto bolesť som mala aj pred operáciou, majú podozrenie na artrozu v narte.. a asi som tieto dni citlivá na zmenu počasia..a možno tá noha proste má svoj čas na odpuchnutie a možno všetko dokopy..
Ta noha je ešte trochu opuchnuta, už obujem niektoré svoje širšie topánky čo je fajn..a už prejdem 10km.. čo je nič moc, ale lepšie ako nič 😂🙂 moje veľké plány s turistikou, lyžovačkou od januára sa presúvajú na inokedy..
Idem podstúpiť druhe rehabilitácie (magnet, vírivka.. cvičim doma sama a aj biolampu mám, tak iné som nechcela), aby prestala bolesť v narte, tak mi držte palce..
A samozrejme aj ja vám držím palce na a po operácii, nech to nebolí a hlavne nech to pomôže a už sa ta potvora nevráti späť 🙏🏻
@ichtis čítam ako sa máte po operácii. Ja som 7 týžne po opuch stále, chodím cvičiť a viac to bolí. Neboli ma po operačná jazva ale opuch vrch keď chodím. No neviem ako to bude dlho.
@ichtis čítam ako sa máte po operácii. Ja som 7 týžne po opuch stále, chodím cvičiť a viac to bolí. Neboli ma po operačná jazva ale opuch vrch keď chodím. No neviem ako to bude dlho.
@vieramikloskova ja som bola op 24.1 opuch prestal ale bolesť niekedy je hlavne keď veľa prejdem alebo zmena počasia :D
Ahoj, celkom fajn. Už som prešla z topánky č.44 na c.42, čo je super. Mám normálne č. 39-40 🙂 Palec nebolí ale bolel ma priehyb nad nártom. Zistila som, že to kvôli tej mega topánke, proste som zle stúpala (asi zase cez členok a nie s použitím päta-palec, no neviem.. ale strieľalo mi tam, akoby som mala zápal. Keď som vymenila topánky, prestalo to)
Celý december chodím do 23.12. na rehabilitácie (magnet 10x, laser 10x, telocvičňa 7x), píšem to preto, lebo v Poprade kamarátke tvrdili, že žiadne rehabilitácie na halux neexistujú.. tak si vieš predstaviť, ako sa chúďa cíti, keď ja chodím..
Chce to svoj čas.. už sa len obávam, či stihnem lyžiarsku sezónu, ale verím, že bude ako má byť .. čiže v kútiku duše dúfam, že ju stihnem 🙂
Fyzioterapeutka mi povedala, že už môžem plávať, keď sú jazvy zahojené a môžem samozrejme aj krátke vychádzky/ turistiky a postupne pridávať... pred 3 týždňami som prešla 4km a bolesti som nemala, len potom začala tá bolesť v priehybe, tak som musela prestať..
A ty ako? Objednala si sa na operáciu?
Prajem krásne a požehnané vianočné sviatky 🙂
@ichtis ahoj, ja tiež chodím cvičiť. Lebo magnet nemôžem som 2 mesiaca po operácii halux,klenba, kladivkove prsty, ale poviem Vám že mám čo robiť Chodím veľa aj cez bolesť . Stále cítim bolestí hornej časti . Halux ma nebolí skôr ta klenba .
@ichtis ahoj, ja tiež chodím cvičiť. Lebo magnet nemôžem som 2 mesiaca po operácii halux,klenba, kladivkove prsty, ale poviem Vám že mám čo robiť Chodím veľa aj cez bolesť . Stále cítim bolestí hornej časti . Halux ma nebolí skôr ta klenba .
@vieramikloskova a kedy si začala ze normálne chodit?ja som 3 týždne po a ako už prejdem aj bez dlahy ale myslím ze na celu nohu dostupovat.dakujem
@vieramikloskova a kedy si začala ze normálne chodit?ja som 3 týždne po a ako už prejdem aj bez dlahy ale myslím ze na celu nohu dostupovat.dakujem
@darcheckinka ahoj,ja som začala chodiť po 5 týždňoch bez pooperačnej topánky ,vtedy už som mohla zaťažovať nohu . Som 10 týžne po operácii ale stále citom bolesť . Ja mám aj klenbu operovanu a tu cítim halux už pohoda.
@darcheckinka ahoj,ja som začala chodiť po 5 týždňoch bez pooperačnej topánky ,vtedy už som mohla zaťažovať nohu . Som 10 týžne po operácii ale stále citom bolesť . Ja mám aj klenbu operovanu a tu cítim halux už pohoda.
@vieramikloskova aj ja mam aj klenbu .mna teda sem tam zabolí bývalá kost...ale ešte nemám zahojene tak musím opatrne
@vieramikloskova aj ja mam aj klenbu .mna teda sem tam zabolí bývalá kost...ale ešte nemám zahojene tak musím opatrne
@darcheckinka no musíme vydržať,ja ešte máme zase rehabka, dúfam že bude lepšie a pôjdem už do práca.
Samozrejme, nacvičim.uplne všetky..
@vieramikloskova
@matrina234
@ichtis no ako baby noha?uz uplne bez problemov?ja sem tam bolest ale skôr ma trápi ze mam pocit akoby mi trochu na boku stále bol halux ,prst mam rovno len teda akoby nespilil tu kost celu neviem ako to povedať,tak ma napadlo nepridat3 sem foto ako ste mali pred a po?
@vieramikloskova
@matrina234
@ichtis no ako baby noha?uz uplne bez problemov?ja sem tam bolest ale skôr ma trápi ze mam pocit akoby mi trochu na boku stále bol halux ,prst mam rovno len teda akoby nespilil tu kost celu neviem ako to povedať,tak ma napadlo nepridat3 sem foto ako ste mali pred a po?
@darcheckinka ešte stále su bolestí, verím že bude lepšie
@vieramikloskova
@matrina234
@darcheckinka ahoj viesco ja som väčšinou bez bolesti iba sem tam keď je zmena počasia :D
A nedokážem si obuť topánku na opätku :D to ma série

Ahoj, celkom fajn. Už som prešla z topánky č.44 na c.42, čo je super. Mám normálne č. 39-40 🙂 Palec nebolí ale bolel ma priehyb nad nártom. Zistila som, že to kvôli tej mega topánke, proste som zle stúpala (asi zase cez členok a nie s použitím päta-palec, no neviem.. ale strieľalo mi tam, akoby som mala zápal. Keď som vymenila topánky, prestalo to)
Celý december chodím do 23.12. na rehabilitácie (magnet 10x, laser 10x, telocvičňa 7x), píšem to preto, lebo v Poprade kamarátke tvrdili, že žiadne rehabilitácie na halux neexistujú.. tak si vieš predstaviť, ako sa chúďa cíti, keď ja chodím..
Chce to svoj čas.. už sa len obávam, či stihnem lyžiarsku sezónu, ale verím, že bude ako má byť .. čiže v kútiku duše dúfam, že ju stihnem 🙂
Fyzioterapeutka mi povedala, že už môžem plávať, keď sú jazvy zahojené a môžem samozrejme aj krátke vychádzky/ turistiky a postupne pridávať... pred 3 týždňami som prešla 4km a bolesti som nemala, len potom začala tá bolesť v priehybe, tak som musela prestať..
A ty ako? Objednala si sa na operáciu?
Prajem krásne a požehnané vianočné sviatky 🙂