icon

Ani iným ľuďom neprekážajú naše nevšímavé spôsoby?

12. jan 2026

Ahojte, všímam si nejaké veci, vždy sa nad tým pozastavím, ale vždy iba slušne, len ma zaujíma, či to len mne vadí alebo jed na tom niekto podobne.

Dnes vychádzam z lekárne. Predo mnou mladá pani, vyjde z dverí, zastane a začne si pozerať doklad o zaplatení. Rovno pred dverami. Ani meter ďalej. Slušne som ju oslovila, či by bola taká láskavá, lebo neviem prejsť. Jaj, prepáčte, nevšimla som si. Hm..

Idem nákup a v strede uličky pán s vozíkom, nakupuje veľmi pomalým krokom, ide presne v strede. Nemôžete ani naľavo, ani napravo. Opäť sa ozvem, môžem poprosiť? Chcela by som prejsť... Potom zastane pred potravinami a pozerá, pozerá. Ja si chcem vybrať jogurt z chladničky, on tam stojí a pozerá. Opäť ho poprosím, či by dovolil, že si chcem zobrať jogurt.

Idem s autom, chcem vyparkovať, za autom asi dva metre zastane mamička s kočíkom.
Ostanem stáť, mám zapálené svetl, naštartované auto, zaradená spiatočka, čiže svieti, že chcem cúvať. Ona tam zastane a telefonuje. Čakám minútu, nechcem trúbiť, má dieťa v kočíku. Vyjdem z auta a slušne sa opýtam či ju môžem poprosiť o pár metrov ďalej, lebo neviem vyjsť. Ona, nevidela som vás. Čo si nevidela? Že stojíš za naštartovaným autom, ktoré chce cúvať?

A takéto veci sa dejú bežne. Akokeby sme si absolútne nevšímali iných. Nejdeme v ličke vpravo, po chodníku vpravo, neuvoľníme vstup, aby vedeli ostatní vyjsť a vojsť, akosi neberiem ohľad na ostatných ľudí. Len ja si toto všimam? Podotýkam, vždy som slušná a úctivá. Ku každému veku a pohlaviu.

anonym_7b9b67
13. jan 2026
@canany

Ked som si citala autorkinu ponosu, ako keby pisala o mne. Zvysok som ani necitala. Hold vy to povazujete za bezohladnost, ale co tak keby ste boli vy ohladuplni k nam? Nie vsetci a vsetkych mozgy pracuju rovnako. Kolkokrat sa ja zamyslim niekde na chodniku, v ulicke v obchode, rozmyslam, co som nespravila, co treba kupit, ci ma zase neoskubali v obchode, ci nablokovala akciovu cenu, alebo mi to dala na blok za plnu, lebo som nestihala balit aj sledovat, co nahadzuje cez pokladnu, aby som dlho neblokovala pult s nakupom pre dalsieho stojaceho v rade. Ako prepacte, ale to co tu pisete, mozem aj ja z tej opacnej strany povazovat za bezohladnost voci nasej skupine ludi, ktora sme zahltena podnetmi, ulohami, povinnostami, ze si jednoducho neuvedomime, ze stojime niekomu v ceste, ked sa zamyslime, alebo premyslame. Kolkokrat sa mi stalo, ze som isla po ulici a riesila pracovne veci na mobile a pri rozmyslani zastala, aby som spravne napisala odpoved. Pre vas by zitie v mojej kozi bola nocna mora. Otazka znie kam sa tak velmi ponahlate, ze nemozete chvilu pockat, kym sa prebudime z myslienok? Alebo vam tak vadi, ze ste museli otvorit usta? Mne staci, ked do mna jemne drgnu a hned som v pritomnosti a uhnem sa a ospravedlnim, nemusia ani usta otvarat, ak vas to tak obtazuje

