Ako zvládnuť smútok a vyčerpanie vo vypätých situáciách?
Ahojte, hladam podporu v momentalnom tazkom obdobi. Deje sa ni viac veci narsz a ja neviem co robit.
Zomiera mi babka na alzheimera. Je v poslednom stadiu, uz neje. Denne na nu myslim a placem. Viem, ze zivot je taky. No je to moja milovana jedina babka, ktora ma vzdy podporovala a je mi z toho strasne. Mam dve male deti, rocne a stvorrocne a denne zijeme riadny chaos. Velmi zle spime a s manzelom sa rano nebudime - iba prechadzame z nocnej sichty do dennej. Vecny hluk, po celej obyvacke kolajnice, auticka, drahy, kocky. Bezny rodicovsky chaoticky zivot no bez akekolvek pomoci. Ak si pamatate, pisala som tu nedavno o tom ako mama strazila nase deti, ktore sa sama ponukla strazit a nedala to ani na hodinu. Nie je zvyknuta na chlapcov, ale je zvyknuta strazit bratove dve dcery, ktore su rady skusaju suknicky, maluju omalovanky, cesu vlasky a hraju sa s babikami. Oproti tej divocine pri chlapcoch je to taka prechadzka rajom. S mamou sme si to po tyzdni vysvetlili a uznala, ze to nezvladla, ze neodhladla svoje sily a ze reagovala neadekvatne.
Pred par dnami mali prist po polroku nezaujmu svokrovci. Dohodli sme sa na case a opat prisli hodinu a pol neskor, ked uz samozrejme deti zaspali na obedny spanok. Obaja s manzelom sme boli nahnevani a tak sme sa rozhodli, ze ich slusne otocime na pate. Ked som svokre povedala ze meskaju ze to uz proste nejde lebo by zobudili deti, tak na mna arogantne vybehla. Kricala, vynadala mi a hodila do mna darceky pre deti so slovami na, zadus sa.
Vratila som sa do bytu totalne rozklepana, vystrasena, ledva som dokazala odomknut tak sa mi triasli ruky. Ona ako sialena sa na mna vyrutila.
Manzel za nimi dole vybehol, povedal im svoje.
Rozhodli sme sa po tomto soku, ze ich odstrihneme od nas a uz tu nie su vitani. Jedine ak by boli schopni pochopit co roky robili, ze ma roky nerespektovali, a ospravedlnili by sa a zmenili. No k tomu nikdy nedojde.
Mali sme dlhe roky partiu - pariky. Po case sa nam vsetkym narodili deticky. No kym my sme sa chceli nadalej stretavat, tak dva pary sa uplne odstrihli. Ja viem, moze to byt len docasne a raz sa to vrati spat. No citime uplne samotu. Nemame kamosov, kazdy v okoli ma len dievcatka a iny rezim a tak sa nemame s kym stretavat. Aj ked nas syn sa zahra aj s dievcatkami a berie ohlad na mensie deticky, kedze ma maleho surodenca. Nejako prirodzene sa prerusili kontakty.
Minule mi sestra vycitala, ze nechodim k nej na navstevy pozriet jej dcerku - moje krsniatko. Ked som sa jej snazila vysvetlit, ze je pre mna narocne vychystat nasich chlapcov, ktori su vecbe v pohybe, odsoferovat k nej s mladsim placucim v sedacke, zvladnut so bez ujmy na zdravi a psychike - udrzat ich v klude, co je narocne, ze kym ona ma jedno tak my mame dve deti.. tak sa mi vysmiala ze no waau dve deti. Ona co mi volala od narodenia malinkej, pri kazdom probleme kedze potrebovala pomoc a podporu. A ja som jej tu podporu rada dala. Ked mal nas mladsi tri mesiace tak som rano zbalila obe deti a letela k nej s nimi, lebo sa mi rozplakala do telefonu, kvoli problemu s kojenim.
Nam ked sa narodil mladsi tak sme museli byt dva tyzdne v nemocnici, kvoli anemii. Vtedy za mnou nik neprisiel. Iba pisali ze nas myslia. A nikomu som nic nevycitala.
