icon

Plnenie poistky pri úraze v Allianz?

Dnes o 12:48

Dobrý deň, riešim poistku pre manžela a v Allianzi nám vypočítali dosť vysokú sumu. Chcem sa opýtať, či sú korektní pri vyplácaní peňazí. Mal niekto reálny úraz a fakt vám poslali peniaze bez zbytočných prieťahov a dokazovania? Počula som rôzne reči o poisťovniach, tak hľadám niečo spoľahlivé.

sissy27
Dnes o 12:52

@anonym_autor ano, mne vyplatili vsetko podla zmluvy vratane plnenia za trvale nasledky.
Vacsina tych staznosti na nekorektne jednanie pochadza od ludi, ktori si myslia ze maju narok ale v skutocnosti nevedia co podpisali, pripadne nesplnia nejake podmienky.

anonym_7702f9
Dnes o 12:57

@anonym_autor vyplácajú podľa zmluvy, dokazovať ? Ako to myslite? Papiere od lekarov im musíte poskytnúť, aby vedeli na základe diagnozy stanoviť výšku poistného

biba_18
Dnes o 13:05

ale máte tam naozaj úrazové poistenie alebo na trvalé následky po úraze. lebo to sú 2 rôzne veci ...

anonym_48f384
Dnes o 13:06

Dcéra mala 3 úrazy a nikdy nebol žiadny problém, nahlásila som poistnú udalosť cez ich stránku, naskenovala lekárske správy a peniaze prišli dosť rýchlo na účet.

motylik2559
Dnes o 13:07

@anonym_autor Ahoj, co znamena pre teba bez zbytocnych prietahov a dotahovania?🙂 Pretoze, raz ked nahlasis poistnu udalost napr.ako si napisala za ten uraz, tak budes musiet dolozit LS od prveho po posledne vysetrenie..A bolo by dobre, keby si si pozrela v zmluve ake mas pripoistenia a taktiez VPP k tomu. Pretoze existuju aj vyluky z poistenia. Cize toto je najpodstatnejsie, aby si vedela. My tvoju PZ nevidime, cize detailnejsie sa neda vyjadrit.

tersanas
Dnes o 13:09

@anonym_autor keď som po operácii doložila papiere, za 3 dni boli peniaze na účte a v peknej sume, veľmi rýchle jednanie a bez problémov. Koľko mesačne vám vyrátali? Závisí aj čo všetko je poistené a na aké sumy.

sissy27
Dnes o 13:44

@anonym_autor ale teda pre uplnost - dokazovat som samozrejme musela (lekarske spravy), nestaci len napisat “stalo sa mi a platte”, ale to povazujem za normalne. Ale ziadne zbytocne prietahy, vsetky dokumenty stacilo predlozit raz, komunikacia bola jasna, rychla.

avanka
Dnes o 14:14

@anonym_autor deti majú v Allianz ešte starú farbičku a keď mal syn zlomenú ruku, priniesli sme papier z pohotovosti, z kontroly, kde bola napísaná doba liečenia a do týždňa boli peniaze na účte, syn mal ešte dlahu.