icon

Ako zvládnuť strach zo samoty na staré kolená?

Dnes o 11:05

Ahojte.
V našej rodine je to zvláštne. Budem mať pomaly 40 rokov. Mám už iba rodičov a tetu. Veľmi stari. Nebudem. Mať nikoho keď zomrú. Čo asi nebude dlho trvať. Kamosiek som nikdy nemala veľa a ak áno. Tak sa úplne od strihli vydali sa a pod. Ja som tiež bola raz vydatá za azijca. Ale rozviedli sme sa chvál Bohu manželstvo netrvalo dlho len dva roky. Nemam dieťa z tohto manželstva chválabohu tiež. Môj ex manžel bol tyran prvého stupňa. Ale som sama. Nemam dobrú prácu. Ledva prezijem co sa týka financií. Som mentálne úplne vystavena. Nemam brata sestru bratrancov. Rodičia boli jedináčikovia. Všetci starší ľudia a už pomreli v rodine. Strašne sa bojim že zostanem sama. Nechcem viac sa vydať lebo raz mi stačilo. Deti by som možno aj chcela ale už to nebudem riskovať. Proste zmeškala som vlak. Som sama. Strašne sa bojim keď mu rodičia oči závru čo bude? Z môjho platu chabého sa ledva možno uživim v ich starom dome. Ktorý ale bude treba opravovať. Nemam na to. Dom má 70 rokov. Pomaly. Nemam súrodencov. Nemam dobre kamosky. Mám dve tri a tie majú svoje životy. Strašne sa bojim. Prácu mám takú ze nemam kolegyňa a kolegov som sama v ofisse. Mám len nadriadeného. Proste som ako taký pustovník. Kvôli tomuto vsetkemu aj bývalému manželovi ktorý má po rozvode chcel zabit. Tak som sa ocitla na psychiatrii a odvtedy sa liecim a mám úzkosti depresívnu poruchu. To že si uvedomujem, že vlastne budem úplne sama keď zostarnem tak má desi. Dnešní muži sú divni, nechcú takúto ženu čo nič nemá a čo má priemerný plat na prežitie. A nechcú tiež sa viazať a sú veľmi divni. Nechcú nič. Len sex. A to ja odmietam. Premarnila som roky života kedy som žila v Ázii kde som sa aj vydala. Viem 10 rokov života mu uslo. Mlade roky. Moja mama strašne mi plače má pomaly 80 rokov. Sttasne plače že čo bude keď ona zavrie oči . Ja neviem čo bude úprimne. Budem sama. A nebudem. Mať na zaplatenie ničoho ani renováciu domu ani nič. Moja rodina bola vždy veľmi chudobná. Mali minimálne platy robili vo fabrike. Rodičia. A mama potom už nerobila. Ledva majú starý dom jeden. Bojim sa čo keď ochoriem nejako a nebude mi mať kto ani podať vodu. Plus žijeme na dedine kde sa nikto nezaujíma že či niekto žije alebo nie. Každý individualita. Nie sme ako va kedy ked si ľudia susedia pomáhali a tak. Každý si tu žije svoje. Suseda ani nepozdravi. Mám panicke a tlaky keď na toto myslím. Kde pôjdem. Ako budem žiť úplne sama s tróskou peňazí na prežitie. Čo mi pedva vychádza nájomné strava dochsdzanie do práce a lieky a hygiena. Nakupujem si ani oblečenie moc. Nosim roky jedno. Som Na dne. Prosím podporte ma nejako . Naozaj zomriem úplne sama ?