@canany vies co, toto kukanie do mobilov na chodniku mi asi najviac prekaza. Bud si v praci, alebo na chodniku. Ja sa mam prisposobovat Tebe a preco, ved zastan na kraji chodbika, nie hocikde na chodniku a pracuj o dusu a premyslaj do aleluja. Nikoho nebudes obtazovat, obe budeme spokojne

motylik2559
13. jan 2026

@anonym_autor Ahoj, tak napriklad voci seniorom trpezlivost este mam, stale si hovorim, ze aj my raz budeme seniori a neviem ci budeme alebo nebudeme zavadziat. Cize seniorov nejak neriesim. Avsak co ma vie napalit je, ked ide nejaka matka s jednym na plne usta kriciacim deckom za ruku a druhe si ide po predajni na kolobezke a sa mi aj stalo, ze do na mna narazilo a matka mu nic nepovie a este sa zasmeje a malemu povie nech nespadne🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Alebo tiez nemam rada, ked kolobezkari (nastastie teraz ked je sneh nie) jazdia po beznych chodnikoch so sluchatkami v usoch, idu rychlo a brzdia pred niekym na poslednu chvilu,ze sa clovek az zlakne...alebo som sa neraz stihla na poslednu chvilu takemu idiotovi vyhnut a to je jedno ci ma 10, 15 alebo 25 rokov. Alebo ked sa teenageri tlacia do mhd ako stado volov a ani nepockaju, aby ludia najprv vystupili a potom tam ludi ramuju-nedavno sa aj stalo,ze takto skupinka nastupovala a jeden z nich zramoval male dievcatko...
Autorka, este povedzme, ze ked sa ospravedlnia tak ok...este by sa dalo chapat, ale urcite situacie su uz ozaj mimo mojho myslenia...
Vcera v lekarni napr. cakame dve v rade kym sa uvolni okienko, predomnou bola stara pani a dosla mlada soplacka +/- 18rocna zrovna, ked sa uvolnilo okienko a ona sa tam rovno vtrela, tak som ju slusne ale razne vypoklonkovala,ze je pani na rade a este bola aj drza🤦‍♀️🤷‍♀️ Ale pacil sa mi pristup lekarnicky, ked videla co sa deje tak jej povedala,ze ju neobsluzi a nech ide do rady🙏😄

anonym_b46076
13. jan 2026

@anonym_autor Áno milá autorka stáva a občas sa to stane veru aj mne. Hlavne keď som vymletá po nočných, alebo mám neprespaté noci.
Nikdy ma to nevytáčalo.Jedine ak je to životu nebezpečné.
Sledujem ľudí. Hlavne u starších mám pochopenie úplne. Sú spomalený,zamyslený,sústreďujú sa na niečo a vôbec si neuvedomujú, že pre bežných ľudí sú vlastne na obtiaž. Každý má svoje starosti, nevieme čím prechádzajú aký ľudia sú...u mladých čo telefonujú a nerozmýšľajú pritom,že idú cez cestu či cez parkovisko, alebo zavadzahú pri dverách pochopím. Ale nikdy mi nič také neprekážalo ,žeby ma to až rozčúlilo,alebo pohoršilo.
Nikdy nevieme aký budeme o pár rokov my.Ani čím ľudia trpia, aké majú starosti..
Žijeme vo veľmi hektickom a chaotickom svete,lde chýba empatia, obyčajná ľudskosť.
Mám v takom rodičov a trávim s nimi každú voľnú chvíľku a vidím denne aké je to pre nich ťažké uz fungovať v tomto náročnom inertnetovom svete.
Bežne stretávam pri behu aj na biku na cyklotrase páriky za ručičky,rodublu s deťmi po celom chodníku a nie raz musím obchádzať cez les či schádzať dole lebo nepočujú zvonček. Ale čo spravíme...pofrflem hlavne keď mám pocit, že mi dieťa skoro podbehne pod bike,alebo sa bojím, že sa sterigám ja.
Ale inak to neriešim...

anonym_b46076
13. jan 2026

@anonym_autor Čím ďalej mám viac pocit,že dnes sú ľudia ľudský ,empatický a majú srdce na správnom mieste len naoko. Viac pochopenie majú pre zviera ako pre ľudí .

