icon

Ako nájsť vlastnú cestu v živote?

19. jan 2026

Ahojte. Niečo o sebe - som šťastne vydatá, mám vytúžené dieťa, dom, skvelého muža - toto bol vždy môj sen. Mám vyštudovanú hotelovú akadémiu, na výšku som sa necítila (nikdy na štúdium nebavilo, napriek dobrým známkam), celý život až do materskej som pracovala v gastre. Práca ma už ku koncu vôbec nebavila a nenapĺňala, časom sa zo mňa stal introvert a necítila som sa dobre medzi ľuďmi. Teraz som už 2 roky na materskej, zostáva mi jeden rok. Druhé dieťa je 50 na 50, určite ale nie hneď teraz.
Môj problém? Neviem čo chcem, neviem kto som, neviem čo chcem robiť.... Neviem, akú prácu chcem po materskej robiť, vždy som bola len v gastre a viem, že tam sa vrátiť určite nechcem. Nemám žiadne sny, ambície. Neviem čo by ma bavilo. Rýchlo ma veci nadchnú a potom zrazu o to prestanem mať záujem. Chcem všetko a zároveň sa nezmôžem na nič. Mám pocit, že som vo svojom živote nič nedokázala - nemala som žiadnu zaujímavú robotu, neštudovala som, takže moje vedomosti sú slabé, neviem poriadne ani po anglicky ani iný jazyk,... Raz chcem ísť študovať na vš, raz chcem ísť robiť kozmetičku, raz chcem byť účtovníčka, raz chcem vyšívať, raz chcem čítať veľa kníh,....... Chápete ma? Lebo ja sama sebe nerozumiem.
Čo s tým? Ako sa nájsť? Mám ísť k psychológovi? Mám si spísať veci na papier? Ako zistím, kam patrím a čo chcem?

anonym_e49e62
19. jan 2026

psychológ ti môže pomôcť urobiť test osobnosti - na čo sa hodíš, ktoré sú tvoje silné stránky, našim študentom to robí školská psychologička keď končia školu a vyberajú si smer kam ísť ďalej (aj na ZŠ aj na SŠ), skús nejakú v tvojom okolí osloviť a uvidíš čo ti poradí
napr. ja som si na staré kolená robila 2-ročnú zdravotnú nadstavbu a mala som spolužiačky zo všetkých možných odvetví

sisamisaaa
19. jan 2026

Ahoj, denník si si neskúšala písať? Skús - nechaj tomu taký voľný priebeh len si sadni každí deň nad papier a spíš si že čo cítiš že ťa dnes ťahá a prečo. Napríklad dnes budem písať o tom že prečo ma tak ťahá práca kozmetičky. Čo si myslím že by mi to dalo, ako si to predstavujem, čo by ma odrádzalo, čo sa v mojom živote práve teraz deje (možno sa cítim neužitočná a chcela by som skrášľovať ľudí lebo mi do dáva také estetické naplnenie), čo ja viem čo ti napadne. 20 minút si píš a potom 10 minút oddychuj alebo rob niečo úplne iné.
Ďalší deň - dnes by som chcela vyšívať. Čo sa dnes deje, čo sa stalo, je to moja kreatívna stránka, zameranie na detaily, v samote, v tichu, všetko čo ti napadne. Hlavne necenzúruj. Ani to nejako neanalyzuj, proste len píš čo ti napadne. Zas cca tých 20 minút a potom 10 minút sa venuj len sebe, okoliu, nejakému oddychu.
A tak si píš každý deň, ani si to po sebe nečítaj len si píš.
Keď sa ti nechce písať o práci, kľudne len si zhrň deň, čo ťa naštvalo, ako sa cítiš, čo ťa nebaví, čo by si chcela zmeniť, kľudne len daj myšlienky na papier, hoci aj blbosti.
Účel? Utriedia sa ti myšlienky, mozog sa nejako vycentruje, začne sa rozvidnievať. Daj tomu mesiac-dva a sama uvidíš kam ťa to dovedie.

