icon

Ako sa rozhodnúť medzi prácou a rodinou?

20. sep 2025

Ahojte všetci, ja si idem k Vám po radu či názor. Dlho som sa nevedela zamestnať, pretože som chcela len ranné zmeny kvôli dcére- už 13 ročnej, aktuálne 8--čka. Sama sa učiť nebude a aj cvičiť s ňou treba denne kvôli skolióze. Muž je preč robí ako kamionista.Až sa mi podarilo nájsť si v januári tohto roka fakt že super prácu v sklade ako team leaderka. No od Nového roka sa sklad sťahuje a majiteľ mi ponúka inú prácu tu v meste ako skladníčka, no už na 2 zmeny a ja neviem či to zobrať či zas zostať nezamestnaná a hľadať a hľadať . . .
Len pre objasnenie mám chemickú strednú školu, no s tou sa nezamestnám dnes nikde a do kancelárie by som robiť nešla, ale že vôbec, pretože mám taktiež skoliózu a zabíja ma celodenné sedenie.

Strana
z2
anonym_a2167f
20. sep 2025

Osmacka sa sama nevie učiť? To si robíš srandu že?
Rovnako cvičenie....tiež mám dcéru a v tomto veku sa učila a cvičila SM sama.

anonym_1557eb
20. sep 2025

@anonym_autor 13r je už veľká, a cvičiť môžete aj večer nie? Učiť by sa mala už sama. Pre jej dobro.

lukbe
20. sep 2025

Ak je dcera inak zdravotne v poriadku, tak toto nie je dovod. Otázne je, ci zostane do noci sama doma.

melanta
20. sep 2025

Dlho si sa nevedela zamestnať a teraz chceš ostať dobrovoľne nezamestnaná? Prijmi to a kľudne si popri tom hľadaj inú vyhovujúcejšiu prácu. Keď ju nájdeš, zmeníš. A načase dcéru učiť väčšej samostatnosti. 13 ročná je už dosť veľká, aby vedela byť zodpovedná.

pribinak
20. sep 2025

Je načase viest dcéru k samostatnosti. Prepáč, ale 13 ročná sa už dávno má učiť sama
Ok, ak jej nejde napr Matika, že jej treba pomôcť, ale ostatne predmety musí dať sama
A cvičenie, tak bude cvičiť každý druhy deň, no. To by mal byt tiež jej vlastný záujem

Má 13nast, nie 3

Veď jej vysvetli, že nemôžeš zas zostať nezamestnaná, lebo peniaze potrebuješ aj do budnac aj dôchodok, ak nejaké rezerva doma musí byt a nemôžeš 8macku viest za ruku

anonym_30d1e8
20. sep 2025

@anonym_autor to nie je o tom akú máš alebo nemáš školu. Keď chceš vezmi a hľadaj niečo iné, nemôžeš sa stále vyhovárať na dieťa. Medzi nami dievčatami,tiež mám chemickú priemyslovku a celý život robím chémiu 😉

tenerifka
20. sep 2025
@melanta

Dlho si sa nevedela zamestnať a teraz chceš ostať dobrovoľne nezamestnaná? Prijmi to a kľudne si popri tom hľadaj inú vyhovujúcejšiu prácu. Keď ju nájdeš, zmeníš. A načase dcéru učiť väčšej samostatnosti. 13 ročná je už dosť veľká, aby vedela byť zodpovedná.

@melanta suhlasim, je to az od januara, nateraz si pracu urcite udrz-aj ak by si mala od januara ist na 2 smeny, a popri tom si hladaj inu. Najdes-super, nenajdes-stale mas pracu a cvicenie nejako zvladnete

patka06
20. sep 2025

Je to až od Nového rolu, dovtedy máš čas, naučiť dcéru trochu samostatnosti - je na to najvyšší čas, v jej záujme. Prácu by som na tvojom mieste prijala,

minenkaa
20. sep 2025

@anonym_autor prečo dcera nie je samostatná?

ivik4
20. sep 2025

Pre boha kvoli tak velkemu dietatu sa stale obmedzovat a az tak moc prisposobovat. Nikdy. Uz preslo rokov az az aby bola samostatna.
Mysli uz aj na seba

anonym_a2167f
20. sep 2025

Poznám mamičku, ktorá sa učila s osmakom, aj kabelu mu chystala do školy a kontrolovala...toto som skončila v 1. Ročníku asi po pol roku

autor
20. sep 2025
@lukbe

Ak je dcera inak zdravotne v poriadku, tak toto nie je dovod. Otázne je, ci zostane do noci sama doma.

