Pôrodnica Žilina
Ahojte, akú máte skúsenosť so Žilinskou pôrodnicou?
Vopred sa ospravedlňujem za takú dlhú recenziu, napísala by som aj viac, ale 😁 Rodila som pred 1r a 8mes. v Žiline, pôrod vyvolávaný, ale asi nemôžem nič zlé povedať. Pôrod vyvolali o 13tej, malého som porodila 23.40, všetko mi prišlo dosť rýchle, sústredila som sa na dýchanie pri každej jednej kontrakcii a podľa mňa to naozaj veľa urobí. Na nervy mi liezli len pásy, kde som nemohla ležať na pravom boku, ale na ľavom alebo rovno a to mi prichádzalo furt na vracanie. Sestrička však milá, mladá, keď sme šli už na pôrodný box kým ja som predychavala po par krokoch kontrakcie, ona ma cakala bez zbytočných rečí🙂 ešte mi niesla veci v ruksaciku, ktoré mi poradila si zobrať na por.box, brala mi aj misku na vracanie😁 mená si vôbec nepamätám, keď mi dávali už hore klistyr tam však už bola dlhovlasa ciernovlasa sestrička, ktorá zapisovala do počítača a keď som jej v sekunde neodpovedala, lebo som si predychavala kontrakciu hundrala, pozerala na mna vrazednym pohladom, ktorý som jej opätovala 😅 a potom to už šlo veľmi rýchlo, po sprche a klistyre ako som sa prechadzala od sprchy k oknu som zacala tlačiť, pribehla sestrička/doktorka (neviem)vraví mi, ze na posteľ, ja som sa len na nu pozrela, že to nevyjdem tak sa zohla podomna skúsila ako sme na tom a zakricala ze uz ide hlavicka a zrazu vsetci sa rozbehli jedným smerom a ja za nimi (v tom momente kontrakcie akoby prešli) vytrepala som sa na kozu a stihli mi len povedať ako tlačiť a už som rodila. Počas toho mi pichali ešte kanylu do ruky, lebo tá prvá im praskla, no a obdivujem ich, že tam nikto pri mne neohluchol 😅 rodila ma mladá ciernovlasa doktorka s ukrajinským alebo takým nejakým podobným prízvukom. Nástrih bol, ja ani neviem kedy, škoda že som nestihla povedať, že ho nechcem, ak to nebude nutné, možno by to rešpektovali. Malého dali hneď na mňa, bol pri mne muž, pustili ho až na box k pôrodu, ja som však moc už nevnímala kto tam je a kto nie, sústredila som sa na to čo mi hovoria doktorka alebo sestričky. Ako ma doktorka šila sme si aj posrandovali, no a potom som sa začala triasť ako osika od zimy a vyčerpania, tak mi doniesli dve periny na mňa ešte kým sme s malým ležali 2h na koze. Vedľa mňa zas rodila ďalšia žena, že naozaj mali toho dosť, my sme s malým zaspali a po 2h nás previezli na klasickú izbu a o deň neskôr sa uvoľnil nadštandard, tak sme šli tam. Pre mňa to bola mini izba, spoločná sprcha, pri druhom určite chcem apartmán, niet nad to súkromie vlastnej sprchy. Malého som si dala na prvé dve noci zobrať, lebo mi bolo stále na odpadnutie z pôrodu, celkovo som potrebovala nabrať energiu, takže toto som veľmi ocenila. Kojenie moc neriešili, iba sa ma spýtali, či pije, malý sa pekne hneď prisal, takže sme problém nemali, ukázali mi aj kúpanie ale to bolo z rýchlika, taktiež mi malého ten prvýkrát možno aj dvakrát prebalili, lebo som sa ho bála chytiť, až mu neublížim. Jedlo klasické ako v nemocnici, mne aj tak najviac krkom šiel rožok s maslom😁 Bol vtedy kovid, takže bez testu alebo známosti nikoho nechceli pustiť, čomu ale rozumiem 🙂
@veronika303 a nevieš prosím,či pri sekcii môže byť aj sprievod a či ti hneď priložia bábätko???
@kikam145 ja som mala cisársky v úplnej anestézii nechcela som od polovice dole zobudila som sa na jiske a malú mi potom priniesli mne sa prisat nechcela takže sme teraz na UM

@vemara samozrejme, volá sa František Krasňan 😊