icon

Je lepšie životné poistenie alebo investovanie?

31. máj 2026

je lepsie zivotne poistenie ci investovanie?
viem, ze chorobu nik nevie predvidat a takisto ani to, ako pojdu trhy
akoze bavime sa o 20-30 eur mesacne
Dakujem za vase pohlady

anonym_1cf0e4
31. máj 2026

ak si mlada ta investovanie ak si po 50. roku a pridu choroby tak aj investovenie + zivotne 🙂

anonym_926114
31. máj 2026

Ja mam poistku a platim 88eur,ale zase mam tam vysoku sumu na smrt a invaliditu,pnku.A ked investovat tak do fondov.Tie zase mame v banke,no tiez rozmyslam nad rozsirenim.

autor
31. máj 2026
@anonym_1cf0e4

ak si mlada ta investovanie ak si po 50. roku a pridu choroby tak aj investovenie + zivotne 🙂

@anonym_1cf0e4 po40r.

autor
31. máj 2026
@anonym_926114

Ja mam poistku a platim 88eur,ale zase mam tam vysoku sumu na smrt a invaliditu,pnku.A ked investovat tak do fondov.Tie zase mame v banke,no tiez rozmyslam nad rozsirenim.

@anonym_926114 ktore fondy? Dobre uroky mali reaity..Pri fondoch ale mate vysoku sumu? Bojim sa ze tam nie je 100 000 krytie ako pri inom

autor
31. máj 2026
@anonym_926114

@anonym_926114 ja poistenie smrt a kriticke choroby

anonym_411d11
31. máj 2026

@anonym_autor mam 37r, mam aj zivotku, aj investovanie v banke aj vo finaxe.

anonym_926114
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_926114 ja poistenie smrt a kriticke choroby

@anonym_autor choroby tam nemam,iba pnku a invaliditu.Neviem ake su to fondy ale rozmyslala som aj nad akciami a dlhopismi.Vieme sa hrat sem tam aj na xtb,ale to je ozaj iba zabava.Ziadne velke investovania.

anonym_32b4ee
31. máj 2026

@anonym_autor je lepsie pit alebo jest? Jedno ti zabezpecuje nejaku kompenzaciu / prijem, ak sa ti stane nieco "zajtra" (poistenie ma vo vseobecnosti kryt veci, na vykrytie ktorych za normalnych okolnosti clovek nema peniaze (extra draha liecba, vypadok prijmu apod)...
Investovnie je na zabezpecenie buducnosti (15+ rokov podla prijmu... u mnohych 30+ rokov)... co si myslis, ze ked budes setrit 30 eur mesacne, tak za 1.5 roka kolko budes mat nasetrene, ked budes mat uraz napriklad?
To je beh na veelmi dlhu trat.

autor
31. máj 2026
@anonym_32b4ee

@anonym_autor je lepsie pit alebo jest? Jedno ti zabezpecuje nejaku kompenzaciu / prijem, ak sa ti stane nieco "zajtra" (poistenie ma vo vseobecnosti kryt veci, na vykrytie ktorych za normalnych okolnosti clovek nema peniaze (extra draha liecba, vypadok prijmu apod)...
Investovnie je na zabezpecenie buducnosti (15+ rokov podla prijmu... u mnohych 30+ rokov)... co si myslis, ze ked budes setrit 30 eur mesacne, tak za 1.5 roka kolko budes mat nasetrene, ked budes mat uraz napriklad?
To je beh na veelmi dlhu trat.

@anonym_32b4ee takze poistka, ze?

anonym_32b4ee
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_32b4ee takze poistka, ze?

@anonym_autor za mna je poistka zaklad... aby si sa pozichrovala na "co ked sa daco stane zajtra"... potom rezerva, potom az investovanie...