canany
14. jan 2026

@muzula lebo moj mozog pracuje trosku inac ako ostatnych. A presne na tuto diskusiu som si spomenula, ked na stene vcera vybehol prispevok k autizmu. Preco musite vsetkych skatulkovat podla seba?
Ti ohladuplni si mozu precitat knihu Roztekane alebo Roztekana mysel, ak by mali zaujem vediet viac, o com pisem. Zeny s ADHD, autiznus, asperger, sorry, ale nie vsetci mame rovnaku geneticku vybavu a kto s tym nezije nepochopi a je odsudzovani ako teraz.
Nepisem o drzich podnikateloch parkujucich kade tade, neinvalidoch parkujucich na oznacenych miestach a zenskych, ktore dovolia svojnu dietatu oskubavat stromy, lamat vetvy a nicit nasu zelen, hoci detske ihrisko je 5 m odtial, cize o ludoch, ktori to robia naschval a pre svoje pohodlie
anonym_7b9b67 lebo popri praci riesim deti, beham do skoly, zo skoly, do obchodu a ako samozivitelka mam pracu, za ktoru som vdacna, ktora ma uzivi, preto riesim veci za pochodu, ale zbytocne vysvetlovat, snazim sa chodit po kraji, niekedy ludi za sebou vnimam, niekedy sa stane, ze idem na autopilota, som myslienkami inde, myslis, ze mna bavi takto zit?

zuzana76
14. jan 2026
@canany

@muzula lebo moj mozog pracuje trosku inac ako ostatnych. A presne na tuto diskusiu som si spomenula, ked na stene vcera vybehol prispevok k autizmu. Preco musite vsetkych skatulkovat podla seba?
Ti ohladuplni si mozu precitat knihu Roztekane alebo Roztekana mysel, ak by mali zaujem vediet viac, o com pisem. Zeny s ADHD, autiznus, asperger, sorry, ale nie vsetci mame rovnaku geneticku vybavu a kto s tym nezije nepochopi a je odsudzovani ako teraz.
Nepisem o drzich podnikateloch parkujucich kade tade, neinvalidoch parkujucich na oznacenych miestach a zenskych, ktore dovolia svojnu dietatu oskubavat stromy, lamat vetvy a nicit nasu zelen, hoci detske ihrisko je 5 m odtial, cize o ludoch, ktori to robia naschval a pre svoje pohodlie
anonym_7b9b67 lebo popri praci riesim deti, beham do skoly, zo skoly, do obchodu a ako samozivitelka mam pracu, za ktoru som vdacna, ktora ma uzivi, preto riesim veci za pochodu, ale zbytocne vysvetlovat, snazim sa chodit po kraji, niekedy ludi za sebou vnimam, niekedy sa stane, ze idem na autopilota, som myslienkami inde, myslis, ze mna bavi takto zit?

@canany aj moja mysel pracuje inak, aj ADHD sa musi naucit dodrziavat pravidla, alebo aspon prebrat zodpovednost za ich nedodrziavanie

muzula
14. jan 2026

@canany, pokial mas ADHD, tak konkretne tvoje spravanie viem pochopit. Ale zo skusenosti vidim, ze potom ma ADHD aspon 20% populacie a to sa mi nezda.

sulejmanka
14. jan 2026

Z duše mi píšeš. Ešte by som pridala ľudí ktorí sa rozprávajú v strede chodníka, nemozes obísť sprava ani zľava, potom ľudí, ktorí nevedia, že najorv sa vychádza a až potom vchádza a ľudí na prechodoch, ktorí nevedia ísť po pravej strane ale narážajú do seba lebo hľadia do mobilov.

ria_sprout
14. jan 2026
@canany

@canany ja mám diagnostikované ADHD, 4ri deti, tiež prácu - predsa sa snažím myslieť na druhých a predsa sa snažím byť vždy ohľaduplna. Tiež mám svoje trápenia v živote, s ktorými sa sem neprídem zverovat aby ma nikto neľutoval, ale ľahky život nemám. Napriek tomu nemyslím že môžeme ťažkým životom ospravedlňovať svoje konanie ak nedodržujeme pravidlá.

