Chcem opustiť dcéru
dobry den, potrebovala by som rady od rozumnych ludi pripadne ludi co poznaju niekoho kto urobil nieco podobne. zvažujem opustit dceru a prenechat ju v nahradnej starostlivosti u jej babky. dcera ma 11 rokov. Sama som vyrastala u nefungujucich rodicov, bola som dobre a rozumne dieta, dobre znamky atd. Momentalne som uplne sama nemam rodicov, surodencov, blizkych, partnera, ani manzela. som s dcerou sama. No dcera zdedila povahu po mojich rodicoch - je zla. Nezvladam uz ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia, ku ktorym sa teraz pridava aj dcera. zacinam citit na zdravy ze uz dalej nemôzem. dcera hoci mala dokonalu starostivost odo mna ma teraz odmieta (konflikt dvoch rôznych pováh, dobráčka vs. zakeracka). sama mi hovori aby som odisla ze ona bude zit s babkou. ja kvôli nej nemôzem napredovat , zit ako chcem, mat pracu aku chcem, spravit si kurzy, zaluby, zit v kraji ktorom chcem. ak by som ju opustila toto vsetko by som si konecne po rokoch mohla dopriat. pre mna je v sucastnosti kazdy den velke utrpenie - sama, v meste ktore neznasam, zivot ktory sa mi nepaci, dcera ktora ma nema rada hoci som jej dala vsetko. Prosim vas o nazory.
@merkelica Vychova moze len ciastocne za to, aky je clovek. Inak by nebolo mozne, ze z dvoch deti je v dospelosti jeden knaz a druhy vrah. Vychovavali ich rovnako, vysledok rozny.
Tak ju nechaj na skusku pol roka babke a uvidis, ci sama nepride a nebudes jej chybat. Ono, babka jej vsetko dovoli, matka nie.
@anonym_5d291d na skúšku a co je dieta vec ktoru odlozime fuj
Ak to tak citis ty,dcera o tom neustale hovori a babka suhlasi asi by som ju tam nechala, ale zaroven s nou ostala v kontakte a dohodla si s nou pravidelne navstevy.
@espanka vydrz to... moja dcera mala zle dni, prejdu je v puberte .. ak ta nic nedrzi iba ze nechce zmenit skolu odstahujte sa... babku staci ze bude vidiet raz za kvartal ak vravis ze je to tak zle...a psycholog ti pomoze velmi mne pomohol pochopit vela z jej spravania, cim som ja bola stabilnejsi pilier tym sa jej viac zlepsovalo spravanie...este sme nevysli z tunela ale aspon uz nevidim to svetlo na konci ako vlak
@anonym_4cbbcf tie kecy o vychove si mozes strcit. Moja babka mala 13 deti, vsetky vychovavala rovnako a aj tak je kazde ine - jedno zodpovedne a pracovite a dalsie povalac a podvodnik, jedno spolocenske a zhovorcive a dalsie utiahnuty samotar, ktory je najradsej sam. Ja mam len 3 deti a tiez su skratka rozne povahy a mozem sa aj na hlavu postavit, aj tak nebudu robit vsetci traja rovnako to, k comu ich vediem / co od nich vyzadujem. Hlavne povahove crty nezmeni ziadna vychova, max. ich trosicku zmierni - ak sa clovek nauci dobre sa ovladat. Inak, ak by podla tej tvojej vety zaskatulkovali ucitelia v skole rodicov, tak dakujem pekne 😀
@adelusha blablabla
@espanka Vždy sa snažím ľudí a ich rozhodnutia pochopiť a to aj vtedy, keď mám na veci iný názor.Teraz urobím vynimku...
@espanka je mi to luto a chapem ta. . Na to sa neda zvyknut davat vsetku lasku a naspät nedostat vobec nic. Mozno by pomohlo sa odstahovat a konecne robit dcere rodica ktory sa bude posluchat.. paradoxne si ta bude viac vazit ked budes prisna a nepovolis. Nevies sa vzopriet ze nejake decko nebude urcovat kde budes byvat, co robit ? Skoda ze nemas podporu a vsetci do teba drbu 🥹 samej sa to tazko taha. Vzdy som odsudzovala matky co odisli ale uz chapem ze niektore zeny uz maju toho fakt dost.
