icon

Chcem opustiť dcéru

espanka
Dnes o 16:29

dobry den, potrebovala by som rady od rozumnych ludi pripadne ludi co poznaju niekoho kto urobil nieco podobne. zvažujem opustit dceru a prenechat ju v nahradnej starostlivosti u jej babky. dcera ma 11 rokov. Sama som vyrastala u nefungujucich rodicov, bola som dobre a rozumne dieta, dobre znamky atd. Momentalne som uplne sama nemam rodicov, surodencov, blizkych, partnera, ani manzela. som s dcerou sama. No dcera zdedila povahu po mojich rodicoch - je zla. Nezvladam uz ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia, ku ktorym sa teraz pridava aj dcera. zacinam citit na zdravy ze uz dalej nemôzem. dcera hoci mala dokonalu starostivost odo mna ma teraz odmieta (konflikt dvoch rôznych pováh, dobráčka vs. zakeracka). sama mi hovori aby som odisla ze ona bude zit s babkou. ja kvôli nej nemôzem napredovat , zit ako chcem, mat pracu aku chcem, spravit si kurzy, zaluby, zit v kraji ktorom chcem. ak by som ju opustila toto vsetko by som si konecne po rokoch mohla dopriat. pre mna je v sucastnosti kazdy den velke utrpenie - sama, v meste ktore neznasam, zivot ktory sa mi nepaci, dcera ktora ma nema rada hoci som jej dala vsetko. Prosim vas o nazory.

anonym_4cbbcf
Dnes o 17:07
@espanka

@anonym_32fcac a hovorili ti tvoje deti KAZDY DEN aby si odisla , ze s tebou zit nechcu? aby si isla proste prec od nich?

@espanka jak si si vychovala, tak mas. Kazde dieta je odrazom vychovy svojich rodicov

anonym_437b3b
Dnes o 17:08

Toto je podla mna situacia, ked psychopat vychovava psychopata a ten dalsieho...🤕

espanka
autor
Dnes o 17:09
@adelusha

Nevsimaj si tie hejterske komentare. Mnohe zeny- matky nevedia pripustit, ze niektori ludia su skratka naozaj zli, bez ohladu na vychovu a okolnosti v ich zivote. A su zli uz ako deti, resp. sa to zacne prejavovat uz v mladosti. Je to tazka situacia, ale nebola by si jedina mama na svete, ktora opustila svoje dieta.

@adelusha dakujem. je tazky ten pocit ze to dieta nieje dobrosrdecne, snazila som sa ju vychovat ako dobreho cloveka, ja pravidelne pomaham matkam v hmotnej nudzi v utlulkoch pre psy, v skole spoluziakom na VS doucujem. snazila som sa aby aj ona bola dobra ale ked zdedila tie ine geny ...ale to by mi nevadilo, je do moje dieta ci je dobre ci zle...o to vôbec nejde, ona nemoze zato ake zdedila geny. mna nici to jej odmietanie ze mam ist prec, ze mi robi napriek, ze na neposlucha. ...uz mi to poznacuje zdravie preto to chcem riesit a nie ostavat v tejto situacii...preto som aj chcela vedet ci nema tu niekto podobnu skusenost

anonym_221760

A namiesto toho, aby si odstrihla babku a vychovavala dceru ako ty chces, odstrihnes dceru.

merkelica

Dcera je len taka ako si ju vychovala. Ak chce byt dcera s babkou a babka s nou tak ich nechaj.

klara546
Dnes o 17:11

Ty si nepamätáš na svoje pekné detstvo a presne také isté vytváraš aj svojej dcére. Nebude mať na teba pekné spomienky. Mňa tiez rodicia nikdy neobjali a nepovedali mi, že ma ľúbia a preto som ja dala deťom lásky veľa,aby mali iné osudy ako ja. Ak davas dcére najavo,ze ona je príčina tvojho nešťastného života,tak sa nemôžeš ani čudovať jej správaniu. Len dufaj ze toto si tu neprecita. Dufam ze nevie, že ona je nestastim,ze jej nehovoris doma, ze kvôli nej nemozes zit slobodne a po svojom. Uz davno si mala byť s dcérou prec z mesta kde byvas. Odstahovat sa dalej a zacat odznova ako dve kamošky. Ak ju necháš,ona sa spustí v zlej partii padne do drog a znenávidi ťa vnutorne viac. A z nenávisti vzniká rakovina. Zdravie a stastie tvojej dcery je v tvojich rukách. Tak sa rozhodni správne.