Ako dalej. Ako zvladnut vsetok ten smutok, vycerpanie? Manzel tu je pre mna, podporujeme sa navzajom. No citim ze takto vela som na pleciach este nikdy nemala nalozene.
Dakujem a prepacte, ak vas to vycerpalo.
@anonym_autor stále nevidím dôvod na sebaľútost a napísanie príspevku s názvom "príliš veľa bolesti". Ja tam stále žiadnu bolesť nevidím. Prečítaj si príspevok od kočky nad tebou a uvedom si, čo budeš robiť, keď raz pridu naozajstné problémy.
Mimochodom, rada by som si vypočula druhú stranu.. myslím, že by sme oči pučili...
@fajnova ale vieš čo prečítala som si diskusiu celu....ty mas rada veci pod kontrolu a podľa seba tak ako je to podľa teba spravne. Len ta niekedy napadlo že to tak nemusí byt( odstrihnúť svokrovcov lebo sú nezodpovední....lebo dieťa zoberú von a ty im ešte určuje kde môžu ísť????? To fakt? Dievča prehodnot trocha svoje správanie .... a dakuj bohu za submisivneho manzela ...keby taký nebol, nadavas tu aj nanho
prepac ale za mna si drama queen.
nic tak dramaticke nevidim a ani extremne bolestive az na tu babku, hoci to tiez tak nejak patri k zivotu. vsetci sme uz o niekoho prisli. vzdy je to luto, zamrzi zaboli ale ma svoj vek a diagnozy. nie je to mlady stastny zdravy clovek.
svokrovci nechodia nie preto ze by nemali zaujem ale preto ze s vami sa tazko vychadza. to ze svokor zobral maleho k vodopadu? no a? ved je to dospely svojpravny clovek co vychoval aj tvojho muza. kedze ma svokra 4 deti asi vazne vie ako drzat babo. neviem, ale podla popisu skratka prilis hrotis situacie. prezivas ich prislis.
kazis si vztahy a komplikujes zivot. ludia ti skratka nechcu pomahat, ani ja by som nechcela lebo si komplikovany problemovy typ ktoremu sa nikto nicim nezavdaci.
P.S. mam tri deti a uzila som si uz kadeco.
tvoj zivot je uplne bezny zivot rodica. nic extra dramaticke. kedze pracujem vo sfere akej pracujem o dramach v zivotoch ludi by som vedela hovorit cele hodiny. ty si dramy vytvaras sama. deti sa ucia pozorovanim. bude este horsie.
Garantujem ti, že každá jedna z nás by tu mohla napísať desať strán takýchto zážitkov s rodinou
Ver, že nikto nemá život ako na ružovom obláčiku.
To je proste život, ľudské príbehy, povahy. Nič výnimočné, nič tragické. Obyčajný život. Tak si z neho nerob drámu, ale užívaj si ho.
Autorka, aj ja mám rada veci pod kontrolou, ale to neznamená, že budem mať pod kontrolou aj správanie rodinných príslušníkov. Nebudú tvoji svokrovci vo veku 65+ tancovať, ako ty pískaš. Ak toto nedokážeš pochopiť, veľa to o tebe vypovedá. Po ďalšie, to len ty máš patent na výchovu? Dobre ti svokra povedala, že ona vychovala 4 deti (do dospelosti) a ty si matkou 4 roky. Napíšem obligátne, že zlá svokra ti vychovala dobrého manžela. Ale, žiaľ, veľmi ovplyvniteľného. Lebo vyhodiť rodičov kvôli meškaniu na navštevu je raritné.
Zase tu srsi empatia z kazdeho komentara. Boze zeny ako keby ste vy nikdy neboli unavene, smutne, mozno viac citlive ako by ste mali byt…ako keby vas nikdy nikto nenahneval, nikdy ste nespravili chybu alebo reagovali inak ako by ste mali….
