icon

Ako zvládnuť strach zo samoty na staré kolená?

Dnes o 11:05

Ahojte.
V našej rodine je to zvláštne. Budem mať pomaly 40 rokov. Mám už iba rodičov a tetu. Veľmi stari. Nebudem. Mať nikoho keď zomrú. Čo asi nebude dlho trvať. Kamosiek som nikdy nemala veľa a ak áno. Tak sa úplne od strihli vydali sa a pod. Ja som tiež bola raz vydatá za azijca. Ale rozviedli sme sa chvál Bohu manželstvo netrvalo dlho len dva roky. Nemam dieťa z tohto manželstva chválabohu tiež. Môj ex manžel bol tyran prvého stupňa. Ale som sama. Nemam dobrú prácu. Ledva prezijem co sa týka financií. Som mentálne úplne vystavena. Nemam brata sestru bratrancov. Rodičia boli jedináčikovia. Všetci starší ľudia a už pomreli v rodine. Strašne sa bojim že zostanem sama. Nechcem viac sa vydať lebo raz mi stačilo. Deti by som možno aj chcela ale už to nebudem riskovať. Proste zmeškala som vlak. Som sama. Strašne sa bojim keď mu rodičia oči závru čo bude? Z môjho platu chabého sa ledva možno uživim v ich starom dome. Ktorý ale bude treba opravovať. Nemam na to. Dom má 70 rokov. Pomaly. Nemam súrodencov. Nemam dobre kamosky. Mám dve tri a tie majú svoje životy. Strašne sa bojim. Prácu mám takú ze nemam kolegyňa a kolegov som sama v ofisse. Mám len nadriadeného. Proste som ako taký pustovník. Kvôli tomuto vsetkemu aj bývalému manželovi ktorý má po rozvode chcel zabit. Tak som sa ocitla na psychiatrii a odvtedy sa liecim a mám úzkosti depresívnu poruchu. To že si uvedomujem, že vlastne budem úplne sama keď zostarnem tak má desi. Dnešní muži sú divni, nechcú takúto ženu čo nič nemá a čo má priemerný plat na prežitie. A nechcú tiež sa viazať a sú veľmi divni. Nechcú nič. Len sex. A to ja odmietam. Premarnila som roky života kedy som žila v Ázii kde som sa aj vydala. Viem 10 rokov života mu uslo. Mlade roky. Moja mama strašne mi plače má pomaly 80 rokov. Sttasne plače že čo bude keď ona zavrie oči . Ja neviem čo bude úprimne. Budem sama. A nebudem. Mať na zaplatenie ničoho ani renováciu domu ani nič. Moja rodina bola vždy veľmi chudobná. Mali minimálne platy robili vo fabrike. Rodičia. A mama potom už nerobila. Ledva majú starý dom jeden. Bojim sa čo keď ochoriem nejako a nebude mi mať kto ani podať vodu. Plus žijeme na dedine kde sa nikto nezaujíma že či niekto žije alebo nie. Každý individualita. Nie sme ako va kedy ked si ľudia susedia pomáhali a tak. Každý si tu žije svoje. Suseda ani nepozdravi. Mám panicke a tlaky keď na toto myslím. Kde pôjdem. Ako budem žiť úplne sama s tróskou peňazí na prežitie. Čo mi pedva vychádza nájomné strava dochsdzanie do práce a lieky a hygiena. Nakupujem si ani oblečenie moc. Nosim roky jedno. Som Na dne. Prosím podporte ma nejako . Naozaj zomriem úplne sama ?

anonym_9e4002
Dnes o 11:31

Mas dokonca, kde byvat, ani hypo nemusis platit. Rodicia ti nechaju dom a aj tak vyplakavas, ze nemas peniaze. Aj by si niekoho chcela, aj nechcela. Aj chces deti, aj nechces. Problem nie je, ze by chlapi chceli sex, alebo niekoho s vyssim platom, ale ty cela si kopka nestastia, co nevie co so sebou.

anonym_9e4002
Dnes o 11:34

Tu podvody (unbeholfen) niekoho hlada,... Mozno sa navzajom podporite ...

anonym_2dffc9
Dnes o 11:35
@anonym_autor

@anonym_2dffc9 samozrejme s rodičmi bývamé. A máme len tento jeden dom starý.... Nič iné