No ak jej to aj doma opakuješ ako nemôžeš robiť, čo chceš, bývať kde chceš a podobné "pekné " veci,tak sa nečuduj.
@dennissa16 mali sme krasny vztah, milion objati za den, milion pús za den, kazdy den sme hrali spolocenske hry, kazdy den spolu pozerali rozpravky, piekli kolace, chodili na vylety atd. vsetky moje kolegyne casto vraveli ze som velmi dobra mama, ...toto sa zmenilo radikalne posledne dva roky, z nicoho nic. (myslim ze sa to zmenilo zato ze teraz sa vykrystalizovava akoby jej povaha uz)..a my mame uplne rozdielne povahy
@espanka ale nooo, nic sa nevykrystalizovalo. len prisla obycajna puberta.
Povaha dietata je z velkej casti vyformovana ovela ovela skor. Ak bola tvoja dcera mile dieta do 9 rokov, tak to je stale, len prechadza niecim tazkym, mozno je velmi ovplyvnovvana starymi rodicmi, davaj ju k nim menej, nie viac.
Ked uz velmi trvas na tom , ze odides. tak dceru neopustaj.
daj si kratky out time, zober dovolenku, vyvetraj hlavu kdesi v samote, usporiadaj si myslienky. naber sily.
Kurzy, ci co chces na napredovanie, kludne zvladnes aj s dcerou.
Moja sestra bola tak sama ...ale s troma detmi, nie s jednym.
dve pubertacky 13 a 16 rokov a maly 4 rocny syn. Odisla od alkoholika.
Dcery boli v puberte velmi kriticke, neustale ju za vsetko kritizovali, doslova od nej chceli dokonalost. Hlavne stredna dcera s nou mala v tom case zly vztah, ocko bol pre nu boh, nevidela jeho chyby, na mame nastlo zle vsetko. Miesali sa jej do vychovy maleho, mudre ako radio, toto by si mala robit takto, toto takto... uz z nich bola zufala. Nikde ich ani nedala. dievcata vyrastli, dospeli, mnohe veci pochopili, a vztah sa zlepsil.
a ano, bolo to pre nu tazke a este stale je...ked mas na sebe vsetku tarchu vychovy, zarabania penazi ako jediny zivitel, do toho riesit puberty, ich psychiku, jedna mala psych. problemy, nejdem rozpisovat deatily, boli potrebne aj lieky. Nemala ani tu pomoc rodicov co mas ty, s niekym nechat maleho, stari rodicia z jednej strane nezili, z druhej strany nezajem.
chapem ze ta laka dceru nechat tak a odist , vsak aj tak ona chce, plus babka chce , tak kde je problem. Pre dceru vsak budues vzor ako unikat pred problemami neriesit ich.
daj si prestavku, a bez dalej. dieta je tvoje, nie tvojich rodicov.
Nechala. By som ju otcovi.. Chod a. Ži
@espanka
,,Momentalne som uplne sama nemam rodicov,,
Tak más či nemáš?
@anonym_32fcac
Ako sa jej hodí do psycho-pribehu.
Nepamätá si, čo píše. Raz nemá nikoho ani rodičov a potom má mamu.
Buď je autorka ozaj zrelá na liečbu alebo je to vymyslené celé. A ešte aj zle.
Dieta sa o par rokov osamostatni,teraz je v citlivom veku,keby si jej toto urobila,ked ta najviac potrebuje si uplne rovnaka ako boli tvoji rodicia.A mozno este horsia,strasne by ta znenavidela tvoja dcera.Zial ale stafeta veru pokracuje.Ty nie si ako pises,ty to len vyuzivas na svoju hnusnu obhajobu.Chuda dieta.