anonym_ceb426

Ahoj, a kde je otec dietata v celom pribehu?
Si si ista ze babka pre nu bude mile prostredie, ak hovoris ze ju rada prijme kvoli vyzivnemu?

anonym_5d291d
@merkelica

Dcera je len taka ako si ju vychovala. Ak chce byt dcera s babkou a babka s nou tak ich nechaj.

@merkelica Vychova moze len ciastocne za to, aky je clovek. Inak by nebolo mozne, ze z dvoch deti je v dospelosti jeden knaz a druhy vrah. Vychovavali ich rovnako, vysledok rozny.
Tak ju nechaj na skusku pol roka babke a uvidis, ci sama nepride a nebudes jej chybat. Ono, babka jej vsetko dovoli, matka nie.

doriiis
Dnes o 17:14

Toto je typický MK a jeho alibizmus. Keď tu napíšeš na malé dieťa , že je vychovavane zle tak sa na teba osopia, že deti su rôzne povahy a keď sa človek aj na hlavu postaví, tak to nezmení. A zrazu tie isté tvrdia, že 11 ročná nemôže mať zlú povahu, len je nahovno vychovaná. Zaujímavé.

dennissa16
Dnes o 17:15

Vzdy ste mali s dcérou taký vztah, či sa to zmenilo posledné roky?

anonym_4c61ac
Dnes o 17:15

Pre mňa je nemysliteľné opustiť dieťa, mňa mama opustila keď som malá 14 rokov, nikdy jej to neodpustím. Moja dcéra je veľmi svojská, drzá, nepočúva a podobne, nieje deň aby mi nepovedala že som najhoršia matka na svete a nikdy som nemala mať deti. Má 13 rokov a som si istá že je to obdobie, ktoré síce trvá už niekoľko rokov ale ráz to prejde dúfam a ja to s ňou nikdy nevzdám. Boli sme u psychológa, trochu sa upokojila a čím je staršia tým mám pocit že sa to zlepšuje.

espanka
autor
Dnes o 17:17
@dennissa16

Vzdy ste mali s dcérou taký vztah, či sa to zmenilo posledné roky?

@dennissa16 mali sme krasny vztah, milion objati za den, milion pús za den, kazdy den sme hrali spolocenske hry, kazdy den spolu pozerali rozpravky, piekli kolace, chodili na vylety atd. vsetky moje kolegyne casto vraveli ze som velmi dobra mama, ...toto sa zmenilo radikalne posledne dva roky, z nicoho nic. (myslim ze sa to zmenilo zato ze teraz sa vykrystalizovava akoby jej povaha uz)..a my mame uplne rozdielne povahy

espanka
autor
Dnes o 17:18
@anonym_4c61ac

Pre mňa je nemysliteľné opustiť dieťa, mňa mama opustila keď som malá 14 rokov, nikdy jej to neodpustím. Moja dcéra je veľmi svojská, drzá, nepočúva a podobne, nieje deň aby mi nepovedala že som najhoršia matka na svete a nikdy som nemala mať deti. Má 13 rokov a som si istá že je to obdobie, ktoré síce trvá už niekoľko rokov ale ráz to prejde dúfam a ja to s ňou nikdy nevzdám. Boli sme u psychológa, trochu sa upokojila a čím je staršia tým mám pocit že sa to zlepšuje.

