icon

Keď život nevychádza podľa našich predstáv

Včera o 13:34

Dnes sedím pri káve, v práci za compom, v mojich 46 rokoch, sama, mám vrásky pod očami, aj na čele, prsia už nedržia svoj tvar, mám pár kíl navyše, asi mi už začína aj menopauza, padajú mi vlasy a občas sa striedajú nálady. Rozmýšľam, kde som v živote urobila chybu a ako to ešte v tomto veku uchopiť.

V mladosti, tak do 35-38r som bola myslím, že pekná žena. Nebola som modelka, ale sympatická, dlhovlasá, prsnatá, 170 cm, 54 kg, taká akurát. Bola som hlavne spoločenská, vždy usmievavá, za každú zábavu, bezstarostná, aj párty žena, aj žena na vážne veci. Už od 15tich som bola vo vzťahu, väčšinou to boli také dlhšie veci, min. 2 roky. Objektívne môžem povedať, že som nemala núdzu o pozornosť a mama si myslela, že sa už počas VŠ vydám a budem mať aspoň 3 deti. Muži boli okolo mňa od mladosti.

Vyštudovala som VŠ, urobila si PhD, našla som si prácu a stretla som v tom čase dvoch mužov. Jeden bol o 6r starší, charizmatický, vzdelaný, pokojný muž, tam bola veľká istota, že do roka by som bola pod čepcom, s deťmi v domčeku. A to som v tom čase ešte nechcela. On už áno. Veľmi sme si ľudsky rozumeli. Ale nebola tam chémia, z mojej strany nie, niečo tam nekliklo. Aj keď sme sa ako duše už poznali asi veľmi dlho.

V tom čase som stretla druhého muža, o 3r staršieho, vysokého muža, ostré rysy, športovca. Nebo to žiadny Einstein, ale medzi nami bola neskutočná chémia. Každý deň s ním bol jazda, zábava, žiadne ťažké úvahy, na nič som sa nemusela hrať, dnes byť za peknú, za cicu micu. S ním som sa cítila sama sebo, všetko išlo absolútne prirodzene, s tým som mala pocit, že veci majú zmysel. A tak som dala prednosť jemu.

20r v čase - dnes som rozvedená, deti sa nám nepodarilo mať. Náš život bol prvých 6-8 rokov super, potom to veľmi pomaličky a pozvoľna išlo dole kopcom. Nikdy mi nedal pocit rodiny, že ma ochráni, že niekam patrím. Domácnosť, náš vzťah a mikro rodinu som ťahala ja. Áno, vedeli sme sa smiať a nikdy s ním nebola nuda, ale na vzťah sme neboli asi kompatibilní. Prvé vážnejšie problémy nastali po 10r vzťahu, vydržali sme to 17r. Medzi tým dve vážne pauzy a odlúčenie. Nešlo to už ďalej, stal sa z neho gambler, bez práce ( po športovej kariére), bez záujmu o nič... a pred 2r sme sa rozviedli.

A dnes som tu. Už nie som v žiadnom prípade pekná a muži sa za mnou neotáčajú. Áno, možno som sympatická, ale možno ani to pre niekoho nie. Mám vrásky, dnes už mám 65 kíl, a to na sebe tvrdo makám, aby som bola na tejto váhe. Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku... ale povedzme si pravdu. Som za zenitom už dávno 🙂

Vyberať si nemôžem, tak ako pred 20r. Nastúpila som do nesprávneho vlaku.
Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom... ja som sama. Chodím do práce, áno zarobím možno dobre, jazdím na mojom 4r aute a na dovolenke som nebola asi posledných 8 rokov.

Tento život sa mi to nepodaril nejako, dostala som relatívne dobrý HW, aj celkom kvalitný SW, ale opotreboval sa.