@espanka prvá zásadná chyba bola, že aj po vlastnej skúsenosti si dovolila aby tvoja dcéra bola v kontakte s tvojou matkou a mohla ju proti tebe ,,očkovať,,
Matku, ak je naozaj taká akú ju opisujes, si mala už dávno odstrihnúť z tvojho života a dcéru pred ňou chrániť. Dcéra v zložitom veku, ide do puberty, nemôžeš jej slová brať úplne vážne. Tiež to nemá jednoduché keď je medzi tebou a babkou ako medzi 2 kameňmi. Osobne si myslím, že ak ju teraz opustis, raz si to budeš veľmi vyčítať.
@espanka tvoja matka je tazka narcisticka porucha osobnosti pozri si o tom nieco. Dcera je manipulovana. Tzv.Flying monkey...vzopri sa ! Chod do toho a ukonci ich zakerne ciny...podla mna sa to este moze zmenit.
Tebe nenapadlo, ze to dieta to hovori preto, aby si povedala razne, ze ju NIKDY za ziadnych okolnosti neopustis? Miesto toho zacnes p tom uvazovat, asi to mas aj predjenane s mamou, ke uz si riesila vyzivne… :( Ak odides, znicis dcere zivot a pohlad na vztahy navzdy. Som samozivitelka, s dcerou v rovnakom veku a sny si plnim. Nepasuj sa do role obete. Ty si zodpovedna za svoj zivot a aj za zivot svojej dcery. Nadych, vydych, zober tyzden dovolenky, dceru nechaj tyzden u babky a zakat jej za to, po tom tyzdni sa zmobilizuj, naber vsetky sily, povedz dcere ze ju nikdy neopustit lebo ju milujes njaviac na svete a zacni byt rodic a clovek. Dcere neublizi to, ak sa prestahujete na ine miesto. Ak ju jej mama odlozi ako nepotrebny tovar, ked prestane plnit rolu dobruckeho dievcatka, to jej ublizi najviac na svete
@espanka ale nooo, nic sa nevykrystalizovalo. len prisla obycajna puberta.
Povaha dietata je z velkej casti vyformovana ovela ovela skor. Ak bola tvoja dcera mile dieta do 9 rokov, tak to je stale, len prechadza niecim tazkym, mozno je velmi ovplyvnovvana starymi rodicmi, davaj ju k nim menej, nie viac.
Ked uz velmi trvas na tom , ze odides. tak dceru neopustaj.
daj si kratky out time, zober dovolenku, vyvetraj hlavu kdesi v samote, usporiadaj si myslienky. naber sily.
Kurzy, ci co chces na napredovanie, kludne zvladnes aj s dcerou.
Moja sestra bola tak sama ...ale s troma detmi, nie s jednym.
dve pubertacky 13 a 16 rokov a maly 4 rocny syn. Odisla od alkoholika.
Dcery boli v puberte velmi kriticke, neustale ju za vsetko kritizovali, doslova od nej chceli dokonalost. Hlavne stredna dcera s nou mala v tom case zly vztah, ocko bol pre nu boh, nevidela jeho chyby, na mame nastlo zle vsetko. Miesali sa jej do vychovy maleho, mudre ako radio, toto by si mala robit takto, toto takto... uz z nich bola zufala. Nikde ich ani nedala. dievcata vyrastli, dospeli, mnohe veci pochopili, a vztah sa zlepsil.
a ano, bolo to pre nu tazke a este stale je...ked mas na sebe vsetku tarchu vychovy, zarabania penazi ako jediny zivitel, do toho riesit puberty, ich psychiku, jedna mala psych. problemy, nejdem rozpisovat deatily, boli potrebne aj lieky. Nemala ani tu pomoc rodicov co mas ty, s niekym nechat maleho, stari rodicia z jednej strane nezili, z druhej strany nezajem.
chapem ze ta laka dceru nechat tak a odist , vsak aj tak ona chce, plus babka chce , tak kde je problem. Pre dceru vsak budues vzor ako unikat pred problemami neriesit ich.
daj si prestavku, a bez dalej. dieta je tvoje, nie tvojich rodicov.
@negymama ako sa ma tvoja sestra? Uz som ju tu dlho nevidela, kedysi sem chodievala casto.
