Ako sa vyrovnať s prijatím vlastnej homosexuality?
ahojte, prihlásil som sa tu, pretože potrebujem pomôcť. mám 21 a počas vzťahu s dievčaťom som si uvedomil, že jej nemôžem dať toľko, koľko by si zaslúžila. dlho som sa hľadal, uvedomoval si určité veci, ale vždy som si myslel, že je to len obdobím. bohužial, sám v sebe som bojoval, až som to vzdal a uvedomil si, že som gay. prišiel som za ňou a ako chlap som sa postavil k veci a priznal sa jej, pretože som sa nemohol pozerať na to, že sa cíti štastna s niekym, kto jej nikdy nebude vedieť dať všetko, čo jej na očiach vidí. sklamaný som aj sám zo seba, predsalen, predstavoval som si život inak. mať rodinu, manželku, postarať sa o nich atď.
po priznaní ma odrezala. chcel som jej byť na blízku, ako kamarát, stáť pri nej v každej situácii. ja chápem, bola sklamaná, ublížil som jej, aj keď som nechcel. hanbim sa sám pred sebou, no neviem ako ďalej. odrezala ma nielen ona, ale aj kamaráti. odsúdili ma, ale ja som rovnaký ako predtým… no až na tu sexuálnu orientáciu.
ako ďalej? kľudne, ak niektorí z vás máte s tým skúsenosti, prosím reagujte nejakou odpoveďou, ja sa vám ozvem.
Si ako Fredy Mercury
Len ta tvoja love of my life to vôbec neprijala
Možno je tiež úplne ina ako si si myslel...
@anonym_3297a3 no veď to že tu na Slovensku je to ťažké. Ja som musel zmeniť krajinu lebo ma už nebavilo sa skrývať a ak poriesim bývanie tak to budem musieť oznámiť rodičom a asi to dobre nezoberú 😕
@anonym_126131 100 ľudí, 100 chutí. ja som nikdy neutekal pred problémami, neviem stále ako myslíš “skrývať sa”
Si ako Fredy Mercury
Len ta tvoja love of my life to vôbec neprijala
Možno je tiež úplne ina ako si si myslel...
@anonym_35c114 možno.
@reanda lebo ju mam stale rád? lebo aj napriek tomu že by som jej nevedel dať lásku, tak všetko ostatne áno? veď od toho sú kamoši, majú si pomahať a stať v ťažkých chvíľach pri sebe. poznali sme sa dlho, v podstate od detstva.
@anonym_autor ty si tusim natvrdly.. a co ked o teba nestoji ako o kamosa?? ty si to nevies predstavit? ze si do niekoho zamilovany, tuzis po nom ako po partnerovi a on ti ponukne len kamaratstvo? bol by si toho schopny? lusknutim prsta vymazat svoje city a chovat sa len ako kamarat? ty si asi zamilovany este nebol, ze
@anonym_autor ty si tusim natvrdly.. a co ked o teba nestoji ako o kamosa?? ty si to nevies predstavit? ze si do niekoho zamilovany, tuzis po nom ako po partnerovi a on ti ponukne len kamaratstvo? bol by si toho schopny? lusknutim prsta vymazat svoje city a chovat sa len ako kamarat? ty si asi zamilovany este nebol, ze
@reanda rozchod neprebehol ani včera, ani pred týždnom a ani pre mňa to nebolo ľahké. ale hej, asi máš pravdu, začnem rešpektovať, že o mňa nestojí ani len ako o kamoša. začínam mať pocit, ako keby si narážala na to, že som to urobil celé z výpočitavosti, aby som niekomu ublížil…. lenže takto to naozaj nebolo.
@anonym_126131 100 ľudí, 100 chutí. ja som nikdy neutekal pred problémami, neviem stále ako myslíš “skrývať sa”
@anonym_autor no normálne to myslím skrývať sa. Ak chceš aby ťa ľudia neodsudzovali a aby o tebe nevedeli že si gay tak sa to dá považovať za skrývanie
@reanda rozchod neprebehol ani včera, ani pred týždnom a ani pre mňa to nebolo ľahké. ale hej, asi máš pravdu, začnem rešpektovať, že o mňa nestojí ani len ako o kamoša. začínam mať pocit, ako keby si narážala na to, že som to urobil celé z výpočitavosti, aby som niekomu ublížil…. lenže takto to naozaj nebolo.