outami
19. jan 2026

@anonym_autor ak máš takýto problém, isto by ti pomohlo sa porozprávať s odborníkom, vyhľadať nejakú psychologičku, ktorá by ti vedela spraviť aj test osobnosti ale možno by ti pomohlo len také vyrozprávanie sa a zistenie, čo ozaj v živote chceš ďalej robiť a kým chceš byť

janikk54
19. jan 2026

hmm, tak s tymto ti asi psycholog nepomoze. ano, vyrozpravas sa, ulavi sa ti, ale tvoj problem asi len tazko vyriesi 🙂 podla mna sa este len hladas a skor ci neskor zistis aj sama, co by ta skutocne bavilo.

petronelag
19. jan 2026

To sa takto nemôže rozmýšľať, keď niekto má vzdelanie aj keď len SŠ, musí si hľadať zamestnanie, na ktoré má základy, aj kozmetička musí mať odborné vedomosti, prax, účtovníčka tak isto musí mať základné odborné vedomosti zo svojho odboru a k tomu ešte aj aktuálne, lebo predpisy sa menia. A z vyšívania nikto ešte nevyžil, to môže byť ako koníček na voľný čas. Niektorí ľudia si myslia, že hocijaká iná práca je jednoduchá a ľahká, lebo o nej nič nevedia. A keby ju začal robiť, tak uvidí, aké je to náročné.

autor
19. jan 2026
@petronelag

To sa takto nemôže rozmýšľať, keď niekto má vzdelanie aj keď len SŠ, musí si hľadať zamestnanie, na ktoré má základy, aj kozmetička musí mať odborné vedomosti, prax, účtovníčka tak isto musí mať základné odborné vedomosti zo svojho odboru a k tomu ešte aj aktuálne, lebo predpisy sa menia. A z vyšívania nikto ešte nevyžil, to môže byť ako koníček na voľný čas. Niektorí ľudia si myslia, že hocijaká iná práca je jednoduchá a ľahká, lebo o nej nič nevedia. A keby ju začal robiť, tak uvidí, aké je to náročné.

@petronelag ja som nikdy nepovedala, že byť kozmetičkou je ľahké, nikdy som nepovedala že ona práca je ľahká. Proste som vyhorela z gastra a hľadám niečo iné. Čo sa týka vyšívania, nebolo to myslené ako pravá na plný úväzok, patrilo to ku voľnočasových aktivitám ako čítame kníh, ktoré som spomenula. Ďalšia vec, môj primárny problém nie je akú prácu budem po materskej vykonávať, môj hlavný problém je, že neviem čo v živote chcem, alebo že chcem všetko a nerobím nič.

popcorn2myska
19. jan 2026

@anonym_autor... ja som nič nedokázala....Naozaj??? Veď udržuješ domácnosť, udržuješ dobré manželstvo a vychovávaš dieťa. Tá otázka, to je depka z materskej a z materskej vie ženám dobre "zadr*bávať" v hlávke .Nastúp opäť do gastra,Veď to je práca, ktorú vieš robiť...A keď ťa to nebude baviť v 1 prevádzke, tak pôjdeš inde.Možno to nieje reštika,možno to bude kaviareň čo ťa chytí za srdce..Niesi kariéristka .To by si si nezaložila rodinu alebo ako kariéristky bežne robia,srala by si na ňu trocha...Tak načo sa hrnieš na výšku???Navyše sa nerada učíš..to si tie skúšky chceš kupovať?😆 Daj drobca/drobcov do škôlky, začneš pracovať ,zarábať..A môžeš mať potom ČAS NA SEBA..tou knihou,niečím iným, alebo tamtým čo ťa nadchlo...Nemusí každý mať koníčky, ktorým sa pevne venuje..Môžeš mať aj len záujmy, niečo čo ťa na chvíľku zaujme a potom to časom vymeníš za niečo iné..Proste svoj život si tým "obšťastníš"😘

popcorn2myska
19. jan 2026
@anonym_autor

@petronelag ja som nikdy nepovedala, že byť kozmetičkou je ľahké, nikdy som nepovedala že ona práca je ľahká. Proste som vyhorela z gastra a hľadám niečo iné. Čo sa týka vyšívania, nebolo to myslené ako pravá na plný úväzok, patrilo to ku voľnočasových aktivitám ako čítame kníh, ktoré som spomenula. Ďalšia vec, môj primárny problém nie je akú prácu budem po materskej vykonávať, môj hlavný problém je, že neviem čo v živote chcem, alebo že chcem všetko a nerobím nič.