Autorka, chapem, mas dve male deti, si unavena, do toho problemy s rodinou. Ja mam jedno malicke dieta, ktore nespi a mam fakt dost. Ty mas dve a napriek vsetkemu to zvladas. Takze nie ja ti tu nebudem nakladat, ja ti len poviem ze ber to tak, ze mas super manzela, dve zdrave deti, tes sa z toho, ked ti je smutno tak si poplac a skus neriesit ostatnych, nezmenis ich. Uvidis bude lepsie, drzim palce.
Zase tu srsi empatia z kazdeho komentara. Boze zeny ako keby ste vy nikdy neboli unavene, smutne, mozno viac citlive ako by ste mali byt…ako keby vas nikdy nikto nenahneval, nikdy ste nespravili chybu alebo reagovali inak ako by ste mali….
Autorka, chapem, mas dve male deti, si unavena, do toho problemy s rodinou. Ja mam jedno malicke dieta, ktore nespi a mam fakt dost. Ty mas dve a napriek vsetkemu to zvladas. Takze nie ja ti tu nebudem nakladat, ja ti len poviem ze ber to tak, ze mas super manzela, dve zdrave deti, tes sa z toho, ked ti je smutno tak si poplac a skus neriesit ostatnych, nezmenis ich. Uvidis bude lepsie, drzim palce.
@michaelam2 lenze keby trosku povolila, bola ustretovejsia mala by asi aj viac pomoci. je to zacarovany kruh. svojim spravanim odhana ludi a to jej tu chceli vysvetlit a nie jej nakladat. vies tiez nemam len idealnych ludi okolo seba ale kto idealny je? tiez som si musela miion krat kusnut do jazyka. ona je podla popisu skratka nastavena na neustaly boj a kontrolu. fajn. moze byt len ono sa to otaca proti nej a potom je samozrejme vycerpana a unavena. vsetky sme si presli stavmi unavy a vycerpanosti. lenze ona sa takto odizoluje. ludia maju svoje chyby ale tie co popisovala nie su tak dramaticke aby sa od nich odtrhla. potom proste zostane sama. a ano bude viac vycerpana.
Bohuzial, tu sa podpory nedockas, uplne chapem ze sa potrebujes postazovat, proste kazdy ma toho obcas velaa potrebuje sa vyliat z toho, to ale neznamena utvrdzovanie sa v tom. Ja ti rozumiem minimalne v tej samote a je to teda pekne psycho🫣 neviem odkial si ale ak chces kludne napis, tiez mame chalana😵💫😀
@anonym_autor prepáč, ani nečítam tvoje argumenty. Asi máš debilnú svokru a ty si lietadlo. To, že si nabiflená z Googlu ešte neznamená, že ak to tvoja svokra robí inak, ako ty, že to robí zle. Veď je to jej vnúča, pre Boha. . Sa spamätaj, alebo navštív odborníka, lebo skončíš na psychiatrii.
@anonym_autor Mne osobne pomohlo sadnúť si k papieru a byť chvíľu offline.
Nie plánovanie, skôr odpovedanie si na pár otázok v tichu.
@anonym_autor v prvom rade treba zacat vychovavat vase deti. Mam tri, najmladsie sa narodilo, ked mal najstarsi 5, dvaja su chlapci. Nikdy som z deti nebola na nervy, nikdy sme nemali bordel, a to som cele dni tak do piatej byvala s nimi sama doma, kym manzel prisiel z prace. Nikto nam ich nikdy nestrazil. Deti potrebuju hranice, ak ich nemaju, zasahuju aj do tych vasich. A mozno aj ti kamarati sa od vas odvracaju prave preto, ze vidia, ze vam prerastli cez hlavu a nemaju silu vam to povedat. Co sa tyka svokrovcov, skoda reci, nasi tiez mali problem s tym, ze sa ohlasovali na konkretny cas, hoci vedeli, ze deti spia. Ich problem, ked dosli pocas spanku, nevideli ich. Naozaj sa zamysli nad tym, ako fungujete a preco su deti ako odtrhnute z retaze. Aspon teda tak to popisujes.