@anonym_autor 🙄 si natvrdly.. sorry 😀
o gejoch sa tvrdi, ze su v emocnej chapavosti na urovni zien, ale teda v tomto si uplne obycajny chlap 😝
Si ako zabrzdeny, ona ta jednoducho ako kamarata nechce, chcela ta ako partnera. Vybavene, akceptuj jej rozhodnutie a daj jej pokoj. Je to ako kazdy iny rozchod, dovod je uplne irelevantny.
Ty si uprac v hlave, lebo upratane tam fakt nemas. Len vies, ze zeny asi nie su to prave. Ci to budu muzi? Ked si to ani neskusil? Len ta to laka... Netahaj dalsiu osobu do svojich vnutornych nedoriesenych problemov, ona takeho "kamarata" co jej bude taketo veci rozpravat fakt nepotrebuje... hlavne ak ta milovala.
@anonym_autor 🙄 si natvrdly.. sorry 😀
o gejoch sa tvrdi, ze su v emocnej chapavosti na urovni zien, ale teda v tomto si uplne obycajny chlap 😝
@reanda príde mi skôr že je nevyspely.
Si ako zabrzdeny, ona ta jednoducho ako kamarata nechce, chcela ta ako partnera. Vybavene, akceptuj jej rozhodnutie a daj jej pokoj. Je to ako kazdy iny rozchod, dovod je uplne irelevantny.
Ty si uprac v hlave, lebo upratane tam fakt nemas. Len vies, ze zeny asi nie su to prave. Ci to budu muzi? Ked si to ani neskusil? Len ta to laka... Netahaj dalsiu osobu do svojich vnutornych nedoriesenych problemov, ona takeho "kamarata" co jej bude taketo veci rozpravat fakt nepotrebuje... hlavne ak ta milovala.
@anonym_d2efd1 on by mal skúsiť nejakého muža a podľa toho zistí či je gay alebo nie. Možno je asexual keďže o baby záujem nemá a s chalanom ho to nejako moc neláka.
@anonym_d2efd1 on by mal skúsiť nejakého muža a podľa toho zistí či je gay alebo nie. Možno je asexual keďže o baby záujem nemá a s chalanom ho to nejako moc neláka.
@anonym_126131 ved aj toto je mozne, ze ho sex nelaka celkovo... je po rozchode uz dlhsie, je sam, nijako sa nesnazi nikoho spoznat a ani to vyskusat, asi mu aj vyhovuje ostat takto sam...
@anonym_d2efd1 predpokladám, že si žena. upratané som to logicky v hlave dlho nemal, ale tomu asi ty nepochopíš. poviem to sprosto ale ‘viem nad čím mi stojí’. keď ide muž okolo a je fakt fešák, tak si viem predstaviť reálne všetko. nekontaktujem ju už dlho, akceptovať to musím, len ma to mrzí. that’s all
@anonym_126131 stačí otvoriť oči a prečítať moje predošle odpovede, kde som písal, že by som chcel nejaký ten stabilný vzťah. takže od asexuála mám veľmi ďaleko. nevyspelosť v zmysle, že si neľahnem len tak s niekym do postele? len preto, že nepotrebujem sa uistiť v tom, že viem aký som? neviem na dnešné pomery si skôr myslím, že som jeden z mála mladých, ktorý zmyšľa takto.
@reanda príde mi skôr že je nevyspely.
@anonym_126131 aj to je mozne, vsak uvadza, ze ma len 21, ja uz som aj zabudla, ako sa clovek citi a mysli, ked ma 21 😀
ale aj tak mi pride, ze just nechce pochopit jasne fakty, lebo sa mu to proste nehodi..
lebo je rozdiel nieco prijat, aj ked mi je to luto a rozdiel byt v postoji, ze to iba musim prijat, lebo nemam na vyber, lebo ten druhy na mna serie, aj ked predsa podla mna vobec nema dovod
Chcem veriť, že toto bude ako mnohe ostatné-vymyslené.