@anonym_autor gastro je práca z ľuďmi. Ak chceš niečo iné, Veď skús fabriku, tam si odrobíš a ideš domov...nikto na teba nezazerá,že si mu na stôl krivo položila lyžičku. Veľa ľudí tam chodí robiť aby zabudli na bývalé zamestnania, dokonca VŠ vzdelaný...

zuzinapipina
19. jan 2026

@anonym_autor ahoj, neviem ci mas ChatGPT, ale aj ked nie, mozes kludne napisat na google, a najdi si HumanDesign, Genove kluce, vela ti o tebe prezradia tieto veci, podla tvojho datumu narodenia. Mozno ti to bude vediet pomoct, aky smer sa k tebe hodil naozaj. Ak mas chatGPT, tak ti vie velmi krasny rozbir spravit z Human Designu aj Genovych klucov. Drzim palce, a to ze si teraz na takejto krizovatke znamena jednu dolezitu vec, ze sa uberas novym smerom a stava sa z teba nove ja.

petronelag
19. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor V gastre sa dá robiť na rôzných pozíciach a záleží aj od ľudí, ktorých má okolo. Keď začnete novú činnosť , bude to treba budovať od nuly.

autor
19. jan 2026
@popcorn2myska

@anonym_autor... ja som nič nedokázala....Naozaj??? Veď udržuješ domácnosť, udržuješ dobré manželstvo a vychovávaš dieťa. Tá otázka, to je depka z materskej a z materskej vie ženám dobre "zadr*bávať" v hlávke .Nastúp opäť do gastra,Veď to je práca, ktorú vieš robiť...A keď ťa to nebude baviť v 1 prevádzke, tak pôjdeš inde.Možno to nieje reštika,možno to bude kaviareň čo ťa chytí za srdce..Niesi kariéristka .To by si si nezaložila rodinu alebo ako kariéristky bežne robia,srala by si na ňu trocha...Tak načo sa hrnieš na výšku???Navyše sa nerada učíš..to si tie skúšky chceš kupovať?😆 Daj drobca/drobcov do škôlky, začneš pracovať ,zarábať..A môžeš mať potom ČAS NA SEBA..tou knihou,niečím iným, alebo tamtým čo ťa nadchlo...Nemusí každý mať koníčky, ktorým sa pevne venuje..Môžeš mať aj len záujmy, niečo čo ťa na chvíľku zaujme a potom to časom vymeníš za niečo iné..Proste svoj život si tým "obšťastníš"😘

@popcorn2myska práveže týmto som si prechádzala aj pred materskou - jeden deň som si zháňala informácie o dobrovoľníctve v zahraničí, druhý deň som si pozerala kurzy účtovníctva, tretí deň som...... Jediné čo mi z materskej zad*balo je, že som to napísala na modrý koník 🙈😂😂 áno áno, toto všetko si uvedomujem, zase nechcela som vyznieť že by som sa znevažovala, skôr som myslela nejaké pracovné úspechy, nejaké zaujímavé životné úspechy, cestovanie,.... A myslela som aj na to, že sa neviem do ničoho zahryznúť, nič ma nebaví, alebo teda rozmýšľam o Tom ako by to bolo super robiť toto a hento, ale do ničoho sa nemám.

autor
19. jan 2026
@popcorn2myska

@anonym_autor gastro je práca z ľuďmi. Ak chceš niečo iné, Veď skús fabriku, tam si odrobíš a ideš domov...nikto na teba nezazerá,že si mu na stôl krivo položila lyžičku. Veľa ľudí tam chodí robiť aby zabudli na bývalé zamestnania, dokonca VŠ vzdelaný...

@popcorn2myska ale ja nechcem robiť hocičo, chcem robiť niečo, čo ma baví, kam sa budem tešiť, chcem zistiť, čo má napĺňa. Ja viem robiť hocičo, ale toto som robila 15 rokov svojho života. Ja chcem robiť to, čo chcem robiť.

autor
19. jan 2026
@zuzinapipina

@anonym_autor ahoj, neviem ci mas ChatGPT, ale aj ked nie, mozes kludne napisat na google, a najdi si HumanDesign, Genove kluce, vela ti o tebe prezradia tieto veci, podla tvojho datumu narodenia. Mozno ti to bude vediet pomoct, aky smer sa k tebe hodil naozaj. Ak mas chatGPT, tak ti vie velmi krasny rozbir spravit z Human Designu aj Genovych klucov. Drzim palce, a to ze si teraz na takejto krizovatke znamena jednu dolezitu vec, ze sa uberas novym smerom a stava sa z teba nove ja.

