icon

Čo robiť, keď sa bojím, že nedokážem ľúbiť?

Včera o 19:58

Ahojte, chcem sa vyrozprávať z jednej takej veci, a možno to úprimne bude strašná hlúposť. Nikdy som nemala vzťah, čo viem, že je na môj vek v poriadku, mám 22. No začínam sa báť toho, že keď vidím lásku okolo seba alebo moje kamarátky, keď s niekym majú vzťah alebo zažívajú nejaké nové zaľúbenia alebo lásky, mám pocit, že trošku žiarlim. A preto sa bojim, že lásku ľuďom neprajem, lebo ju ja sama nemám a strašne chcem. A nechcem pôsobiť ako zlý človek, veď bodaj by každý z nás bol šťastný. A neviem, či sú tieto moje pocity normálne. Nebudem si klamať, veľakrát tak pôsobím možno, že vzťah nechcem, že lásku nepotrebujem, ale naopak ju potrebujem. A veľmi. A myslím, že ju viem dať a naopak možno aj neviem. Možno nie som Bohom vybratá ako niekto, kto sa raz zamiluje a bude s niekym tvoriť pár. Lebo popravde, asi som sa ešte nikdy poriadne do nikoho nezaľúbila a začína ma to trápiť. Viem, že dokážem cítiť hlboko, že sa chcem o niekoho zaujímať, byť pri niekom, dlho sa rozprávať, smiať sa, zdielať všetko, starať sa o niekoho, a radšej ani nebudem pokračovať…a chceli ma aj nejaký chlapci, ale ja som v nich nenašla to, čo by sa mne páčilo, mám pocit, že tu nie je nikto kto ma pritiahne svojim pohľadom a budem ho chcieť spoznávať. Niekedy rozmýšľam nad tým, že prečo? Prečo ja, človek, ktorý celou bytosťou túži po láske sa jej bojí. Ani to neviem, čím je. Nikto mi neukázal bezpečie. Možno je to aj tým, ako sa muži v mojej rodine pozerajú na ženy, že som nikdy pred očami v rodine nezažila ako by sa mal muž správať pekne k žene. Zároveň mám pocit, že väčšine čo som sa aj páčila, tak podvedome aj tak mysleli len na TO. A ja nie som ten typ dievčaťa. A vlastne ani neviem, prečo to sem píšem. Ak je to trápne, tak sa ospravedlňujem….chcela som to len zo seba dať von.

anonym_6b0ccd
Včera o 20:39

Netráp sa, lásku potrebuješ aj ju chceš dávať. Ja na rozdiel od teba naozaj nedokážem nikoho ľúbiť, nie som ani kontaktný typ, chýba mi empatia...Lásku neviem dávať ani prijímať.

reanda
Včera o 20:40

ja som sa prvykrat zalubila, ked som mala 28.. tiez som donemoty rozmyslala, preco sa to kazdemu deje, len mne nie a kde je chyba.. no ked sa uz stalo, tak som sa toho drzala zubami nechtami, lebo mi to bolo vzacne a on to nakoniec ani nebol ten pravy 😝 .. mala som sa uvolnit a pockat este.. lebo vztahy s 'lavymi' su dost na ostaru a narobis si len kopu problemov, ktore casto uz ani nejdu poriadne vyriesit.. takze za mna rada - nech je to, preco chce, ale pokym nepocitis, ze ti ten niekto fakt stoji zato, tak ani nic radsej neskusaj.. skus tuto temu odsunut z pozornosti a tu venuj radsej niecomu plodnemu..
a nemyslim si, ze dovod je v tom, ze 'nevies lubit'.. to by ta potom zrejme ani netrapilo, ze nemas koho

autor
Včera o 20:55
@anonym_6b0ccd

Netráp sa, lásku potrebuješ aj ju chceš dávať. Ja na rozdiel od teba naozaj nedokážem nikoho ľúbiť, nie som ani kontaktný typ, chýba mi empatia...Lásku neviem dávať ani prijímať.

@anonym_6b0ccd ale to sa aj ja toho obávam, že ju neviem prijímať a niekedy si fakt myslím, že ani dávať. A empatie mám niekedy podľa mňa až príliš😞 ja by som aj bola kontaktná, myslím si, že mám rada objatia,dotyky…možno je to môj jazyk lásky haha. možno práve preto, že si to nechávam len pre niekoho špeciálneho. Ale niekedy si asi prajem aby som bola taká láskyplná aj navonok.

jimbean
Dnes o 08:13

Moc to riesis. Chod von, ak ti niekto padne do oka, dajte sa do reci ...