Prečo by ťa mal niekto odpisať?
Sama mam aj kamarátov, mala som spolužiaka. Dokonca aj v blizkej rodine máme gayov a su to uplne super ľudia...
sklamany? Sam zo seba? Že si si to priznal? Možno si len sam v šoku či je toto pravda. Čas ukáže. Každopádne prajem aby si lietal svojim životom...
Chcem veriť, že toto bude ako mnohe ostatné-vymyslené.
Prečo by ťa mal niekto odpisať?
Sama mam aj kamarátov, mala som spolužiaka. Dokonca aj v blizkej rodine máme gayov a su to uplne super ľudia...
sklamany? Sam zo seba? Že si si to priznal? Možno si len sam v šoku či je toto pravda. Čas ukáže. Každopádne prajem aby si lietal svojim životom...
@anonym_41f1dc bohužial nič z tohto není vymyslené, bol by som aj ja rád ak by to tak bolo. s ľudmi, s ktorými som sa stretával, to bolo dosť tabu a niektorým to príde nechutne q zrejme s takými ľudmi nechcu mať nič spoločné.
@anonym_41f1dc bohužial nič z tohto není vymyslené, bol by som aj ja rád ak by to tak bolo. s ľudmi, s ktorými som sa stretával, to bolo dosť tabu a niektorým to príde nechutne q zrejme s takými ľudmi nechcu mať nič spoločné.
@anonym_autor tak sa na nich vyser. Ja nepochopím prečo chceš mať takých ľudí okolo seba. Sám som si prežil toto čo ty a úprimne ľudí ktorí ma odmietli alebo neakceptovali som neriešil a bolo to dobré rozhodnutie.
"Ako sa vyrovnať s prijatím vlastnej homosexuality?"
Ako sa vyrovnat s priatim vlastnych peknych modrych/,hnedych/fialovych... oci?
Ako sa vyrovnat s priatim krasnych hustych vlasov?
Ako sa vyrovnat s priatim ohybneho tela?
Ako sa vyrovnat s prijatim vlastneho dobreho charakteru?
Take otazky nam nekladies. Takze sam povazujes homosexualitu za nieco obmedzujuce, chore, skarede, neuspokojive?
Ako keby... ako sa vyrovnat s plochymi nohami? ...chorobou? ...zabudlivostou?...
Mas 21 rokov, nesadla ti kamaratka a ty uz sa hned definujes za homosexuala?
V 21 rokoch ma dvadsiati balili a nic to so mnou nerobilo. S jednym kamaratom som dokonca roky travila dni a noci a ani raz som nepomyslela na to, ze by som mala byt lesba, lebo ma on nevzrusuje a nic viac s nim nechcem mat.
A potom o sto rokov neskor som len uvidela mojho partnera a triasli sa mi kolena a bala som sa, ze ho znasilnim😀
Si pomyleny. Tak vami manipuluju, ze si myslis, ze najdolezitejsie v zivote je zaradit sa do nejakej skupiny podla sexualnej orientacie.
S nicim sa nemusis vyrovnavat. Normalne studuj, alebo pracuj, maj konicky, sportuj a raz ti niekto zavonia...
Mimochodom, ako si usudil na zaklade toho, ze ta ta kamoska nevzrusovala, ze si na chlapov? Co ak si na zvierata?... alebo deti? ...na peniaze alebo chces byt iba zaujimavy?
Spravíš to veľmi jednoducho - presne tak ako to robia heterosexuáli. Tí sa vari hanbia? Robia coming out?