Strana
z3
anonym_2dffc9
Dnes o 11:11

@anonym_autor bývaš u rodičov či sama? Chalupa sa predá, zdedíš niečo takže finančne si polepšíš, bohužiaľ ak nechceš muža, deti ani nové kamošky ako ťa máme podporiť? Tým že budeš sama zavretá doma si spoločnosť nenájdeš.

anonym_1bd0eb
Dnes o 11:12

Strašný výmysel alebo výplod duševne chorého človeka. Škoda reagovať.

anonym_15eef4
Dnes o 11:13

@anonym_autor neviem to ani dočítať. Mňa len zaujíma, čo si robila doteraz? Kto ťa živil, kto sa o teba staral, keď len plačeš... áno, možno ťa zdeptal muž, ale...len 2 roky si s ním bola...čo predtym, čo potom? Myslíš, že ti niekto niečo dá, len tak? Či ťa v dnešnej dobe budú ľutovať? Skôr je to nasmiech, sama, slobodná, bezdetná a plače, že nebude mať ani na chleba...tak sa spamätaj, kým je čas a začni sa obzerať po inej práci, po kolektíve, choď medzi ľudí...nerev jak malé decko, ale ži...lebo naozaj zostaneš sama a takým spôsobom aj bez strechy nad hlavou. Tvoji rodičia keď boli chudobní, neznamená, že ty musíš byť tiež. Je to tvoja voľba, nie náš problém

anonym_b79978
Dnes o 11:14

ved nieco zmen..pracu napriklad.. lepsie zarobis.. chod na vecerne kurzy -vzdelavaj sa ... vzdy sa da spravit zmena k lepsiemu ..zrejme tvoj psychiater nebude az tak dobry ked nepomaha-tak zmen aj jeho

veselo_neveselo
Dnes o 11:16

Tak kamaratky nechces, partnera nechces, deti nechces, o susedov sa nezaujimas, tak ako chces pomoct?
Musis zacat od seba.
Neodsudzovat partnerstvo len preto, ze ex bol aky bol. Su aj dobri ludia na svete. Nemusis sa vydavat, ale partnera na zivot mat predsa mozes.
Hladaj si kamosky v dedine, v meste.
Ak potrebujes socialnejsiu pracu, hladaj si ju vo vacsom kolektive. Konicky ziadne nemas? Co dedinske spolky kluby, dobrovolnicenie, nenajdes v okoli?
Aj uplne obycajny turisticky klub keby si navstivila. Alebo isla dobrovolnicit do utulku pre psy. Podla toho co ta bavi, tam najdes spriaznene duse.

crazy_cat_lady
Dnes o 11:16

Najdi si lepsie platenu pracu. V dome po rodicoch predsa nemusis zostat zit, predas ho a kupis si z toho nieco mensie pre seba

anonym_2d7842
Odpoveď bola odstránená
anonym_2dffc9
Dnes o 11:18
@anonym_2d7842
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2d7842 tieto grcky vás musia stáť veľa mozgovej námahy.. Ubohé.

anonym_67f9a7
Dnes o 11:19

Pre zmenu treba aj niečo urobiť nie len doma plakať. Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hlada dôvody.

Mala som nešťasné manželstvo, nehodu ktorá ma dostala na invalidný vozik. V 40som bola tiež sama,rodičia tiež jedináčikovia.Dnes mám muža aj deti.Len som nesedela mamičke pri sukni a neplakala doma

martinmmartin
Dnes o 11:20

Ja vidim pozitivne to ze takto rozmyslas v 40 a nie v 68- ke ked to bude fakt existencny pruser. Mas poslednu a jedinu sancu nieco vymysliet a musi to byt diametralne odlisne od toho co si vymyslala doteraz. Stratit nemas moc co takze kludne aj odvaznejsie.

autor
Dnes o 11:21
@martinmmartin

Ja vidim pozitivne to ze takto rozmyslas v 40 a nie v 68- ke ked to bude fakt existencny pruser. Mas poslednu a jedinu sancu nieco vymysliet a musi to byt diametralne odlisne od toho co si vymyslala doteraz. Stratit nemas moc co takze kludne aj odvaznejsie.

@martinmmartin Aha a čo mám vymyslieť ako? Muži nejavia o mňa záujem

anonym_08b4ea

podla toho ako pises uz davno stratena si, usla si z psychiatrie?

autor
@anonym_67f9a7

Pre zmenu treba aj niečo urobiť nie len doma plakať. Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hlada dôvody.

