Chcem opustiť dcéru
dobry den, potrebovala by som rady od rozumnych ludi pripadne ludi co poznaju niekoho kto urobil nieco podobne. zvažujem opustit dceru a prenechat ju v nahradnej starostlivosti u jej babky. dcera ma 11 rokov. Sama som vyrastala u nefungujucich rodicov, bola som dobre a rozumne dieta, dobre znamky atd. Momentalne som uplne sama nemam rodicov, surodencov, blizkych, partnera, ani manzela. som s dcerou sama. No dcera zdedila povahu po mojich rodicoch - je zla. Nezvladam uz ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia, ku ktorym sa teraz pridava aj dcera. zacinam citit na zdravy ze uz dalej nemôzem. dcera hoci mala dokonalu starostivost odo mna ma teraz odmieta (konflikt dvoch rôznych pováh, dobráčka vs. zakeracka). sama mi hovori aby som odisla ze ona bude zit s babkou. ja kvôli nej nemôzem napredovat , zit ako chcem, mat pracu aku chcem, spravit si kurzy, zaluby, zit v kraji ktorom chcem. ak by som ju opustila toto vsetko by som si konecne po rokoch mohla dopriat. pre mna je v sucastnosti kazdy den velke utrpenie - sama, v meste ktore neznasam, zivot ktory sa mi nepaci, dcera ktora ma nema rada hoci som jej dala vsetko. Prosim vas o nazory.
Neviem si to predstavit.. a nechcem byt zla, ale zial zlyhala si ty ako matka, ziadne dieta sa nenarodi zle. Mne sa to strasne aj cita, ak si vedela, ze tvoji rodicia su aki su, nemala si vystavit dieta ich vplyvu, alebo pripadne si to mala riesit inak… ja mam tiez syna, ktory ako maly pod vplyvom starej mamy ma mal za monstrum, nechcel byt so mnou, plakal ked ho niesli domov, ked ma zbadal vo dverach… dnes ma 16 a nedal by ma za svet, sam povie, ze starka je blazon. Ma ju rad, chodi k nej alebo uz ma vlastny nazor, my sme sa vela rozpravali, davala som mu vsetku svoju lasku, lebo som vedela, ze pride den, kedy vyjde pravda najavo. Ak pocuvala tvoja dcera iba to aka je zla a ako ma geny po tvojich rodicoch, je jasne, ze sa takto chova- ona je tebou odmietana, deti nie su hlupe, nemusis im nic povedat, aj same vycitia kde su prijimane a kym su odmietane- aj ked podvedome. Co ti poradit… ani neviem.. ked ju chces opustit a plnit si sny- tak ta aj tak nikto nezastavi… este mozno nie je neskoro na psychologa- obidve by ste mali chodit, aj ked neviem, ci sa da vobec napravit nejako to, co si sposobila..
@anonym_2a652a
„Všetky deti sa rodia dobré“??
Deti sa nerodia ako morálne čisté bytosti – rodia sa s rôznymi povahami a predispozíciami. Niektoré sú od malička agresívne, bezcitné či manipulatívne. Naozaj si myslíme, že každý budúci vrah alebo tyran bol ako dieťa ukážkovo milučký a dobrý a až život ho „pokazil“? Nie. Výchova a prostredie môžu veľa ovplyvniť, ale nie všetko začína až výchovou.
@espanka jak si si vychovala, tak mas. Kazde dieta je odrazom vychovy svojich rodicov
@anonym_4cbbcf
„Ako si si vychovala, tak máš“?
Tak jednoduché to naozaj nie je. Dieťa nie je kópia svojich rodičov ani výlučný produkt ich výchovy. Súrodenci vyrastajúci v tej istej rodine môžu mať úplne odlišnú povahu a správanie. Výchova človeka ovplyvňuje, ale neurčuje ho na 100 %. Keby každé dieťa bolo iba odrazom výchovy, neexistovali by rozdiely medzi súrodencami ani ľudia, ktorí sa napriek rovnakej výchove vydali úplne odlišnou cestou.
Čo tak odísť aj dcérou, aby ste žili samé, a budovali si vzťah?? Možno tým zlým článkom všetkého je babka, ktorá ju očkuje proti Tebe. Poznám takú rodinu, kde babka doslova manipuluje vnučku voči svojim rodičom.A všetky plány môžeš aj s dcérou realizovať, uz nie je taká malá.
@moony99 dakujem. ja by som velmi rada ale dcera odmieta so mnou odist, nechce ist prec odtialto kde byvame a nechce ist ani na inu skolu.
@moony99 dakujem. ja by som velmi rada ale dcera odmieta so mnou odist, nechce ist prec odtialto kde byvame a nechce ist ani na inu skolu.
