icon

Skúsenosti so zoznamkami pre štyridsiatnikov a päťdesiatnikov

7. apr 2026

Ahojte, snažím sa zoznámiť s mužom v mojom veku (40-50), ale v osobnom živote to nejde, tak skúšam zoznamky. Prihlásila som sa na pokec, to samozrejme nevyšlo vôbec. Skúšala som badoo, celé zle. Tinder nie, ale myslím, že je rovnaké ako badoo. Aj som si dokonca zaplatila partner na úrovni, ale je to tam veľmi slabé, vôbec nikto ma nezaujal, napísal mi jeden pán o 20r starší odo mňa. Neviem, čo prípadne skúsiť? Aktuálne ešte celkom funguje FB zoznamka. Pod pojmom funguje myslím, že si s niekým píšem. Stretla som sa iba s jedným mužom. Nematachli sme. Možno z jeho strany áno, ale ja som to ukončila po prvom stretnutí. Neboli sme ani hodnotovo, ani životným nastavením, ani nijako na rovnakej vlne a možno tam bolo máličko chémie, keby som privrela všetky oči, ale to mi k životu nestačí. Hlavne tá pominie... alebo zoslabne. Prosím neodporúčajte mi FB skupiny, fitko, záujmové krúžky, dobrovoľníčenie, zoznamenie kamarátov a kamarátiek - lebo to všetko som už za 4 roky skúšala. A áno mám psa, a áno nestretla som žiadne psíčkara. Zaujíma ma konkrétne na ktorej online zoznamke ste sa zoznámili vy, prípadne niekto z vášho okolia. Ďakujem.

Strana
z3
anonym_c64608
7. apr 2026

Cez badoo, pred 2 rokmi. Ale normálneho tam nájsť je ako hľadať ihlu v kope sena.

stellarstar
7. apr 2026

Cez badoo pred 15 r 😂 doteraz pri mne chrápe. Ale fakt, ľahké to nebolo ani vtedy a vlastne on si ma našiel

catherin4
7. apr 2026

Ja som skusala viacere zoznamky, ono je fakt, ze treba dlho hladat, preberat, hlavne vo vyssom veku lebo vtedy je to najlepsie uz rozobrane

anonym_b48c88
7. apr 2026

@anonym_autor svojho manžela som si našla na bade 😃 tam vieš pekne zadať vek okolie atď.. pokec je sexzoznamka

arek00
7. apr 2026

Za mna osobne...obchod, fitko, pub, festival...kupalisko.

autor
7. apr 2026
@anonym_b48c88

@anonym_autor svojho manžela som si našla na bade 😃 tam vieš pekne zadať vek okolie atď.. pokec je sexzoznamka

@anonym_b48c88 ja som si zadala lokalitu, aj vek a iné preferencie. Ale je to tam bieda. A to som naozaj mysím, že znížila laťku poriadne nízko.

anonym_419854
7. apr 2026

Rovnaký "výber" je aj na strane žien. Problémom vyššieho veku sú o.i. nereálne nároky (nedostatok sebareflexie) a najmä neprispôsobivosť, prílišná viazanosť na svoje rodiny, domácich miláčikov, majetky a stereotypy, t.j. nedostatok času a voľnosti na hľadanie a spoznávanie sa. Na káve sa nezistí takmer nič, jedine ak by silné chémie, ktoré však často vedú k neúspechu. Žiadna zoznamka nie je skvelá. Pravdepodobnosť nájsť na akejkoľvek toho správneho partnera je minimálna, ale nie nulová.

autor
7. apr 2026
@arek00

Za mna osobne...obchod, fitko, pub, festival...kupalisko.

@arek00 nikdy som osobne na kúpalisku, v obchode, vo fitku nikoho nespoznala. Do pubov a na festivaly už nechodím. Áno, keď som mala o 25r menej, zoznámila som sa tam s mojím manželom. Ale už dávno po večeroch po po puboch nechodím, ani po festivaloch. Maximálne idem na spoločný teambuilding. Ak máš odporúčanie na online zoznamku a vieš zazdieľať čo tebe fungovalo sem s tým.

autor
7. apr 2026
@anonym_419854

Rovnaký "výber" je aj na strane žien. Problémom vyššieho veku sú o.i. nereálne nároky (nedostatok sebareflexie) a najmä neprispôsobivosť, prílišná viazanosť na svoje rodiny, domácich miláčikov, majetky a stereotypy, t.j. nedostatok času a voľnosti na hľadanie a spoznávanie sa. Na káve sa nezistí takmer nič, jedine ak by silné chémie, ktoré však často vedú k neúspechu. Žiadna zoznamka nie je skvelá. Pravdepodobnosť nájsť na akejkoľvek toho správneho partnera je minimálna, ale nie nulová.

