Je lepšie životné poistenie alebo investovanie?
je lepsie zivotne poistenie ci investovanie?
viem, ze chorobu nik nevie predvidat a takisto ani to, ako pojdu trhy
akoze bavime sa o 20-30 eur mesacne
Dakujem za vase pohlady
Ja mam poistku a platim 88eur,ale zase mam tam vysoku sumu na smrt a invaliditu,pnku.A ked investovat tak do fondov.Tie zase mame v banke,no tiez rozmyslam nad rozsirenim.
ak si mlada ta investovanie ak si po 50. roku a pridu choroby tak aj investovenie + zivotne 🙂
@anonym_1cf0e4 po40r.
Ja mam poistku a platim 88eur,ale zase mam tam vysoku sumu na smrt a invaliditu,pnku.A ked investovat tak do fondov.Tie zase mame v banke,no tiez rozmyslam nad rozsirenim.
@anonym_926114 ktore fondy? Dobre uroky mali reaity..Pri fondoch ale mate vysoku sumu? Bojim sa ze tam nie je 100 000 krytie ako pri inom
@anonym_926114 ja poistenie smrt a kriticke choroby
@anonym_autor mam 37r, mam aj zivotku, aj investovanie v banke aj vo finaxe.
@anonym_926114 ja poistenie smrt a kriticke choroby
@anonym_autor choroby tam nemam,iba pnku a invaliditu.Neviem ake su to fondy ale rozmyslala som aj nad akciami a dlhopismi.Vieme sa hrat sem tam aj na xtb,ale to je ozaj iba zabava.Ziadne velke investovania.
@anonym_autor je lepsie pit alebo jest? Jedno ti zabezpecuje nejaku kompenzaciu / prijem, ak sa ti stane nieco "zajtra" (poistenie ma vo vseobecnosti kryt veci, na vykrytie ktorych za normalnych okolnosti clovek nema peniaze (extra draha liecba, vypadok prijmu apod)...
Investovnie je na zabezpecenie buducnosti (15+ rokov podla prijmu... u mnohych 30+ rokov)... co si myslis, ze ked budes setrit 30 eur mesacne, tak za 1.5 roka kolko budes mat nasetrene, ked budes mat uraz napriklad?
To je beh na veelmi dlhu trat.
@anonym_autor je lepsie pit alebo jest? Jedno ti zabezpecuje nejaku kompenzaciu / prijem, ak sa ti stane nieco "zajtra" (poistenie ma vo vseobecnosti kryt veci, na vykrytie ktorych za normalnych okolnosti clovek nema peniaze (extra draha liecba, vypadok prijmu apod)...
Investovnie je na zabezpecenie buducnosti (15+ rokov podla prijmu... u mnohych 30+ rokov)... co si myslis, ze ked budes setrit 30 eur mesacne, tak za 1.5 roka kolko budes mat nasetrene, ked budes mat uraz napriklad?
To je beh na veelmi dlhu trat.
@anonym_32b4ee takze poistka, ze?
@anonym_32b4ee takze poistka, ze?
@anonym_autor za mna je poistka zaklad... aby si sa pozichrovala na "co ked sa daco stane zajtra"... potom rezerva, potom az investovanie...

ak si mlada ta investovanie ak si po 50. roku a pridu choroby tak aj investovenie + zivotne 🙂