Pôrodnica Žilina

mirkama03
16. jan 2022

Je v žilinskej pôrodnici mozna voľba polohy ? Pripadne rešpektujú Váš pôrodny plán??

michaela789
16. jan 2022

@mirkama03 polohu si vybrať nemôžeš, rodí sa na chrbte. Plán rešpektovali vo väčšine veci, ale musela som im to pripomínať.

petraj122456
16. jan 2022

Polohu si vybrať nemôžeš, ja som trvala na okamžitom dvojhodinovom bondingu po porode, musela som im to pripomínať, prevracali oci… porod všetko ok, ale už by som tam rodiť nesla.

ludinka
16. jan 2022

@petraj122456 ...to prehrávanie oči si aj ja pamätám🙁

ludinka
16. jan 2022

@petraj122456 prevracanie

michaela789
16. jan 2022

@petraj122456
@ludinka
Ja som mala na toto tiež šťastie pri druhom. A celkovo, otrasný prístup sa mi ušiel. Po 30 hodinách kontrakcii, keď som bola vyčerpaná na smrť, sa ma sestrička drzo opýtala, či by som sa láskavo mohla prestať tváriť ako keby sa zrútil svet, že nikto ma tam ľutovať nebude 🤦‍♀️
Pri prvom som mala väčšie šťastie.

eryykah
17. jan 2022

Zienky a to kedy ste tam rodili, mňa to čaká o pár mesiacov a celkom ste ma s tou ich "empatiou" zaskočili, keď sa chvália ak onaj pôrodnica v ZA kraji, potom čo tie ostatné?

michaela789
17. jan 2022

@eryykah prvý pôrod som mala pekný. Záleží od smeny, na ktorú naďabíš. Druhý pôrod som mala v novembri a aj som si poplakala. ☹️ Hlavne tie staršie ročníky sestier nula bodov. Tie komentáre niektoré.... Ako keby si im zničila deň, že si vôbec prišla rodiť. Vadilo im aj keď som vzdychla od bolesti, alebo som zaboženkala. že čo sa opúšťam a ako sa chcem takto vôbec dožiť toho kým začneme tlačiť 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Jedna jediná sestrička ma držala za ruku, kým mohli pustiť manžela. Pekne ma povzbudzovala, cukor mi podávala.... Ale zodve tam boli také príjemné ako píšem

eryykah
17. jan 2022

@michaela789 aj ste im nechali nejaký feedback, napísali niekde, lebo na fb len chvália tie nespokojné nevidno.
Inak škoda, že to nie je ako v iných krajinách v zahraničí ak ste hospitalizovaný, tak na konci poprosia o vyplnenie dotazníku so spokojnosťou. Od jedla, čistotu, cez starostlivosť a prístup.

michaela789
17. jan 2022

@eryykah vieš čo, ja som o tom nemohla mesiac ani len hovoriť, nieto to takto oficiálne riešiť. Cítila som sa veľmi potupne. Keď sa ma niekto opýtal aký bol pôrod, len som to zahrala do outu, že to je jedno, hlavne že sme zdraví. Bol to veľmi negatívny zážitok pre mňa, najmä keď som po tom prvom dobrom čakala minimálne taký istý dobrý prístup. Sklamanie no, ako druhorodička som sa cítila ako sopľavé decko, čo nič neznesie a vlastne ani nevie porodiť vlastné dieťa. Ale tak dieťa sa narodilo, je zdravé, zomrieť nás nenechali. Taká štatistika asi pani sestričkam stačí.

mirkama03
autor
17. jan 2022

@michaela789 ja som rodila 3 roky dozadu v mt ešte teraz mám z toho dosť ťažké stavy. Hrozný prístup. Cely pôrod hrozný … snažím sa nájsť v rámci možnosti aspoň pôrodnicu kde mozem rodiť inak ako nohami hore. Za mna úplne navhodna poloha. Ale na Slovensku je to dosť ťažké. Chcela som ísť rodiť do Čiech no neviem či je to teraz cez koronu možné. Ešte zvažujem Trenčín. Termín mám za mesiac

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
17. jan 2022

@mirkama03 mozno Cadca? Samotny porod uz na chrbte (ale to fakt uz iba ked si na 10 a ide sa tlacit, resp. teda ked vysetruju, na kolko si otvorena), ale dovtedy fitlopta, sprcha, prechadzas sa kludne po miestnosti, kde si sama s partnerom, ozvy meraju prenosnym pristrojom aj v sprche, ak Ti tam je pohodlnejsie. Ja som im tam minula podla mna tak za vagon horucej vody 😉 Ale vdaka tomu oba porody uplne pohodove, lebo pre mna bolo lezanie na chrbte aj na poradni pocas pasov uplne nerealne, kedze mam nizky tlak a bolo mi otrasne..