@anonym_4c61ac tento komentar mi zatial asi najviac pomohol, dakujem

adelusha
Dnes o 17:20
@anonym_4cbbcf

@espanka jak si si vychovala, tak mas. Kazde dieta je odrazom vychovy svojich rodicov

@anonym_4cbbcf tie kecy o vychove si mozes strcit. Moja babka mala 13 deti, vsetky vychovavala rovnako a aj tak je kazde ine - jedno zodpovedne a pracovite a dalsie povalac a podvodnik, jedno spolocenske a zhovorcive a dalsie utiahnuty samotar, ktory je najradsej sam. Ja mam len 3 deti a tiez su skratka rozne povahy a mozem sa aj na hlavu postavit, aj tak nebudu robit vsetci traja rovnako to, k comu ich vediem / co od nich vyzadujem. Hlavne povahove crty nezmeni ziadna vychova, max. ich trosicku zmierni - ak sa clovek nauci dobre sa ovladat. Inak, ak by podla tej tvojej vety zaskatulkovali ucitelia v skole rodicov, tak dakujem pekne 😀

anonym_4150e7
Dnes o 17:21
@espanka

@anonym_4150e7 tiez som si to nevedela predstavit a nechapala som to. a teraz neverim ze v takej situacii sama som. uz neznesiem dcerino odmietanie, ona sama ma uz vyse roka posiela prec, neposlucha ma, je zlomyselna po starych rodicoch a ja s mierumilovnou povahou to uz nedokazem ustavat a nechcem prist o zdravie.

@espanka ja si tiež myslím, že dcéra ťa odmieta z trucu. Nezávidím ti, musí to byť pre teba bolestivé. Mali by ste asi navštíviť psychológa, ty aj dcéra. Keď ju opustíš, aby si to neskôr neoľutovala. Ja som sa rozvadzala, veľmi ťažký rozvod, psychicky už som bola mimo, psychologička, ktorá nadŕžala môjmu mužovi ma nahovárala, aby som súhlasila s modelom, že syn bude u otca cez týždeň a ja s nim cez víkend. A stále ma o tom presviedčala, aké to bude pre mňa výhodné. Ja som bola už totálne psychicky zmagorena a bola by som súhlasila, len moja mama ma zasa presviedčala, že to nebude dobré, veď práve tým dennodenym kontaktom sa vytvára vzťah. Vďaka mojej mame som to zvládla. No ja som mala podporu rodiny. Čo som tým chcela ale povedať, že neopusti dieťa, aj keď je to možno ťažké a bolestivé, pracuj s tým pomocou odborníkov. Dobré kamošky nemáš, čo by ťa podržali? A čo otec dieťaťa?

dskjhfdlkdjhl
Dnes o 17:22

@espanka Hladaj cestu k dcere, nie od nej. Ak to nevies sama, tak navstiv psychologa.

anonym_d7f353
Dnes o 17:24

@espanka ja mam jednu otazku: Preco 11 rokov zijes s dcerou v bizkosti svojich rodicov, ktori ta vraj nenavidia a robia ti len zle? Za 11 rokov si sa nedokazala pohnut dalej a zit svoj zivot s dcerou a s rodicmi, ktori ta vraj nenavidia sa vobec nestykat? Nie je to nahodou tak, ze ich pomoc sa ti hodila, ked si to potrebovala aj pomohli, ked mohli. Keby si chcela, tak uz davno si odstahovana, mas spravene vsetky kurzy sveta. Ty nenapredujes nie kvoli dcere. Ty nenapredujes kvoli sebe. Tvoja dcera nie je zla, je rovnako zufala ako si bola ty ked si bola v jej veku, len je zufala z niecoho ineho ako si bola ty. Ona to zufalstvo zo situacie vyjadruje inac. Uz davno si to mala riesit. Ked sa chces posunut, tak sa prestahuj do toho tvojho vysnivaneho raja aj s dcerou.
Len tak mimochodom, otec dievcata je kde?

anonym_8cc11a
Dnes o 17:25

@espanka ma 7 rokov do 18stky. Nevydrzis 7 rokov? Spln si svoju povinnost a vychovaj ju. Aj ked Ta posiela prec. Ona sa na svet nepytala. Co maju potom povedat rodicia fyzicky a mentalne postihnutych deti? Vsetci ich maju opustit, lebo nezapadnu do tabulky idealnych deti, lebo je s nimi tazko, lebo si chcu plnit sny? Prepac, naco si rodila, ked si mala plany, ked si chcela zit inde. Mozno je tvoja dcera naozaj komplikovana. Mozno nikdy nebudete mat dobry vztah. Ale si jej mama, si za nu zodpovedna. Ked si ju priviedla na tento svet, postaraj sa o nu.