@lukbe no veru je trochu spomalená ako sa vyjadrila aj triedna učiteľka

anonym_cb2746
20. sep 2025

@anonym_autor tak tu na MK ti samozrejme každá napíše že 13rocna ma byť už samostatný človek. Nech si to každá sama doma vyrieši ako chce. Ale ak ty necítis, že je ok, nechať 13rocne dieťa 'naverimboha', lebo veď už má 13, nenechaj sa presvedčiť premudrelym osadenstvom mk. Sama vieš aké máte doma všetky pomery a podmienky a podľa toho sa zariad. Odchovala som 3puberty a z mojej skúsenosti a aj z toho čo vidím v okolí, je to najťažšie obdobie. Držím palce.

autor
20. sep 2025
@tenerifka

@melanta suhlasim, je to az od januara, nateraz si pracu urcite udrz-aj ak by si mala od januara ist na 2 smeny, a popri tom si hladaj inu. Najdes-super, nenajdes-stale mas pracu a cvicenie nejako zvladnete

@tenerifka vďaka za odpoveď, tiež ma to nejako takto napadlo

autor
20. sep 2025
@anonym_cb2746

@anonym_autor tak tu na MK ti samozrejme každá napíše že 13rocna ma byť už samostatný človek. Nech si to každá sama doma vyrieši ako chce. Ale ak ty necítis, že je ok, nechať 13rocne dieťa 'naverimboha', lebo veď už má 13, nenechaj sa presvedčiť premudrelym osadenstvom mk. Sama vieš aké máte doma všetky pomery a podmienky a podľa toho sa zariad. Odchovala som 3puberty a z mojej skúsenosti a aj z toho čo vidím v okolí, je to najťažšie obdobie. Držím palce.

@anonym_cb2746 vieš čo mám ešte tú výhodu, že býva s nami aj druhá 26 ročná dcéra, ktorá je vždy už o tej najneskôr 17 doma a frajera nemá, tak je potom fakt, že doma a síce sa moc nemusia, hlavne teraz keď je 13 ročná v puberte, no bude ju musieť nejak ukočírovať aj s tým učením a cvičením 🫣

ukgirls
20. sep 2025

osobne by som 13 rocnu doma nenechala pol dna samu .. nejde o samostatnost-kazde dieta je ine... gratulujem tym,kt deti zvladli ist na Mount Everest same 2x do tyzdna po teple rozky ..ale stat sa moze hocico ..dieta vchadza do puberty ,potrebuje matku ..svoky na skoliozu iste niesu lahke plus vyprevadis ju rano do skoly a uvidis ju zas az rano,kedze kym prides domov uz bude v postely ... ta 26 rocna je sice vyhoda-ale bude sa vediet o nu postarat ? aj ona ma svoj zivot zaluby .. nechodi doprace? matka si ty a nie ona.. v podstate by si na nu hodila polovicu svojej prace o starostlivost ...

procrastique
20. sep 2025
@anonym_a2167f

@anonym_a2167f Lebo každé dieťa je bez diagnóz, bez zdravotných komplikácií a iných problémov :D

veselo_neveselo
20. sep 2025

@anonym_autor Odmacka uz musi zvladat sama. Ber pracu, s dcerou daj motivacne rozhovory, a zacnite s tou samostatnoatiu uz teraz aby si zvykla, ze ma povinnosti aj bez dozoru

autor
20. sep 2025
@ukgirls

osobne by som 13 rocnu doma nenechala pol dna samu .. nejde o samostatnost-kazde dieta je ine... gratulujem tym,kt deti zvladli ist na Mount Everest same 2x do tyzdna po teple rozky ..ale stat sa moze hocico ..dieta vchadza do puberty ,potrebuje matku ..svoky na skoliozu iste niesu lahke plus vyprevadis ju rano do skoly a uvidis ju zas az rano,kedze kym prides domov uz bude v postely ... ta 26 rocna je sice vyhoda-ale bude sa vediet o nu postarat ? aj ona ma svoj zivot zaluby .. nechodi doprace? matka si ty a nie ona.. v podstate by si na nu hodila polovicu svojej prace o starostlivost ...

@ukgirls veď, ja som si toho veľmi dobre vedomá, no keďže som jej to navrhla s tým, že mi nebude musieť prispievať nič na domácnosť (doteraz to bolo 150 eur) a ona veruže v banke má 816 brutto, tak to prijala bez váhania.

autor
20. sep 2025
@veselo_neveselo

@anonym_autor Odmacka uz musi zvladat sama. Ber pracu, s dcerou daj motivacne rozhovory, a zacnite s tou samostatnoatiu uz teraz aby si zvykla, ze ma povinnosti aj bez dozoru

@veselo_neveselo a veď práveže dcére by to ani nevadilo, ona bude len rada, že ju nebude nikto kontrolovať

veselo_neveselo
20. sep 2025
@anonym_autor

@veselo_neveselo a veď práveže dcére by to ani nevadilo, ona bude len rada, že ju nebude nikto kontrolovať