A ako teraz uchopiť túto situáciu? Áno, mám priateľov, mám svoje hobby, milujem svoju prácu. Ale život mi pretiekol pomedzi prsty a tak som to mala dobre našliapnuté.
Kríza stredného veku.. raz darmo. Je tu niekto, kto to mal aspoň trochu podobné?

kofa77
Včera o 14:42

A tu stretavku barbin, co v 46 vyzeraju jak z victorias secret by som chcela vidiet🙄

la_dolce_vita
Včera o 14:48
@kofa77

A tu stretavku barbin, co v 46 vyzeraju jak z victorias secret by som chcela vidiet🙄

@kofa77 pobavilo 🙂))))

sulavikova
Včera o 14:53

@anonym_autor Rosamunde Pil…..?

bomba36
Včera o 14:57

Báječná Žena už nevychádza?

roja01
Včera o 15:01

Este vies najst zmysel zivota. Pomahaj niekomu, najlepsie detom. Urcite sa v tvojom okoli daju najst tie ktore by to potrebovali.

a0
Včera o 15:03
@anonym_a22388

@a0 nie každý vie byť naozaj šťastný bez životného partnera a bez detí.

@anonym_a22388 kde je napísané, že ho nikdy nestretne? Ja píšem, nech si nájde niečo, čo dá zmysel životu, nie šťastie 🙄. Mám v rodine prípad, kedy musel muž prejsť do Izraela, aby našiel životnú lásku - Slovenku. 🤷🏼‍♀️

autor
Včera o 15:12
@simsalabim

@anonym_autor tak ja ani len netusim, co je to drakuloterapia napriklad. Ja nemam ziadny zakrok, ak neratam operaciu klbov a tu nemam z marnivosti. Neviem, kde sa pohybujes, ale v mojom okoli zas nestretavam tolko umelych zien v mojom veku... Ale to nie je podstatne.... ty sa asi citis nespokojna sama so sebou a s tym ti asi zakroky nepomozu.

@simsalabim drakuloterapia je terapia kmenovymi bunkami. Kedze mi vypadavaju vlasy a nic mi nepomaha, tak som skusila aspon to 🙂 Snad to zastavi to hormonalne vypadavanie.

autor
Včera o 15:14
@anonym_901396

Najhoršie je to že si čakala princa na bielom koni. Jednoducho ti nebolo dopriate, vysporiadať sa musíš ty sama s tým.
V tvojom statuse mi chýba pokora. Čo tak navštíviť opustené psíky, postihnuté deti.
Mám známu, ktorá chodí do detského domova a berie si odtiaľ jedno malé cigánske dieťa. Má ho každé prázdniny, sviatky, hoc kedy si môže prísť zobrať a ísť spolu na prechádzku. Keby si chcela - môžeš sa informovať na UPSVaR.

@anonym_901396 to robím. Do útulku chodím už roky. Som buddy pre jedno dievčatko v nazvime to detskom domove, ale nie je to domov. A samozrejme, snazim sa aj inak pomahat, hlavne seniorom, pripadne chorym detom v ramci zbierok a dobrovolnickych aktivit.

autor
Včera o 15:16
@marsmykkok

A teda práve často pekné ženy ostávajú samé lebo sa na nich lepia muži čo ich majú ako tromf a správni chlapi sa ich boja osloviť lebo si myslia že na také pekné nemajú. A ženy čo majú často napríklad aj nejakú vadu na kráse a povedala by si že si o ne ani bicykel nik neoprie majú v 20tke trvalý vzťah na celý život lebo proste chce ich chlap preto aké sú a čo má hodnoty a nie nejaký chlap čo hľadá len krásu a je povrchný..