@espanka prvá zásadná chyba bola, že aj po vlastnej skúsenosti si dovolila aby tvoja dcéra bola v kontakte s tvojou matkou a mohla ju proti tebe ,,očkovať,,
Matku, ak je naozaj taká akú ju opisujes, si mala už dávno odstrihnúť z tvojho života a dcéru pred ňou chrániť. Dcéra v zložitom veku, ide do puberty, nemôžeš jej slová brať úplne vážne. Tiež to nemá jednoduché keď je medzi tebou a babkou ako medzi 2 kameňmi. Osobne si myslím, že ak ju teraz opustis, raz si to budeš veľmi vyčítať.
@anonym_20f1ee tiez to vidim podobne, a tiez nechapem preco nechala matku ci oboch rodicov posobit na dceru.
sama hovori, ako jej matka chce vnuca, len preto, aby cez nu robila jej /dcere/ zle a stvala ju proti nej.
a takej osobe, ktora sa nechce starat o dieta z lasky, z dobrych dovodov, o ktorej tvrdi ze je zla a v detstve od nej nezazila lasku - necha dceru? vsak ked mam hnusnych zakernych rodicov, tak im ani potkana nezverim, nie ze vlastne dieta!
Nechala. By som ju otcovi.. Chod a. Ži
@anonym_392736 ísť a žiť? Nech ide a žije, ale dieťa nech zoberie so sebou. A nie nechať ju v toxickom prostredí. Toto nie je zákerné?
@espanka Musi to byt psychicky tazke ked ta odmieta vlastne diera, pricom ty mu venujes kazdodennu starostlivost a lasku. Silno ti drzim prst, nech najdes v zivote pokoj.
Ja ti davam za pravdu, ze povahove crty sa dedia a vychova s tym nema nic spolocne. Mam dve deti. Vychova rovnaka, ale tie deti maju taaaak rozdielnu povahu.
Nápis témy znie hrozne až opovrhnutiahodne ale keď som to prečítala celé, niečo mi napadlo.
Možno si až moc mäkká na dcéru, to ako nie v zlom. Keď píšeš, že dobráčka vs zákeráčka 😄 Ja nesúdim len mi napadlo, či nie ste úplne iné povahy ako nie v tom zmysle, že ty si tá dobrá a ona tá zlá. Proste len iné, že si nevyhovujete?
Možno si taká v živote, že kde ma posadíte tam budem, taká tichá, submisívna, nerozhodná, pasívna. Niektorí ľudia s energickou, či cholerickou povahou skrátka neznesú takýchto ľudí, vnímajú ich ako ,,slabšie kusy". Či toto nie je tvoj prípad?
Ja neviem, porozprávaj sa s dcérou a nechaj ju ísť k babke, keď sama chce. Daj jej najavo, že ostávaš jej mamkou a dvere má u teba otvorené. Možno práve týmto sa váš vzťah zlepší.
Želám všetko dobré, ľudia a ich osudy sú rôzne, nie sme v tvojej koži, preto nesúdim 🤞🍀
@negymama ako sa ma tvoja sestra? Uz som ju tu dlho nevidela, kedysi sem chodievala casto.
@anonym_177b47 Ma sa dobre, starsia dcera uz je samostatna, mladsia ide na vysku, ma uz len chlapca doma.
Z muzom predali byt , chvalabohu to stihli kym este uplne nepadol na dno, a z toho si kupila maly pozemok a dala si postavit mini domcek. mozno na jar uz bude tam byvat.
@espanka ale vies, ze dieta nemoze za to, ake geny podedilo, vsak? Nerob dcere traumy z toho, ze ju opustis. A hlavne sa nedel na zakeracku a dobracku. Najdi v dcere to najlepsie a miluj ju a nerob zo seba obet a chuderku. Ked uz, nacasuj si to ked pojde na strednu, najdite vzdialenejsiu skolu s internatom. Toto je citlivy vek, to treba vydrzat.
@anonym_32fcac
Ako sa jej hodí do psycho-pribehu.
Nepamätá si, čo píše. Raz nemá nikoho ani rodičov a potom má mamu.