@espanka asi ma tu ukamenuju, ale v tejto situacii by som sa nepytala 11 rocnej ci chce alebo suhlasi. Ak je to vsetko tak zle a vypate, tak by sme sa proste zbalili a isli za lepsim zajtrajskom - spolu. Ci suhlasi alebo nie. Hadam moj rozum dospelej osoby a zodpovednej matky je viac ako rozmaznanej drzej 11r zacinajucej pubertacky, aby som vedela posudit a rozhodnut, co je momentalne pre nas dve - pre nas ako rodinu - najlepsia cesta a volba.
To ale Ty s Tvojou povahou voci jej vzdoru asi neurobis, tak to asi nebude cesta... (To nemyslim v zlom, ale realne ako fakt)
@adelusha dakujem. je tazky ten pocit ze to dieta nieje dobrosrdecne, snazila som sa ju vychovat ako dobreho cloveka, ja pravidelne pomaham matkam v hmotnej nudzi v utlulkoch pre psy, v skole spoluziakom na VS doucujem. snazila som sa aby aj ona bola dobra ale ked zdedila tie ine geny ...ale to by mi nevadilo, je do moje dieta ci je dobre ci zle...o to vôbec nejde, ona nemoze zato ake zdedila geny. mna nici to jej odmietanie ze mam ist prec, ze mi robi napriek, ze na neposlucha. ...uz mi to poznacuje zdravie preto to chcem riesit a nie ostavat v tejto situacii...preto som aj chcela vedet ci nema tu niekto podobnu skusenost
@espanka bola si za psychológom. Ak nie, chod.
@espanka asi ma tu ukamenuju, ale v tejto situacii by som sa nepytala 11 rocnej ci chce alebo suhlasi. Ak je to vsetko tak zle a vypate, tak by sme sa proste zbalili a isli za lepsim zajtrajskom - spolu. Ci suhlasi alebo nie. Hadam moj rozum dospelej osoby a zodpovednej matky je viac ako rozmaznanej drzej 11r zacinajucej pubertacky, aby som vedela posudit a rozhodnut, co je momentalne pre nas dve - pre nas ako rodinu - najlepsia cesta a volba.
To ale Ty s Tvojou povahou voci jej vzdoru asi neurobis, tak to asi nebude cesta... (To nemyslim v zlom, ale realne ako fakt)
@anonym_ceb426 presne tak , nediskutovat, a odísť.
@anonym_ceb426 nezije na slovensku ale su spolu v kontakte.
@espanka vies, tvojim rodicom si ty nestala za objatie a lasku. a tvoja dcera tebe nestoji za to, aby si za nu zabojovala a nenechala ju so zlymi ludmi.
Vravis ze nechces byt obklopena zakernymi a zlymi ludmi - co ked si to aj ty? pred sebou neutecies.
a skutocna dobrota nie je to, co sa za dobrotu casto zamiena...ustupcivost, pasivita, neschopnost oponovat, tvarit sa ako obet.
Dobrota - ta moze byt obcas aj razna, papulnata, ci dokonca posobit bolest.
@anonym_392736 ísť a žiť? Nech ide a žije, ale dieťa nech zoberie so sebou. A nie nechať ju v toxickom prostredí. Toto nie je zákerné?
@huxy ved ju odmieta.. Tak bude mať čo chce
@anonym_ceb426 suhlasim. stale sa ohana svojou dobrotou...tak nech ju ukaze a urobi to najlepsie pre seba aj pre dieta. Odist zo zleho prostredia, to je ako ked silne strhnes dietatu ruku, sice to boli, ale ked si ho strhla pred iducim autom, tak je to pre jeho dobro.
@espanka a nemozes si zobrať so sebou aj dceru. Najlepšie by bolo odist s nou od rodivov
Prenechaj dceru tvojej matke. Bude jej lepsie. Manzel vyrastal s matkou ktora ho nenavidi...usetril by si mnoho traum keby ho radsej opustila.
A nie, tvoja dcera za nic nemoze...ona nieje na vine.
@espanka
Eeej ale že tu chýba ešte hromada dôležitých info od teba, pravda?
Ty dáš decko chudá vychovať proti nej materí a ono sa čarovné obráti v 9 tokoch proti tebe? Len tak z ničoho nič?
To hovorí vieš komu...
Psychológ nepomôže prečo??
Zažila som skutočne až strašidelné zle 6 ročne dieťa a ver či nie, šiel z neho strach - seriózne bez srandy. Keby si toto dieťa počula čo a hlavne akým tónom povedali matke - poseries sa z toho hrôzou. Bola som pri Tom, viem čo píšem...
O. I. V Tom zohrala veľkú úlohu potom zistená dg. Taka "maličkosť" a koľko bordelu narobila...
Ta matka tomu dieťaťu stále, napriek tomu az skoro dospelému chovaniu (agresívneho zavislaka), hovorila ako ho napriek všetkému ľúbi a NIKDY! ho neopustí.