Pocuj, keby som ti napisala, co moj otec postvaral s mojimi detmi ked ich strazil, lebo sa zasekol v 90tych rokoch,ked sme boli malicki my, jeho deti, tak by si socialku volala. Nacas neprisiel nikdy v zivote, o polnoci im dava pit colu a hraje s nimi vtedy pocitac, ALE dychal by za nich a oni s nim maju uzasny vztah.Aj ja a je to taky vztah, ktory prezije aj tie blbosti, ktore kazdy obcas stvara. Aj ja. Aj ty. Ak nemate v rodine take pevne vztahy, ok, tvoji svokrovci mozno nie su dokonali, ale nepridu mi ani vyslovene toxicki, skor typicke generacne rozdiely. Vies ako rychlo zbehne par rokov a ty budes cumiet, ako rozmyslaju tvoje pubertalne deti a snazit sa ich pochopit, respektovat? A ze to bude chaos. Nie kazdy to dokaze ustat. Je fajn mat hranice, ale mas tazke obdobie, si unavena, niektore veci proste pusti, fakt nemozes mat vsetko pod kontrolou.
@anonym_autor v prvom rade treba zacat vychovavat vase deti. Mam tri, najmladsie sa narodilo, ked mal najstarsi 5, dvaja su chlapci. Nikdy som z deti nebola na nervy, nikdy sme nemali bordel, a to som cele dni tak do piatej byvala s nimi sama doma, kym manzel prisiel z prace. Nikto nam ich nikdy nestrazil. Deti potrebuju hranice, ak ich nemaju, zasahuju aj do tych vasich. A mozno aj ti kamarati sa od vas odvracaju prave preto, ze vidia, ze vam prerastli cez hlavu a nemaju silu vam to povedat. Co sa tyka svokrovcov, skoda reci, nasi tiez mali problem s tym, ze sa ohlasovali na konkretny cas, hoci vedeli, ze deti spia. Ich problem, ked dosli pocas spanku, nevideli ich. Naozaj sa zamysli nad tym, ako fungujete a preco su deti ako odtrhnute z retaze. Aspon teda tak to popisujes.
@senta_sofia "nikdy sme nemali bordel" znamená, že ste mali tip-top nonstop vyupratane alebo že ti detské projekty nevadili?
@anonym_autor nečítam reakcie, nemam na to cas pri malom vo veku tvojich chlapcov. Odkial si? Cítim sa rovnako sama, odstrihnuta od kamošov.
Autorka, ja napriklad chapem, ze si unavena, vystresovana, vycerpana a nahnevana. Lenze jedna vec je v zivote ta, ze druhych ludi nezmenis. Mozes zmenit Len svoje ocakavanie a tym svoju reakciu. Tvoje prispevky v tejto diskusii su plne hnevu, pretoze ludia okolo Teba maju ine reakcie ako by si cakala a zelala si. Ich vsak nezmenis.
Nemohol napr. Muz ked svokrovci prisli ich zobrat na chvilu na prechadzku? Kolko Mali deti este spat, bol to taky velky problem? Ja som tiez na niektore veci ako Monk, ale napr. Svokor, ktory je prirodzene hlucnejsi u nas v trojizbovom byte nejaky cas byval a drobec to zvladol, hoci mozno niekedy sa zobudil skor ako by mal.
Myslim si, ze Tebe by bolo lahsie na dusi, keby si nasla svoje vnutorny pokoj a neriesila vsetko s nasadenim najvyssich emocii. Odpozorovala som to na sebe, ked som mala obdobie, ze kazda malinka zmena hocicoho u mna vyvolala eskalaciu emocii, necitis som sa dobre. Su veci, napr. Poznamka brata, ktore netreba riesit dlhsie cas. Ty si v sebe vsetko to negative ukladas a bojujes, ale tym skodis Len Sama sebe, lebo tvoje emocie si Len tvoje, nikto iny ich za Teba nespracuje. No ak by si dokazala najst v tom cestu a svoj klud, citila by si SA lepsie.
Ja sa to teraz napr. Ucim, nereagovat prudko, zvazit okolnosti a rozmysliet si, aky je najlepsie postup. Pre Nas,.ako rodinu. Pre mna ako cloveka, ktory nechce zit ako klbko nervov.
