Ako sa vyrovnať so stratou manžela?
Ahojte
Prosim ako sa vyrocnat zo straty manzela ? Je to velmi cerstve a mam pocit ze sa zadusim
Mal 60 rokov clovek ktory bol pri sile kondicii staral sa ako o svoje telo aj dusu,neliecil sa na nic nikdy sa na nic nestazoval lekarske prehliadky vsetko ok
Miloval bicykle,auta a vedel si ten zivot uzivat proste zil ho bol uz dedom vnucky a vnuka a aj patricne si ten starus dedo uzival a zrazu pride den a koniec
Po 30 rokoch spolocneho zivota kde bolo aj dobreho aj zleho sme zvladali sa s rym vysporiadat a mali sme jeden druheho teraz ma opustil a ja akoby stratila samu seba
Prislo to nevakane nahle na bicykli ked siel od priatelov z opekacky na bicykli dostal infarkt
A ja neviem ako sa mam s tou stratou vyrovnat boli to dusi ma to mam lexauriny na upokojenie iba placem a zivot ma nebavi deti 24,14 rodina vsetci pomahaju ako mozu ale ja citim ze toto nedam uz pred 5 mesiacmi som pochovala tatina este s tym som sa nevyrovnala a v kratkej dobe aj manzela boli to moji dolezity chlapy v zivote .citim ze neunesiem tu tarchu nejem nespim a iba sa pytam preco
Ja som pred 5mesiacmi ráno našla môjho drahého v posteli bez života zdravý vtálny milujúci život no strašné a ozaj musí človek žiť len zo dňa na deň krok po kroku inak by som to nedala je to bolestivé a nespravodlivé

Dobry den. Uprimnu sustrast. Mne zomrel moj priatel/snubenec pred 2 rokmi a 4 mesiacmi. Mam 32 rokov. Deti sme nemali. Snazte sa zatial len prezit kazdy jeden den a nemysliet moc na buducnost...krok za krocikom, len prezit konkretny den a kuskovat si ho. Extremne fyzicke a psychicke vysilenie je velmi prirodzene, ako by vam mozog bezal kazdy den maraton..Je to velmi narocne spracovat takuto stratu. To ze neviete ako to zvladnete chapem..az velmi dobre. Samozrejme,ze mate pre koho zit, ale to neznamena, ze nemate pravo sa citit na dne a smutit za vasim muzom, ktory bol vasou spriaznenou dusou, oporou,stlpom.....popieranie emocii pridava na bolesti a ludia, ktori si nepreziju taku stratu vam to budu casto vraviet, ze sa mate pozviechat a netrepiet, a namiesto toho aby vam odlahlo sa vam len pritazi. Nevsimajte si take slova a akceptujte len to co vam robi dobre na srdiecku okej? Pomalicky krok, po kroku..sa postavite opat na nohy, ale pravo smutit mate. Aby ste sa dostali na druhu stranu rieky, musite si prejst smutenim krok po kroku. Objimam Vas.Ak by som Vam vedela nejako pomoct, prosim napiste mi. ❤❤❤
@gesture dakujem tak pravdivo si to napisala presne taknto citim tak to je velmi mi pomaha aj klinicky psycholog a dakujem ti za podporu