sisaka
14. jan 2026
@ria_sprout

@canany ja mám diagnostikované ADHD, 4ri deti, tiež prácu - predsa sa snažím myslieť na druhých a predsa sa snažím byť vždy ohľaduplna. Tiež mám svoje trápenia v živote, s ktorými sa sem neprídem zverovat aby ma nikto neľutoval, ale ľahky život nemám. Napriek tomu nemyslím že môžeme ťažkým životom ospravedlňovať svoje konanie ak nedodržujeme pravidlá.

@ria_sprout ktoré pravidlá máš na mysli?
Tieto?
1. V obchode sa pri regáli nesmie stáť viac ako 5 sekúnd. Zloženie potravim všetkých značiek a produktov treba mať naštudované doma
2. Pri vychode z obchodu si nesmieš zbežne pozrieť účet, lebo ak pri tom náhodou na 3 sekundy zastaneš vytočiš nervakov, ktorý sa objavili za tvojim chrbtom
3. Pri kočíkovaní nesmieš zastať pri žiadnom aute a musíš neustále sledovať nie svoje deti, ale okolie, či náhodou niekto nenaštartoval, nezaradil spiatočku a nechystá sa odísť, lebo keď náhodou stratíš pozornosť si tá najdrzejšia osoba na svete.
4. Pre ľudí je obťažujece otvoriť ústa a niekoho osloviť, lebo si 10 sekúnd derú ústa na chudakoch, čo sa im nepracú z cesty a ich ospravedlnenie pre nich nič neznamená, lebo si ich stáli 10 sekúnd ich drahocenného času, preto sa vždy drž stranou, aby si ich svojou prítomnosťou neiritoval.

Ešte som na nejaké zabudla?

Chvalabohu, že nežijem v spoločnosti plnej nervakov 🙏🏻

ria_sprout
14. jan 2026
@sisaka

@ria_sprout ktoré pravidlá máš na mysli?
Tieto?
1. V obchode sa pri regáli nesmie stáť viac ako 5 sekúnd. Zloženie potravim všetkých značiek a produktov treba mať naštudované doma
2. Pri vychode z obchodu si nesmieš zbežne pozrieť účet, lebo ak pri tom náhodou na 3 sekundy zastaneš vytočiš nervakov, ktorý sa objavili za tvojim chrbtom
3. Pri kočíkovaní nesmieš zastať pri žiadnom aute a musíš neustále sledovať nie svoje deti, ale okolie, či náhodou niekto nenaštartoval, nezaradil spiatočku a nechystá sa odísť, lebo keď náhodou stratíš pozornosť si tá najdrzejšia osoba na svete.
4. Pre ľudí je obťažujece otvoriť ústa a niekoho osloviť, lebo si 10 sekúnd derú ústa na chudakoch, čo sa im nepracú z cesty a ich ospravedlnenie pre nich nič neznamená, lebo si ich stáli 10 sekúnd ich drahocenného času, preto sa vždy drž stranou, aby si ich svojou prítomnosťou neiritoval.

Ešte som na nejaké zabudla?

Chvalabohu, že nežijem v spoločnosti plnej nervakov 🙏🏻

@sisaka no mne z tvojho príspevku skôr príde že najväčší nervak si tu ty a táto téma sa ta asi veľmi dotkla. Pravidlo je úplne obycajne - všade budem stáť tak, aby okolo mňa mohli prejsť ostatní ktorí idú rýchlejšie ako ja - to je čo sa týka chodcov kdekoľvek. Neviem či sa s tým doteraz nestretla, ale v civilizovanej spoločnosti je to celkom základné pravidlo ohľaduplnosti.

sisaka
14. jan 2026
@ria_sprout

@sisaka no mne z tvojho príspevku skôr príde že najväčší nervak si tu ty a táto téma sa ta asi veľmi dotkla. Pravidlo je úplne obycajne - všade budem stáť tak, aby okolo mňa mohli prejsť ostatní ktorí idú rýchlejšie ako ja - to je čo sa týka chodcov kdekoľvek. Neviem či sa s tým doteraz nestretla, ale v civilizovanej spoločnosti je to celkom základné pravidlo ohľaduplnosti.