Mala som nešťasné manželstvo, nehodu ktorá ma dostala na invalidný vozik. V 40som bola tiež sama,rodičia tiež jedináčikovia.Dnes mám muža aj deti.Len som nesedela mamičke pri sukni a neplakala doma

@anonym_67f9a7 ja som s manželom žila 9 rokov. Z toho 2 roky manželia. Nešťastne veľmi nešťastne manželstvo kde som bola tyrana a potom dokonca aj má chcel manžel skantrit. A bývam s rodicmi samozrejme..

autor
Dnes o 11:22
@anonym_08b4ea

podla toho ako pises uz davno stratena si, usla si z psychiatrie?

@anonym_08b4ea nie neušla som. Prečo by som mala písať čudné? Písem normálne

autor
Dnes o 11:22
@anonym_2d7842
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2d7842 čakala som tu takýto komentár

anonym_08b4ea
Dnes o 11:23
@anonym_autor

@anonym_08b4ea nie neušla som. Prečo by som mala písať čudné? Písem normálne

@anonym_autor lebo čudne píšeš...

autor
@crazy_cat_lady

Najdi si lepsie platenu pracu. V dome po rodicoch predsa nemusis zostat zit, predas ho a kupis si z toho nieco mensie pre seba

@crazy_cat_lady a koľko mi kto dá raz po smrti rodičoch za to peniaze? Možno tak za pozemok. Malý... Dom je starý taka barabizna a všetci bývamé spolu.

autor
@veselo_neveselo

Tak kamaratky nechces, partnera nechces, deti nechces, o susedov sa nezaujimas, tak ako chces pomoct?
Musis zacat od seba.
Neodsudzovat partnerstvo len preto, ze ex bol aky bol. Su aj dobri ludia na svete. Nemusis sa vydavat, ale partnera na zivot mat predsa mozes.
Hladaj si kamosky v dedine, v meste.
Ak potrebujes socialnejsiu pracu, hladaj si ju vo vacsom kolektive. Konicky ziadne nemas? Co dedinske spolky kluby, dobrovolnicenie, nenajdes v okoli?
Aj uplne obycajny turisticky klub keby si navstivila. Alebo isla dobrovolnicit do utulku pre psy. Podla toho co ta bavi, tam najdes spriaznene duse.

@veselo_neveselo ale chcem čo by som nechcela. Zle si to pochopila. Chcem mať kamosky. Chcem nejakého partnera. Ale nikto nejaví záujem o ženu ako ja.

autor
Dnes o 11:24
@anonym_b79978

ved nieco zmen..pracu napriklad.. lepsie zarobis.. chod na vecerne kurzy -vzdelavaj sa ... vzdy sa da spravit zmena k lepsiemu ..zrejme tvoj psychiater nebude az tak dobry ked nepomaha-tak zmen aj jeho

@anonym_b79978 pracu meniť nechcem. Som rada že som si niečo vôbec našla po 2 rokoch hľadania. Ponuky sa mi nesypu

anonym_08b4ea
@anonym_autor

@anonym_67f9a7 ja som s manželom žila 9 rokov. Z toho 2 roky manželia. Nešťastne veľmi nešťastne manželstvo kde som bola tyrana a potom dokonca aj má chcel manžel skantrit. A bývam s rodicmi samozrejme..

