Ako podporiť známych po strate dieťatka?
Ahojte,
Znami prisli pri porode o dieta. Sme s manzelom bezradni, nevieme ako pomoct, co mozeme pre nich urobit?…. uzatvorili sa, nechcu komunikovat, my ich do nicoho netlacime, chapeme to. len sa im sem tam ozveme ze keby nieco, sme tu pre nich. Je nieco, co mozeme urobit viac ?….
Okrem toho ja cakam dvojicky, citim sa vinne ze ma mozno cakaju dve zdrave deti a jej nebolo dopriate….. neviem ako nas blizky vztah bude pokracovat, ale je skoro to asi este hodnotit. Len mi hrozne zalezi na ich stasti, su to uzasni ludia…
@anonym_2dd7fc ja sa im nevnucujem, vy ste mimo, absolutne ste to nepochopili
@anonym_autor alw ano. A este vrchol je, ze to nedokážeš pochopiť, píšeš o tom diskusiu a kazdy normalnybclovek ktory ma v sebe stipku empatie, by to chápal. Nie, nic pre nich nevieš urobiť, pohľad na teba ju zbytočne bude zranovat
Chápem, že to myslíš dobre, ale úprimne ti poviem, keby mi po takomto niečom ktosi vola a pýta sa ma čo môže urobiť a vnucuje sa mi, tak ťa pošlem do p….presne tam. Takže nepreberaj vo svojej hlave čo a ako, staraj sa o seba a svoje deti a ich nechaj smútiť alebo čo len chcú.
@anonym_autor daj im.svaty pokoj a do porodu tichucko suchaj nohami a zdrz sa hlavne vyrokov ako teba cakaju dve zdrave deti a oni chudaci o to svoje prisli.
To ze cakam deti som napisala, ze sa citim vinne, ze ss citim blbo za to ! Vy ste ma absolutne nepochopili, viditelne neviete mnohe citat s porozumenim, smutne.
Vypinam upozornenia na tento prispevok, piste si tu co chcete, nech vas to uspokoji 🙂
Daj im jedno z tvojich dvoch😂 no co asi svaty pokoj.
To ze cakam deti som napisala, ze sa citim vinne, ze ss citim blbo za to ! Vy ste ma absolutne nepochopili, viditelne neviete mnohe citat s porozumenim, smutne.
Vypinam upozornenia na tento prispevok, piste si tu co chcete, nech vas to uspokoji 🙂
@anonym_autor nechapem ludi co chcu silou mocou pomahat a rochnit sa v zivote inych. A este sa citit vinne ze ich to nepostihlo ako tych chudakov. Chore toto.
Ako pisem, suchaj nohami a pripadne sa pomodli. Ich nechaj na pokoji. Preboha fakt myslis ze teraz potrebuju aby im nejaka co caka dvojicky pomahala? Taka tupa nemozes hadam byt.
Myslím, že jediné čo potrebujú, je pokoj od okolia. Žiadne súcitné pohľady, či prázdne reči typu 'to časom prejde'. Jednoducho ich nechaj prežiť si svoj smútok. Nepíš, nevolaj, nenos jedlo pred dvere. Prišla som o dve deti v skoršom štádiu tehotenstva a keď som už bola ako tak ok, každý pokus okolia o útechu mi spôsoboval väčšiu bolesť a návrat späť. V týchto dňoch je to už deväť rokov, čo od nás odišla dušička nečakane a hoc už máme zdravého syna, včera som si naozaj poplakala. Tá bolesť nikdy nezmizne.
Fhuu nie uz naozaj nerobte nic viac. Uz to “sem tam ozveme” je prilis. Nechajte ich tak, to posledne co teraz potrebuju je aby im niekto pisal a vyvolaval a pytal sa ako im moze pomoct.
Autorka. Neozyvaj sa ani sem - tam. Proste sa im neozyvaj vôbec. Zi svoj život, staraj sa potichu o svoju rodinu a v prvom rade nech ti záleží na svojom šťastí. Iných nechaj tak
Nič. Nechaj ich na pokoji. Obzvlášť keď si tehotná. Pohľad na tvoje brucho by jej spôsoboval nenormálnu bolesť. Keby chce ozve sa sama.
