Skúsenosti s Metlife životným poistením Pluslife
Ahojte, máte niekto zlé skúsenosti s poisťovňou Metlife? Mám od 2/2025 u nich životku Pluslife, no zdá sa mi, že sú to vyhodené peniaze. Hospitalizáciu mi preplatili, no napr. cisársky rez (čo by bola väčšia suma) už nie. A 2 roky platiť tzv. vstupný poplatok, to je čo? Poraďte mi, máte to tak aj vy? Resp. dá sa to zrušiť po roku? S ktorou poisťovňou ste spokojné?
Prepáčte za blbé otázky, som mladá a bola som v tom, že mám dobrú finančnú poradkyňu, keďže je to moja svagrina
Ďakujem
no lebo ma investicnu poistku a cez poistku sa neinvestuje, ten kto ti ju robil ti to evidentne nevysvetlil. na cisarsky je samostatne pripoistenie zeny.
@anonym_autor Cisarsky rez si mala planovany? Lebo viem,ze pri cisaraku planovanom su vyluky. Myslimze len ten akutny je preplacany. Ale ved zavolaj si k nim na infolinku a urcite ti poradia, prezistia na oddeleni poistnych udalosti, preco si to mala takto schvalene ako si mala.
@anonym_autor Cisarsky rez si mala planovany? Lebo viem,ze pri cisaraku planovanom su vyluky. Myslimze len ten akutny je preplacany. Ale ved zavolaj si k nim na infolinku a urcite ti poradia, prezistia na oddeleni poistnych udalosti, preco si to mala takto schvalene ako si mala.
@motylik2559 vdaka, uz som. Rodila som minuly rok v auguste akutnym cisarskym, no este som nemala 8 mesiacov platne poistenie. Toto mi povedali :D
@motylik2559 vdaka, uz som. Rodila som minuly rok v auguste akutnym cisarskym, no este som nemala 8 mesiacov platne poistenie. Toto mi povedali :D
@anonym_autor Skus si poriadne precitat poistne podmienky vseobecne a aj tie, ktore mas k jednotlivym pripoisteniam, aby si do buducna vedela co a ako. Teda kedze ti to sesternica nepovysvetlovala ako mala. VPP plus komunikacia cez infolinku s centralou a mozno zistis, ze to nie je zas az take na houby😄 Neskor sa ti mozno este zide aj na ine veci. Zatial by som to nehadzala do out-u. A pokial mas investicne poistenie, tam sa tusim oplati poistka zrusit az po niekolkych rokoch, aby sa ti vratila plna nasporena ciastka-teda, ak tam mas tu investicnu sporiacu cast.
Mne bez problémov preplatili všetko na čo som mala nárok. Stačilo doniesť lekársku správu, nič viac.
Preplatia len to, čo máš v zmluve. A to, že ti to nepreplatili, pretože si poistku mala menej ako 8 mesiacov je normálna vec a tiež je v zmluve. Bolo by veľmi jednoduché, aby si žena zriadila poistku dva mesiace pred termínom, zaplatila 2 splátky po 70e a potom čakala, že dostane 1700e .. príklad, každý to platenie a vyplácanie má nastavené inak..
Ja si platím MetLife už asi 20 rokov a ešte som nemala žiadne plnenie. Pre mňa je to ako PZP - radšej nech sa mi nič nestane a keby náhodou, tak verím, že mi (alebo pozostalým) poistné plnenie aspoň finančne v danej situácii pomôže.
@anonym_autor takže si nesplnila podmienky ale poisťovňa je zlá hej? tak to držím palce s hľadaním tej "dobrej"
Metlife platím už 14r, teraz nedávno som mala prvé plnenie, operácia žlčníka, odovzdala som papiere a do 3dni som mala peniaze na účte a v peknej sume. U teba to vychádza, že si už bola tehotná, keď si si zakladala zmluvu, tak je to pochopiteľné, že neplnili, je to v podmienkach.
chyba je kombinovať poistenie s akýmkoľvek sporením. či už kapitálová alebo investičná poistka. to je nezmysel. ak chceš investovať, založ si zvlášť investovanie a nepleť hrušky s jablkami. takto si zaviazaná platiť mesačne tú investičnú časť, a nemôžeš nikdy omeškať platbu, plus nevýhodný dvojročný poplatok na začiatku.

Ahoj, mam od nich zivotne poistenie od 03/2024. Mal som poistnu udalost a hradili v plnej vyske. Neviem ci ti to pomoze, ale to co bolo poistene, uhradili. Nechcem to verejne blizsie specifikovat