@ria_sprout ja stále vychádzam z pôvodného príspevku, kde sa v podstate nič nestalo. Vôbec sa nezaoberám tými schvalnostami, čo ste tu začali uvádzať.
Ja som nervak, lebo mi nevadí povedať niekomu s dovolením a nerozmyšľam potom nad tým cely deň, ako mi niekto 10 sekúnd niekde zavadzal? Ok, asi máš pravdu, som úplný nervák. 🤦‍♀️

Chvalabohu žijem v celkom ohľaduplnej spoločnosti, Kanaďania patria medzi najohladuplnejši národ a je o nás na túto tému kopec vtipov.

ria_sprout
14. jan 2026
@sisaka

@ria_sprout ja stále vychádzam z pôvodného príspevku, kde sa v podstate nič nestalo. Vôbec sa nezaoberám tými schvalnostami, čo ste tu začali uvádzať.
Ja som nervak, lebo mi nevadí povedať niekomu s dovolením a nerozmyšľam potom nad tým cely deň, ako mi niekto 10 sekúnd niekde zavadzal? Ok, asi máš pravdu, som úplný nervák. 🤦‍♀️

Chvalabohu žijem v celkom ohľaduplnej spoločnosti, Kanaďania patria medzi najohladuplnejši národ a je o nás na túto tému kopec vtipov.

@sisaka no chvála Bohu a preto si nás sem prišla presvedčiť aká si vždy nad vecou 😏

autor
14. jan 2026
@anonym_b46076

@anonym_autor Áno milá autorka stáva a občas sa to stane veru aj mne. Hlavne keď som vymletá po nočných, alebo mám neprespaté noci.
Nikdy ma to nevytáčalo.Jedine ak je to životu nebezpečné.
Sledujem ľudí. Hlavne u starších mám pochopenie úplne. Sú spomalený,zamyslený,sústreďujú sa na niečo a vôbec si neuvedomujú, že pre bežných ľudí sú vlastne na obtiaž. Každý má svoje starosti, nevieme čím prechádzajú aký ľudia sú...u mladých čo telefonujú a nerozmýšľajú pritom,že idú cez cestu či cez parkovisko, alebo zavadzahú pri dverách pochopím. Ale nikdy mi nič také neprekážalo ,žeby ma to až rozčúlilo,alebo pohoršilo.
Nikdy nevieme aký budeme o pár rokov my.Ani čím ľudia trpia, aké majú starosti..
Žijeme vo veľmi hektickom a chaotickom svete,lde chýba empatia, obyčajná ľudskosť.
Mám v takom rodičov a trávim s nimi každú voľnú chvíľku a vidím denne aké je to pre nich ťažké uz fungovať v tomto náročnom inertnetovom svete.
Bežne stretávam pri behu aj na biku na cyklotrase páriky za ručičky,rodublu s deťmi po celom chodníku a nie raz musím obchádzať cez les či schádzať dole lebo nepočujú zvonček. Ale čo spravíme...pofrflem hlavne keď mám pocit, že mi dieťa skoro podbehne pod bike,alebo sa bojím, že sa sterigám ja.
Ale inak to neriešim...

@anonym_b46076 chcem len podotknúť, že sama mám starších rodičov a svokrovcov (80r) a so seniormi mám naozaj veľmi veľkú trpezlivosť. Rovnako aj s detičkami. Teraz hovorím o ľuďoch medzi (15-60r), kedy už od nich očakávam nejakú sebareflexiu, schopnosť chápať, predvídať, vnímať, kooperovať apd. Aj ja som zamyslená, áno aj ja mám veľa toho na hlave, a mám dosť svojich problémov, ale to neznamená, že zastanem uprostred uličky, znemožním niekomu vyjsť s autom, zablokujem východ apd.

anonym_722658
14. jan 2026
@muzula

@canany, ale o to predsa ide, ze ako spolocnost sme si nastavili nejake pravidla, tak by ich mali dodrziavat vsetci, a nie ich ignorovat a potom sa dovolavat ohladuplnosti. Ked tie veci co si napisala o sebe vies, preco TY nie si ohladuplna a pri rieseni pracovnych veci na chodniku sa nepostavis niekde na kraj?

