Chcem opustiť dcéru
dobry den, potrebovala by som rady od rozumnych ludi pripadne ludi co poznaju niekoho kto urobil nieco podobne. zvažujem opustit dceru a prenechat ju v nahradnej starostlivosti u jej babky. dcera ma 11 rokov. Sama som vyrastala u nefungujucich rodicov, bola som dobre a rozumne dieta, dobre znamky atd. Momentalne som uplne sama nemam rodicov, surodencov, blizkych, partnera, ani manzela. som s dcerou sama. No dcera zdedila povahu po mojich rodicoch - je zla. Nezvladam uz ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia, ku ktorym sa teraz pridava aj dcera. zacinam citit na zdravy ze uz dalej nemôzem. dcera hoci mala dokonalu starostivost odo mna ma teraz odmieta (konflikt dvoch rôznych pováh, dobráčka vs. zakeracka). sama mi hovori aby som odisla ze ona bude zit s babkou. ja kvôli nej nemôzem napredovat , zit ako chcem, mat pracu aku chcem, spravit si kurzy, zaluby, zit v kraji ktorom chcem. ak by som ju opustila toto vsetko by som si konecne po rokoch mohla dopriat. pre mna je v sucastnosti kazdy den velke utrpenie - sama, v meste ktore neznasam, zivot ktory sa mi nepaci, dcera ktora ma nema rada hoci som jej dala vsetko. Prosim vas o nazory.
@espanka veľmi dôležitá informácia je, čo na to hovorí babka ?? Aj ona to tak chce ?
@espanka ja naozaj nechcem nikoho súdiť, keď nezažívam jeho situáciu, no neviem si predstaviť opustiť svoje dieťa. Zrovna dnes sme so synom hovorili o tom, že poznám pani, ktorá sa stará o vnuka, lebo mama je v zahraničí a chodí domov raz za rok, a obaja sme si vraveli,že si to nevieme predstaviť. Ja vidieť svoje dieťa raz za rok a on vidieť svoju mamu raz za rok. No osudy sú rôzne.
@espanka Babka s tym suhlasi?Ako sa k tomu vyjadruje a druha z veci....Tvoje dieta nie je zakerne a podobne...Zjavne jej chyba laska, pochopenie, komunikacia.....A nevie riesit nieco...Inac mas jedno dieta a ma 11rokov uz mierne v puberte....Predstav si ako ju to rani.....A dalsia z veci...Preco by si si nemohla dopriat zivot ako sa ti paci....?Zacat by si skor nemala od dcery ale od seba...Chapem, ze sa najdu maminy, kt.si uvedomia, ze toto nic neni pre nich...Ako mat deti...Rodinu.....Ako aj otcovia...
@espanka veľmi dôležitá informácia je, čo na to hovorí babka ?? Aj ona to tak chce ?
@anonym_bd1ad6 babka je moja mama, ktora ma nenavidi od mojho narodenia. a štve voči mne aj dceru. bola by ochotna sa o nu starat uz len preto ze by mi tym spravila zle ze nas oddelila. takze ano je ochotna aj kvôli vyzivnemu. je doma nechodi do prace
dcéra je pomaly už samostatná, nepotrebuje kŕmiť,obliekať a pod.
čo nato jej ocinko? možno by to zvládol lepšie.
@espanka ja naozaj nechcem nikoho súdiť, keď nezažívam jeho situáciu, no neviem si predstaviť opustiť svoje dieťa. Zrovna dnes sme so synom hovorili o tom, že poznám pani, ktorá sa stará o vnuka, lebo mama je v zahraničí a chodí domov raz za rok, a obaja sme si vraveli,že si to nevieme predstaviť. Ja vidieť svoje dieťa raz za rok a on vidieť svoju mamu raz za rok. No osudy sú rôzne.
@anonym_4150e7 tiez som si to nevedela predstavit a nechapala som to. a teraz neverim ze v takej situacii sama som. uz neznesiem dcerino odmietanie, ona sama ma uz vyse roka posiela prec, neposlucha ma, je zlomyselna po starych rodicoch a ja s mierumilovnou povahou to uz nedokazem ustavat a nechcem prist o zdravie.
@anonym_bd1ad6 babka je moja mama, ktora ma nenavidi od mojho narodenia. a štve voči mne aj dceru. bola by ochotna sa o nu starat uz len preto ze by mi tym spravila zle ze nas oddelila. takze ano je ochotna aj kvôli vyzivnemu. je doma nechodi do prace
@espanka
,,Momentalne som uplne sama nemam rodicov,,
Tak más či nemáš?