Buď je autorka ozaj zrelá na liečbu alebo je to vymyslené celé. A ešte aj zle.
@anonym_796d13 jasné že je to vymyslený príbeh.
Nápis témy znie hrozne až opovrhnutiahodne ale keď som to prečítala celé, niečo mi napadlo.
Možno si až moc mäkká na dcéru, to ako nie v zlom. Keď píšeš, že dobráčka vs zákeráčka 😄 Ja nesúdim len mi napadlo, či nie ste úplne iné povahy ako nie v tom zmysle, že ty si tá dobrá a ona tá zlá. Proste len iné, že si nevyhovujete?
Možno si taká v živote, že kde ma posadíte tam budem, taká tichá, submisívna, nerozhodná, pasívna. Niektorí ľudia s energickou, či cholerickou povahou skrátka neznesú takýchto ľudí, vnímajú ich ako ,,slabšie kusy". Či toto nie je tvoj prípad?
Ja neviem, porozprávaj sa s dcérou a nechaj ju ísť k babke, keď sama chce. Daj jej najavo, že ostávaš jej mamkou a dvere má u teba otvorené. Možno práve týmto sa váš vzťah zlepší.
Želám všetko dobré, ľudia a ich osudy sú rôzne, nie sme v tvojej koži, preto nesúdim 🤞🍀
@anonym_b6b27b ano je to tak ako pises
@espanka tak sa ukázalo, že si mala dcéru rada iba poslušnú a na tvoj obraz rovnakú....
Akonáhle sa zmenila, odbočila...má individuálne sklony, ju nemáš rada...
Tak, rodičovstvo nie je prechádzka ružovou záhradou a iba báječných dní...
Poraď sa s kuratelou, dajú ti najlepšie informácie ako sa právne vykašľať na dcéru...
Tvoja matka urobí potom tiež patričné kroky.
Budeš šťastne smerovať za svojim vysneným a dokonalo naplánovaným životom...
A áno ozaj to čo píšeš dokáže napísať veľmi zúfalá žena...
treba na to brať ohľad...
mala si iné plány, dcéra ti ich prekazila...
@espanka chod do toho, najlepsia vec co sa tvojej dcere moze stat.
Ale stastna nebudes kvoli " nezvladam ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia" ku ktorym si uz zaradila aj dceru.
Vies to je ako v tom vtipe kde hlasia v radiu ze davajte si pozor na dialnici, nejaky debil ide v protismere. A vodic na to, jeden? Ved vsetci idu v protismere. A ten vodic si ty. Kym nezmenis smer nic sa nezmeni, nepomoze utekat.
@espanka puberta jednoznacne. Syn mal trochu viac rokov, 12r uz ho tiez chyta a obcas je to o nervy. Bude sa hadat na somarinach atd...
Nedaj jej vsetko...daj jej lasku a pravidla.
V puberte nas deti potrebuju ovela viac ako si myslime...to som niekde citala. Pomaha uvedomit si, ze je to nutne obdobie.
Najstarsi syn sa po roku skludnil a uz je to s nim fajn. Druhy este frci...
@anonym_b6b27b ano je to tak ako pises
@espanka tak potom urob ako myslíš, nemôžeš ubližovať sama sebe a obetovať sa kvôli dcére, ktorá si to nikdy nebude vážiť. Naopak ak jej dáš voľnosť a dovolíš jej odísť k babke, ty sa zariadiš sama, možno práve potom si získaš jej rešpekt a uznanie a to prospeje vášmu vzťahu. Dcéra uvidí, že si vážiš samú seba a bude k tebe vzhliadať ako k niekomu, kto má sebavedomie a nenechá si skákať donekonečna po hlave od začínajúcej puberťáčky, tak jej ukáž dôvod, pre ktorý si ťa bude vážiť ✊✌️🍀

@espanka ze si obyčajná chudera,dceru chceš opustit s pohodlnosti a utesujes sa tym ze je zlá...pritom si mrcha hnusna...a ked jej ty takto prezenruješ svoj tebou pokazený život ani sa nečudujem ze robí problémy..ona ta potrebuje