michaela789
17. jan 2022

@mirkama03 áno, pokiaľ viem, tak v Trenčíne sa poloha vybrať dá 🙂 určite si pozisťuj. A hlavne nechoď rodiť sama. Doprovod urobí veľmi veľa aj v prístupe personálu.
V Žiline si každý robí čo chce 🤨 jedna sestra ma napojila na monitor a nemala absolútne problém nechať ma stať. Menila sa smena, prišla druhá, okrikla ma, že čo to mam za zblbnute nápady, kto to kedy videl, aby som počas monitoru stala a že si mám okamžite ľahnúť, byť ticho a nevymyslat 🤦‍♀️ a presviedčala ma, že v stoji sa monitor robiť nedá.... Nechcela som, aby mala sestra zo skoršej smeny zle, tak som nepovedala, že sa to samozrejme dá keďže ona ma stať nechala... Ale teda pomyslela som si svoje.
Prvá sestra mala okolo 30tky, druhá po 50... Takže asi tak... Proste tie staršie ročníky sú úplne zadebnene kdesi v komunistickej dobe, keď bolo normálne že sa s rodičkami bavili ako s dobytkom, zosmiešňovali ich a ženy len klopili uši a nechali si srať na hlavu. a niekedy mi to pripadá, že sa až vyzivaju v tej bezmocnosti, ktorou rodiaca žena prechádza. A ani za boha nepomôžu viac, ako majú prikázané.

annie89
17. jan 2022

rodila som v novembri 2020. Pôrodný plán odignorovali. Prepichli vodu bez môjho súhlasu a oxytocín mi pichli cez najsilnejšiu kontrakciu. Zbadala som sa, až keď som už v ruke mala kanylu...
Dieťa mi okamžite priložili a nechali na mne dve hodiny. Nikomu som nemusela nič hovoriť. Brali to úplne ako samozrejmosť. Aspoň niečo bolo podľa predstáv.

petraj122456
17. jan 2022

Inak rozhodne odporúčam zaplatiť si nadštandard izbu. Boli sme s manželom spolu, pomáhal mi, máte wc, sprchu vsetko na apartmáne.

aknamorka22
17. jan 2022

Ja som prvé dieťa rodila máj 2019. Prvý pôrod otras. Mala som z neho traumu až do druhého pôrodu v novembri 2021. Cítila som sa ako v inej nemocnici. Všetci veľmi milí, krásny prístup, starali sa o mňa. A to som si myslela, že ako druhorodicku ma budú mať v paži. Pýtala som sa na to, že ako je to možné a proste to záleží od personálu aký vychytas. Personál, ktorý som mala teraz tam bol aj pred dvoma rokmi len sa nejako ku mne nedostali 🙂 a určite odporúčam zaplatiť si nadštandard. Aspoň jednotku za 35€. Úplne iný prístup ako na 4. poschodí.

snehulak77
17. jan 2022

@eryykah aj v ZA máš vypísať dotazník a odovzdať do schránky.
Ja som mala výbornú skúsenosť. Lenže ja som nerodila prirodzene, takže neviem ako by sa pri pôrode ku mne chovali. Bola som tam už 3 dni kvôli magnéziu a steroidom na pľúca, lebo hrozil predčasný pôrod. Bola som na 4tom poschodí. Sestričky tam veľmi veľmi milé, aj doktori.
Potom som dostala nejakú bakteriu, horúčky, tak zhodnotila MUDr Bátorová, že treba malého vybrať. Ja som mala dohodnutého Ficeka, takže mu volala a kým ma pripravili on prišiel. Keď som sa prebrala na pooperačnej JIS, tak tam bola milá zlata sestrička, chodila mi tlačiť na brucho, presne povedala ako co mam urobiť, kedy nádych, výdych a bola to fakt pomoc. A chodila aj, či nemám bolesti, či chcem už od bolesti do infuzky. Potom ma presunuli zase na 4te, bola som tam 2 týždne, zažila som tam asi všetkých. A boli naozaj príjemní. Iba niektoré sestry na novorodeneckom také staršie boli trochu divne, inak so 600nedelim som bola nad rámec spokojná.

zufe5
13. mar 2022

Ja som rodila v Žiline v novembri 2020 a bola som veľmi spokojná. Pôrodný plán som nemala, no napriek tomu nechali dotepať pupočník a bol aj vytúžený bonding, kým som ja nepovedala, že dosť. Ale teda chvíľku som bola aj na 4.poschodi, keďže na 3jke mali plno a teda veľmi rýchlo som pochopila, že sa nepriplaca len za izbu ale aj za prístup