icon

Operácia haluxov - Žilina a okolie

darcheckinka
16. máj 2023

Ahojte je tu viac tem viem o tom ale potrebujem aktualne... Na jesen by som sa rada zbavila tych kosti a zhanam dobreho odbornika... Mam 3 male deti a potrebujem byt fit co najskor... Date nejake rady za kym ist a kde? Dakujem krasne

Strana
z3
mamika111
27. okt 2025
@matrina234

@darcheckinka ahoj viesco ja som väčšinou bez bolesti iba sem tam keď je zmena počasia :D
A nedokážem si obuť topánku na opätku :D to ma série

@matrina234 prečo? Silná bolest či opuch nohy?

matrina234
27. okt 2025
@mamika111

@matrina234 prečo? Silná bolest či opuch nohy?

@mamika111 velke vybočenie palca 🙂 možno preto
Chcela som pridať aj foto ale nechce mi to tu akosi načítať

ichtis
30. nov 2025

ahojte dievčatá,
ozývam sa po roku od operácie haluxu na palci a na malíčku (12.9.24).. a celé je to žiaľ nanič. operovaný halux sa mi vracia veľmi rýchlo späť, aj keď cvičím (síce len ráno), kosť tam ešte nemám, ale palec je veľmi vytočený. Dosť som kritizovala nemocnicu v Poprade, ale kamarátka má palec po operácii úplne rovný, ja som ho už po operácii mala v 28 st. uhle (namiesto 58 st. pred operáciou), lekár mi na to povedal na kontrole, že by to musel sekať/rezať ešte na jednom mieste... a ja na to, že veď som bola uspatá a ja nevidím na koľkých miestach to sekal, že mohol.. no nevadí, možno sa to fakt nedalo... nosila som medziprstný korektor a tak ho nosím znova..
Horšie dopadol vybočený malíček. Tam mi sice sekali, ale malíček je fyzicky akoby na inom mieste ako by mal byt, je nalepený na prstoch, je takmer nefunkčný, nereaguje na ohýbanie prstov ako predtým. Kvôli tej operácii sa mi asi vytvoril priestor medzi prstami a tak sa mi prst vedľa malíčka ohol a strčil pod prostredný palec. Potom som sa dozvedela, že keďže mám kladivkové prsty, tak ten jeden sa zdeformoval a už sa nedá dať späť.. iba operáciou.. tak asi tak.. je mi smutno..
Navyše sa mi tá jazva na malíčku stále zapaľuje a vysúša a praská, musela som si kúpiť špeciálny silikónový krem (15g / 38,-), tak aspoň ten konečne pomáha..
Nechcem vás odrádzať od operácie, lebo ja mám teraz problém hlavne s malíčkom a prstom vedľa, ale dajte si pozor, ak vám povedia, že máte kladivkové prsty, vtedy skôr asi hrozí, že to nemusí dopadnúť dobre..ťažko povedať..

Dúfala som, že po operácii obujem staré topánky, že budem mať užšiu nohu. Vôbec nie. Musím zháňať široké topánky. Odporúčam topánky Keen, sú mega mega široké a majú aj také so špeciálnou mäkkou kožou, pri ktorých necítite, že vás niečo tlačí... Dreváky špeciálne na haluxy robia v "medistyle", majú pri palci látku. Takisto odporúčam akékoľvek topánky od Skechers..

Držím vám palce, aby sa vám nestalo to čo mne. Verím tomu, že som ten ojedinelý prípad a vy budete v poriadku 🙂

mamika111
30. nov 2025

Zdrvim...je mi ĺuto, že mate taketo problemy, bolesti...skuste sa obratit na primara Totkovica v Košiciach - Šaca , ten operuje bezbolestne novou mininvazivnou metodou, laserom, sice si priplatite, ale budete mat po problemoch a hlavne bez bolesti 👍

Strana
z3