@anonym_419854 skús čo ti funguje napísať, kde si sa zoznámil, tak znela otázka. Alebo kde si mal najväčší match. Ďakujem.

anonym_a40718
7. apr 2026

Kamoš má 45 rokov, VŠ vzdelaný, vlastný byt v starom meste v BA, chodí do posilovne a udržiava sa. Keď skúšal Tinder, tak sa mu ozývali rozvedené 50-tničky. Nechápal či už je na tom fakt tak zle 😀

janikk54
7. apr 2026

tak samozrejme, ze nic sa nevyrovna osobnemu kontaktu, ja som to uz daavno so zoznamkami vzdala, nakolko som mala vzdy stastie len na kadejakych pofidernych uchylakov. 🙈

mirage
7. apr 2026
@anonym_a40718

Kamoš má 45 rokov, VŠ vzdelaný, vlastný byt v starom meste v BA, chodí do posilovne a udržiava sa. Keď skúšal Tinder, tak sa mu ozývali rozvedené 50-tničky. Nechápal či už je na tom fakt tak zle 😀

@anonym_a40718 a čo je na rozvedenej 50tničke zlé pre 45 ročného?

eeffka
7. apr 2026
@mirage

@mirage mozno este stale hlada matku deti

anonym_db7c70
7. apr 2026

ja som mala vsetky zoznamky, ktore spominas nainstalovane sucasne.. asi 5 rokov, bol jeden muz, ktory sa mi pacil.. vsade sme mali zhodu, ale mala som z neho pocit, ze tam nieco nie je ok.. bol az moc "dokonaly" dobre vyzerajuci, vela zalub, advokat, vysoky, slobodny, bezdetny, krasne zuby, charizma.. proste pisali sme si sem tam s prestavkami a vzdy ma volal von ale nesla som, lebo som si myslela, ze je to taký "macho" pre kotoreho sloboda je najviac, a ja sa na neho len namotam... boli sme s jedneho mesta, az nakoniec sme sa nahodne stretli vonku - hned som vedela o koho ide, on tiez.. nebolo uniku, dali sme sa do reci.. od vtedy sme spolu.. su to dva roky, niekedy nechapem ako som sa velmi v nom mylila... ale teda ma trochu tie staromladenecne maniere, no myslim, ze to nakoniec ustojime. (to len na margo toho, ze niekedy zdanie klame a moze tam byt vela fajn ludi, len to prostredie nedovoli aby sme to zistlili)

mirola
7. apr 2026
@anonym_a40718

@anonym_a40718 tak mi kamos moze napisat :P

tato_
7. apr 2026
@anonym_db7c70

ja som mala vsetky zoznamky, ktore spominas nainstalovane sucasne.. asi 5 rokov, bol jeden muz, ktory sa mi pacil.. vsade sme mali zhodu, ale mala som z neho pocit, ze tam nieco nie je ok.. bol az moc "dokonaly" dobre vyzerajuci, vela zalub, advokat, vysoky, slobodny, bezdetny, krasne zuby, charizma.. proste pisali sme si sem tam s prestavkami a vzdy ma volal von ale nesla som, lebo som si myslela, ze je to taký "macho" pre kotoreho sloboda je najviac, a ja sa na neho len namotam... boli sme s jedneho mesta, az nakoniec sme sa nahodne stretli vonku - hned som vedela o koho ide, on tiez.. nebolo uniku, dali sme sa do reci.. od vtedy sme spolu.. su to dva roky, niekedy nechapem ako som sa velmi v nom mylila... ale teda ma trochu tie staromladenecne maniere, no myslim, ze to nakoniec ustojime. (to len na margo toho, ze niekedy zdanie klame a moze tam byt vela fajn ludi, len to prostredie nedovoli aby sme to zistlili)

@anonym_db7c70 to je mily pribeh 🙂

zooeynka
7. apr 2026
@mirage

@mirage cakal ze sa mu ozvu 20tnicky....