Ja som ten najviac hrdý gay & FTM. Každý by mal byť hrdý na svoju orientáciu. Nerobil som comin out, pretože nie som zločinec aby som sa priznával k trestnému činu. Coming out je hovadina, ktorú nám zastrašovaním a manipuláciou vnucujú bigotní hlupáci ako niečo, čo s ich dovolením občas smieme spraviť, LMFAO. Som otvorene a bez hanby queer, navždy sám sebou, suverénne a bez najmenšieho strachu. Nikto sa ma viac neopováži prerábať na svoj obraz. Ak ma nejakí bigoti neakceptujú takého aký som = pre mňa neexistujú. K vlastnej identite sa nepriznáva, a o tom nediskutujem, je to niečo čo má byť v modernej spoločnosti samozrejmosť. Vlastná identita sa žije naplno! 🏳️🌈👨🏭❤️🔥
"Ako sa vyrovnať s prijatím vlastnej homosexuality?"
Ako sa vyrovnat s priatim vlastnych peknych modrych/,hnedych/fialovych... oci?
Ako sa vyrovnat s priatim krasnych hustych vlasov?
Ako sa vyrovnat s priatim ohybneho tela?
Ako sa vyrovnat s prijatim vlastneho dobreho charakteru?
Take otazky nam nekladies. Takze sam povazujes homosexualitu za nieco obmedzujuce, chore, skarede, neuspokojive?
Ako keby... ako sa vyrovnat s plochymi nohami? ...chorobou? ...zabudlivostou?...
Mas 21 rokov, nesadla ti kamaratka a ty uz sa hned definujes za homosexuala?
V 21 rokoch ma dvadsiati balili a nic to so mnou nerobilo. S jednym kamaratom som dokonca roky travila dni a noci a ani raz som nepomyslela na to, ze by som mala byt lesba, lebo ma on nevzrusuje a nic viac s nim nechcem mat.
A potom o sto rokov neskor som len uvidela mojho partnera a triasli sa mi kolena a bala som sa, ze ho znasilnim😀
Si pomyleny. Tak vami manipuluju, ze si myslis, ze najdolezitejsie v zivote je zaradit sa do nejakej skupiny podla sexualnej orientacie.
S nicim sa nemusis vyrovnavat. Normalne studuj, alebo pracuj, maj konicky, sportuj a raz ti niekto zavonia...
Mimochodom, ako si usudil na zaklade toho, ze ta ta kamoska nevzrusovala, ze si na chlapov? Co ak si na zvierata?... alebo deti? ...na peniaze alebo chces byt iba zaujimavy?
@oliolijanka ten nádpis mi zamenili, zrejme administratori, alebo neviem kto, mal som ho iný.
pravé preto na prvé dva odstavce reagovať nebudem nijako.
podľa mojho úsudku sú zaujimavejšie veci ako je homosexualita. mám 21, nie 14, že neviem, čo ako cítim. somnou nikdy nikto nemanipuloval. nepovažujem sa za súčasť žiadnej skupiny, nikdy som sa nepovažoval a ani nikdy nebudem.
študujem aj športujem.
Btw, ja by som zasa chcel vedieť, ako sa vysporiadať s tým, že som hnilý naučiť sa konečne celú japonskú hiraganu&katakanu. Neznášam svoju lingvistickú lenivosť. 🤭 Môj milovaný vie dokonale po japonsky aj po čínsky, spolu sa učíme, je ku mne trpezlivý ako zenový mních. 🥰 Z lásky k nemu chcem poznať jeho nádhernú reč. Láska človeka sama smeruje. Všetko má svoj čas.
Neboj sa.

Skusenost nemam, ani z okolia, len chcem povedat, ze ti drzim palce, aj ostatnym, co tu pisali v diskusii. Keby mi ktokolvek blizky povedal, ze je homosexual alebo bisexual, nikdy by som ho preto neodstrihla. Zial, mentalita niektorych ludi je mi stale zahadou, ved predsa ten clovek je stale rovnaky ako predtym. Urcite najdes v zivote ludi, ktori ta budu brat takeho, aky si. Velmi ti to prajem a zelam ti vela pekneho v zivote 💙
@anonym_3297a3 no veď to že tu na Slovensku je to ťažké. Ja som musel zmeniť krajinu lebo ma už nebavilo sa skrývať a ak poriesim bývanie tak to budem musieť oznámiť rodičom a asi to dobre nezoberú 😕