icon

Aktualizovať sumu poistenia domácnosti alebo ponechať zmluvu?

5. júl 2026

Pozerala som staré papiere a našla som zmluvu k poisteniu domácnosti. Máme ju uzavretú už niekoľko rokov a priznám sa, že som ju odvtedy veľmi neriešila. Len teraz mi napadlo, či tá suma, na ktorú je domácnosť poistená, ešte vôbec dáva zmysel. Ceny nábytku, spotrebičov aj všetkého okolo bývania išli hore a asi by ma nenapadlo, koľko by stálo zariadiť domácnosť nanovo, keby sa niečo stalo. Má sa takéto poistenie pravidelne prepočítavať, alebo to nechať tak?

anonym_205e50
5. júl 2026

My si poistku za dom kazde cca 5 rokov valorizujeme. Ceny rastu z roka na rok a v pripade poistnej udalisti dostanes zo starych poistiek nizke plnenie

petamich
5. júl 2026

Ano, pravidelne upravujeme.

anonym_e3d209
5. júl 2026

@anonym_autor aku mas poistovnu ? Moja poistovna sama navysuje, pred 2 rokmi som este aj ja bola navysit, lebo povodne zmluvy mi vyprsali.

anonym_642141
5. júl 2026

@anonym_autor Mne volali sami s poisťovne, že si môžem prísť vytvoriť novú výhodnejšiu.

anonym_8cbb14
5. júl 2026

Nam ide vsetko hore kazdym rokom,ako suma poistky,tak nam rastie poistna suma.Aktualne dom je poisteny na 300tisic a platili sme 240eur za cely rok,plus aj domacnost isla hore poistna suma.Takze viem za co platim.

anonym_e500b9
5. júl 2026

Navysujeme hodnotu nehnutelnosti kazde 3 roky.

patrike
5. júl 2026

Mozes si priamo v zmluve dat inflacny automat. Predides tak podpoisteniu, pri ktorom ti nedaju plnu sumu, az sa nieco pritrafi.

anonym_19fbfc
Včera o 06:32

Tak poistka za positenie domacnosti az tak strasne nepodlieha inflacii ako samotne poistenie nehnutelnosti, kde moze dojst k podpoisteniu, co je prus... priekak 🙂
Akoze asi by sa dala navysit, ale urcite staci raz za par rokov... asi aj zalezi, co je v nej poistene a ako... do akej vysky...