Keď život nevychádza podľa našich predstáv
Dnes sedím pri káve, v práci za compom, v mojich 46 rokoch, sama, mám vrásky pod očami, aj na čele, prsia už nedržia svoj tvar, mám pár kíl navyše, asi mi už začína aj menopauza, padajú mi vlasy a občas sa striedajú nálady. Rozmýšľam, kde som v živote urobila chybu a ako to ešte v tomto veku uchopiť.
V mladosti, tak do 35-38r som bola myslím, že pekná žena. Nebola som modelka, ale sympatická, dlhovlasá, prsnatá, 170 cm, 54 kg, taká akurát. Bola som hlavne spoločenská, vždy usmievavá, za každú zábavu, bezstarostná, aj párty žena, aj žena na vážne veci. Už od 15tich som bola vo vzťahu, väčšinou to boli také dlhšie veci, min. 2 roky. Objektívne môžem povedať, že som nemala núdzu o pozornosť a mama si myslela, že sa už počas VŠ vydám a budem mať aspoň 3 deti. Muži boli okolo mňa od mladosti.
Vyštudovala som VŠ, urobila si PhD, našla som si prácu a stretla som v tom čase dvoch mužov. Jeden bol o 6r starší, charizmatický, vzdelaný, pokojný muž, tam bola veľká istota, že do roka by som bola pod čepcom, s deťmi v domčeku. A to som v tom čase ešte nechcela. On už áno. Veľmi sme si ľudsky rozumeli. Ale nebola tam chémia, z mojej strany nie, niečo tam nekliklo. Aj keď sme sa ako duše už poznali asi veľmi dlho.
V tom čase som stretla druhého muža, o 3r staršieho, vysokého muža, ostré rysy, športovca. Nebo to žiadny Einstein, ale medzi nami bola neskutočná chémia. Každý deň s ním bol jazda, zábava, žiadne ťažké úvahy, na nič som sa nemusela hrať, dnes byť za peknú, za cicu micu. S ním som sa cítila sama sebo, všetko išlo absolútne prirodzene, s tým som mala pocit, že veci majú zmysel. A tak som dala prednosť jemu.
20r v čase - dnes som rozvedená, deti sa nám nepodarilo mať. Náš život bol prvých 6-8 rokov super, potom to veľmi pomaličky a pozvoľna išlo dole kopcom. Nikdy mi nedal pocit rodiny, že ma ochráni, že niekam patrím. Domácnosť, náš vzťah a mikro rodinu som ťahala ja. Áno, vedeli sme sa smiať a nikdy s ním nebola nuda, ale na vzťah sme neboli asi kompatibilní. Prvé vážnejšie problémy nastali po 10r vzťahu, vydržali sme to 17r. Medzi tým dve vážne pauzy a odlúčenie. Nešlo to už ďalej, stal sa z neho gambler, bez práce ( po športovej kariére), bez záujmu o nič... a pred 2r sme sa rozviedli.
A dnes som tu. Už nie som v žiadnom prípade pekná a muži sa za mnou neotáčajú. Áno, možno som sympatická, ale možno ani to pre niekoho nie. Mám vrásky, dnes už mám 65 kíl, a to na sebe tvrdo makám, aby som bola na tejto váhe. Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku... ale povedzme si pravdu. Som za zenitom už dávno 🙂
Vyberať si nemôžem, tak ako pred 20r. Nastúpila som do nesprávneho vlaku.
Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom... ja som sama. Chodím do práce, áno zarobím možno dobre, jazdím na mojom 4r aute a na dovolenke som nebola asi posledných 8 rokov.
Tento život sa mi to nepodaril nejako, dostala som relatívne dobrý HW, aj celkom kvalitný SW, ale opotreboval sa.
A ako teraz uchopiť túto situáciu? Áno, mám priateľov, mám svoje hobby, milujem svoju prácu. Ale život mi pretiekol pomedzi prsty a tak som to mala dobre našliapnuté.
Kríza stredného veku.. raz darmo. Je tu niekto, kto to mal aspoň trochu podobné?
zase niekto píše článok do časopisu?
@anonym_autor pises,ako keby si mala oslavovat 80r.Prepac...
@tundra v 46tich rokoch už si nemôžem vybudovať rodinu, porodiť dve zdravé deti, ktoré uvidím vyrastať a budem mať aj vnúčence. Už si nezoberieme s mužom hypo na dom, ktorý si svojpomocne postavíme a budem splácať ďalších 30 rokov.