@zuzinapipina ďakujem. Áno, chat gpt je niekedy môj najlepší kamoš 😂 vyskúšam, ďakujem!

anonym_d04128
19. jan 2026

@anonym_autor Ja len ze Ta uplne chapem a mam to podobne...len s rozdielom ze mam deti 3 a som tesne pred 50tkou :/

anonym_18bcc7
19. jan 2026
@anonym_autor

@zuzinapipina ďakujem. Áno, chat gpt je niekedy môj najlepší kamoš 😂 vyskúšam, ďakujem!

@anonym_autor a este sa vo fabrike nenarobis,teda ked mas stastie ako ja,ale ja na to nic nerobenie strasne frflem,viem,co by ini za to dali nic nerobit ale ja fakt vtedy neviem,co zo sebou,cas sa vlecie a ja uz korene zapustam a kvitnem pritom ako ruza.
A to ked robim tak extremne pomaly,lebo je to tak nastavene.Vsetko.
A to viem hovorit,ze do prace si idem oddychnut od plienok,teda tie uz nemame.Maly uz zacal chodit do skolky a ja od roka v praci.Ale tato nova pozicia je este pomalsia ako predosla.Tam som sa aspon trosku ponahlala,sem tam ale tu.Musim si len zvyknut oddychovat.
Skus ist do hocijakej prace,je to nove,nove pocity,strach,euforia,nadsenie a vsetky emocie dokopy.
Drzim ti palce.

anonym_0ba6d3
19. jan 2026

Neverím ze existuje ešte niekto ako ja...napisala si presne moje pocity a myšlienky...úplne ma to ubíja a to mam 37...mam 8 mesiacov na to aby som zistila co chcem robiť, čo je dosť blbé keďže nad tým rozmýšľam dennodenne a na nič som neprišla...nechcem prežiť zvyšok života v práci ktorú budem neznasat, potom doma ďalšia sichta, padnem od únavy a ďalší deň znova..a keďže vela nezarobim tak počítať každé euro sko doteraz, žiadna radosť...no nepomohla som ale aspoň vieš ze v tom nie si sama..

lauricka
20. jan 2026

@anonym_autor po RD sa budeš musieť zamestnať. Myslíš, že bude veľký výber? Budeš pracovať tam, kde sa ti podarí sa zamestnať. Človek dnes je rád, keď zoženie prácu, či? Popri tom môžeš robiť ako koníček, čo ťa aktuálne baví, tam nevadí, ak to budeš meniť. Možno časom sa z toho niečo vyvŕbi. Alebo bude druhé dieťa.

anonym_1867e2
20. jan 2026

Ty asi pises o mne 😅 akurát, že mám obchodnú a pracovala som vselikde aj v zahraničí. Uz toto riešim 4ty rok..neviem sa nájsť vôbec.. tiež som si prešla fázami ako ty, raz nechty, potom kaderníčka, potom masérka, potom ucto, potom fotografka, krajcirka, potom toto a hento a tamto...robím síce odbornú prácu a ešte aj z domu, pre muzovu firmu, ale napriek tomu, že ma dobre zaskolilo a naučili, prešla som si niekoľkými kurzami v tomto odvetví, furt tomu do hĺbky nedokážem rozumieť ale to preto, že ma to vôbec neoslovilo a nebaví.. viem, že to nebudem robiť navždy ale stále neviem co iné by som mohla robiť aby ma bavilo.. mam tento rok 35 a stále som stratena. Keď vidím kamošky z mladých čias ako jedna si otvorila kvetinárstvo pritom ma hotelovú, druhá pečie torty pritom ma hotelovú, ďalšia je ekonómka s vysokou školou a robí masaze ma salón atď atď môžem pokračovať.. tak sa cítim ako neschopná a totálne stratená.. muž ma podporuje aj financne v každom mojom vymysle, že možno to uz bude to, čo chcem, čo hľadám a furt nič.. robila som si aj ten rozbor cez chát gpt, zrovna si pred týždňom ale z toho co mi vyšlo tak nemôžem robiť ani v zdravotníctve, ani psychologicku, ani sociálnu prácu lebo na to nemám vzdelanie, ale je pravda ze to by ma bavilo, pomáhať ľuďom..takže chát GPT sa trafil..jediná mozno je robiť kouča ak by som si urobila kurzy..ale uživí ma to? Asi nie.. takže držme si palce 🤣