anonym_0b2355
7. apr 2026

Zoznamky funguju, ale ked si mozno ty chaby vyber, tak sa na teba nikto lepit nebude, mozno ten o 20 rokov starsi... neodporucam ti fitko na zoznamenie, ale na schudnutie, vypracovanie postavy, sebavedomie, zmenit satnik, vlasy a celkovo pristup k zivotu, potom to aj vyzarujes... kamoska sa mi nedavno stazovala, ze nikto o nu nema zaujem, no jo, gulka v teplakoch, vlasy v gumicke a vysnivany ma mat cely zoznam charakterovych a majetkovych vymozenosti a stazuje sa, ze zoznamky nefunguju... hm preco...

anonym_f08e99
7. apr 2026

Jedine trpezlivost, ze to potrva, kym sa nahodou najdete. Slaba ponuka (lepsi su davno rozchytani, ale to je snad prirodzene, ze nikto nebude cakat na 50tku, aby mali vztah. 5-10 volnych napadnikov z 20tky sa uz nikdy nezopakuje, uz davno postupne zaparkovali vo vztahoch. Zle skusenosti z minulosti = hladaju iba sex), pridaj prehnane naroky (50 rocna upratovacka zo skolky hlada manazera alebo IT s vs a 3 stranovy narocny zoznam pozadovanych vlastnosti ...). V ponuke su ale stale menej sebavedomi ci introvertni muzi, ktorych zeny predtym nechceli. Nie preto, ze by bolo neschopni, zli, ale lebo kazda upratovacka doteraz chcela pomaly top alfa samca a podnikatela.

autor
7. apr 2026
@anonym_0b2355

Zoznamky funguju, ale ked si mozno ty chaby vyber, tak sa na teba nikto lepit nebude, mozno ten o 20 rokov starsi... neodporucam ti fitko na zoznamenie, ale na schudnutie, vypracovanie postavy, sebavedomie, zmenit satnik, vlasy a celkovo pristup k zivotu, potom to aj vyzarujes... kamoska sa mi nedavno stazovala, ze nikto o nu nema zaujem, no jo, gulka v teplakoch, vlasy v gumicke a vysnivany ma mat cely zoznam charakterovych a majetkovych vymozenosti a stazuje sa, ze zoznamky nefunguju... hm preco...

@anonym_0b2355 v šatníku, ani v postave problém nevidím. Mám pekné prsia, žiadne strie, ani celulitídu, aktívne cvičím, šatník mám aj casual, aj business, podľa agendy, ktorá ma v ten deň čaká. Mám dlhé vlnité vlasy, súmernú tvár, pekné zuby, upravené nechty 🙂. V hlave nemám prázdno, mám super prácu, ktorú robím veľmi rada. Bývam vo svojom, jazdím na svojich autách, bez hypo, bez leasingu, bez spotrebákov. Nepijem, nefajčím, neberiem drogy, stravujem sa zdravo, chodím von, vzdelávam sa, pracujem na sebe. Mám dosť času na partnera a na budovaní niečoho spoločného. Pre mňa je dôležitý mentálny match - aby ten muž bol intelektuálne na mojej úrovni, ideálne aj vyššie. Aby sme mali rovnaké hodnoty, rovnaké nastavenie, aspoň čiastočne podobné záujmy a samozrejme tam musí byť chémia. Bez toho to nejde. A zmysel pre humor, potrebujem človeka, čo nie je brzda, nie je domased, nepotrebuje managera svojho života a je samostatný.

anonym_f08e99
7. apr 2026

Dobra rada je byt aktivna a (obcas) sama napisat muzom so zaujimavym profilom. Z nosa nikomu neodpadne. Inak si limitovana len na vyber z sexhladacov a iba stracas cas, aj chut si po spravach od debilov si s niekym pisat.

anonym_a42012
7. apr 2026

Je super že sa sama sebe páčiš. Ale to neznamená že ťa rovnako vníma mužské okolie . Napríklad výzor . Dávno som poznal v práci ženu . Postava za mňa 10/10 . Ale po čase sa rozhodla schudnúť a aj schudla . Bola sama so sebou veľmi spokojná. Čo je dobré . Ale zároveň si myslela že je aj určite krajšia . No ja ako muž sa mi to zdalo že stratila ženskosť. Žiadne prsia zadok boky aj pekné stehná sa stratili. Postava 6/10 . Pravdaže som jej nikdy nepovedal že vyzerá horšie. Nechal som ju v ilúzií. A viem že toto sa stáva často . Vo svojej podstate je prvoradé je byť spokojná sama so sebou len nečakaj že ťa rovnako bude vnímať okolie .