@anonym_autor nuž nemáš ani 40, ale píšeš akoby si sama mala 80. Najvyšší čas nájsť si partnera a odsťahovať sa od rodičov. Sama na bývanie zrejme nemáš keď píšeš že práca nič moc. Všetko sa dá zmeniť, ak ťa práca nebaví, skús hľadať inú, nájdi si koníčky, navštevuj sa s kamoškami. Nemusíš sa vydávať ak sa bojíš, ale v tomto veku si v najlepších rokoch, máš ešte polovicu života pred sebou a ty vidíš len to ako rodičia zomrú a ty budeš sama. Bojíš sa niečoho čo ešte ani nenastalo a neriešiš to, čo je teraz. Na renováciu by som nemyslela, keďže ledva vychádzaš. Keď sa vaši pominú dom predaj a bude sa ti hneď lepšie dýchať. Nepotrebuješ dom, stačí malý byt ktorý v pohode utiahneš a ešte si aj budeš môcť dopriať s partnerom dovolenku alebo pekný výlet. Nezatváraj sa doma v samote, choď von a ži.

anonym_9e4002
Dnes o 11:35
@martinmmartin

Inak budem kruto hnusne realny. Ludia nie dlho pred smrtou maju jedinecnu prilezitost pomoct pozostalym tak ze si naberu dlhy kade tade a zoberu si ich do hrobu....malokto na to ma ale zaludok take nieco si zorganizovat

@martinmmartin to hej, chod potom zobrat hypoteku v 70tke.

martinmmartin
Dnes o 11:36
@anonym_9e4002

@martinmmartin to hej, chod potom zobrat hypoteku v 70tke.

@anonym_9e4002 nie hypoteka samozrejme , ale je tisic inych moznosti ktore su vyhodne zobrat si do hrobu a odmietnut dedicstvo.

anonym_9e4002
Dnes o 11:38
@martinmmartin

@anonym_9e4002 nie hypoteka samozrejme , ale je tisic inych moznosti ktore su vyhodne zobrat si do hrobu a odmietnut dedicstvo.

@martinmmartin odmietne aj dom? jedine, ze by ho este predtym darovali ... ale kto ti da v 70tke pozicku, ked jediny prijem je maly dochodok. Toto nie su 90te roky a biele kone.

patrike
@anonym_1bd0eb

@patrike Nechceš sa zoznámiť a zachrániť ju?😁😁😁

@anonym_1bd0eb Nie, som zadany, ale unbeholfen nech skusi.

prvosienka7

Musíš niečo vymyslieť a dostať sa z tejto prekérnej situácie. Nikto iný ti žiaľ nepomôže, iba ty sama. Neviem, či čakáš, že príde princ, zabezpečí ťa a vyslobodí, ale takto to bohužiaľ v reálnom svete nefunguje. 🙂

biba_18
@anonym_2dffc9

@anonym_2d7842 tieto grcky vás musia stáť veľa mozgovej námahy.. Ubohé.

@anonym_2dffc9 hej, grcky. ale v podstate má pravdu. ani muža nechce, ani kamarátky, nič nechce meniť ... mám obavu že ani ako štetka by už v takom veku nezarobila...

autor
Dnes o 11:39
@anonym_67f9a7

@anonym_autor načo si sa vydávala?

@anonym_67f9a7 to je čo za otázka.. Lebo som ho mala rada

autor
@prvosienka7

Musíš niečo vymyslieť a dostať sa z tejto prekérnej situácie. Nikto iný ti žiaľ nepomôže, iba ty sama. Neviem, či čakáš, že príde princ, zabezpečí ťa a vyslobodí, ale takto to bohužiaľ v reálnom svete nefunguje. 🙂

@prvosienka7 chcela by som tu nejaké návrhy od vás preto sem písem. Ja sama neviem

anonym_692b57

Kto je ta teta, ked rodicia boli jedinacikovia? Najdes si aj ine tety

anonym_67f9a7
Dnes o 11:41
@anonym_autor

@anonym_67f9a7 to je čo za otázka.. Lebo som ho mala rada

@anonym_autor od ťa týral skantril a ty si ho mala tak rada

anonym_90d43b
Dnes o 11:43

@anonym_autor mas to velmi tazke bez podpory. alfa omega je liecba psychiky. Potom budes mat chut na dalsie zmeny. Muz nie je to co teraz potrebujes, v tomto stave si nabalis iba hňupa. Ked tvoja mama zije z dochodku tak mozes zit aj ty z platu. Asi nema 1500 eur dochodok...musis sa postavit na nohy, skus aspon prechadzku 30 min denne to je zadarmo, je to proti depresii. musis postupovat po malych krokoch. Pocuvaj pozitivne anfirmacie, povzbudia. Ake mas moznosti v praci? Vies este nieco privirobit? Napr.upratovat .staci stovka dve.