Drz sa
skusim ti poradit ohladom nocneho spanku mladsieho, pisala si, ze kojis - skor kazde kojene dieta si z mamy spravi casom cumel, doporucujem odstavit, je uz aj tak dost velky, moje obidve deti po odstaveni skoro hned zacali spat celu noc, predtym kazdu chvilu hore
@senta_sofia "nikdy sme nemali bordel" znamená, že ste mali tip-top nonstop vyupratane alebo že ti detské projekty nevadili?
@letfenixa inak vypada domacnost s detmi, inak bez, narazam na ten neorganizovany chaos, co mi vyplynul z prvotneho prispevku. A ked uz narazas na cistotu, ani takyto bordel sme nemali a ani nemame, deti nemam ani zdaleka odrastene. Pre mna nie je dolezite stale upratovat, ale udrziavat poriadok. To ucim aj deti, aby sme dokazali fungovat bez toho, aby sme sa navzajom obmedzovali.
Pocuj, keby som ti napisala, co moj otec postvaral s mojimi detmi ked ich strazil, lebo sa zasekol v 90tych rokoch,ked sme boli malicki my, jeho deti, tak by si socialku volala. Nacas neprisiel nikdy v zivote, o polnoci im dava pit colu a hraje s nimi vtedy pocitac, ALE dychal by za nich a oni s nim maju uzasny vztah.Aj ja a je to taky vztah, ktory prezije aj tie blbosti, ktore kazdy obcas stvara. Aj ja. Aj ty. Ak nemate v rodine take pevne vztahy, ok, tvoji svokrovci mozno nie su dokonali, ale nepridu mi ani vyslovene toxicki, skor typicke generacne rozdiely. Vies ako rychlo zbehne par rokov a ty budes cumiet, ako rozmyslaju tvoje pubertalne deti a snazit sa ich pochopit, respektovat? A ze to bude chaos. Nie kazdy to dokaze ustat. Je fajn mat hranice, ale mas tazke obdobie, si unavena, niektore veci proste pusti, fakt nemozes mat vsetko pod kontrolou.
@tululu presne to... genereacne rozdiely.
tiez mi nepridu ti svokrovci zli ani toxicki. len ina generacia.
vidim to u nas. presne take iste vzroce rodicia aj svokrovci a pritom viem ze tie vnucata miluju. zo zaciatku mi tiez vselico vadilo. napriklad ked najstarsi mal problem s kakanim urcitu dobu. riesila som jeho stravu aby sa to zmiernilo. vedeli to svokrovci velmi dobre. strazili ho velmi malokedy aj to len tak max hodinku. ale raz som ich poprosila aby ho postrazili ked mi umrel dedko a sli sme na pohreb a kar. svokor si vzdy isiel svoje ze malemu nedoprajem sladkosti (dopriala ale rozumne - pre svokra malo) natlacili ho takmer celou horkou cokoladou lebo maly chcel. a potom mi volali a musela som odist z pohrebu lebo maly reval lebo sa nemohol vykakat. poviem tak. vytocilo ma to. dedka som mala rada a ten pohreb bol pre mna dolezity. s odstupom casu ... uz ani svokor nezije. dnes viem ze skratka casu je malo, ludia robia chyby. dnes si myslim ze to proste robil lebo ich mal rad. chcel im dat 1500 cokolad preto lebo on ako decko ich nemal a myslel si ze proste to bude dobre. neuvazoval nad zdravotnymi vecami. len nad tou prchavou radostou decka. podobnych storiek mam kopec. dokonca aj tie s tymi casmi a navstevami. len dnes to mam proste v inej mentalnej polohe. tiez ho takto vzali ked bol malicky do dediny (byvame v meste) bez autosedacky. skoro ma svihlo. videla som vsetko to co ale oni nie. zili v casoch kedy sa jazdilo na lade alebo skodovke. bez sedaciek a 5 deti na zadnych sedackach. ich to ani len nenapadlo. ale chceli vnuka ukazat svokrovej tetke. jasne ze som v mojej hlave mala ake riziko to bolo, ze sa neopytali, ze sa mohlo stat 1800 veci, ze naco ho tam brali ....
