Emočné sklamanie z darčekov od blízkych
Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.
@anonym_autor Ja som nedostala nič. S našimi si nedávame. No proste sme to zrušili už dávno. Syn mi kúpil sprchový gél, ale dal mi ho ešte v novembri. A priateľ mi tiež ešte nič nedal, vraj mu nedoneisli ten tovar načas. Ja sa ale tým vôbec nezapodievam. Podľa mňa stačí na to myslieť dopredu a včas kúpiť. Nespolieham sa na dary ani z toho nič nevyvodzujem. Mám toľko peňazí, že ak si chcem urobiť radosť , tak si urobím. Nečakám na druhých, neuhadnú po čom túžim, ved je to blbosť, takú záťaž preniesť na druhých. Osobne by som to darčekovanie úplne zrušila. Nechala to len ako obdarovanie pre deti, ktoré nezarábajú. Totižto voľakedy sa obdarúvavalo jednoduchými spotrebnými vecami. Jablčkami, mandarinkami, čokoládou, ručne upleteným svetrom, rukavicami, knihou.. A teraz vymýšľame: Do kuchyne veci nie, pre kutila nie, to je urážka., spodné prádlo nie, to je nezájem, už ani parfémy nie, knihy? nečítam. Zrušme to a hotovo! Podľa mňa sú vianoce o inom, než o rozmaznanom plytvaní.
@zazka666 krasne napisane ♥️
@anonym_autor Ja som nedostala nič. S našimi si nedávame. No proste sme to zrušili už dávno. Syn mi kúpil sprchový gél, ale dal mi ho ešte v novembri. A priateľ mi tiež ešte nič nedal, vraj mu nedoneisli ten tovar načas. Ja sa ale tým vôbec nezapodievam. Podľa mňa stačí na to myslieť dopredu a včas kúpiť. Nespolieham sa na dary ani z toho nič nevyvodzujem. Mám toľko peňazí, že ak si chcem urobiť radosť , tak si urobím. Nečakám na druhých, neuhadnú po čom túžim, ved je to blbosť, takú záťaž preniesť na druhých. Osobne by som to darčekovanie úplne zrušila. Nechala to len ako obdarovanie pre deti, ktoré nezarábajú. Totižto voľakedy sa obdarúvavalo jednoduchými spotrebnými vecami. Jablčkami, mandarinkami, čokoládou, ručne upleteným svetrom, rukavicami, knihou.. A teraz vymýšľame: Do kuchyne veci nie, pre kutila nie, to je urážka., spodné prádlo nie, to je nezájem, už ani parfémy nie, knihy? nečítam. Zrušme to a hotovo! Podľa mňa sú vianoce o inom, než o rozmaznanom plytvaní.
@zazka666 nesúhlasím ,poteší darček pod stromčekom ,každá rodina nech si urobí podľa svojho gusta
Ja práve preto radšej nechcem od nikoho nič pod stromček. Radšej tam nebudem mať nič, ako tam nájsť zbytočnosť. Keby som si niečo chcela akože nájsť, kúpila by som si to sama.
A tiež nikomu nič nekupujem. Iba mojim deťom, nikomu inému. Ani manželovi, presne preto, že tiež nemá rád zbytočnosti ako ja. Keď chceme niečo, tak si kúpime spoločný darček, ak nechceme nič (ako aj tento rok), tak darčeky pod stromčekom mali iba deti. Od rodičov vždy máme len nejakú drobnosť, tento rok ponožky (a áno, aj tie sú pre mňa zbytočnosť. Lebo ja tie dlhé ponožky až pod kolená z duše neznášam a manžel si kupuje bez gumičky). Takže možno viac by ma potešilo keby ani od nich nedostaneme úplne že nič.
@anonym_autor neskutocne
Toto vsetko vies minut za mesiac? To cely den upratujes do odpadnutia? Sampon? Kolko si ho patles na vlasy? Serum? Kondicioner? Vies kolko si mas toho davat?
Vlhcene utierky? Ved tie sa predavaju po viac kusov to si do nich aj nos smrkas? Prasok? Co peries 3x do dna? Ze ti nevystaci velke balenie na mesiac?
Sephora, douglas- drahe, na co vyhadzujes peniaze do luftu? Vies kupit aj lacnejsie, panicka si zije vysoky standard a dostane darceky pre beznych ludi a uz ohrna tym svojim nosiskom, nevdacnica
Ja sa necudujem, ze si dostala co si dostala a bud rada ze nieco ked nevies safarit s peniazmi, ja byt tvoj muz dostanes prd makovy a este ta zdrbem, ze nemas potuchy co je financna gramotnost a priskrtim ti peniaze
Fuj, toto mat doma ako manzelku tak sa fackam pred zrkadlom
Kazdy den
@anonym_1896af ty si iný chruňo z lesa, fuj. 🤮 Ešteze mi môj muž do takýchto veci nekecá a my minieme v deemke mesačne aj 150. Plus ešte aj do teta drogéria zájdem, objednávam z Cosibelly a dá mi aj svoju platobnú kartu, to je čo 😆
@anonym_autor Ja už celé roky kupujem darčeky všetkým sama, ešte aj sebe. Ide to zo spoločných peňazí. Niekedy sa zamyslím, že on to má bez starostí. Ale on proste nevie nakupovať. Povie mi: veď si objednaj, čo sa Ti páči. Na narodeniny a iné sviatky mi dáva kvety.
@anonym_autor píšeš, že si na darčekoch nezakladáš, no v podstate klameš samu seba, pre takéto typy je len jedna pomoc, kúp si ho sama, nie každého baví kupovať darčeky
@anonym_autor si bars rozmaznaná, to je to.
@anonym_ff1440
Tak to určite nie je v tom, že by bola pani náročná. Fakt nejde o darčeky, najmä nie o to aby boli drahé, ale na nich je vidieť ako ťa ten druhý pozná a čo preňho znamenaš.

Vianoce sú o niečom inom. Čo by som ja dala aspoň za sprchový gél od milovaného manžela. Bohužiaľ už na mňa dáva pozor z nebíčka 😥. Buď vďačná že ste zdraví.