Prepac, ale keby si skutočne chcela mať deti, tak ich máš. Život ti pretiekol medzi prstami, lebo si si zvolila dobrodružstvo pred láskou a istotou. Keď sa vám nedarilo mať deti, prečo ste to neriešili? Adopcia, ivf existuje. Proste ste len existovali a nič ste neriešili. Prečo?
Život je taký, aký si ho zariadis
Ta stretavka zo strednej... nezmysel.
@anonym_autor ver mi, ze to, co si videla u spoluziakov na stretavke, neodraza uplne realitu. Je to tvoj dojem z toho, co oni prezentovali.
@anonym_autor vybrala si si chemiu pred charizmou, vzdelanim a pokojom. Nikdy nevies ako by to dopadlo keby si si vybrala opacne. Ziadny clovek nezaskrtne vsetky boxy. Nemozes mat istotu ze s tym druhym by si deti mala.
@anonym_autor ver mi, ze to, co si videla u spoluziakov na stretavke, neodraza uplne realitu. Je to tvoj dojem z toho, co oni prezentovali.
@simsalabim jedna spolužiačka mala 2r dieťa, vyzerá ako by mala 30, neskutočne dobre. Pritom na škole nebola nič moc. Majú nádherný dom, 20r podnikajú s mužom, dovolenky, autá... a to nie je jediná. Ja som mala pocit, že iba ja si žijem svoj život v panelákom byte po rodičoch. A iba ja som bola single/rozvedená a iba ja bezdetná. Samú ma to prekvapilo. Sama spolužiačka sa ma spýtala, Zuzi, čo sa stalo? Veď si to mala tak dobre našliapnuté z náš všetkých... shit happened 🙂. Neviem na to odpovedať. Minule ma zastavila známa na ulici a spýtala sa ma, či som chorá. Nevideli sme sa asi 10r. Povedala som jej, že nie, že som len zostarla... samú ma to prekvapilo. To si myslela, že budem vyzerať rovnako stále?
Tiez si kladiem otazku na aku strednu si chodila, kedze vsetky spoluziacky maju plastiky, dom v satelite a drahe auta. To ani statisticky nesedi do SK pomerov. Mozno v USA nejaka socialna bublina.
Vsetko som precitala a konstatujem,ze mas vpohode zivot. Uplne pohodovy nadstandart
a co chces uchopit? pises, ze mas dobru pracu, priatelov, hobby
co viac ti treba?
@anonym_autor vybrala si si chemiu pred charizmou, vzdelanim a pokojom. Nikdy nevies ako by to dopadlo keby si si vybrala opacne. Ziadny clovek nezaskrtne vsetky boxy. Nemozes mat istotu ze s tym druhym by si deti mala.
@anonym_aaa678 stretávam ho. Má šťastnú rodinku. Zobral si o 10r mladšiu ženu. Má firmu, kde je úspešný, žena je lekárka, dve krásne deti, dom v novostavbe. Žijú pekne, tak stabilne...
Keď si chcela rodinu, prečo si si nevybrala muža, ktorý ju chcel tiež? Ktorý bol rodinne založený? Doplácas na svoj zlý výber partnera, veľké oči, ktoré si mala, lebo to bol sexi chlap. A teraz na to doplácas.
@simsalabim jedna spolužiačka mala 2r dieťa, vyzerá ako by mala 30, neskutočne dobre. Pritom na škole nebola nič moc. Majú nádherný dom, 20r podnikajú s mužom, dovolenky, autá... a to nie je jediná. Ja som mala pocit, že iba ja si žijem svoj život v panelákom byte po rodičoch. A iba ja som bola single/rozvedená a iba ja bezdetná. Samú ma to prekvapilo. Sama spolužiačka sa ma spýtala, Zuzi, čo sa stalo? Veď si to mala tak dobre našliapnuté z náš všetkých... shit happened 🙂. Neviem na to odpovedať. Minule ma zastavila známa na ulici a spýtala sa ma, či som chorá. Nevideli sme sa asi 10r. Povedala som jej, že nie, že som len zostarla... samú ma to prekvapilo. To si myslela, že budem vyzerať rovnako stále?
