Plnenie poistky pri úraze v Allianz?
Dobrý deň, riešim poistku pre manžela a v Allianzi nám vypočítali dosť vysokú sumu. Chcem sa opýtať, či sú korektní pri vyplácaní peňazí. Mal niekto reálny úraz a fakt vám poslali peniaze bez zbytočných prieťahov a dokazovania? Počula som rôzne reči o poisťovniach, tak hľadám niečo spoľahlivé.
@anonym_autor vyplácajú podľa zmluvy, dokazovať ? Ako to myslite? Papiere od lekarov im musíte poskytnúť, aby vedeli na základe diagnozy stanoviť výšku poistného
ale máte tam naozaj úrazové poistenie alebo na trvalé následky po úraze. lebo to sú 2 rôzne veci ...
Dcéra mala 3 úrazy a nikdy nebol žiadny problém, nahlásila som poistnú udalosť cez ich stránku, naskenovala lekárske správy a peniaze prišli dosť rýchlo na účet.
@anonym_autor Ahoj, co znamena pre teba bez zbytocnych prietahov a dotahovania?🙂 Pretoze, raz ked nahlasis poistnu udalost napr.ako si napisala za ten uraz, tak budes musiet dolozit LS od prveho po posledne vysetrenie..A bolo by dobre, keby si si pozrela v zmluve ake mas pripoistenia a taktiez VPP k tomu. Pretoze existuju aj vyluky z poistenia. Cize toto je najpodstatnejsie, aby si vedela. My tvoju PZ nevidime, cize detailnejsie sa neda vyjadrit.
@anonym_autor keď som po operácii doložila papiere, za 3 dni boli peniaze na účte a v peknej sume, veľmi rýchle jednanie a bez problémov. Koľko mesačne vám vyrátali? Závisí aj čo všetko je poistené a na aké sumy.
@anonym_autor ale teda pre uplnost - dokazovat som samozrejme musela (lekarske spravy), nestaci len napisat “stalo sa mi a platte”, ale to povazujem za normalne. Ale ziadne zbytocne prietahy, vsetky dokumenty stacilo predlozit raz, komunikacia bola jasna, rychla.
@anonym_autor deti majú v Allianz ešte starú farbičku a keď mal syn zlomenú ruku, priniesli sme papier z pohotovosti, z kontroly, kde bola napísaná doba liečenia a do týždňa boli peniaze na účte, syn mal ešte dlahu.

@anonym_autor ano, mne vyplatili vsetko podla zmluvy vratane plnenia za trvale nasledky.
Vacsina tych staznosti na nekorektne jednanie pochadza od ludi, ktori si myslia ze maju narok ale v skutocnosti nevedia co podpisali, pripadne nesplnia nejake podmienky.