ivicatolic
7. apr 2026

@anonym_autor moja... niektoré typy pováh sa nezoznámia nikdy.... lebo vždy im niečo "nevonia" a nechcú sa prispôsobiť, a môže mať zoznamiek xy.....😆😂😆👉

autor
7. apr 2026
@ivicatolic

@anonym_autor moja... niektoré typy pováh sa nezoznámia nikdy.... lebo vždy im niečo "nevonia" a nechcú sa prispôsobiť, a môže mať zoznamiek xy.....😆😂😆👉

@ivicatolic tým, že som de facto od 16 do 40 bola kontinuálne vo vzťahu s troma mužmi dokopy, tak som si asi zvykla na určité veci a ťažko je mi teraz od nich upustiť. Nechcem muža žijúceho doma s rodičmi, muža nepracujúceho, muža bez auta a vodičáku. A dnes je veľmi veľa mužov v tomto smere na tom takto.

anonym_f08e99
7. apr 2026
@anonym_autor

@ivicatolic tým, že som de facto od 16 do 40 bola kontinuálne vo vzťahu s troma mužmi dokopy, tak som si asi zvykla na určité veci a ťažko je mi teraz od nich upustiť. Nechcem muža žijúceho doma s rodičmi, muža nepracujúceho, muža bez auta a vodičáku. A dnes je veľmi veľa mužov v tomto smere na tom takto.

@anonym_autor Ano, doteraz bolo zoznamovanie easy (3 muzi do 40), teraz to bude proste tazsie, ale nie nemozne. Je to aj o nahode, ci v pravom case na pravom mieste sa stretnu dvaja volni s podobnymi nazormi, prioritami,... Moze sa stat, ze jeden tyzden natrafis na 3 normalnych a potom rok ani tuk. V 20tke mas more casu, ale po 40tke ten cas ubieha rychlo, velmi rychlo.

autor
7. apr 2026
@anonym_f08e99

@anonym_autor Ano, doteraz bolo zoznamovanie easy (3 muzi do 40), teraz to bude proste tazsie, ale nie nemozne. Je to aj o nahode, ci v pravom case na pravom mieste sa stretnu dvaja volni s podobnymi nazormi, prioritami,... Moze sa stat, ze jeden tyzden natrafis na 3 normalnych a potom rok ani tuk. V 20tke mas more casu, ale po 40tke ten cas ubieha rychlo, velmi rychlo.

@anonym_f08e99 práveže ja už sa nikam neponáhľam. Nepotrebujem si zakladať rodinu, mať dieťa, brať hypo, kupovať dom, naháňať sa za kariérou, postavením a peniazmi. Netikajú mi žiadne hodiny. Svoje som už dosiahla, teraz si chcem len pekne žiť, podnikať, cestovať a byť s niekým, s kým to celé bude mať zmysel.

tato_
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zvlastne, ale muza akeho opisujes v aktivnom veku vo svojom okoli ani nepoznam. Netvrdim, ze taky niesu, ale nepohybujes sa v nejakom nevhodnom prostredi/kolektive, alebo nevyhladavas/nepritahujes zrovna take typy?

autor
7. apr 2026
@tato_

@anonym_autor zvlastne, ale muza akeho opisujes v aktivnom veku vo svojom okoli ani nepoznam. Netvrdim, ze taky niesu, ale nepohybujes sa v nejakom nevhodnom prostredi/kolektive, alebo nevyhladavas/nepritahujes zrovna take typy?

@tato_ osobne sú všetci muži okolo mňa zadaní, niektorí šťastne, tam kde vidím, že nie, nezasahujem do toho. Toto sú muži zo zoznamiek. Píšeš normálne a zrazu dnes z neho vyjde, že kámo býva doma u rodičov a nikdy nebýval ani so ženou. Druhý cestuje vlakom do práce, lebo v aute 20 minút sa nevie uvoľniť a oddýchnuť si.

anonym_822200
7. apr 2026
@anonym_c64608

Cez badoo, pred 2 rokmi. Ale normálneho tam nájsť je ako hľadať ihlu v kope sena.

@anonym_c64608 urcite si tam nasla nejakeho tpaneho uboziaka.

anonym_c64608
7. apr 2026
@anonym_822200

@anonym_c64608 urcite si tam nasla nejakeho tpaneho uboziaka.

@anonym_822200 ano, máš úplnú pravdu, ty anonym. Podľa seba súdim ostatných, že?

Strana
z3