@espanka toto nemyslis vazne 😲 chod k psychologovi a pracuj s tym... Nemyslim si, ze dcera je zla, zakerna... Len hladas dovod ako sa jej zbavit.
Mňa nechal chlap s novorodencom a 5r dieťaťom, od otca či rodiny nulový záujem, aj kurzy som spravila aj vysokú školu popri práci, bývam s deťmi tam kde chcem, prešli sme pubertu jedného, momentálne sme v puberte s druhým.
Prepáč ale nejde mi to do hlavy
Mňa nechal chlap s novorodencom a 5r dieťaťom, od otca či rodiny nulový záujem, aj kurzy som spravila aj vysokú školu popri práci, bývam s deťmi tam kde chcem, prešli sme pubertu jedného, momentálne sme v puberte s druhým.
Prepáč ale nejde mi to do hlavy
@anonym_32fcac a hovorili ti tvoje deti KAZDY DEN aby si odisla , ze s tebou zit nechcu? aby si isla proste prec od nich?
ty si hlavne riadny sebec .. dokonala vo vsetkom a vsetci ti len ublizovali a ublizuju ... to dieta je jedine dobre co ta v zivote stretlo- ak nanho babaka mala zly vplyv mala si ist co najdalej od nej .. ale ty uz mas plnu hlavu krasneho slobodneho zivota.. sprav dietatu laskavost a nechaj ho s babkou .. ale pocitaj s tym,ze ju stratis navzdy ... a ten zivot v bubline ky mas-aby si nespadla na hubu ked vytriezves a zistis,ze az tak krasny nieje
@espanka Nikdy by som to svojmu dietatu nespravila. Pises, ze rodicov nemas, potom mas. Nemas nejake psychicke problemy? Lebo 11 dieta urcite nie je zle. Moze bojovat o pozornost, pocitovat nedostatok lasky. Zajdi najprv za psychologom, nez spravis v zivote krok, ktory znici dcere zivot. Odmietnutie matkou dokaze psychiku nalomit poriadne.
@espanka nedala si jej vôbec nič. Chyba jej láska mami. Choď a nevracaj sa. Nie každý je zlý, ale ty si tá egoistka, preto si sama.
A ináč, asi až taká sama nie si, keď dcéra má babku.
ze dobracka vs zakeracka 😂😂😂 vtedy som cely ten text prestala brat vazne...
@anonym_32fcac a hovorili ti tvoje deti KAZDY DEN aby si odisla , ze s tebou zit nechcu? aby si isla proste prec od nich?
@espanka je to smutný príbeh, veľmi smutný 😭. Neodsudzujem ťa, dcéra je už veľká , nejdeš opustiť miminko, čo potrebuje tvoju ciculu. 11 ročné dieťa, sama mám 11 ročnú, ide do puberty, resp.v nej už je. Vieš, ona to môže vravieť len z jedu, aby si išla preč, no naozaj to podľa mňa nemyslí. Byť tebou, sadnem si s ňou za jeden stôl a skúsim sa s ňou porozprávať ako s veľkou, ako si predstavuje život, keď naozaj odídeš atď. Neviem si predstaviť byť v takejto situácii, ja mam s dcérkou úžasný vzťah, a pochybujem že tu na koniku nájdeš niekoho,kto to má ako ty, je to dosť extrém. Nezvazovala si poradiť sa s psychológom?
@espanka to že mám odpusť aj to že má viac nechce vidieť, že som blbá nie denne
Ale ak ma tvoja mama tak zlý vplyv na dieťa, je tak zákerná atď preco si už preco si neobmedzili zrušila kontakt? Prečo nechavaš dieťa takej osobe?
Nechápem prečo sa nedá chodít na kurz od 11r? Prečo sa nedá s11r presťahovať do iného mesta , štátu?
A vraj zeny, ktore sa dobrovolne rozhodnu deti nemat, lebo to tak necitia, su sebecke...
@espanka to že mám odpusť aj to že má viac nechce vidieť, že som blbá nie denne
Ale ak ma tvoja mama tak zlý vplyv na dieťa, je tak zákerná atď preco si už preco si neobmedzili zrušila kontakt? Prečo nechavaš dieťa takej osobe?
Nechápem prečo sa nedá chodít na kurz od 11r? Prečo sa nedá s11r presťahovať do iného mesta , štátu?
