Mám navštíviť psychológa kvôli blokom z detstva?
Ahojte chcem vedieť či je toto na psychológa pre mňa..
Ako spracovať v sebe blok ktorý bol vytvorený cez detstvo? Chodili sme k rodine, bývajú ci cca 100 km od nás čiže sme sa navštevovali tak 2x do roka.. mám niekoľko sesterníc s ktorymi sme my sme vychádzali vcelku dobre.. mama ich oslovuje maďare. nikdy o nich pekné slovo nemala. Stále to boli pre ňu len maďare vždy keď sa o nich niečo dozvedela od uja, že majú niečo nové tak o nič tak škodoradosne o nich hovorila. Prízvukovala mi aby som nedávala nič ani na internet ohľadom môjho súkromia lebo maďare nás sledujú a hneď to povedia starkej a podobne.. pritom hádajte čo, rodila som syna a ešte mi ho ani nedonesli na izbu a už mi o 7 písala sesternica natešená, gratulovala a pýtala fotku.. veľmi som sa vtedy nahnevala pretože som nechcela aby o tom hneď každý vedel, jednoducho nechcela som žiadne haló. Tu mi už začínal ten môj blok..
Vtedy som to mamke tak vytkla načo im to rozprávala hneď že keď som čakala ďalšie dieťa tak im to už ani nepovedala a dozvedeli sa to iba fotky keď malá rok a pol. Jednoducho už asi nechcem aby o mne niekto niečo vedel či ako žijem, koľko mám detí kde pracujem a podobne.. nemám týmto pádom k tejto rodine žiaden vzťah a neviem teda načo by mali o mne vedieť..
Teraz som dospela do momentu kedy jednoducho mám v hlave iba to že niekto ma niekde stále špehuje na fb, nemám nikde svoju ani len fotku ani len moje meno.. s rodinou sa nerozprávam, mama k nim chodí pozerať starku ako sa má aj zo sestrou ale ja mám proste zakódované v hlave, že ich proste nemám mať rada. Pre moju mamu sú to maďare iba preto, že sa presťahovali do mesta kde je viac cigánov a sú poblíž na juh. Ja osobne rasistka nie som aspoň si to o sebe nemyslím, samozrejme vadia mi takí čo nepracujú ale viem, sú aj pracujúci ale nebudem z toho robiť neviem čo že patríš k nim lebo si sa presťahoval do ich blízkostí a o rodine tiež len škaredo rozpráva ten je taký ten je onaký ale ide si tam pokecať na kávičku 3x do roka lebo akože rodina..
Pohrávam sa s myšlienkou navštíviť psychológa lebo ja už som v takom bode že neviem čo ďalej.. pomaly sa nebavím ani so sestrou aby niečo o mne nevedela
@anonym_autor Tvoja matka je taka jednoduchsia osoba a Ty si nou velmi ovlyvnena. Keby si bola male dieta, tak sa to da pochopit, ale si dospela, si matka, mala by si sa z jej vplyvu dostat, lebo Ta zbytocne oblbuje. Ak to nevies sama, tak potom je vhodny cas na psychologa. S matkou mozes udrziavat normalny kontakt, ale jej hlupe reci sa nauc pustat jednym uchom dnu a druhym von.
@dskjhfdlkdjhl teraz som dospelá, no počúvala som to hlavne ako dieťa. Teraz sem tam šplechne a viac menej ma to ani nezaujíma čo má kto nové keďže tých ľudí už v podstate nepoznám a niesom s nimi v žiadnom kontakte už roky čiže tak. Viem, že to nie je ok.. ale tu vidím na vec aj iný pohľad. To je hlavný dôvod môjho príspevku
@anonym_autor psychiatrický pacient podľa mňa nie si, ale zopár rozhovorov s psychológom by ti asi pomohlo, hlavne aby ti poradil, ako sa vymaniť z toho škodlivého vplyvu tvojej matky. Najlepšie by bolo prerušiť s ňou úplne kontakt, áno, je to matka, ale zjavne ti nič pozitívneho do života neprináša. A ak niekto potrebuje psychiatra, je to tvoja matka
@danica2711 ďakujem za pohľad na vec 🙏
Mas pocit, ze ta vsetci sleduju, takto sa prejavuje aj psychoza. Zajdi min. za psychologickou a porozpravaj sa s nou, ta ta nasmeruje ak bude treba.