999k
21. jan 2026

@anonym_autor Ahoj. To ako by som čítala o sebe. Tiež mam zdravú rodinku, jednu dceru 4 rocnu, mam muza, mame byt, mam vsetko co som vzdy chcela. Vzdy som pracovala v gastre, ja mam vystudovany cestovny ruch. Stresovala som, ked sa malej blizila skolka, ze co bude s mojim zivotom. Nakolko pracovna doba v gastre vieme aka je. A to nepripadalo vo uvahy. Nastastie sa mi podarilo najst super robotu, so super pracovnou dobou, ale tiez si nemozem povedat, ze by som bola vnutorne naplnena co sa tyka mojej osoby, mojho bytia... tiez sa pre vsetko nadchnem a tak ako sa nadchnem, ma to po nejakom case prejde. Zacnem cvicit, zacnem sa lepsie stravovat, zacnem citat knihy, spravim si kurz kozmetiky a bla bla takto by som vedela pokracovat. Tiez som sa nenašla, co by ma v zivote naplnalo. Tak dufam ze sa nam to coskoro podari

999k
21. jan 2026

Odkial ste?

margotka17
21. jan 2026

@anonym_autor v poslednej dobe ak tu vidím príspevok, neviem ako ďalej, kam sa posunúť, takmer každá rada je smer psychológ, odborník. To už fakt sme na tom tak zle, že bez psychológa sa nepohneme? Ak nechceš ísť do gastro, možno by si mohla piecť v súkromnej pekárničke koláčiky pár druhov, takých pravých domácich, či otvoriť si kvetinárstvo, mini papierníctvo, alebo sa zamestnať v detskom domove.... Skús popremýšľať, čo by ťa bavilo. Mne, keď muž navrhol, že začnime podnikať a s čím, tak ma až cuklo, či to myslí vážne, keď o týchto veciach nemáme ani jeden z nás potuchy. Keď mi už ako sa vraví sľúbil aj to povestne modré z neba, tak som povedala, že teda dobre, ale ak to nepôjde, hneď skončíme. No mali sme šťastie 👍. Poraď sa s manželom, čo by to mohlo byť, aby to vyhovovalo celej rodinke doma.

popcorn2myska
22. jan 2026
@anonym_autor

@popcorn2myska práveže týmto som si prechádzala aj pred materskou - jeden deň som si zháňala informácie o dobrovoľníctve v zahraničí, druhý deň som si pozerala kurzy účtovníctva, tretí deň som...... Jediné čo mi z materskej zad*balo je, že som to napísala na modrý koník 🙈😂😂 áno áno, toto všetko si uvedomujem, zase nechcela som vyznieť že by som sa znevažovala, skôr som myslela nejaké pracovné úspechy, nejaké zaujímavé životné úspechy, cestovanie,.... A myslela som aj na to, že sa neviem do ničoho zahryznúť, nič ma nebaví, alebo teda rozmýšľam o Tom ako by to bolo super robiť toto a hento, ale do ničoho sa nemám.

@anonym_autor no,si mamka.Takéto veci ťa ešte 20 rokov nečakajú. Teraz máš RODINU ,manžela a až keď sa deti osamostatnia (začnú zarábať/odídu na vš na intrák) až potom ty dostaneš priestor sa "angažovať " vo svojom.Ale keď máš prašule na opatrovateľku, všetko sa dá..Len je lepšie ísť do niečoho na čo máš, a nie iba skočiť do niečoho ("ani neviem čo to má byť") a prachy fuč ,zarábanie na tom fuč a ty tu ostaneš ako tá "neschopná" ,a trápna,že v tvojom veku nevieš stále čo chceš 😐.Ale zas nie každú mamku "baví" materstvo..tak potrebujú keď len "rozptýliť sa akoukoľvek hovädinou".Nie každú to dokáže proste napĺňať.

autor
22. jan 2026
@lauricka

@anonym_autor po RD sa budeš musieť zamestnať. Myslíš, že bude veľký výber? Budeš pracovať tam, kde sa ti podarí sa zamestnať. Človek dnes je rád, keď zoženie prácu, či? Popri tom môžeš robiť ako koníček, čo ťa aktuálne baví, tam nevadí, ak to budeš meniť. Možno časom sa z toho niečo vyvŕbi. Alebo bude druhé dieťa.

