icon

Slabé pohyby dvojčiat v 28. týždni tehotenstva. Čo robiť?

catika24
Dnes o 08:07

Ahojte baby,
cakam dvojicky, na vsetkych ultrazvukoch to vyzera okej, ale posledne dva tyzdne citim velmi slabo pohyby.
Predtym som mala taky tyzden ked som ich citila dost silno.
Doktorka mi vzdy len povie ze vyzeraju ok. Co mozem este urobit? Riesili by ste to nejako? Nerobia dopplera a na ctg je asi skoro.. tak neviem, dost sa o ne bojim.
Dakujem za rady 🙂

anonym_a2b79f
Dnes o 08:11

Ak necítim pohyby tak letím na pohotovosť

catika24
autor
Dnes o 08:13
@anonym_a2b79f

@anonym_a2b79f rodit budem na boroch, cize normalne na urgent s tymto mam ist hej?

anonym_577b69
Dnes o 08:16

Skus si dat este nieco sladke. A lahni si na chrbat rovno. Ak nebudes citit pohyby utekaj na pohotovost.

anonym_a25a9b
Dnes o 08:16
catika24
autor
Dnes o 08:19
@anonym_577b69

Skus si dat este nieco sladke. A lahni si na chrbat rovno. Ak nebudes citit pohyby utekaj na pohotovost.

@anonym_577b69 trosku citim, ale slabo a je to aj tazke ked su dve mam pocit ze citim iba jednu
ale jedna ma aj prednu placentu tak mozno je to tym?

catika24
autor
Dnes o 08:22
@anonym_577b69

@anonym_577b69 ale v tomto tyzdni mi aj na pohotovosti pozru iba ultrazvuk ci? myslim ze ctg sa takto skoro nedavaju alebo? prvykrat som tehotna, tak neviem.. pytam sa lebo zajtra rano mam normalne vysetrenie u svojej dr. tak ze ci na pohotovosti urobia vobec nieco viac

anonym_48dcd0
Dnes o 08:29
@catika24

@anonym_577b69 ale v tomto tyzdni mi aj na pohotovosti pozru iba ultrazvuk ci? myslim ze ctg sa takto skoro nedavaju alebo? prvykrat som tehotna, tak neviem.. pytam sa lebo zajtra rano mam normalne vysetrenie u svojej dr. tak ze ci na pohotovosti urobia vobec nieco viac

@catika24 na pohotovosti ta hneď dajú na monitor a k tomu usg, keď povieš, že necítis pohyby.

anonym_6fb955
Dnes o 08:37

ja som pohyb necitila cele tehotenstvo.. pocuvali sme srdiecko..

anonym_a2b79f
Dnes o 08:41
@anonym_a2b79f

@anonym_a2b79f to je jedno kde budeš rodiť, na pohotovosť môžeš ísť kdekoľvek

catika24
autor
Dnes o 08:44
@anonym_6fb955

ja som pohyb necitila cele tehotenstvo.. pocuvali sme srdiecko..

@anonym_6fb955 srdiecka na vysetreniach mi pocuva, a zevraj su okej
dopadli ste okej?

anjelicek26
Dnes o 08:45

Chod radsej na pohotovost, proste nemas dobry pocit, matky vedia... kamoske takto zachranili maleho, mal pupocnu snuru uzol, takmer sa uz nehybal, srdiecko uz spomalene... bolo to v 30.tyzdni, nudzovy cisarsky, ale je zdravy...

catika24
autor
Dnes o 08:45
@anonym_a2b79f

@anonym_a2b79f to je jedno kde budeš rodiť, na pohotovosť môžeš ísť kdekoľvek

@anonym_a2b79f ale ked chcem ist takto na pohotovost tak treba ist na klasicky urgent alebo na gynekologicky prijem niekde? este som nebola, tak neviem

anonym_a2b79f
Dnes o 08:54
@catika24

@anonym_a2b79f ale ked chcem ist takto na pohotovost tak treba ist na klasicky urgent alebo na gynekologicky prijem niekde? este som nebola, tak neviem

@catika24 oni tá nasmerujú a všade kde je pohotovosť je aj gyn. pohotovosť

catika24
autor
Dnes o 08:58
@anonym_48dcd0

@catika24 na pohotovosti ta hneď dajú na monitor a k tomu usg, keď povieš, že necítis pohyby.

