Je normálne, že žena s 5-ročným dieťaťom je doma?
ahojte, je podľa vas normálne že žena s jedným
dieťaťom 5 ročným ešte stále je doma? dieťa je pól dňa v škôlke. absolútne nemá záujem si najist prácu alebo riešiť ako ďalej.
Aj ja mám v rodine ženu , ktorá je doma , dokonca na rodičovskej a dieta ktoré nemá ani 3 roky dala do škôlky 😆 strašne že
casto sa pristihnem pri myslienke, ze by som sa na to tiez najradsej vyprdla a zostala doma.. ale teda, moja 5r by bola v skolke normalne cely den 😁😁😁
Áno je to normálne, ak to vyhovuje jej mužovi a jej.
@anonym_autor Tak je doma. Ich vec. Nepoznas suvislosti, preco je to tak. Alebo ty ju zivis, ked sa pytas?
@anonym_autor asi sa jej nechce chodiť do prace a využíva systém, možno je na ID čo ty vieš.
@anonym_autor prečo nie ja mam 16 a 12 ročnú a som doma. V pohode vyzijeme, chodíme na dovolenky k moru, v zime lyžovať, tento rok skúsime aj more v zime. Môžem si kúpiť co potrebujem a chcem. Mne a manželovi to vyhovuje, tak nevidím dôvod prečo by to bolo nenormalne
Jaj mam 5 rocne a 7 rocne a som doma..teba co je do toho? Si jej muz? Lebo ak ne..nic ta do toho
@anonym_autor môj syn bol v škôlke iba na pol dňa a dokonca iba posledný polrok pred školou, našťastie vtedy sa to ešte tak dalo, lebo ani za svet nechcel ostať v škôlke a nás to predstav si nezruinovalo, keď iba mn pracoval
ozaj autorka , veď sa vyjadri, čo sa ťa baby pýtali, ak si začala s témou, čo ťa vlastne štve?
je to snáď tvoja švagriná a tvoja svokra ich živí? možno ťa už nebaví tvoja práca, do ktorej musíš chodiť - zmeň ju, zmeň svoj systém žitia, ak ti niečo vadí, ak ťa nerobí šťastnou,
je to na tebe ....
- aj mňa štve, ak si deti, prídu na drzovku pýtať nejaké € na rožok / deti, čo mali byť v škole/ čo sa o nich nestarajú ich rodičia, ktorým dokonca platíme, čo sedia na rici doma, nemusia za nič platiť ... a čo s tým narobím? nič.
A ty si kto? Že ťa to trápi? Mne je na grc z týchto anonymov. A aj z Teba. Čo ťa do toho? Ty máš aké problémy v rodine? Daj na net. Ale to už vonku nedáš, lebo by sme sa bavili o Tebe 🤦🤢🤮
ANO AK TO VYHOVUJE IM AKO RODINE TAK JE TO UPLNE V PORIADKU. V PORIADKU NIEJE ze Teba to serie, zavidis a staras sa. Daj si pohov ,mozes si najst aj ty chlapa co sa o Vas postara 🤡
@anonym_autor podla mna v dnesnej dobe nie je normalne, co vsetko zena musi zvladat. Male dieta, celu domacnost a pracu na plny uvazok. A potom sa muzi cuduju, preco sme unavene, podrazdene...
Ja by som ani 1 zene, ktora ma dieta nedala plny uvazok, ale 4 max.6hodin, lebo 2 zmena sa jej zacina doma, aby boli menej pretazene.
Je to normalne z viacerych dovodov. Bud sa jej nechce pracovat, nemusi pracovat alebo pracuje z domu a ty o tom nevies.
Co uz normalne nie je, ak zneuziva a vyuziva nas zle nastaveny a deravy system.
@anonym_autor ak nie si jej manžel, tak nie je normálne, že to riešiš ty
@anonym_autor podla mna v dnesnej dobe nie je normalne, co vsetko zena musi zvladat. Male dieta, celu domacnost a pracu na plny uvazok. A potom sa muzi cuduju, preco sme unavene, podrazdene...