dnes ... ano vidim vsetko to, ale vidim aj to ze uz ani ta tetka nezije. ze to bolo prakticky posledny krat kedy si mohla podrzat male dieta. lebo ona ziadne nemala a jej nikto vnuca dat popestovat nemohol tesila sa. este chvilu kym zila mu potom (malemu ) posielala kolaciky ktore mu piekla...
radsej nechcem vediet co robia moje deti ked su u nasich alebo svokry. nechcem vediet co jedli, pili ani robili.
spominam si na svojho dedka. ked som bola u neho na varovke. najlepsie jedlo na svete boli obycajne slize s tvarohom a tonou doslova tonou cukru pretoze mi ho tam sypal cez sitko a hrali sme sa ze je to sneh a zasnezuje tatry a tatry su predsa kopce, takze sme z cukru vytvorili na slizoch kopce a potom to jedli. dnes ma trasie uz len z tej nutricnej predstavy. to je na inzulinovy zachvat. prezila som a je to jedna z mojich najmilsich spomienok. nechcel ma zabit cukrom chcel aby som mala radost. a ja som ju vtedy mala.
zivot je kratky. fakt ze ano. na niektorych veciach proste nezalezi.
generacia 60+ je proste ina ako generacia 40+ a ina ako 30+ a aj nase deti nas raz budu povazovat za divnych a posahanych len preto ze robime veci postarom a po svojom.
Zamysli sa nad jednou.Vsetci kamaráti a známi sa od vás odstrihli. Prečo asi? Lebo potom čo píšeš, ani mne by sa s tebou nechcelo byť. Si príliš toxická...
@anonym_autor nápis mi správu ak chceš 🙂
vidim to u nas. presne take iste vzroce rodicia aj svokrovci a pritom viem ze tie vnucata miluju. zo zaciatku mi tiez vselico vadilo. napriklad ked najstarsi mal problem s kakanim urcitu dobu. riesila som jeho stravu aby sa to zmiernilo. vedeli to svokrovci velmi dobre. strazili ho velmi malokedy aj to len tak max hodinku. ale raz som ich poprosila aby ho postrazili ked mi umrel dedko a sli sme na pohreb a kar. svokor si vzdy isiel svoje ze malemu nedoprajem sladkosti (dopriala ale rozumne - pre svokra malo) natlacili ho takmer celou horkou cokoladou lebo maly chcel. a potom mi volali a musela som odist z pohrebu lebo maly reval lebo sa nemohol vykakat. poviem tak. vytocilo ma to. dedka som mala rada a ten pohreb bol pre mna dolezity. s odstupom casu ... uz ani svokor nezije. dnes viem ze skratka casu je malo, ludia robia chyby. dnes si myslim ze to proste robil lebo ich mal rad. chcel im dat 1500 cokolad preto lebo on ako decko ich nemal a myslel si ze proste to bude dobre. neuvazoval nad zdravotnymi vecami. len nad tou prchavou radostou decka. podobnych storiek mam kopec. dokonca aj tie s tymi casmi a navstevami. len dnes to mam proste v inej mentalnej polohe. tiez ho takto vzali ked bol malicky do dediny (byvame v meste) bez autosedacky. skoro ma svihlo. videla som vsetko to co ale oni nie. zili v casoch kedy sa jazdilo na lade alebo skodovke. bez sedaciek a 5 deti na zadnych sedackach. ich to ani len nenapadlo. ale chceli vnuka ukazat svokrovej tetke. jasne ze som v mojej hlave mala ake riziko to bolo, ze sa neopytali, ze sa mohlo stat 1800 veci, ze naco ho tam brali ....
dnes ... ano vidim vsetko to, ale vidim aj to ze uz ani ta tetka nezije. ze to bolo prakticky posledny krat kedy si mohla podrzat male dieta. lebo ona ziadne nemala a jej nikto vnuca dat popestovat nemohol tesila sa. este chvilu kym zila mu potom (malemu ) posielala kolaciky ktore mu piekla...
radsej nechcem vediet co robia moje deti ked su u nasich alebo svokry. nechcem vediet co jedli, pili ani robili.