@anonym_32fcac pretože to jej jej babka a maju rovnake povahy tak si dobre rozumeju, maju sa radi. nechcela som malej zakazovat starych rodicov ked ona si s nimi rozumie. (btw. pisem ze nemam rodicov lebo ich naozaj nemam pre mna su to cudzi ludia ktori ma vzivote neobjali nerozpravali sa so mnou atd). nemôzem chodit na kurzy ja, pretoze su vaczsinou vecer a nemal by s dcerou kto byt, a stahovat sa ddcera nechce lebo chce chodit do skoly tu.
@espanka je to smutný príbeh, veľmi smutný 😭. Neodsudzujem ťa, dcéra je už veľká , nejdeš opustiť miminko, čo potrebuje tvoju ciculu. 11 ročné dieťa, sama mám 11 ročnú, ide do puberty, resp.v nej už je. Vieš, ona to môže vravieť len z jedu, aby si išla preč, no naozaj to podľa mňa nemyslí. Byť tebou, sadnem si s ňou za jeden stôl a skúsim sa s ňou porozprávať ako s veľkou, ako si predstavuje život, keď naozaj odídeš atď. Neviem si predstaviť byť v takejto situácii, ja mam s dcérkou úžasný vzťah, a pochybujem že tu na koniku nájdeš niekoho,kto to má ako ty, je to dosť extrém. Nezvazovala si poradiť sa s psychológom?
@anonym_73809f dakujem za pekny nazor. psycholog tu nepomoze. a gratulujem ze mas s dcerou pekny vztah, tak by to malo byt. uz som sa s nou o tom rozpravala, no ona stale hovori ze ja kludne mozem ist tam kde chcem ist a zit ako chcem ale ze ona chce ostat tu a nebude jej vadit ked ja odidem, ze ona to vlastne aj tak chce a ze nevie na co stale cakam .
Mne je velmi smutno, ze toto musíš zažívať. Keby ma dieta odmieta, musí to byť hrozne.
No ak jej toto hovoris ze je zla a ze je ako tvoja mama kt je tiez podla teba zla len ty si ta dobra oni ti vsetci ublizuju vratate 11 rocnej dcery kt ta obmedzuje tak sa vobec necudujem ze ta odmieta. Ved je to dieta, ty si dospela, ty si zodpovedna za to aky mate vztah. Opustit dieta aby som si mohla spravit kurz, uz ozaj ine riesenie neexistuje..
@anonym_32fcac pretože to jej jej babka a maju rovnake povahy tak si dobre rozumeju, maju sa radi. nechcela som malej zakazovat starych rodicov ked ona si s nimi rozumie. (btw. pisem ze nemam rodicov lebo ich naozaj nemam pre mna su to cudzi ludia ktori ma vzivote neobjali nerozpravali sa so mnou atd). nemôzem chodit na kurzy ja, pretoze su vaczsinou vecer a nemal by s dcerou kto byt, a stahovat sa ddcera nechce lebo chce chodit do skoly tu.
@espanka 11r dieťa pár hodín vydrží aj samé,alebo môže byť u babky u kamošky hľadáš výhovorky. Celé leto si ju drzala doma za ruky?
Nevsimaj si tie hejterske komentare. Mnohe zeny- matky nevedia pripustit, ze niektori ludia su skratka naozaj zli, bez ohladu na vychovu a okolnosti v ich zivote. A su zli uz ako deti, resp. sa to zacne prejavovat uz v mladosti. Je to tazka situacia, ale nebola by si jedina mama na svete, ktora opustila svoje dieta.
No ak jej toto hovoris ze je zla a ze je ako tvoja mama kt je tiez podla teba zla len ty si ta dobra oni ti vsetci ublizuju vratate 11 rocnej dcery kt ta obmedzuje tak sa vobec necudujem ze ta odmieta. Ved je to dieta, ty si dospela, ty si zodpovedna za to aky mate vztah. Opustit dieta aby som si mohla spravit kurz, uz ozaj ine riesenie neexistuje..
@selest veď najľahšie je hodiť flintu do žita
Však nech na skúšku ide žiť k babke 🤷🏼♀️nech to skúsi či to je také dobré aj babka nech uvidí neviem koľko ma rokov či bude zvladat babka starostlivosť o dieťa. Uvidíš aj ty ako to bude fungovať. Neviem každá strana ma dve strany. Bohužiaľ niekto si nechce pripustiť že aj dieťa môže byt zlé.

Chúda dieťa