@lauricka okej okej, asi som nemala písať že som na RD lebo sa toho všetci chytajú. Mne nejde o novú robotu po rd, mne ide všeobecne o novú robotu, o nájdení samej seba, v čom som dobrá, proste čo chcem robiť. Ešte ma čaká veľmi veľa rokov práce, aby som robila niečo, čo má nebaví. Doteraz som to zvládla, lebo som vedela že chceme dieťa a pôjdem na materskú, takže som bola v robote 10 rokov, ktorú som so začiatku milovala, ale posledné roky sa mi hnusilo vstávať. A toto už naozaj nechcem zažiť, keďže už to nebude - výdrž chvíľu, pôjdeš na materskú.

autor
22. jan 2026
@margotka17

@anonym_autor v poslednej dobe ak tu vidím príspevok, neviem ako ďalej, kam sa posunúť, takmer každá rada je smer psychológ, odborník. To už fakt sme na tom tak zle, že bez psychológa sa nepohneme? Ak nechceš ísť do gastro, možno by si mohla piecť v súkromnej pekárničke koláčiky pár druhov, takých pravých domácich, či otvoriť si kvetinárstvo, mini papierníctvo, alebo sa zamestnať v detskom domove.... Skús popremýšľať, čo by ťa bavilo. Mne, keď muž navrhol, že začnime podnikať a s čím, tak ma až cuklo, či to myslí vážne, keď o týchto veciach nemáme ani jeden z nás potuchy. Keď mi už ako sa vraví sľúbil aj to povestne modré z neba, tak som povedala, že teda dobre, ale ak to nepôjde, hneď skončíme. No mali sme šťastie 👍. Poraď sa s manželom, čo by to mohlo byť, aby to vyhovovalo celej rodinke doma.

@margotka17 asi ste ma nepochopili, veď o to práve ide, že stále rozmýšľam čo by ma naplnilo, čo by ma bavilo, jeden deň je jedno, na druhý deň druhé, tretí deň už nechcem ani to prvé,.....

autor
22. jan 2026

A ináč, ďakujem za podporu, dosť žien sa nás tu našlo 🙈😁 aj keď veľa z vás to nepochopilo, tento problém som mala aj pred materskou, naozaj to nie je vyhorenie z materskej ani nič podobné, ja sa ako keby neviem nájsť celý život a len teraz som dostala nápad "ísť s tým von". Verím, že na niečo postupne na to prídeme my všetci, čo sme sa tu našli stratení 🙂

autor
22. jan 2026
@anonym_1867e2

Ty asi pises o mne 😅 akurát, že mám obchodnú a pracovala som vselikde aj v zahraničí. Uz toto riešim 4ty rok..neviem sa nájsť vôbec.. tiež som si prešla fázami ako ty, raz nechty, potom kaderníčka, potom masérka, potom ucto, potom fotografka, krajcirka, potom toto a hento a tamto...robím síce odbornú prácu a ešte aj z domu, pre muzovu firmu, ale napriek tomu, že ma dobre zaskolilo a naučili, prešla som si niekoľkými kurzami v tomto odvetví, furt tomu do hĺbky nedokážem rozumieť ale to preto, že ma to vôbec neoslovilo a nebaví.. viem, že to nebudem robiť navždy ale stále neviem co iné by som mohla robiť aby ma bavilo.. mam tento rok 35 a stále som stratena. Keď vidím kamošky z mladých čias ako jedna si otvorila kvetinárstvo pritom ma hotelovú, druhá pečie torty pritom ma hotelovú, ďalšia je ekonómka s vysokou školou a robí masaze ma salón atď atď môžem pokračovať.. tak sa cítim ako neschopná a totálne stratená.. muž ma podporuje aj financne v každom mojom vymysle, že možno to uz bude to, čo chcem, čo hľadám a furt nič.. robila som si aj ten rozbor cez chát gpt, zrovna si pred týždňom ale z toho co mi vyšlo tak nemôžem robiť ani v zdravotníctve, ani psychologicku, ani sociálnu prácu lebo na to nemám vzdelanie, ale je pravda ze to by ma bavilo, pomáhať ľuďom..takže chát GPT sa trafil..jediná mozno je robiť kouča ak by som si urobila kurzy..ale uživí ma to? Asi nie.. takže držme si palce 🤣

