icon

Chudé nohy a psychické problémy: Ako zvládať otázky?

jana810
Dnes o 20:13

Ahojte.Odjakziva som bola chuda (50kil 162cm) Po 30-tke som zacala mat nejake psychicke problemy tak som brala antidepresiva s ktorych som pribrala 20kil.Bola som s nich skor nafuknuta ako balon.Prestala som ich uz uzivat a zasa som skudla na 50kil.Kedze som pred dvoma rokmi do prace nastupila ako 70kilova napuchnuta a teraz som znova chuda tak to kolegyniam aj ludom pride divne ze som taka chuda.Kazdodenne otazky co je somnou,ci som chora,ci som schudla cielene,rob zo sebou nieco ma zasa kazdy den deptaju a necitim sa vobec dobre.Divaju sa na mna ako na debila a vobec sa necitim pri tom dobre.

Strana
z2
anonym_646059
Dnes o 20:17

Tak nohy či postava?

jana810
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
Dnes o 20:23

Ale veď to niesi až taká chudá

anonym_4397e0
Dnes o 20:24

@jana810 tak si ich nevšímaj?

danielad9
Dnes o 20:25
@minenkaa

@minenkaa Tiež som si to pomyslela. Tiež mám 50 kg a 160 cm a neprídem si vychudnutá. Mám peknú postavu

minenkaa
Dnes o 20:28
@danielad9

@minenkaa Tiež som si to pomyslela. Tiež mám 50 kg a 160 cm a neprídem si vychudnutá. Mám peknú postavu

@danielad9 pri tej výške úplne normálna váha ,veď 160cm je fakt mala zena

jana810
autor
Dnes o 20:32
@minenkaa

@minenkaa nebavi ma kazdy den pocuvat tie kolegyne na moju adresu a pohlady.ci nejem ci co.oni ma spoznali ked som bola tucnejsia tak im to je teraz divne.potom sa citim aj ja divne a najradsej sa kdesi schovala aby ma nikto nevidel

minenkaa
Dnes o 20:33
@jana810

@minenkaa nebavi ma kazdy den pocuvat tie kolegyne na moju adresu a pohlady.ci nejem ci co.oni ma spoznali ked som bola tucnejsia tak im to je teraz divne.potom sa citim aj ja divne a najradsej sa kdesi schovala aby ma nikto nevidel

@jana810 sú ti kolegyne potrebné k životu?

jana810
autor
Dnes o 20:35
@minenkaa

@jana810 sú ti kolegyne potrebné k životu?

@minenkaa niesu,ale som s nimi hadam castejsie ako s vlastnou rodinou

anonym_5d4362
Dnes o 20:37

@jana810 povedz im, nech sa staraju o seba. Treba sa naucit ohradit sa. Normalne, bez hanby, dat im stopku. Ja to poznam velmi dobre taketo reci, kedze som prirodzene velmi stihla. Je tazke vediet reagovat v danom momente, lebo to cloveka zaskoci a nechce byt neprijemny.. ale ved oni na teba neprijemnu su! Takze moja rada je, ze si doma nacvic modelovu situaciu, ze niekto na teba nieco povie a ako by si reagovala. Ver mi, pomoze to. A ked im nieco povies a naseru sa,tak nech. To uz su ich sracky 🙂

minenkaa
Dnes o 20:38
@jana810

@minenkaa niesu,ale som s nimi hadam castejsie ako s vlastnou rodinou

@jana810 tak ich ignoruj ,toto je na tebe sa to naučiť
Ja mám tak, ak niekoho nepotrebujem k životu, je mi ukradnutý a ak mám s niekým problém ,je to môj problém a nie jeho a ja sa s tým musím vysporiadať a ak ma niekto problém so mnou ,nie je to môj problém a čo nie je môj problém neriešim

anonym_5d4362
Dnes o 20:39
@minenkaa

@jana810 tak ich ignoruj ,toto je na tebe sa to naučiť
Ja mám tak, ak niekoho nepotrebujem k životu, je mi ukradnutý a ak mám s niekým problém ,je to môj problém a nie jeho a ja sa s tým musím vysporiadať a ak ma niekto problém so mnou ,nie je to môj problém a čo nie je môj problém neriešim