@anonym_autor tak ale mas na to - financne aj casovo - , aby si sa o seba mohla starat . " Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku". Ja mam o 10 rokov viac ako ty a nic z toho nepraktizujem, nejako mi nezalezi na tom, aby som mala tvar bez vrasok - tie znamenaju, ze som sa v zivote smiala aj plakala...zila som svoj zivot. Nechapem tuto honbu za vecnou mladostou. Ja som mala asi 30, ked sme na stretavke uz nemali 2 spoluziakov, zomreli. Ja sa tesim, ze som tu, ze mozem zit. Ty si v zivote urobila chybu vo vybere partnera. Ak si tuzila po rodine, mala si sa o to aktivne pricinit, vyberat partnera, co chcel to iste. Teraz to uz lahko nezmenis, i ked ti moze do cesty prist niekto s vlastnymi detmi, ktorym mozes byt dobrou "mamou". Zatial sa tes zo zivota a nenahanaj sa za tvarou bez vrasok... ta v konecnom dosledku ozaj nie je dolezita.
@anonym_autor tak ale mas na to - financne aj casovo - , aby si sa o seba mohla starat . " Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku". Ja mam o 10 rokov viac ako ty a nic z toho nepraktizujem, nejako mi nezalezi na tom, aby som mala tvar bez vrasok - tie znamenaju, ze som sa v zivote smiala aj plakala...zila som svoj zivot. Nechapem tuto honbu za vecnou mladostou. Ja som mala asi 30, ked sme na stretavke uz nemali 2 spoluziakov, zomreli. Ja sa tesim, ze som tu, ze mozem zit. Ty si v zivote urobila chybu vo vybere partnera. Ak si tuzila po rodine, mala si sa o to aktivne pricinit, vyberat partnera, co chcel to iste. Teraz to uz lahko nezmenis, i ked ti moze do cesty prist niekto s vlastnymi detmi, ktorym mozes byt dobrou "mamou". Zatial sa tes zo zivota a nenahanaj sa za tvarou bez vrasok... ta v konecnom dosledku ozaj nie je dolezita.
@simsalabim ved preto vyzeram tak ako vyzeram ziadne invazivne zakroky, ziadne prsia urobene, ani pery, ani liftingy. Som velmi natural.
Si tam kde si, presne pre to aka si, odjakziva si taka bola, tak si sa opisala. Nezijes zivot. Upinas sa na seba a tvoju vizaz. Tvoja hodnota sa podla teba od toho odvija. A pojde to s tebou uz len dole kopcom. A vlastne ani muzom nemas co ine ponuknut, lebo sa im snazis ponukat len svoj zovnajsok. Chlapov nezaujimaju tvoje vrasky, ani ovisnute cecky. Zaujima ich, ako sa s tebou citia. Ty mas komplexy a pocit menejcennosti a toto nikoho nikdy pritahovat nebude.
Tvoj život nemá extra zmysle pre teba ale môžeš ho nájsť, nič ťa nedrží, choď na rok robiť dobrovoľníctvo do Afriky alebo aj tu sa môžeš pripojiť k nejakej neziskovke a robiť dobro - či už s deťmi, ktoré by si mala aspoň takýmto spôsobom alebo aj s dospelými/staršími ľuďmi, ak ťa toto nebude napĺňať, tak sa staraj o zvieratá. Whatever, nech sa necítiš “opustená a nepotrebná” -to z teba ide z toho textu
@simsalabim ved preto vyzeram tak ako vyzeram ziadne invazivne zakroky, ziadne prsia urobene, ani pery, ani liftingy. Som velmi natural.
@anonym_autor tak ja ani len netusim, co je to drakuloterapia napriklad. Ja nemam ziadny zakrok, ak neratam operaciu klbov a tu nemam z marnivosti. Neviem, kde sa pohybujes, ale v mojom okoli zas nestretavam tolko umelych zien v mojom veku... Ale to nie je podstatne.... ty sa asi citis nespokojna sama so sebou a s tym ti asi zakroky nepomozu.
Zaujimalo by ma, kde zijes. Ja chodim tiez na stretavky, dokonca az za zapadnu hranicu, kde je vraj vyssia zivotna uroven a nic take nezazivam. Normalne bezne zivoty a osudy. Ziadny Hollywood 🙂.
Prepac, ale keby si skutočne chcela mať deti, tak ich máš. Život ti pretiekol medzi prstami, lebo si si zvolila dobrodružstvo pred láskou a istotou. Keď sa vám nedarilo mať deti, prečo ste to neriešili? Adopcia, ivf existuje. Proste ste len existovali a nič ste neriešili. Prečo?