@anonym_1867e2 no nie že ja píšem o tebe, ty píšeš o mne 😂😂🙈 presne, aj mňa to asi najviac ťahá ku nejakej pomoci. Moja rodina sú sami zdravotníci a pedagógovia, takže som v tom v podstate žila. Sociálnu prácu som chcela študovať a teda teraz ako som doma a mám kopu času premýšľať, stále som tomu otvorená, aj keď naozaj štúdium nie je úplne moja šálka kávy.....

margotka17
22. jan 2026
@anonym_autor

@margotka17 asi ste ma nepochopili, veď o to práve ide, že stále rozmýšľam čo by ma naplnilo, čo by ma bavilo, jeden deň je jedno, na druhý deň druhé, tretí deň už nechcem ani to prvé,.....

@anonym_autor jaj, tak to je potom fakt ťažké, to asi ani nezacinat študovať na VŠ, lebo nemáš istotu, dokedy ťa to bude baviť. Možno treba prestriedal viac zamestnaní, skúsiť všetko možné a nakoniec sa možno v niečom nájdeš, čo ti bude vyhovovať. Držím ti silno palceky, aby sa ti to podarilo čím skôr aj všetkým babám, čo tu píšu, že sú na to presne tak, ako ty.

lea93
22. jan 2026

Pravdepodobne by som na tvojom mieste skúsila vyhľadať psychológa. Ako sama vravíš, v práci stráviš ešte desiatky rokov, určite sa oplatí pokúsiť sa zistiť, ktorý smer by bol pre teba najvhodnejší (napr. pomocou testov profesijnej orientácie). Tvrdíš, že štúdium nie je úplne tvoja šálka kávy, no ak chceš pracovať mimo gastra, predpokladám, že minimálne bez nejakého kurzu to nepôjde. Je prirodzené, že človeka zaujíma viacero oblastí, dôležité je vybrať si to, čo by človeka dokázalo aj uživiť.

patricek22
22. jan 2026

ahoj, určite choď najprv ku psychológovi ... pomôže ti sa vyrozprávať, dá ti rady, budete robiť úlohy na spoznanie samej sebe ... ale ja cítim aj od teba že toto je ten prelom medzi to čo pred ostatnými ľuďmi vyzerá dobre ale v skutočnosti ta to nenapĺňa ...

zober pero a papier a spýtaj sa:
čo ma baví robiť len tak pre zábavu bez toho aby som niečo z toho mala ... len dobrý pocit ...?
čo som rada robievala ako dieťa, čo ma bavilo?
čo mi dáva energiu?
čo mi berie energiu
čo sú moje dobré vlastnosti?
čo sú moje zle/negatívne vlastnosti?
keby mám všetky peniaze na svete ,co by som robila denno denne?
v čom mám nadaný talent?

ak to spravíš, odpovieš na tieto otázky PRE SEBA tak ti rád pomôžem ďalej 🙂

anonym_a054e4
23. jan 2026

Som na to rovnako . Ale teda u mna sú pocity rôzne . Nejde len o prácu, celkovo mam pocit,ze neviem kto som . Co vlastne chcem od života a jam sa posunúť. Mam pocit ,ze som sa zasekla a nejde urobiť krok vpred. Rozhodla som sa cvičiť, co ma bavilo 3 dní. Čítať viac ,byt viac sama sebou a hlavne mat čas na seba ...ale aj to je len 2 dní ôk, ďalšie sa utapam v myšlienkach. Mam pocit,ze ľudia s ktorými som v kontakte ku mne nepatria, prestáva sa mi páčiť ich fungovanie, zloba ,ktorej ja nechcem byť súčasťou..proste mam pocit,akoby som sa úplne menila od základu...
Konci mi rodičovský zachvilu ,budem mat 36 r a vobec netuším co sa to somnou deje .