anonym_2a652a
Dnes o 17:29

Neviem si to predstavit.. a nechcem byt zla, ale zial zlyhala si ty ako matka, ziadne dieta sa nenarodi zle. Mne sa to strasne aj cita, ak si vedela, ze tvoji rodicia su aki su, nemala si vystavit dieta ich vplyvu, alebo pripadne si to mala riesit inak… ja mam tiez syna, ktory ako maly pod vplyvom starej mamy ma mal za monstrum, nechcel byt so mnou, plakal ked ho niesli domov, ked ma zbadal vo dverach… dnes ma 16 a nedal by ma za svet, sam povie, ze starka je blazon. Ma ju rad, chodi k nej alebo uz ma vlastny nazor, my sme sa vela rozpravali, davala som mu vsetku svoju lasku, lebo som vedela, ze pride den, kedy vyjde pravda najavo. Ak pocuvala tvoja dcera iba to aka je zla a ako ma geny po tvojich rodicoch, je jasne, ze sa takto chova- ona je tebou odmietana, deti nie su hlupe, nemusis im nic povedat, aj same vycitia kde su prijimane a kym su odmietane- aj ked podvedome. Co ti poradit… ani neviem.. ked ju chces opustit a plnit si sny- tak ta aj tak nikto nezastavi… este mozno nie je neskoro na psychologa- obidve by ste mali chodit, aj ked neviem, ci sa da vobec napravit nejako to, co si sposobila..

merkelica
Dnes o 17:32
@anonym_5d291d

@merkelica Vychova moze len ciastocne za to, aky je clovek. Inak by nebolo mozne, ze z dvoch deti je v dospelosti jeden knaz a druhy vrah. Vychovavali ich rovnako, vysledok rozny.
Tak ju nechaj na skusku pol roka babke a uvidis, ci sama nepride a nebudes jej chybat. Ono, babka jej vsetko dovoli, matka nie.

@anonym_5d291d to je velmi zjednodusene. Knaz aj vrah mohli zazit podobnu traumu len kazdy sa s nou vysporiadal inak

anonym_ef9b1d
Dnes o 17:33

@espanka uprimne, to je najjednoduchšie opustiť deti a žiť vlastny život.Ver mi, tiež mám 11 ročnú a úplne tie hormóny sa búria, ale nikdy by som ju v tomto veku neopustila, Nikdy!! Budes sa trápiť aj potom, možno si len namyslas, že ti bude lepšie.Ked bude mat 16-17 rokov, už to bude brat inak, ale teraz nie.Skuste si nájsť k sebe spoločnú cestu, opisuješ, že ste mali pekny vztah.Najdi si svoje záľuby, aj dcera má už určite svoje a teba už tak moc nepotrebuje.

anonym_3f15ec
Dnes o 17:35
@espanka

@adelusha dakujem. je tazky ten pocit ze to dieta nieje dobrosrdecne, snazila som sa ju vychovat ako dobreho cloveka, ja pravidelne pomaham matkam v hmotnej nudzi v utlulkoch pre psy, v skole spoluziakom na VS doucujem. snazila som sa aby aj ona bola dobra ale ked zdedila tie ine geny ...ale to by mi nevadilo, je do moje dieta ci je dobre ci zle...o to vôbec nejde, ona nemoze zato ake zdedila geny. mna nici to jej odmietanie ze mam ist prec, ze mi robi napriek, ze na neposlucha. ...uz mi to poznacuje zdravie preto to chcem riesit a nie ostavat v tejto situacii...preto som aj chcela vedet ci nema tu niekto podobnu skusenost

@espanka aj ty mas tie iste geny... Nehadz to na inych....

anonym_2c0728
Dnes o 17:40

Normalna matka nenecha dieta v starostlivosti ludi o ktorych si mysli , ze su zli.Keby si ju chcela nechat u dobrych milujucich starych rodicov , lebo ty vychovu nezvladas , to sa este pochopit da ,ale toto?

anonym_2b26d7
Dnes o 17:50

Klasická generačná trauma, ty máš od rodičov dojebaný život, tvoje dieťa má dojebaný život od teba a tak to bude pokračovať ďalej a ďalej.