@marsmykkok áno, presne to mi povedala spolužiačka. Že ja som si nemohla vyberať tak ako ty. Ja som stanovila na svoju prvú voľbu, na prvého muža, čo o mňa prejavil seriózny záujem, lebo som vedela, že iný prísť nemusí. majú šťastné 20r manželstvo.

evienmk
Včera o 15:17

Ahoj, aj ja už mám po 40-tke, tiež som bilancovala, že veľa vecí mi v živote nevyšlo, ako som chcela. Ale minulý rok zomreli na rakovinu dve moje spolužiačky, teda štyridsiatničky... Oni už sú na druhej strane, my ešte máme čas.
Hovorím si, že som ešte dostala čas a už nebudem vyplakávať nad tým, čo nevyšlo. Mysli pozitívne. Každý jeden deň je dar.

salome123
Včera o 15:17

Neviem poradiť, ale podľa toho ako si to celé opísala, tak si príjemná osoba a symposka. Určite má život pre teba ešte niečo pekné prípravene.

ria_sprout
Včera o 15:18

Bez urážky, ale mne to príde ako AI vygenerovany príbeh. A že spolužiačka povie po rokoch že čo sa stalo, že nemáš deti a p. to som ešte nezažila aby bol niekto tak drzi komentovať niekoho iného život.

sisaka
Včera o 15:23
@ria_sprout

Bez urážky, ale mne to príde ako AI vygenerovany príbeh. A že spolužiačka povie po rokoch že čo sa stalo, že nemáš deti a p. to som ešte nezažila aby bol niekto tak drzi komentovať niekoho iného život.

@ria_sprout asi ako, že stretla známu, ktorú nevidela 10 rokov a tá sa jej spýta: “Čau, si chorá? “ 🤦‍♀️

autor
Včera o 15:31
@evienmk

Ahoj, aj ja už mám po 40-tke, tiež som bilancovala, že veľa vecí mi v živote nevyšlo, ako som chcela. Ale minulý rok zomreli na rakovinu dve moje spolužiačky, teda štyridsiatničky... Oni už sú na druhej strane, my ešte máme čas.
Hovorím si, že som ešte dostala čas a už nebudem vyplakávať nad tým, čo nevyšlo. Mysli pozitívne. Každý jeden deň je dar.

@evienmk ja viem, mne zomrelo v mojom okolí dosť veľa ľudí, aj onko ochorenia, aj kardiovaskulárne a jedna nehoda. Viem, čo je to vážiť si každú chvíľu v živote.

autor
Včera o 15:33
@sisaka

@ria_sprout asi ako, že stretla známu, ktorú nevidela 10 rokov a tá sa jej spýta: “Čau, si chorá? “ 🤦‍♀️

@sisaka hej, žiaľ reálne sa to stalo. Áno, mám fialové kruhy, mám vačky pod očami, už to nie je 20r pleť. A známa sa ma pýtala, či som zdravotne v poriadku, že vyzerám veľmi unavene. Povedala som, že o ničom neviem, a že tak už žiaľ vyzerám každý deň a na mojich kruhoch pod očami môžeme cvičiť 🙂

anonym_8e376c
Včera o 15:39

Ty si na seba potrpis a zdravotne, fyzicky si mozno ako 35.r.,co tak sa pokusit o dieta, inseminacia zo spermobanky, vyjde-nevyjde🎀

anonym_53f484
Včera o 15:39

Ty brdo. Ja mam 46, nedavam si ziadne kozmeticke chujoviny, mam 167/66, ale citim sa brutalne atraktivne. Cize to bude niecim co mas vo vnutri. Skus psychoterapeuta. Mozno prides na koren tych pocitov. Podla mna partner sa da najst v kazdom veku. Len clovek musi mat veci v sebe upratane a vediet kto je a co chce. A co zaroven ponuka potencialnemu partnerovi.

luccys
Včera o 15:42
@la_dolce_vita

Ta stretavka zo strednej... nezmysel.

@la_dolce_vita VSETKY vydate, VSETKY deti, VSETKY ako zo zurnalu. Chce mi niekto povedat, ze kazda jedna z nich mala nejaky zakrok? Come on...dnes su na konovi totalne rozpravky. Des.

anonym_8e376c
Včera o 15:46
@luccys

@la_dolce_vita VSETKY vydate, VSETKY deti, VSETKY ako zo zurnalu. Chce mi niekto povedat, ze kazda jedna z nich mala nejaky zakrok? Come on...dnes su na konovi totalne rozpravky. Des.