spominam si na svojho dedka. ked som bola u neho na varovke. najlepsie jedlo na svete boli obycajne slize s tvarohom a tonou doslova tonou cukru pretoze mi ho tam sypal cez sitko a hrali sme sa ze je to sneh a zasnezuje tatry a tatry su predsa kopce, takze sme z cukru vytvorili na slizoch kopce a potom to jedli. dnes ma trasie uz len z tej nutricnej predstavy. to je na inzulinovy zachvat. prezila som a je to jedna z mojich najmilsich spomienok. nechcel ma zabit cukrom chcel aby som mala radost. a ja som ju vtedy mala.
generacia 60+ je proste ina ako generacia 40+ a ina ako 30+ a aj nase deti nas raz budu povazovat za divnych a posahanych len preto ze robime veci postarom a po svojom.
@pralinka25 tak to by sme sa vedeli pekne porozpravat, mam podobne skusenosti a tiez som si presla rovnakym myslienkovym prerodom 🙂 Tiez raz otec vzal maleho na vylet bez autosedacky, zhodou okolnosti po ceste, kde havaroval bratranec, ja som dostala take nervy, ze ako moze jeden vysokoskolsky vzdelany clovek zabudnut v dnesnej dobe na sedacku....ale on na mna pozeral uplne nevinne, ze ved nas tak vkuse vozil, ze ho to vobec nenapadlo. a to ani nehovorim, ked syn dostal na chate u nasich chut na melon a nemali, tak ho mama vzala a behali po xy susedoch po lesoch, po kopcoch, az kym nezohnali melon a syn ma dodnes zazitok, ze Liska im dal melon ( tak sa volal sused 😀 ) Ja som ani nevedela,kde su. Ale zo zaciatku ma to tiez stvalo, ked sa maly narodil, moja teta mala pokrocile stadium demencie, boli sme na navsteve a mama jej dala do ruk podrzat maleho, ja som vnutorne salela, bala som sa,ze ho pusti alebo co, ale nechala som to tak a ona ho drzala, sice tak vselijak,ale co uz a tiekli jej slzy a volala ho menom svojho syna. Do par mesiacov zomrela. Vsetci robime chyby, akurat,ze v tej chvili,ked ich robime sa citime v prave a preto je ta sebareflexia taka tazka....
@anonym_autor Pozri, my s vami nezijeme a so svokrovcami nebyvame, pracujeme s tym, co si poskytla. Mam stryka, ktory skoncil kvoli alkoholu v maringotke a deti s nim mali odjakziva len starosti, ci uz psychicke, fyzicke alebo financne, nejdem do detailov. Pointa je, ze aj s nim sa snazia udrziavat aky taky kontakt aj ked maju pevne stanovene hranice, pretoze sa snazi aj on, aj oni. Lebo rodina a lebo nikto nie je dokonaly. Ide o to, ze si sa prisla vyrozpravat a urcite mas vo vela veciach pravdu, ale ako nestranni pozorovatelia, ktori si uz niecim podobnym presli ti hovorime, ze ani tvoje reakcie nie su primerane a snazime sa ti povedat to, naco sme my museli prist rokmi situacii a usetrit ti cast cesty. Nikto ti nehovori, aby si si nechala robit s detmi co kto chce, ale neviem ci dokazes akceptovat, ze napr. rodic moze byt hrozny, ale pre vnucata moze byt uzasny stary rodic, lebo dieta neriesi veci ako dospely. Ale ok, nemusime to dalej riesit.
@pralinka25 veľmi pekne napísané, beriem si z toho aj niečo pre seba.
@pralinka25 veľmi pekne napísané, beriem si z toho aj niečo pre seba.
@letfenixa ❤

@anonym_autor stále nevidím dôvod na sebaľútost a napísanie príspevku s názvom "príliš veľa bolesti". Ja tam stále žiadnu bolesť nevidím. Prečítaj si príspevok od kočky nad tebou a uvedom si, čo budeš robiť, keď raz pridu naozajstné problémy.
Mimochodom, rada by som si vypočula druhú stranu.. myslím, že by sme oči pučili...