Nuž sadni si s dcérou za stôl spýtaj sa jej, že či máš fakt odísť, resp či máš ju vykopnúť ku babke. Keď povie že hej, spýtaj sa jej ešte raz a že smrtelne vážne. Keď povie hej, vykopni ju tam, aspoň pocíti dôsledky svojich slov a ty budeš mať fajront. Win win.

petronelag
Dnes o 17:51

Toto vyzerá tak, že dcéru ovplyvňuje babka, keď je u nej rozpráva o jej mame zle a ak má nejaký dôvod a čas, že by mohla bývať u nej - tak by to chcela. Ona tam robí zlo, ale aj dcéra, keď vidí mamu, ktorá by chcela niekde odísť (a dcéra nechce) tak nevie mať rada takú mamu, ktorá chce ísť preč a je nespokojná. Deti sa dajú ovplyvniť, ale aj cítia, že doma je napätie.

kristina2412
Dnes o 17:53

Tu nejde o žiadne gény, ale o prostredie v ktorom vyrastala. Ak sa tvoja matka k tebe zle správa, aký jej to dáva vzor? Keď vieš aká je, prečo jej dávaš svoje dieťa ??? Áno máš pravdu, treba odísť, ale dcéru ber so sebou a zariaď si život aspoň trochu po svojom. Dieťa, ktoré má 11 rokov dokáže dôjsť samé do a zo školy, vie byť pár hodín samé. Spolu to zvládnete...

anonym_2643f1
Dnes o 17:56
@anonym_221760

A namiesto toho, aby si odstrihla babku a vychovavala dceru ako ty chces, odstrihnes dceru.

@anonym_221760 presne toto som chcela poradit.zbal dceru a hajde za snami. S nou! Bude sa hnevat, ale zvykne si. Nekritizuj a neodcudzuj ju. Je tvoja, nech je akakolvek! A ano, deti vedia podedit zlu povahu. Mame to aj v rodine. Tak dobra mama a mladsie dieta hroza, des... nosene, kojene, milovane,.. a tak zle k mame.. fnuk

janinah
Dnes o 17:58

Preco tvrdiš,ze psycholog nepomoze? Mala si tam byt uz dávno...
Suhlasim s tym,co uz niekto napusal..namiesto babky odstrihnes dceru...otrasné.
Zober dceru,odstahuj sa kam chces a u babky budete travit jeden vikend v mesiaci,obidve,zatial to stači.

negymama
Dnes o 17:59
@selest

No ak jej toto hovoris ze je zla a ze je ako tvoja mama kt je tiez podla teba zla len ty si ta dobra oni ti vsetci ublizuju vratate 11 rocnej dcery kt ta obmedzuje tak sa vobec necudujem ze ta odmieta. Ved je to dieta, ty si dospela, ty si zodpovedna za to aky mate vztah. Opustit dieta aby som si mohla spravit kurz, uz ozaj ine riesenie neexistuje..

@selest no to su tie zahady genetiky.
rodicia zli a zakerni , vnucka zla po nich, len ju to na preskačku obislo.

anonym_24be5e
Dnes o 17:59

Odporúčam psychológa. Daj si to ako poslednú možnosť aspoň. Za vzťah s deťmi môžu rodičia. Ona je dieťa, hoci ide do puberty, ona svoje správanie bez tvojej pomoci nevie až tak ovplyvniť. Maj na pamäti, že je to dieťa. A áno, keď máme deti, vzdávame sa niektorých veci. Ty to máš o to náročnejšie, že nemáš muža, ktorý by ti s jej výchovou pomohol, prestriedali by ste sa. Možno by ti čas na seba pomohol a vnímala by si to celé inak. Avšak pre toto sa vzdávať dieťaťa....