Skúsenosti so sonom prsníkov v Žiline
Ahojte baby, taká som nasratá zo včerajšieho sona, tak ja mám v oboch prsníkoch fibroadenómy už od 25 rokov a napriek tomu chceli včera odo mňa 50 eur zaplatiť, lebo že vraj mám nárok na bezplatnú mamografiu od 45 rokov.
Navyše vyšetrujúca MUDr.Aneta Plachá je jedna necitlivá osoba, prsia ma bolia ešte dnes a vraj ona to nevie dobre posúdiť a len ma stále hnala na mamografiu.
No nie je tam bohužiaľ už MUDr.Šulgan, on to vedel a videl a bol aj celkom citlivý. Aj vy s ňou máte negatívne skúsenosti?
@anonym_autor ja som bola v bytci a sono mi robila byvala primarka radiologie zo ZA Dr. Hrtankova a top pristup. Platilo sa tusim 40€, neviem ale ktore dni tam je ona, ale na prsniky maju terminy v piatok, objednava sa cez net. Radiolog online
Ja mam 46 rokov a za sono som aj tak platila 50 Eur. Mam cysty, ktoré mi dlhé roky sledujú bud raz za rok alebo raz za polrok. Podľa toho, ako mi narastu...
Ja mam 46 rokov a za sono som aj tak platila 50 Eur. Mam cysty, ktoré mi dlhé roky sledujú bud raz za rok alebo raz za polrok. Podľa toho, ako mi narastu...
@andreakotesova .no veď vravím, že bez zdravotnej indikácie je sono platené a od 45.roku majú ženy nárok na mamografiu zadarmo
@andreakotesova .no veď vravím, že bez zdravotnej indikácie je sono platené a od 45.roku majú ženy nárok na mamografiu zadarmo
@anonym_autor tak,ja už chodím viac ako 5 rokov aj na mamografiu, mna tento nový zákon až tak "nepoškodil". A už som aj tak stará a vek spĺňam 🤣😅
@anonym_autor tak,ja už chodím viac ako 5 rokov aj na mamografiu, mna tento nový zákon až tak "nepoškodil". A už som aj tak stará a vek spĺňam 🤣😅
@andreakotesova to môžeš byť šťastná, že ťa to nebolí
@anonym_autor kvoli zdraviu to viem vydržať. Nemám s tým problém.
@anonym_autor veď to už je polroka stará vec že pokiaľ ti dr nedá diagnózu tak platíš za sono. Lebo ministerstvo zdravotníctva nepovažuje dôležité sono v rámci prevencie. Ale čo viem nejaká petícia bola. Tak Treba vyhľadať a podpísať aby nastala zmena. Nejaký gyndosi to inciovali
@anonym_autor veď to už je polroka stará vec že pokiaľ ti dr nedá diagnózu tak platíš za sono. Lebo ministerstvo zdravotníctva nepovažuje dôležité sono v rámci prevencie. Ale čo viem nejaká petícia bola. Tak Treba vyhľadať a podpísať aby nastala zmena. Nejaký gyndosi to inciovali
@bykaterina áno máš pravdu u MUDr. Paučina sa to podpisuje
@bykaterina áno máš pravdu u MUDr. Paučina sa to podpisuje
@ema198 verím že ich je viac aj v rámci Žiliny
@anonym_autor a mala si vymenny listok od svojho gynekologa? Lebo bez toho sa plati
@anonym_autor a mala si vymenny listok od svojho gynekologa? Lebo bez toho sa plati
@limetka713 mala som lístok na sono, iné nič
A to v ktorej nemocnici si bola?
Ja som si zaplatila mamo zase.
A to v ktorej nemocnici si bola?
Ja som si zaplatila mamo zase.
@maminkadeticiek no v ZA v poliklinike

Ja som bola no sono minulý rok a bohužiaľ neviem meno pani doktorky ale otras... Žiadna komunikácia nič.... ani očný kontakt, len diktovala sestričke a potom sa postavila zo stoličky a odišla... Do rúk som dostala výsledok a hotovo.. Mudr. Šulgan bol úplne iný všetko mi vysvetlil, vždy po vyšetrení povedal že je všetko v poriadku a dovidenia... A týmto novým sono sama nerozumiem, lebo nakoľko je nález tak by sa platiť nemalo.