@anonym_48dcd0 ok to ma prekvapilo kedze vsetci mi hovorili ze ctg sa da robit az po 32 tyzdni

anonym_7577b0
Dnes o 09:05

Klasicka gynekologicka pohotovost . U nas v PB ,to funguje tak ,ze tehotna ide priamo na porodnicu ,aj v 6tyxdni . Tam sa robi sono ,ctg ,vsetko .

anonym_6fb955
Dnes o 09:07
@catika24

@anonym_6fb955 srdiecka na vysetreniach mi pocuva, a zevraj su okej
dopadli ste okej?

@catika24 ano uz to je 8 rokov.. nebol priestor pre pohyb a syn bol zakliesneny pod rebrom ests..

anonym_431511
Dnes o 09:16

Môže byť aj tým ako sú otočené 🙂

mimaapeto
Dnes o 09:17
@anonym_a2b79f

@catika24 oni tá nasmerujú a všade kde je pohotovosť je aj gyn. pohotovosť

@anonym_a2b79f u nás v meste napr nie... musíme cestovať do iného mesta ..

anonym_48dcd0
Dnes o 09:31
@catika24

@anonym_48dcd0 ok to ma prekvapilo kedze vsetci mi hovorili ze ctg sa da robit az po 32 tyzdni

@catika24 nechápem čo riešiš čo ti budú robiť. Ak necitis pohyby už si mala byt dávno tam. Obzvlášť, keď čakáš dvojičky

anonym_71f366
Dnes o 09:40
@catika24

@anonym_a2b79f rodit budem na boroch, cize normalne na urgent s tymto mam ist hej?

@catika24 mozes ísť hocikde, nielen.na bory. Ja som rodila na antolskej a chodila do Ružinova, keď niečo bolo. 2x som takto bola na pasoch. Inak mala by si cítiť aspoň jeden pohyb za 8.hod.
Daj si sladké a ľahni si na ľavý bok. To by ich malo naštartovať. Ak nie, chod určite.

catika24
autor
Dnes o 09:40
@anonym_48dcd0

@catika24 nechápem čo riešiš čo ti budú robiť. Ak necitis pohyby už si mala byt dávno tam. Obzvlášť, keď čakáš dvojičky

@anonym_48dcd0 hej ale na necitim pohyby casto tak to by som tam musela ist kazdy den
Vzdy gynekologom poviem a vzdy povedia ze ok..

81zuzka81
Dnes o 09:51
@catika24

@catika24 môže sa aj cca od 25tyzdňa, robím na gyn oddelení

anonym_83686e
Dnes o 10:36
@catika24

@anonym_48dcd0 hej ale na necitim pohyby casto tak to by som tam musela ist kazdy den
Vzdy gynekologom poviem a vzdy povedia ze ok..

@catika24 radšej ísť 100x na pohotovosť ako ľutovať. V tom týždni cítila som pohyby stále no ale nečakala som dvojičky. Možno majú menej miesta.

kiki68
Dnes o 11:15

Urcite na rizikovu poradnu v nemocke kde ides rodit, CTG robia aj v 28tt bez debaty. Poznam baby, kde museli hned deti von skrz toto a bol to nizky tyzden. Deti su oki, proste su to dvojicky a tam opatrnost nadovsetko

anonym_6f7d81
Autor odpoveď zmazal
catika24
autor
Dnes o 13:51

Dakujem vam vsetkym za rady, bola som na pohotovosti u Kocha, spravili CTG, prietoky, ultrazvuk, vsekto okej.
Akurat je to haluz, ze sa hybali cely cas aj tam pocas CTG, a ja som nic necitila.
Zevraj to moze byt kvoli polohe, mozu mat malo miesta, jedna predna placenta, ktovie nevedeli mi povedat, ze preco ich tak slabo citim, len rozne faktory co to mozu ovplyvnit.
Ale aspon som sa upokojila ze su okej 🙂