icon

Ako prekonať ťažké chvíle v osobnom živote?

16. apr 2026

Nebaví ma život. Neviem naco tu vôbec som. Je to jedna katastrofa. Som tučná to je prvá vec. Trpím emočným jedením. Vydržala som mesiac a pol a potom som sa opustila lebo prišli zlé veci. Čo má trapi nemôžem vôbec otehotnieť už rok a pol. Nech idem doktorovi kamkoľvek nikto nechce nič riešiť. Muž je úplne v poriadku. Ja ale kôli emóciám nedokážem schudnúť nejde to. Ďalšia dcéru šikanuje v skolke učiteľka. Už opakovane ju posiela domov kôli hnidam. Dostala od staršej dcéry zo školy a odvtedy sa to nesie. Dva mesiace nechcela pustiť dcéru do škôlky aj keď mi sme nič doma nenašli ani pediater. Podali sme sťažnosť a pomohlo to na chvíľu. A teraz zasa akoze niečo našla a vozí sa po dcére, že má mastné vlasy. Stratila dcéra básničku na vystúpenie a povedala, že jej kópiu už nedá. Proste sa ju snaží vyčleniť z kolektívu. Lebo vraj čo keď to prenese na rukách svojim deťom tie hnidy. Príde mi to ako paranoja z jej strany. Žiadne iné deti nekontroluje či to tam niekto iný neroznasa. Dnes muž narazil do auta keď cuval. A veľa takýchto veci.

anonym_60e783
16. apr 2026

s váhou to poznáme mnohí... chce to lásku k svojmu telu a dopriať si také dobroty, ktoré chutia, ale váhu neovplyvnia... ja som si zvykla napr dobroty z DMka namiesto Tesca či Billy, to pomohlo....

je skvelé, že máš dcéru, ktorá ťa potrebuje, a že s ňou súcitíš. bolo by super vysvetliť dcére, že to nie je jej vina a veľa jej pripomínať denne krásne a dobré veci o nej samej!
a tiež ja by som tú učiteľku nahlásila, nech na ňu aj muž ide nakričať, aj napísať list nadriadeným a tak.

Ty si potrebuješ dopriať čas a lásku pre seba. týžden s dcérou alebo sama na nejakom príjemnom mieste, ďaleko od všetkých, meditácia a láska k sebe samej.

Neviem nakoľko by si chcela pomoc súcitnej empatickej terapeutky, ale veľakrát to pomôže zmeniť pohľad na seba aj na iných k lepšiemu... aj toto napríklad:
https://www.landan.eu/rodinne-a-systemove-konst...

martinmmartin
16. apr 2026

@anonym_autor vsetky problemy mas riesitelne a hned by s tebou miliarda ludi meniko miesta. Nehladaj furt tisic dovidov ako sa to neda a najdi jeden ako sa to da
Povedat neda sa a vybodnut sa na to je ta najjednoduchsia vec na svete ,

doriiis
16. apr 2026

Toto sú všetko riešiteľné problemy

anonym_60e783
16. apr 2026
@martinmmartin

@anonym_autor vsetky problemy mas riesitelne a hned by s tebou miliarda ludi meniko miesta. Nehladaj furt tisic dovidov ako sa to neda a najdi jeden ako sa to da

@martinmmartin čo si to dovoluješ cítiť sa zle, že máš jednu dolámanú bolestivú nohu? miliony ludí majú DVE zlomené nohy!!! nemáš právo citiť sa ako sa cítiš!!!! 🙄🙄🙄🙄

domkakvet
16. apr 2026

@anonym_autor skus sa pozerat na to co mas a nie na to co nemas.

anonym_60e783
16. apr 2026
@doriiis

Toto sú všetko riešiteľné problemy

@doriiis suhlasim, napriklad tej učitelke facku streliť

anonym_57a69b
16. apr 2026

Máš deti a snimi máš zlé vzťahy? či prečo ti tak chyba ďalšie dieťa?

anonym_fdb6b8
16. apr 2026
@anonym_60e783

@anonym_60e783 najväčšie sedlane sa uchyľujú k násiliu. Nádherný vzor pre deti

doriiis
16. apr 2026
@anonym_60e783

@anonym_60e783 ... No to určite nie je riešenie

anonym_fdb6b8
16. apr 2026

@anonym_autor psychológ prip. psychiater a rieš to.
Ale inak mať dve deti a povedať že nemáš prečo žiť 🤦🏽‍♀️ a ešte sa snažiť o tretie...

anonym_245d5b
16. apr 2026

@anonym_autor aj horsie veci su, ked ti niekto blizky umrie.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e51f2
16. apr 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ty si tá, čo chce otehotnieť s tým magorom, čo ho vzrušujú silonky. A spievaš jeho vtákovi, aby sa mu postavil, lebo tvoja nadváha ho odpudzuje. Bývate u svokrovcov, nemáte na nič peniaze, nepracuješ, nestaráš sa riadne o deti, ktoré máte, ale chceš ďalšie. Tu škoda písať čokoľvek. Teba treba zatvoriť na psychiatriu.