anonym_68e2e7
Dnes o 11:43

@anonym_autor Nebola by som rada,aby si ma chápala zle,lebo ťa nechcem urážať,len sa pokúsim vysvetliť, že možno prečo máš obavy pred budúcnosťou, pred starobou.Zena, ktorá má rodinu/manžela a dieťa/veľmi nerozmýšľa nad tým, že čo bude v starobe a to z dvoch dôvodov.Jednym je to, že v súčasnosti nie je sama a druhý dôvod je, že dúfa, že ani v budúcnosti to inak nebude, ale ver mi, že veľmi často ostane aj takáto žena sama,lebo život to často takto zariadi.Ty si môžeš nájsť nejakú záľubu, ktorá ťa bude napĺňať a možno aj pomôže nájsť si kamošky/kamošov,nie partnerov, ale ľudí,s ktorými ti bude dobre.Bojis sa aj nedostatku financií.Este si mladá a vieš si svoju situáciu vylepšiť, napr.aj tak, že si nájdeš brigádu.Argument, že sa to nedá alebo, že máš na viac ako niekde napr.po práci upratovať,ten neobstojí,lebo peniaze nesmrdia.Pred 2-3 dňami ma akurát prekvapila známa, ktorú som dávno nevidela.Pracuje ako vedúci pracovník, ale v súkromí sa jej prihodili nejaké veci,a tak si musela vziať hypotéku.Zaroven, už ani roky do dôchodku neráta v dvojciferných číslach,a tak si privyrába upratovaním.Chcem tym, čo som opísala povedať, že stále máš možnosť a čas zmeniť svoj život a zlepšiť vyhliadky na starobu

anonym_90d43b
Dnes o 11:44
@anonym_67f9a7

@anonym_autor od ťa týral skantril a ty si ho mala tak rada

@anonym_67f9a7 nastuduj si co je to stockholmsky syndrom...napriklad

anonym_692b57
Dnes o 11:44

Zmen prácu, chod do rakuska opatrovat, aj si zarobis, aj zmenis prostredie, nie len so starými rodicmi v starom rozpadavajucom sa dome travit cas a lamentovat nad zivotom

patrike
Dnes o 11:45
@anonym_692b57

Zmen prácu, chod do rakuska opatrovat, aj si zarobis, aj zmenis prostredie, nie len so starými rodicmi v starom rozpadavajucom sa dome travit cas a lamentovat nad zivotom

@anonym_692b57 No neviem ci psychicka zataz spojena s opatrovanim jej urobi dobre na jej chorobu.

januska12323
Dnes o 11:47

@anonym_autor píšeš akoby si bola sama 80 ročná babička nad hrobom. Prestaň sa ľutovať a hľadaj spôsoby ako si vylepšiť život. Keď si bola schopná žiť 10 rokov v Ázii predsa nemôžeš byť až také nemehlo ako sa teraz cítiš.

anonym_9e4002
Dnes o 11:47

Mam kamosku. 41r, BMO (nieco s obrnou), nieco s ocami (skuli), napada na nohu, pribrata z antidepresiv, na invalidnom. Proste vypada ako postihnuta, ale v hlave jej to pali, rozmysla uplne normalne. Tiez toto vyplakavala, ze starsi rodicia su z nej na nervy, kto sa o nu postara. Ked si tato nasla chlapa a vypadaju byt stastni, tak uz si najde kazda. Si telesne zdrava, az na tie depresie, ktore si si spustila sama, ze sa das v Azii s cudzincom dokopy. Kup si najksor psa, macku, snaz sa s nim si vytvorit socialny vztah a potom chod na zoznamku a zoznamuj sa.
Alebo nie, dalej sa prelutuj do dochodku.