@minenkaa ignoracia nevyriesi to, ze jej to uz nikdy nepovedia. Budu pokracovat a dalej zranovat. Treba nastavit hranicu a dat im stopku. Toto je specificka situacia-body shaming. Neda sa to porovnavat s niecim inym. Kto nezazil,tak nevie

anonym_640e38
Dnes o 20:40

@jana810 pri 170cm som kvôli chorobe mala 45kg. Prestali ma ostatní komentovať, keď som začala ja ich, po každej blbej narážke. Bolo to v štýle “mala by si sa konečne najesť, nech priberieš” a moja odpoved “ty by si zas nemala, nech schudneš” 🙂. Postupne sa všetci prestali vyjadrovať k mojej váhe a celkovo k výzoru.

anonym_cb0e8e
Dnes o 20:43

@jana810 kašli na ne na trúby hlúpe. Odbi ich odpoveďou. Pri dnešnej pandémii svetovej obezity si myslím, že mojich 50 kg je v poriadku. Týmto by som túto dôležitú tému pre váš život ukončila 🫡

jana810
autor
Dnes o 20:43
@anonym_640e38

@jana810 pri 170cm som kvôli chorobe mala 45kg. Prestali ma ostatní komentovať, keď som začala ja ich, po každej blbej narážke. Bolo to v štýle “mala by si sa konečne najesť, nech priberieš” a moja odpoved “ty by si zas nemala, nech schudneš” 🙂. Postupne sa všetci prestali vyjadrovať k mojej váhe a celkovo k výzoru.

@anonym_640e38 ja nemam taku hubu im to povedat😀 tak len furt dookola opakujem ze som bola od zakladky chuda.

minenkaa
Dnes o 20:44
@anonym_5d4362

@minenkaa ignoracia nevyriesi to, ze jej to uz nikdy nepovedia. Budu pokracovat a dalej zranovat. Treba nastavit hranicu a dat im stopku. Toto je specificka situacia-body shaming. Neda sa to porovnavat s niecim inym. Kto nezazil,tak nevie

@anonym_5d4362 a ty si myslíš,že to nezazivam a nezažila som ?
Zistila som ,že ja si musím s tým spraviť poriadok,nedokážeš to ak sa pôjdeš sťažovať ,treba si spraviť vo vlastnej hlave poriadok

anonym_640e38
Dnes o 20:46
@jana810

@anonym_640e38 ja nemam taku hubu im to povedat😀 tak len furt dookola opakujem ze som bola od zakladky chuda.

@jana810 ani ja som nemala ale už mi to liezlo na nervy, lebo som plakala pri každom tanieri s jedlom a nedokázala sa poriadne najesť a keď po tom prišla ešte blbá poznámka, tak to už šlo 😅.
Podľa mňa 162/50kg nie je nijak príliš chudá postava, skôr taká akurát, preto sa treba ohradiť, keď to nepôjde slušne, tak neslušne.

anonym_5d4362
Dnes o 20:46
@anonym_640e38

@anonym_640e38 👏👏👏 klobuk dole, vyborna reakcia

anonym_5d4362
Dnes o 20:47
@minenkaa

@anonym_5d4362 a ty si myslíš,že to nezazivam a nezažila som ?
Zistila som ,že ja si musím s tým spraviť poriadok,nedokážeš to ak sa pôjdeš sťažovať ,treba si spraviť vo vlastnej hlave poriadok

@minenkaa ja vravim, ze nie je cesta ignoracia, ako si pisala. To rozhodne neriesi situaciu.

minenkaa
Dnes o 20:49
@anonym_5d4362

@minenkaa ja vravim, ze nie je cesta ignoracia, ako si pisala. To rozhodne neriesi situaciu.

@anonym_5d4362 ale rieši to moje vnímanie situácie,prečo mám ja riešiť komplexy iného človeka

anonym_5d4362
Dnes o 20:51
@minenkaa

@anonym_5d4362 ale rieši to moje vnímanie situácie,prečo mám ja riešiť komplexy iného človeka

@minenkaa ked niekto niekomu nastavi stopku, tak to nie je riesenie niekoho ineho komplexu. To je zastanie si sameho seba.

minenkaa
Dnes o 20:59
@anonym_5d4362

@minenkaa ked niekto niekomu nastavi stopku, tak to nie je riesenie niekoho ineho komplexu. To je zastanie si sameho seba.