anonym_a6a262
16. apr 2026
@anonym_4e51f2

@anonym_autor Ty si tá, čo chce otehotnieť s tým magorom, čo ho vzrušujú silonky. A spievaš jeho vtákovi, aby sa mu postavil, lebo tvoja nadváha ho odpudzuje. Bývate u svokrovcov, nemáte na nič peniaze, nepracuješ, nestaráš sa riadne o deti, ktoré máte, ale chceš ďalšie. Tu škoda písať čokoľvek. Teba treba zatvoriť na psychiatriu.

@anonym_4e51f2 😂 coze? to mi unikla taka tema

anonym_a9fb55
16. apr 2026
@anonym_4e51f2

@anonym_4e51f2 toto je čo za bizar? 🤣🤣🤣

anonym_59be81
16. apr 2026
@anonym_4e51f2

@anonym_4e51f2 Akurat som chcela napisat, ze to je zas ona. Ach jaj.

anonym_a6a262
16. apr 2026
@anonym_59be81

@anonym_4e51f2 Akurat som chcela napisat, ze to je zas ona. Ach jaj.

@anonym_59be81 nemas link na tu diskusiu?

anonym_59be81
16. apr 2026
@anonym_a6a262

@anonym_59be81 nemas link na tu diskusiu?

@anonym_a6a262 Ta ich tu uz mala😃 skus dat do MK vyhladavaca 'nemozem otehotniet', popr. chudnutie a otehotnenie, podla stylu uz budes vediet, ze to pisala ta ista.

a0
16. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin v každej diskusii, čo čítam si a v každej píšeš úplne odveci… 🤦‍♀️

anonym_60e783
16. apr 2026
@anonym_fdb6b8

@anonym_60e783 najväčšie sedlane sa uchyľujú k násiliu. Nádherný vzor pre deti

@anonym_fdb6b8 tá učiteľka je lepší vzor pre deti? ako sedlane, ktoré sa dieťaťa zastanú a dajú šikanujúcemu, čo si zaslužil?

anonym_60e783
16. apr 2026
@martinmmartin

@martinmmartin keď som mala samovražedné myšlienky aj pokusy v roku 2011, bolo tiež veľa ľudí čo by radi so mnou menili.. si povrchne mysleli, aké mám ja všetko ľahké...a nebola som slepá ,vedela som, že sú vojny, vedela som, že ľudia majú rakovinu.... zbytočne ti ľudia opakujú, že nesúď, nevieš ako sa druhý cíti, kým si nešiel v jeho topánkach.....

anonym_60e783
16. apr 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Staráš sa o dcéru. Si taká múdra, že vidíš, že k nej učiteľka pristupuje zle - iní rodičia to zanedbajú. prosím, nedávaj si vinu za pocity druhých. "vždy niečo nechtiac pokazím"... to je iba tvoj súd na seba samú, si k sebe zlá.

Máš pred sebou veľkú úlohu: Naučiť sa mať sa rada. Keď sa kamarátka nahnevá bez toho, že by si ju nejak bezohľadne urazila, umyselne, tak to je jej problém. Môžeš jej napísať, že ponukaš možnosť stretnúť sa, otvorene si veci vysvetliť. Ale nie je tvoja vina, ako sa ona cíti a čo ona robí.
Hlavný problém je ten, že si na seba taká zlá. Treba sa vedieť oceniť každý deň. Staráš sa o dcéru. Si taká múdra, že vidíš, že k nej učiteľka pristupuje zle - iní rodičia to zanedbajú.

Fakt by asi pomohlo jednak si dať aspoň týždeň dovolenku a potom pravidelne chodiť napr k psychoterapeutke. učiť sa byť na seba hrdá. krôčik po krôčiku zlepšovať to, čo sa dá.

anonym_85803a
16. apr 2026
@anonym_4e51f2

@anonym_4e51f2 podľa mňa nie 😂. Tá písala o čosi jednoduchšie.

heleninamama
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
17. apr 2026
@anonym_4e51f2

@anonym_4e51f2 preboha 🤭🥺

januska12323
17. apr 2026

Začni sa konečne liečiť.

anonym_e5e632
17. apr 2026

No ty si zlata, privedies si na svet 2 dcery a ty tu nechces byt... A oni co??? naco sa usilues o 3 decko, ked nevies osefovat 2 a seba, ta nadvaha je kolko nad ideal? Vsetci mozu za tvoje nezdary, len ty si lietadlo, ze? Pekne sa v sobotu, nedelu rano vyberte na vylet a navypekaj a nekysni. Zatial sa nerozmnozuj, nech ti trochu podrastu a das si nervy na poruadok. 🌳🌳🌳