anonym_67f9a7
Dnes o 11:48
@anonym_90d43b

@anonym_67f9a7 nastuduj si co je to stockholmsky syndrom...napriklad

@anonym_90d43b viem čo to je ale ty si nájdi súrne psychológa

janinah
Dnes o 11:49

V tom dome su dva dôchodky,mozno tri ked tam žije aj teta plus tvoj plat a nič nerekonštruujete. Po dovolenkach asi tiez nebehate,tak kde su peniaze? Myslela som,ze vyplakava 65+ zena a to 39r.co má tisic možností situaciu zmenit po vsetkych strankach. Uz len sa zdvihnut a začat konať,ak to nedavaš sama,tak skus paychologa.

anonym_2dffc9
Dnes o 11:49
@biba_18

@anonym_2dffc9 hej, grcky. ale v podstate má pravdu. ani muža nechce, ani kamarátky, nič nechce meniť ... mám obavu že ani ako štetka by už v takom veku nezarobila...

@biba_18 je jednoduchšie napísať takúto kravinu ako sa zamyslieť a naozaj skúsiť človeku poradiť však?

crazy_cat_lady
Dnes o 11:55
@anonym_autor

@crazy_cat_lady a koľko mi kto dá raz po smrti rodičoch za to peniaze? Možno tak za pozemok. Malý... Dom je starý taka barabizna a všetci bývamé spolu.

@anonym_autor ja neviem, kolko by ti zan dali, to ti povie odhadca. Zaroven co ta tu drzi? Nemas deti, muza, dobre platenu robotu, preco nejdes do zahranicia? Robit nejaku chyznu, alebo tak? Aj si lepsie zarobis/usetris...

autor
Dnes o 11:59
@biba_18

@biba_18 cjcem. Nepovedala som ze nie .. Chcem kamosky aj partnera ak ale bude normálny

autor
Dnes o 11:59
@crazy_cat_lady

@anonym_autor ja neviem, kolko by ti zan dali, to ti povie odhadca. Zaroven co ta tu drzi? Nemas deti, muza, dobre platenu robotu, preco nejdes do zahranicia? Robit nejaku chyznu, alebo tak? Aj si lepsie zarobis/usetris...

@crazy_cat_lady a čo moji rodičia stari???? Kto by sa o nich staral???

autor
Dnes o 12:00
@janinah

V tom dome su dva dôchodky,mozno tri ked tam žije aj teta plus tvoj plat a nič nerekonštruujete. Po dovolenkach asi tiez nebehate,tak kde su peniaze? Myslela som,ze vyplakava 65+ zena a to 39r.co má tisic možností situaciu zmenit po vsetkych strankach. Uz len sa zdvihnut a začat konať,ak to nedavaš sama,tak skus paychologa.

@janinah teta nikdy nerobila.zivil ju manžel A rodičia majú dôchodky malé.

autor
Dnes o 12:01
@anonym_9e4002

Mam kamosku. 41r, BMO (nieco s obrnou), nieco s ocami (skuli), napada na nohu, pribrata z antidepresiv, na invalidnom. Proste vypada ako postihnuta, ale v hlave jej to pali, rozmysla uplne normalne. Tiez toto vyplakavala, ze starsi rodicia su z nej na nervy, kto sa o nu postara. Ked si tato nasla chlapa a vypadaju byt stastni, tak uz si najde kazda. Si telesne zdrava, az na tie depresie, ktore si si spustila sama, ze sa das v Azii s cudzincom dokopy. Kup si najksor psa, macku, snaz sa s nim si vytvorit socialny vztah a potom chod na zoznamku a zoznamuj sa.
Alebo nie, dalej sa prelutuj do dochodku.

@anonym_9e4002 no vidis a mne sa nedari nájsť nikogo a postihnutá invalidna nie som
Ale nie som. Ani modelka takže asi preto

anonym_9c8465
Dnes o 12:02

už len čakám kedy tu napíšeš číslo účtu. Inak klasika, žiadny kamaráti, súrodenci, proste nikto. Aha tak u teba žijú ešte rodičia , lebo väčšinou už ani tí nie sú.
Príspevok kde autorka opakuje to isté dookola min. 3 krát.

anonym_692b57
Dnes o 12:02
@anonym_autor

@janinah teta nikdy nerobila.zivil ju manžel A rodičia majú dôchodky malé.

@anonym_autor ja sa znova pytam, kto je ta teta