@anonym_5d4362 vtipna si a otočiš sa a tam ďalší debilko a s ďalším si robiť poriadok
Nie je jednoduchšie naučiť sa v sebe zvládnuť takúto situáciu a byt v pohode aj v iných nepríjemných situáciách a vtedy je aj ľahšie ,poslať človeka hlboko a ďaleko ,keď máš kľud v hlave ,boj ešte žiadnu vojnu nevyhral ,vždy iba stratégia

0silvia0
Dnes o 21:04

@jana810 vacsinou toto robia zeny, ktore su obezne, alebo pri sebe a ty im svojou vahou ukazujes, ze aha zeny, schudnut sa da. Len ony to nechcu vidiet, nechce sa im chudnut, tak im je jednoduchsie rypat do teba a naznacovat, ze ked si bola spuchnuta si bola krajsia, ved si bola taka ako ony! V skutocnosti im nastavujes zrkadlo, ale ony sa s tou ich nadvahou v nom nechcu vidiet.
To je len ich maskovaci manever, ked ho prekuknes, tak ti moze byt jedno, co trepu, staci povedat, ale Anka, uz tolko nezavid...

anonym_055d6a
Dnes o 21:06

Podľa mňa ti závidia, že si schudla. Môžeš im povedať, že si zmenila životný štýl a preto si schudla.

jana810
autor
Dnes o 21:09
@0silvia0

@jana810 vacsinou toto robia zeny, ktore su obezne, alebo pri sebe a ty im svojou vahou ukazujes, ze aha zeny, schudnut sa da. Len ony to nechcu vidiet, nechce sa im chudnut, tak im je jednoduchsie rypat do teba a naznacovat, ze ked si bola spuchnuta si bola krajsia, ved si bola taka ako ony! V skutocnosti im nastavujes zrkadlo, ale ony sa s tou ich nadvahou v nom nechcu vidiet.
To je len ich maskovaci manever, ked ho prekuknes, tak ti moze byt jedno, co trepu, staci povedat, ale Anka, uz tolko nezavid...

@0silvia0 ja viem.len to cloveka otravuje kazdy den ked ti vsetci opakuju "ale vy ste FEST schudla"

minenkaa
Dnes o 21:11
@jana810

@0silvia0 ja viem.len to cloveka otravuje kazdy den ked ti vsetci opakuju "ale vy ste FEST schudla"

@jana810 však poďakuj s úsmevom,veď tá chvália
Čo ti na tomto vadí

anonym_5d4362
Dnes o 21:13
@minenkaa

@anonym_5d4362 vtipna si a otočiš sa a tam ďalší debilko a s ďalším si robiť poriadok
Nie je jednoduchšie naučiť sa v sebe zvládnuť takúto situáciu a byt v pohode aj v iných nepríjemných situáciách a vtedy je aj ľahšie ,poslať človeka hlboko a ďaleko ,keď máš kľud v hlave ,boj ešte žiadnu vojnu nevyhral ,vždy iba stratégia

@minenkaa ty o com tocis 😆 odkedy znamena dat stopku boj? Ty to mas nejak pomylene.

0silvia0
Dnes o 21:13
@jana810

@jana810 ano, poznam, roky som pocuvala to iste, ale teda ja som bola vzdy stihla.
Tak im povedz, dobre, uz si mi to vcera hovorila🤪

jana810
autor
Dnes o 21:14
@minenkaa

@jana810 však poďakuj s úsmevom,veď tá chvália
Čo ti na tomto vadí

@minenkaa neviem ci je to chvala.su ludia co sa im chudy pacia,niektori to odsudzuju,niektori sa asi divaju ci neni chora.ale to je len v mojej hlave toto.lebo ma to nebavi pocuvat vies.a potom je s toho clovek len v depke

jana810
autor
Dnes o 21:20
@jana810

@minenkaa neviem ci je to chvala.su ludia co sa im chudy pacia,niektori to odsudzuju,niektori sa asi divaju ci neni chora.ale to je len v mojej hlave toto.lebo ma to nebavi pocuvat vies.a potom je s toho clovek len v depke

@jana810 ale dobre,skusila som prvy krat diskusiu tak si aspon precitam komentare 😀

Strana
z2