Ja by som ani 1 zene, ktora ma dieta nedala plny uvazok, ale 4 max.6hodin, lebo 2 zmena sa jej zacina doma, aby boli menej pretazene.
@mira0611 ak má žena muža, prečo všetko robí sama?Ja by som so skratenym uvazkom nesúhlasila, boli sme dvaja, o všetko sme sa starali dvaja. Ťažšie to majú slobodne mamičky, tie si ale nemôžu dovoliť skrátený úväzok kvôli financiam
Predstav si, že su ženy, ktoré su doma a majú doma 15 rocne dieta 😲
@mira0611 ak má žena muža, prečo všetko robí sama?Ja by som so skratenym uvazkom nesúhlasila, boli sme dvaja, o všetko sme sa starali dvaja. Ťažšie to majú slobodne mamičky, tie si ale nemôžu dovoliť skrátený úväzok kvôli financiam
@anonym_470b6e vies niekto ma takeho muza, co doma pomaha a niekto zas nie, ale moja skusenost je aj ked muz doma pomaha, vacsia cast domacnosti a deti je na zene. Cest vynimkam.
To je smutne, ze v tejto krajine si 1/2uvazku malo zien vie dovolit, prave kvoli financiam.
Ani ja po rodicovskej nehodlam pracovat minimalne par rokov kym deti nebudu schopne fungovat same.Muz ide do prace o 4tej rano,kto by ich budil nachystal do skolky a skoly keby sme obidvaja od rana prec?Najblizsia moznost prace je 40minut od nas.Ale teda ja aspon dostanem vyzivne na deti co je skoro vyska minimalnej mzdy,plus zahranicne rodinne pridavky na dve deti z predosleho manzelstva.
@anonym_470b6e vies niekto ma takeho muza, co doma pomaha a niekto zas nie, ale moja skusenost je aj ked muz doma pomaha, vacsia cast domacnosti a deti je na zene. Cest vynimkam.
To je smutne, ze v tejto krajine si 1/2uvazku malo zien vie dovolit, prave kvoli financiam.
@mira0611 keď to zvladali naše mamy pred 40 rokmi,zvládnu to ženy aj teraz, neboj
@anonym_470b6e my to mame napriklad tak, ze moj muz ma firmu a okrem toho robi este pre otcovu firmu, cize nas prakticky zivy on, ja som aktualne na materskej dovolenke. Nemame to 50:50 a nikto to nema presne 50:50.
On je praci drvivu vacsinu dna alebo aj tyzdna, ja som mala pracu, kedy som mala vikendy volne a vedeli sme sa casovo zosuladit, kym sme deti nemali, mali sme psa a s tym tiez musel niekto chodit von, on chodil kazde rano, ja cez vikendy, ked nebol doma.
Vela ludi je haklivych na to, ze “muz pomaha” a preco robi zena vsetko sama a pod. Ale vela veci zavisi od celkovej rodinnej dynamiky a nastavenia, od toho, aku ma muz a zena pracu, pracovnu dobu, mzdu a pod. U nas ma vyssiu mzdu manzel a preto sa on vo vyssej miere stara o financie a ja o ine veci, ale v domacnosti sa podiela aj on.
Mam kamaratku, ktora ma svoju sukromnu ambulanciu, zaraba viac ako jej manzel, financny tahac je ona, on bol na materskej s detmi a je to v poriadku. Kazdy nech si zariadi ako mu vyhovuje.
A taktiez zamestnavatelia by mali mysliet na MOZNOST skratenych uvazkov, ci pre muza, ci pre zenu, kedze o tie deti sa treba postarat, kym je rodic v praci, tak dieta musi niekde byt a skolky su otvorene tak, ze nie kazdemu zamestnancovi to vyhovuje a ten skrateny uvazok by bol plus. Nie len v pripade, ze o to zamestnanec poziada, kedze ma na to pravo zo zakona, pokial ma deti.