Život je taký, aký si ho zariadis
@anonym_0e48c7 ved presne to pise, ze si zle vybrala a zivot jej pretiekol pomedzi prsty
Tvoj život nemá extra zmysle pre teba ale môžeš ho nájsť, nič ťa nedrží, choď na rok robiť dobrovoľníctvo do Afriky alebo aj tu sa môžeš pripojiť k nejakej neziskovke a robiť dobro - či už s deťmi, ktoré by si mala aspoň takýmto spôsobom alebo aj s dospelými/staršími ľuďmi, ak ťa toto nebude napĺňať, tak sa staraj o zvieratá. Whatever, nech sa necítiš “opustená a nepotrebná” -to z teba ide z toho textu
@a0 nie každý vie byť naozaj šťastný bez životného partnera a bez detí.
@anonym_autor A? Zostarne raz každá či v 40tke alebo 50tke, ale čaká to každú, veľa robí aj genetika. Je to pre teba extrémne dôležité že nevyzeráš na 20? Hlavne že si zdravá, koľko ľudí v tvojom veku aj mladších nie je.
Najhoršie je to že si čakala princa na bielom koni. Jednoducho ti nebolo dopriate, vysporiadať sa musíš ty sama s tým.
V tvojom statuse mi chýba pokora. Čo tak navštíviť opustené psíky, postihnuté deti.
Mám známu, ktorá chodí do detského domova a berie si odtiaľ jedno malé cigánske dieťa. Má ho každé prázdniny, sviatky, hoc kedy si môže prísť zobrať a ísť spolu na prechádzku. Keby si chcela - môžeš sa informovať na UPSVaR.
A teda práve často pekné ženy ostávajú samé lebo sa na nich lepia muži čo ich majú ako tromf a správni chlapi sa ich boja osloviť lebo si myslia že na také pekné nemajú. A ženy čo majú často napríklad aj nejakú vadu na kráse a povedala by si že si o ne ani bicykel nik neoprie majú v 20tke trvalý vzťah na celý život lebo proste chce ich chlap preto aké sú a čo má hodnoty a nie nejaký chlap čo hľadá len krásu a je povrchný..
@anonym_autor ber to tak, ze nic si neurobila zle. Akehokolvek partnera si zvolime (s chemiou ci bez), moze to dopadnut skvelo, ale pravdepodobnejsie je, ze to casom vysumi, alebo este nieco horsie. A dopredu (a casto ani roky pocas) to nevieme. Mnohi zdanlivo stastni ludia su len v zlatej klietke. Neber vazne cokolvek na stretavkach, to co vidis v okoli a uz vobec nie na internete.
Nevzdavaj nic. Vnutorne dobra, prirodzena zena, ktora sa sprava autenticky, stale moze najst svoju spriaznenu dusu. Ale treba aj hladat, alebo aspon byt tomu pozitivne naklonena, niekedy mozno aj urobit decentny prvy krok (niektori, mozno spravni muzi, mozu byt introvertnejsi) a investovat svoj cas, nepracovat furt.
dufam, ze to pisala nejaka dvadsiatnicka na rozprudenie diskusie, lebo ak skutocne 46rocna zena, tak je to dost smutne.. po tolkych prezitych rokoch stale tak nevyzrety pohlad na zivot
dufam, ze to pisala nejaka dvadsiatnicka na rozprudenie diskusie, lebo ak skutocne 46rocna zena, tak je to dost smutne.. po tolkych prezitych rokoch stale tak nevyzrety pohlad na zivot
@reanda zas sa tu nehrajme na životom ostrieľaných borcov, ktorí už všetko zažili, všetko videli, všetkému rozumejú a všetkému vládnu. To len náš najvyší rocker JR môže, lebo on vie... Každý máme svoje splíny, každý občas bilancujeme svoj život.
@reanda a navyse vzdelana
Niekedy mám pocit že koň si generuje také rozprávky, len aby boli príspevky a sledovanosť
Dzizis, to je zase vylev, jak do Madam Evy. Zijes, mas byvanie, mas pracu.. zivot je taky, nikto nema narok byt celozivitne stastny a spokojny, dostat od zivota vsetko, co chce. Nie si nicim vynimocna, aby si ti splnili vsetky sny o dokonalom zivote. Niekto by zas chcel byt sam, bez otravneho muta a deti a nema to. A ze starnes? Nemusis, moze ta zrazit auto a starnutie prestane. To su kecy totok zase tuna🤦♀️

@anonym_autor pises,ako keby si mala oslavovat 80r.Prepac...