Výber životného poistenia - mám zvážiť poradcu?
Ahojte,
aký mate nazor o tom?
Je lepšie to naštudovať sám a vybaviť si to alebo nechať všetko na poradcu?
@anonym_autor Najlepšie je naštudovať si niečo o tom a potom to prediskutovať s poradcom.
nie su vyhodnejsie poistky robene cez bankovy produkt?
nie su vyhodnejsie poistky robene cez bankovy produkt?
@anonym_d54881 nie, bankopoistky maju omnoho viac vyluk preco neplnit
Koľko platíte za základné životné poistenie pre 4-člennú rodinu? Chcem mať pre dospelých krytie len na invaliditu a kritické choroby a pre deti iba poistenie chorôb. Co poradca ponukal pride mi vela.
Koľko platíte za základné životné poistenie pre 4-člennú rodinu? Chcem mať pre dospelých krytie len na invaliditu a kritické choroby a pre deti iba poistenie chorôb. Co poradca ponukal pride mi vela.
@anonym_autor kolko nukal? je lepsie poistku uzavriet v mladsom veku, neskor uz su drahsie, ako sme starsi. Muz plati 50 euro a je 50tnik. Myslim , ze na internet su aj priklady kde sa pise vek, zamestnanie, a ake choroby mate, taka daka kalkulacka a ta priblizne vyrata. ale treba guglit.
@anonym_d54881 nie, bankopoistky maju omnoho viac vyluk preco neplnit
@amonet lebo su aj lacnejsie, aha asi preto, ze je tam mnoho vyluk
@anonym_d54881 ano presne preto su lacnejsie, a navyse nikto neskuma zdravotny stav. aj to zlacni poistku
@amonet no my ideme teraz jednu riesit, som zvedava ci budu robit problemy.
@anonym_d54881 drzim palce
@amonet dakujem. Riesime zial tu najsmutnejsiu cast, ktorej ani poistna suma nie je vobec vysoka, pretoze zomrel mlady clovek, ktory sa prevazne poistil na kriticke choroby a na smrt len za 500 euro. Lebo mlady clovek nepocita s tym ze tak skoro umrie. :( Ale poistne plnenie chorob bolo cez 10 000. Zial umrel skor nez stihol nahlasit diagnozu. :( Uz vobec riesit tieto veci , nas to caka a je mi z toho tazko. Ale co som chcela povedat, ze sa platilo asi par eur mesacne, a mal takuto poistku. Bezne pri ZP sa plati desiatky eur, a pointa je v tom, ze cez banky je to lacnejsi a iny produkt,ale o to specifickejsi.
@amonet dakujem. Riesime zial tu najsmutnejsiu cast, ktorej ani poistna suma nie je vobec vysoka, pretoze zomrel mlady clovek, ktory sa prevazne poistil na kriticke choroby a na smrt len za 500 euro. Lebo mlady clovek nepocita s tym ze tak skoro umrie. :( Ale poistne plnenie chorob bolo cez 10 000. Zial umrel skor nez stihol nahlasit diagnozu. :( Uz vobec riesit tieto veci , nas to caka a je mi z toho tazko. Ale co som chcela povedat, ze sa platilo asi par eur mesacne, a mal takuto poistku. Bezne pri ZP sa plati desiatky eur, a pointa je v tom, ze cez banky je to lacnejsi a iny produkt,ale o to specifickejsi.
@anonym_d54881 dolozila by som aj tu chorobu a nasledne smrt ak dosla v dosledku tej choroby. zalezi ale ci nemal problemy z danej choroby uz pred vstupom do poistenia
btw aj na toto je lepsi sprostredkovatel, zavolate povie co mu poslat a vybavi vsetko za vas
@anonym_d54881 dolozila by som aj tu chorobu a nasledne smrt ak dosla v dosledku tej choroby. zalezi ale ci nemal problemy z danej choroby uz pred vstupom do poistenia
btw aj na toto je lepsi sprostredkovatel, zavolate povie co mu poslat a vybavi vsetko za vas
@amonet ano bola.
Ja dávam klientom vždy 2 najlepšie návrhy, ktoré vyšli, samozrejme v každej poisťovni nacením a potom sa už rozhoduje medzi najlepšími, ktoré vyšli na jeho situáciu
Je dobré si niečo naštudovať. Ale dobrý poradca sa riadi určitou filozofiou, na základe ktorej nastavuje životné poistenie. Samozrejme, všetko musí transparentne vysvetliť a nastaviť poistenie na mieru podľa vašich výdavkov, životnej situácie a osobných preferencií.
Rozhoduje viacero faktorov – vaše zamestnanie, či vstupujete do poistenia už s nejakou diagnózou, doba, na ktorú sa chcete poistiť, a samozrejme aj poisťovňa, v ktorej poistenie uzatvárate.
Dobrý poradca by mal všetko transparentne vysvetliť na stretnutí a usmerniť vás. Taktiež by mal šetriť vaše peniaze a netlačiť vás do zbytočných pripoistení, ktoré nepotrebujete.
My našim klientom nastavujeme poistenie vždy podľa aktuálnej životnej situácie, ich výdavkov a potrieb, každému zvlášť na mieru.
@anonym_autor nechala by som na poradcu, ktorý sa tomu vyzná, ja dávam klientom ponuky z viacerých poisťovní a poviem pre a proti

@anonym_autor zalezi ako velmi sa ti chce citat vpp min.7poistovni na trhu