A bola z toho parádne v prdeli! Schudla skoro 20 kg z toho. Otcovi za ten čas vlasy takmer zosediveli, mali čo robiť obaja. Alé nikdy ich nenapadlo dať dieťa preč!
A ver, že veta - nenávidím ťa a prajem ti aby si čoskoro zomrela (s veľmi jasným znamením hliny na oblečení matky) - je od takého malého dieťaťa masaker. Boli dvaja súrodenci vychovávaní v láske, matka ukončila dobrú kariéru aby bola matkou ako chcela. Deťom sa vždy naplno venovala a rozvíjala ich, bola láskyplná, otec tiež.
Dnes majú spoločnú firmu, decku to trvalo roky ale zvládli to. Nie je to síce jednoduché, majú môj obdiv, keďže som to s nimi priamo rok intenzívne prežívala (žila s nimi).
Ty bal seba, dcéru, oakij preč od rodičov a v novom meste ries okamžite psychológa - pre vás obe. A garantujem ti, že ona to celé skôr či neskôr pochopí - očami skúsenej staršej zeny- v budúcnosti.
Aj mne to žiaľ trvalo 30 rokov aké pozltom som videla detstvo i oboch rodičov - ich chovanie sa úplne inak.
Ty to ries, teraz kecá aké nikdy by ti to neodpustila. Prestaň byť dobrá a otoč svoj hnev správnym smerom. Voči tvojim rodičom, nie dcére! Veď by si ju nechali z úplne nechutných pohnútok. A takým ľuďom chces nechať dieťa? Haloo?? Sa oreber. Ona nemôže ťa to, že si pre ňu vybrala tatka kretena a ostala na ňu sama!
A že chces žiť konečne?? Jooj moja, to poznám, nám 3 deti a spontánnosť, kurzy ako kedysi, môžem momentálne snívať. Aj moje 6 ročne zlatíčko má vytáča momentálne tak, že pol dňa z neho brucho boli. Aj nie som veru matka perfektná aj poviem pravidelne kraviny, čo má mrzia - strašne, viem. Pravidelne si to odrevem. Aké nikdy by som ho nikomu nedala do výchovy, ani babke a to z ďaleká nie je taká ako tá tvoja mama (podľa tvojho opisu). Aké tiež sa mi v mnohom jej chovanie nepáči a preto neexist.
Ty sa spamätaj a odstrihnúť matku, nie dieťa. Kamošku matka opustila malú. Nenávidí ju, vychoval ju otec. Povedala mi, že tu ženskú nechce nikdy vidieť ani na pohreb jej nepôjde. Zato sa jej venovala jej teta, mamina sestra.
Hajde preč s vami oboma!
A namiesto toho, aby si odstrihla babku a vychovavala dceru ako ty chces, odstrihnes dceru.
@anonym_221760 PRESNE toto iste aj mne napadlo.. odstrihla by som babku a s dcérou odišla už dááávno.
Velmi smutne... Vas vztah mal riesit uz davno psycholog, aj teba, aj dceru. Skusali ste to? A keby mala tvoja dcera "dobru" povahu, uz by ti v tvojom rozvoji nebranila? Je to len jej povahou?
Ja mám dcéru čo má 13 a neviem si predstaviť že by som ju opustila...😔a to má teda pubertu riadnu, ale prestaviť si to ozaj neviem 🤷
Velmi smutne... Vas vztah mal riesit uz davno psycholog, aj teba, aj dceru. Skusali ste to? A keby mala tvoja dcera "dobru" povahu, uz by ti v tvojom rozvoji nebranila? Je to len jej povahou?
@prunee nieje to o mojom rozvoji, mne nevadi ze ona nieje podla mojich predstav! je to o tom ze ma odmieta a posiela prec, pretoze jej je lepsie s ludmi co su jej povahovo podobni a to su jej stari rodicia, (to o tom rozvoji som napisala ohladne toho ze ak by som spravila toto rozhodnutie tak by som mala takuto moznost po dlhych rokoch), dala somjej vsetko co som mohla
Bola tu na MK jedna mamina co sa jej podobne stalo s dcerou, ale nespomeniem si na nick. Zije tusim v zahranici a dcera bola ale o par rokov starsia. Mozno si niekto spomenie a oznaci ju, nech pride zazdielat svoj pribeh.

Čo tak odísť aj dcérou, aby ste žili samé, a budovali si vzťah?? Možno tým zlým článkom všetkého je babka, ktorá ju očkuje proti Tebe. Poznám takú rodinu, kde babka doslova manipuluje vnučku voči svojim rodičom.A všetky plány môžeš aj s dcérou realizovať, uz nie je taká malá.