Treba rátať aj s tým, že vaše priateľstvo pôjde celkovo do stratena. A nepýtala by som sa preco.
@anonym_autor prosím ťa a čo sa stalo,že bábätko zomrelo ? Pri pôrode ,alebo pred pôrodom ešte v brušku ?
Takéto veci sa stávajú..a treba im dať čas...a keby sa ti aj časom napr povedali že ani ste sa neozvali,tak povedz kľudne ,že si im chcela dať čas...a že nevieš ako si sa mala správne správať....
Teraz ich n chaj tak...a aj tak si myslím že už to medzi vami do re nebude lebo vždy keď sa pozrú na tvoje deti budú vidieť to,že ich dieťatko vtedy zomrelo..
Ale cez to sa musia preniesť samy....
@anonym_autor nechapem ludi co chcu silou mocou pomahat a rochnit sa v zivote inych. A este sa citit vinne ze ich to nepostihlo ako tych chudakov. Chore toto.
Ako pisem, suchaj nohami a pripadne sa pomodli. Ich nechaj na pokoji. Preboha fakt myslis ze teraz potrebuju aby im nejaka co caka dvojicky pomahala? Taka tupa nemozes hadam byt.
@anonym_be7363 ty si riadne hovado, keby si sa tu dnes nevyskytla, nikto by o nic neprišliel. Su na to dvaja, aj keby bola ta nestastnica na to sama, bez chlapa, bez rodiny, tiez by si odpor. Nerochnit sa?, ty sprostana.
@anonym_be7363 ty si riadne hovado, keby si sa tu dnes nevyskytla, nikto by o nic neprišliel. Su na to dvaja, aj keby bola ta nestastnica na to sama, bez chlapa, bez rodiny, tiez by si odpor. Nerochnit sa?, ty sprostana.
@anonym_d3e824 ta si sa vygrcala a mozes po sebe upratat a ist.
Milujem take samaritanky co sa len niekde nejake nestastie vyskytne a uz su tam uz idu pomahat a otravovat ludi ktori o to evidentne nestoja a chcu svaty pokoj. Ver mi ze nepotrebuju ludi ktori sa citia vinni za to ze oni budu mat dve deti a tamti ani jedno. Keby autorka mala stipku rozumu tak aa im teraz vobec nepripomina, trochu taktu staci a nie ich obhanat nukanim pomoci. Pomoze cas, nic ine. A hlvne zena ktora pride o dieta sa nevyplace na pleci tehotnej ktora caka dvojicky. Ta nech sa so svojim pomahacimi sebaobvinovacimi hormonmi drzi co najdalej.
Nerozumiem niektorým fakt hnusným odpovediam. Ja som prišla o dieťatko koncom prvého trimestra a keď už sa to vedelo, bola by som rada aspoň za kúsok záujmu, ako na tom som a či o tom chcem hovoriť. Táto spoločnosť veľmi rada zahrabáva veci pod koberec. Ak nemajú záujem, nemajú, ale pekné, že ste im vyjadrili sústrasť a podporu.
Nerozumiem niektorým fakt hnusným odpovediam. Ja som prišla o dieťatko koncom prvého trimestra a keď už sa to vedelo, bola by som rada aspoň za kúsok záujmu, ako na tom som a či o tom chcem hovoriť. Táto spoločnosť veľmi rada zahrabáva veci pod koberec. Ak nemajú záujem, nemajú, ale pekné, že ste im vyjadrili sústrasť a podporu.
@anonym_cb12f8 prejavila zaujem, je vinna, podla tej tapy vyssie.

Toto je naozaj druh bolesti ,že ten kto nezažil nepochopí, navyše smútok , strieda sebaobviňovanie, nenávisť k životu, všetkým a všetkému okolo. Nie je väčšej bolesti, ako prísť o dieťa a ty žiaľ nemôžeš spraviť vôbec nič, len čakať, že čas bude milosrdný a všetky tie pocity trochu otupí. Nie je však isté, ako to celé spracujú a či budú mať silu a chuť stretávať sa s priateľmi, ktorí majú dve deti...