@luccys tie socky zostarnute neprisli🤣 nepise, ze bola 100% ucast

luccys
Včera o 15:49
@anonym_8e376c

@luccys tie socky zostarnute neprisli🤣 nepise, ze bola 100% ucast

@anonym_8e376c Aha tak😃

tiezjedna
Včera o 15:49
@kofa77

@kofa77 ja tiež... 😎 som rovnaký ročník ako autorka a okrem troch-štyroch spolužiačok je to skôr prehliadka ťažkého priemeru, nadváh a priemerných príjmov. Asi tretina rozvedená, ale všebecne tak nejak všetci spokojní (aj spolužiaci). Alebo to aspoň tvrdia😉

krisbar
Včera o 15:50
@luccys

@luccys ak ma zena nizke sebavedomie, tak vsetky zeny, ktore "ziaria" a je jedno kolko maju kil a ako su upravene budu pre nu "krasne a uspesne".

anonym_a22388
Včera o 15:57
@anonym_53f484

Ty brdo. Ja mam 46, nedavam si ziadne kozmeticke chujoviny, mam 167/66, ale citim sa brutalne atraktivne. Cize to bude niecim co mas vo vnutri. Skus psychoterapeuta. Mozno prides na koren tych pocitov. Podla mna partner sa da najst v kazdom veku. Len clovek musi mat veci v sebe upratane a vediet kto je a co chce. A co zaroven ponuka potencialnemu partnerovi.

@anonym_53f484 ty máš skvelého dlhoročného partnera?

iwesska
Včera o 16:01

Naco si stratila 17r.s muzom,s kt.nebola perspektiva? Uz po 10r.si ho mala kopnut do prdele a nie udrziavat nefunkcny vztah. Moja znama tiez tak dopadla - 20r.s chlapom bez buducnosti. Vsetky sme jej to hovorili,isla si svoje. Teraz ma 50,uz deti asi ziadne nebudu,nema stabilneho partnera. Tak ale stara sa o seba,aspon cestuje. Ty sa neumaraj,nemas 60,tak si sadni na zoznamku a niekoho pohladaj uz ked do seba tolko investujes.

tiezjedna
Včera o 16:02
@anonym_a22388

@anonym_53f484 ty máš skvelého dlhoročného partnera?

@anonym_a22388 napríklad ja mám rovnakú výšku ako autorka, 62 kg a úžasný 20r+ vzťah (manželstvo). Ako to súvisí?

iwesska
Včera o 16:02
@luccys

@luccys A este vsetky bohate☝️To bola asi stretavka Beverly Hills 90210🤣

tiezjedna
Včera o 16:06
@iwesska

@luccys A este vsetky bohate☝️To bola asi stretavka Beverly Hills 90210🤣

@iwesska bohatstvo je relatívny pojem... pre Jarku z východného Slovenska bude bohatá aj Magda z Považia, ktorá príde na Octavii. Pretože má auto. Brala by som to s rezervou😉

letfenixa
Včera o 16:22

Mám rovnaký vek, aj stretavku za sebou a žiadne takéto pocity.

mirage
Včera o 16:29
@tiezjedna

@iwesska bohatstvo je relatívny pojem... pre Jarku z východného Slovenska bude bohatá aj Magda z Považia, ktorá príde na Octavii. Pretože má auto. Brala by som to s rezervou😉

@tiezjedna Magda z Považia je iný level rozdelenia spolocenskych vrstiev 🙂

mirage
Včera o 16:30

@anonym_autor ja si predstavujem tu stretavku, kde pride dajme tomu 15 zien, a KAZDA jedna ma v sebe silikon, kyselinu, botox, doma aspon dve deti, velky dom, auta a KAZDA bola cez jarne prazdiny aspon na Sejšeloch. Ha!