@anonym_autor ak je to pravda, preco si s nim bola tak dlho?

martinmmartin
@anonym_autor

@martinmmartin Aha a čo mám vymyslieť ako? Muži nejavia o mňa záujem

@anonym_autor nemysli na muzov je to toxicke nastavenie ze sa ma o teba niekto postarat. NIKTO sa o teba nepostara to je realita a to je dobre. Cely zivot si nechavala inych aby s o teb strli a sma vidis ako to dopadlo.
Toto musis zmenit ako prve
Vytvorit nieco vlastne a hlavne nehladat tisic dovodov ako sa to neda. Naist dovod preco sa nieco neda je to najjednoduchsie a hned mas pokoj.
Najdi namiesto toho dovod preco sa nieco da - napriklad zorganizuj so zehliaci servis, obid okolie s kosom od pradla ze odnesies a prinesies vyzehlene za 25 Eur napriklad na zaciatok. Musis byt na nieco hrd co spravis sama

autor
@anonym_15eef4

@anonym_autor neviem to ani dočítať. Mňa len zaujíma, čo si robila doteraz? Kto ťa živil, kto sa o teba staral, keď len plačeš... áno, možno ťa zdeptal muž, ale...len 2 roky si s ním bola...čo predtym, čo potom? Myslíš, že ti niekto niečo dá, len tak? Či ťa v dnešnej dobe budú ľutovať? Skôr je to nasmiech, sama, slobodná, bezdetná a plače, že nebude mať ani na chleba...tak sa spamätaj, kým je čas a začni sa obzerať po inej práci, po kolektíve, choď medzi ľudí...nerev jak malé decko, ale ži...lebo naozaj zostaneš sama a takým spôsobom aj bez strechy nad hlavou. Tvoji rodičia keď boli chudobní, neznamená, že ty musíš byť tiež. Je to tvoja voľba, nie náš problém

@anonym_15eef4 nechcem od nikoho nic. Zle si to pochopila. Len sa zamýšľam nad tym čo bude keď sa rodičia chórii a stari pominu

autor
Dnes o 11:25
@anonym_08b4ea

@anonym_autor ak je to pravda, preco si s nim bola tak dlho?

@anonym_08b4ea najprv nebol zly. Po svadbe sa stal tyran z neho zamykal má v izbe a tak

patrike

Zacal som to citat, po 3 riadku si hovorim "tato bude narusena". Bum, uhadol som, uprostred textu "Tak som sa ocitla na psychiatrii "

autor
@anonym_2dffc9

@anonym_autor bývaš u rodičov či sama? Chalupa sa predá, zdedíš niečo takže finančne si polepšíš, bohužiaľ ak nechceš muža, deti ani nové kamošky ako ťa máme podporiť? Tým že budeš sama zavretá doma si spoločnosť nenájdeš.

@anonym_2dffc9 samozrejme s rodičmi bývamé. A máme len tento jeden dom starý.... Nič iné

autor
Dnes o 11:26
@patrike

Zacal som to citat, po 3 riadku si hovorim "tato bude narusena". Bum, uhadol som, uprostred textu "Tak som sa ocitla na psychiatrii "

@patrike prosím tá.. Prečo urážas ľudí čo sú na psychiatrii??? Ani nevies ako sa tam môže hocikto raz ocitnúť aj ty.. Nič v zlom

anonym_67f9a7
Dnes o 11:28

@anonym_autor načo si sa vydávala?

patrike
Dnes o 11:28
@anonym_autor

@patrike prosím tá.. Prečo urážas ľudí čo sú na psychiatrii??? Ani nevies ako sa tam môže hocikto raz ocitnúť aj ty.. Nič v zlom

@anonym_autor Nikoho neurazam, konstatujem. Tvoje volanie o pomoc tu je sucast diagnozy, preber to s lekarom.

anonym_1bd0eb
Dnes o 11:30
@patrike

@anonym_autor Nikoho neurazam, konstatujem. Tvoje volanie o pomoc tu je sucast diagnozy, preber to s lekarom.

@patrike Nechceš sa zoznámiť a zachrániť ju?😁😁😁

martinmmartin
Dnes o 11:30

Inak budem kruto hnusne realny. Ludia nie dlho pred smrtou maju jedinecnu prilezitost pomoct pozostalym tak ze si naberu dlhy kade tade a zoberu si ich do hrobu....malokto na to ma ale zaludok take nieco si zorganizovat

Strana
z3