@anonym_7b9b67 to ťa vážne dokáže vytočiť, keď človek zastane v strede chodníka ? alebo keď idú viacerí oproti teba a ty si nadstavená, že pol chodníka je tvoja, je úbohosť !! Uvedomuješ si svoju agresivitu ? keď úmyselne fyzicky napadneš neznámeho človeka na chodníku ? Prosím ťa daj sa liečiť, keď sa nedokážeš ovládať na verejnosti, neviem si predstaviť tvoje výbuchy hnevu v súkromí, ak máš deti tak to rieš, lebo oni trpia pri labilnej matke.
@muzula nová doba psychicky chorých a agresívnych ľudí, keď ich dokážu vytočiť takéto trápne situácie a nevedia to riešiť pokojne napr. " s dovolením " alebo " môžem prejsť rosím Vás ? ďakujem. Už si sa stretla v živote s týmito čarovnými slovíčkami, asi ich doma nepoužívate, však ?

anonym_b28c12
14. jan 2026
muzula
14. jan 2026
@anonym_722658

@anonym_7b9b67 to ťa vážne dokáže vytočiť, keď človek zastane v strede chodníka ? alebo keď idú viacerí oproti teba a ty si nadstavená, že pol chodníka je tvoja, je úbohosť !! Uvedomuješ si svoju agresivitu ? keď úmyselne fyzicky napadneš neznámeho človeka na chodníku ? Prosím ťa daj sa liečiť, keď sa nedokážeš ovládať na verejnosti, neviem si predstaviť tvoje výbuchy hnevu v súkromí, ak máš deti tak to rieš, lebo oni trpia pri labilnej matke.
@muzula nová doba psychicky chorých a agresívnych ľudí, keď ich dokážu vytočiť takéto trápne situácie a nevedia to riešiť pokojne napr. " s dovolením " alebo " môžem prejsť rosím Vás ? ďakujem. Už si sa stretla v živote s týmito čarovnými slovíčkami, asi ich doma nepoužívate, však ?

ale áno, doma tie čarovné slovíčka používame a dokonca ich ani nepovažujeme za "čarovné", ale za úplne bežné. Tak, ako za úplne bežné považujeme byť ohľaduplní k svojmu okoliu. A áno, sebestrednosť, ignorantstvo a ja-ja-ja prístup ma občas rozčúli. Teba na správaní iných ľudí nikdy nič nerozčúli?

anonym_722658
14. jan 2026
@muzula

ale áno, doma tie čarovné slovíčka používame a dokonca ich ani nepovažujeme za "čarovné", ale za úplne bežné. Tak, ako za úplne bežné považujeme byť ohľaduplní k svojmu okoliu. A áno, sebestrednosť, ignorantstvo a ja-ja-ja prístup ma občas rozčúli. Teba na správaní iných ľudí nikdy nič nerozčúli?

@muzula asi som obrnená, cestovala som 12 rokov v Londýnskom metre, počas špičky sme sa tlačili ako sardinky, doslova líce na líci. Bývala som v dvojke zóne, keď sa otvorili dvere ľudia doslova odtiaľ vypadávali. Niekedy som sa vmestila až do 2-3 vlaku, ale miesto toho aby sme nadávali, drgali sa, urážali... sme sa na tom zabávali, hlavne keď sme videli ako majú natlačené líca na skle keď vlak odchádzal 🙂
Nie nerozčuľuje ma to, len sa usmejem, zbytočne sa budem stresovať, nervovať, vyvolávať hádky... veľmi negatívne to vplýva na zdravie, naučila som sa to tolerovať, skús to aj ty 🙂

jesenzima
14. jan 2026

@anonym_autor mňa vždy "zabijú" ľudia, ktorí predo.mnou vystúpia z autobusu,a nepokračujú, jednoducho ostanú stať na mieste 😂 a z každej strany ľudia, ktorí chcú nastúpiť... Toto sa mi stáva často ... okrem tohoto nejako nevnímam "nevnimavcov" ..