@anonym_autor To neznamena, ze ju nebudes kontrolovat. Znamena to len, ze jej nebudes stale za zadkom 🙂 Nastavte si system odmien a vyhod, ak potrebuje motivaciu zvonka. Ale lepsie by bolo s nou pohovorit, nech ma vnutornu motivaciu, a tu udrziavat.

anonym_74b31a
20. sep 2025
@anonym_a2167f

@anonym_a2167f Ja mam deti 2 a kym 1.sa ucil sam od 3.-9.triedy, siestacka s ADHD a poruchami ucenia sa nebude ucit,kym nad nou niekto nebude stat a nepovie jej,ze teraz ides robit toto a vyskusam ta z toho. A ani vtedy to nejde na 1.raz. A ked sme v robote a ona sama doma,tak sa hra a aj keby sme o 20-tej prisli a vie,ze ide dalsi den do skoly,do edupage sa nepozrie,ani sa nic na dalsi den nenauci. Tak mam 2 moznosti,ignorovat to a nechat ju prepadnut,alebo nad nou stat a cepovat ju. To je kombinacia povahy,poruch,puberty. Takze autorku uplne chapem. Ale ak ma este 26r.dceru,ktora na nu dohliadne,tak by som pracu nemenila.

anonym_e70e68
20. sep 2025
@anonym_autor

@lukbe no veru je trochu spomalená ako sa vyjadrila aj triedna učiteľka

@anonym_autor spomalena je skoro nič, myslela som nejako postihnutá, ale to, našťastie, nie je.

13uzivatelka11
20. sep 2025
@anonym_74b31a

@anonym_a2167f Ja mam deti 2 a kym 1.sa ucil sam od 3.-9.triedy, siestacka s ADHD a poruchami ucenia sa nebude ucit,kym nad nou niekto nebude stat a nepovie jej,ze teraz ides robit toto a vyskusam ta z toho. A ani vtedy to nejde na 1.raz. A ked sme v robote a ona sama doma,tak sa hra a aj keby sme o 20-tej prisli a vie,ze ide dalsi den do skoly,do edupage sa nepozrie,ani sa nic na dalsi den nenauci. Tak mam 2 moznosti,ignorovat to a nechat ju prepadnut,alebo nad nou stat a cepovat ju. To je kombinacia povahy,poruch,puberty. Takze autorku uplne chapem. Ale ak ma este 26r.dceru,ktora na nu dohliadne,tak by som pracu nemenila.

@anonym_74b31a neporovnavaj dieťa s adhd so zdravou lenivou pubertackou.. autorka nespomínala že by jej dcéra mala dáke diagnózy.. a autorka by pracovala na zmeny, to znamená že raz bude doma poobede a raz nie, takže tie dni ked bude doma, môže na ňu dozerať.. ale zároveň sa bude pomaly učiť aj samostatnosti..

mamadievcatiek
20. sep 2025

S dcerkou môžeš cvičiť ráno, keď budeš mať poobednú smenu.Musí len upraviť režim.Ísť spať o pol hodinku skôr a ráno o pol hodinu skôr vstane.

anonym_fba99f
20. sep 2025

@anonym_autor aku by si mala pracovnú dobu?
Veď máš doma druhú dcéru dávno dospelú neverím, že nedohľadne na dcéru, aby sa najedla, naučila, pocvicila.Druha vec je, že ak by si mala mať celý týždeň lebln poobede bolo by to zle.Zalezi ako máš smeny rozvrhnute

huxy
20. sep 2025

13-ročná by sa už dávno mala vedieť sama učiť, aj cvičiť. Pracujem na denné a nočné, už 2 a pol roka, a dcéra (teraz 14), sa musela naučiť fungovať sama, kým som v práci (som rozvedená).

janynkaaa
20. sep 2025

No ja pracujem na 4 zmeny .Mám 14 ročnú a 8 r a 14 ročná mi ešte aj pomáha s 8 ročným keď som v práci ide preňho ,postráži ,urobí úlohy s ním ,dá mu jesť atď ....nauč ju viac zodpovednosť a nestoj jej stále za zadkom .

pribinak
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď keď je spomelane tak o to viac by sú ju mala podporovať v samostatnosti
Ona potrebuje priestor a nie aby si ty okolo nej skákala
Takto ju naucis byt kompletne závislá na tvojej pomocí

januska12323
20. sep 2025

Nevyhováraj sa na také veľké dieťa. Prácu vezmi a dcéru veď k samostatnosti, má pár mesiacov aby sa naučila sama fungovať kým príde večer sestra domov.

Strana
z2