@mira0611 keď to zvladali naše mamy pred 40 rokmi,zvládnu to ženy aj teraz, neboj
@breznica kedysi sa zilo aj v jaskyni a vytrhavali sa zuby kliestami bez anestezy a neznamena to, ze to bolo v poriadku, doma napreduje a treba sa prisposobit aktualnej situacii a dopriat aj tym detom viac casu s rodicmi alebo rodinou a nie ich na drvivu vacsinu dna zavriet do skolky a s rodicmi travia par hodin…
Je to aj o zenach, aj o detoch, aj o celych rodinach, kam to speje. Nie mavnut rukou, ze dkaedy sa zvladlo a dobre bolo. Zatat zuby, zahryznut si do jazyka a robit ako mulica
Normálne je všetko čo vyhovuje ich rodine a nikomu neubližuje. Teba do toho absolútne nič nie je.
@anonym_autor a je to dieta zdrave? Moze chodit na cely den do skolky? Lebo to su podstatne veci. Ma byt kto s dietatom ak by ona isla do prace? A ako viete ze vobec nepracuje? Ved ludia pracuju aj z domu? Si clenom domacnosti ze ta to stve alebo co?
@anonym_autor je normálne ísť od malého dieťaťa do práce?Kto určuje co je normálne?Ty nevieš z čoho žijú, čo majú v prenájme či nepracuje z domu, bola som doma s deťmi 11 r neuveriteľne však?
Tiež sa ma občas pýtali neokrochane ženy čo robím doma?Deti mali navarené, krúžky, venovala som sa im celé poobedie, nehadala sa s mužom kto co spraví.Staraj sa o seba
@anonym_autor áno je to rovnako normálne, ako chodiť do práce. Za príživníctvo sa dnes nezatvára a žena v domácnosti bola aj za socíku bežná vec.
@breznica kedysi sa zilo aj v jaskyni a vytrhavali sa zuby kliestami bez anestezy a neznamena to, ze to bolo v poriadku, doma napreduje a treba sa prisposobit aktualnej situacii a dopriat aj tym detom viac casu s rodicmi alebo rodinou a nie ich na drvivu vacsinu dna zavriet do skolky a s rodicmi travia par hodin…
Je to aj o zenach, aj o detoch, aj o celych rodinach, kam to speje. Nie mavnut rukou, ze dkaedy sa zvladlo a dobre bolo. Zatat zuby, zahryznut si do jazyka a robit ako mulica
@anonym_9be999 moji rodičia sa nám maximálne venovali po príchode z práce, cez víkendy, cez prázdniny. Neodkladali nás babkam,lebo nemali akým a do táborov a podobne sme nechodili,mama také veci odmietala. Vyrástli z nás slušní, vzdelaní a pracovití ľudia, presne takí akí sú naši rodičia
Toto ta ma pravo trapit jedine ak ju zivis,satis a platis jej strechu nad hlavou a ucty.
Je zaujímavé sledovať, ako pri takto položenej otázke prichádzajú odpovede v zmysle čo ťa do toho, ty ich neživíš … a pod. Stačí otázku inak položiť a už by sa do ženy, ktorá je doma, nepracuje a dieťa má len na pol dňa v škôlke obúvali, ako je to od nej hrozné, ako bude ľutovať, ako nemyslí na zadné vrátka, ako ju muž raz nechá, atď., atď., atď. Nič o tej žene, jej rodine a ich rodinnom nastavení nevedia, ale naložia dostane naložené, nech sa obhajuje a vysvetľuje akokoľvek. Fakt zaujímavé… 🤔

Moja sesternica ani dieta nema, ma 40 rokov a v zivote nepracovala... ked to jej a jej partnerovi nevadi... mne je to skutocne suma fuk...