tripetta
14. jan 2026

Keď ukazuješ na niekoho prstom, ostatné zohnuté prsty v tvojej dlani ukazujú NA TEBA. 😉

lauha21
14. jan 2026

Odkedy mám malé deti všímam si to stále viac 😒 kým som bola sama jedna tak som proste vždy ľudí len rýchlo obehla alebo počkala alebo podobne… ale keď niekto stojí má za sebou vrieskajúce malé dieťa vo vozíku a keď ho poprosím tak sa ešte 517141825x obzrie že čo a kde sa má akože uhnúť… myslím, že aj v komentároch vidieť tie dve skupiny “neviete aký má človek deň/to sú tvoje jediné problémy” no práveže to nie sú moje jediné problémy a príde mi to dosť neohľaduplné voči všetkým naokolo, ale úprimne, aj napriek deťom dosť cestujeme a na Slovensku je to stale relatívne dobré… jedine Taliani a Španieli majú radi deti tak pomôžu s kočíkom/uhnú sa keď vidia dve malé deti a neriešia či niekto plače alebo neplače… inak sú všade ľudia ako “teliatka” hlavne staršie generácie majú z nejakého dôvodu pocit, že sú “pupok” sveta, čo vo všetkej úcte mám rada seniorov a ctím si starších, ale myslím, že úcta má ísť oboma smermi

anonym_1a5a27
14. jan 2026

Prisahám že dnes som asi do 5 ľudí jemne Dukla keď som šla okolo,úplne akoby mimo boli,nechá košík v strede uličky,a má na háku,stojí v strede a ani náhodou kecat o meter ďalej....ide uličkou,po strede,ako šak už svoje deti učím že košík sa dáva na kraj,chodí sa po pravej strane,veď to je nenormálne...každý deň dakto mimo....a o tom že postavaju na ceste a debatujú ani nehovorím,prechod,a ide 2 metre vedľa....neviem čo sa deje ale šak to telata

prosimopomoc
14. jan 2026

@anonym_autor niektorí ľudia sú retardi, tiež som premýšľala, čo by sa stalo, keby ich prejdem alebo skopem

prosimopomoc
14. jan 2026
@tripetta

Keď ukazuješ na niekoho prstom, ostatné zohnuté prsty v tvojej dlani ukazujú NA TEBA. 😉

@tripetta 🥴 aké je z toho ponaučenie? Totálny trash

blackcat8885
14. jan 2026

Ja si to tiež všímam aoe nejak to neriešim. Najčastejšie pri nákupe ľudia sa motaju zavádzajú atď ale tak ja sa ozvem poviem s dovolením a hotovo. A hneď na to aj zabudnem da sa povedať. Proste sme ľudia mne sa tiež občas stane že som zamyslena a nevšimnem si že niekomu zavadziam apod.

anonym_c11d1a
14. jan 2026

Normalka zvykaj si.

anonym_495121
14. jan 2026

@anonym_autor haha že nevsimavi.. tak diplomaticky si to nazvala. uprimne-ľudom dočista je.. a vidia iba a iba seba

tiezjedna
14. jan 2026
@anonym_2d5b88

@anonym_autor Áno, aj ja presne neznášam. V obchode sa ľudia postavia na stred uličky ako retardovani, robí to tak väčšina. Nerozumiem tomu zmýšľaniu

@anonym_2d5b88 toto nie je o väčšine, ale o mužoch😉

tiezjedna
14. jan 2026

Príde mi, že to zbytočne dramatizuješ. To sú úplne bežné situácie, ktoré sa dajú ľahko vyriešiť.