@anonym_754ddc vidieť, že si ďaleko nedočítala. Príspevok je dlhší ako prvé 3 vety ktoré ťa zjavne dostali
@anonym_autor tak ako, už si to konečne dočítala? Tvrdíš o sebe, že dokážeš slušne komunikovať, mne si sa len vysmievala. A keď som ti dokázala, že mám pravdu a ty ani nevieš, čo si napísala, tak zrazu je ticho.
@anonym_autor Ahoj autorka, chcem sa opytat, myslis, ze kebyze tvoja mama tak nereaguje na tvoje sesternice, ze by sa ti takato vec neudiala a dokazala by si s nimi aj ked raz za cas v pohode komunikovat a nediali sa ti veci, ze ta nejak sleduju? Mozno skus trosku sama s tym popracovat v sebe, zeby si sa tym sesterniciam ozvala ako sa maju, ale bez toho aby si o tom povedala mame. Myslim,ze ta to ovplyvnilo u teba vnutorne nechcene jej reci. Niekedy clovek prekona veci, ked sa im postavi, aj ked to chvilu potrva, ale moze ti byt len lepsie. Za mna nie si ziaden cvok a ani to nie je na psychiatra. Mozno postaci, ked sa k tomu postavis celom a ked si ozaj nebudes vediet dat rady, tak skor psychologa. Myslim, ze ked das zopar sedeni, ze sa vyrozpravas uplne nestrannej osobe a odbornicke, tak uz sa ti minimalne ulavi a ona ta aj nasmeruje, ze ako s tym pracovat. Drzim palceky
Dala som si fotky na FB, ale videla to rodina. Sleduju ma😄😆🤣
@anonym_autor ano, je to na psychologa. Tvoja rodina je zrejme ok, ale mama nie a za zivot ti nahucala tolko hluposti ktorym si uverila. Treba to dat do poriadku a mamu obmedzit.
@dskjhfdlkdjhl teraz som dospelá, no počúvala som to hlavne ako dieťa. Teraz sem tam šplechne a viac menej ma to ani nezaujíma čo má kto nové keďže tých ľudí už v podstate nepoznám a niesom s nimi v žiadnom kontakte už roky čiže tak. Viem, že to nie je ok.. ale tu vidím na vec aj iný pohľad. To je hlavný dôvod môjho príspevku
@anonym_autor Myslim, ze si vobec nepochopila moj prispevok. Alebo sa nevidis taka aka si.
@anonym_autor tak ako, už si to konečne dočítala? Tvrdíš o sebe, že dokážeš slušne komunikovať, mne si sa len vysmievala. A keď som ti dokázala, že mám pravdu a ty ani nevieš, čo si napísala, tak zrazu je ticho.
@anonym_754ddc ak to takto berieš je to tvoj pohľad. Ja tam žiaden výsmech nevidím. Normálne odpovedám na komenty ako každému
Dala som si fotky na FB, ale videla to rodina. Sleduju ma😄😆🤣
@anonym_d8390c a ? Keď tých ľudí prakticky nepoznám načo by mali o mne vedieť ako žijem atď ? Prišla si napísať svoj názor alebo si len rýpnuť ?
A vy si hovoríte ženy/matky ? Človek sa sem príde poradiť a vy nič len rýpať a vysmievať sa ? A vy vychovávateľ deti ? Už sa nečudujem, že naša spoločnosť je v riti v akej je keď má také matky ako vy
@anonym_d8390c a ? Keď tých ľudí prakticky nepoznám načo by mali o mne vedieť ako žijem atď ? Prišla si napísať svoj názor alebo si len rýpnuť ?
A vy si hovoríte ženy/matky ? Človek sa sem príde poradiť a vy nič len rýpať a vysmievať sa ? A vy vychovávateľ deti ? Už sa nečudujem, že naša spoločnosť je v riti v akej je keď má také matky ako vy
@anonym_autor iste, slušná komunikácia.
@anonym_autor áno choď. Negatívne to ovplyvňuje tvoj život, máš z toho zlé pocity, dokonca jemná paranoja (kto ťa sleduje na FB), určite choď a pracuj na tom.
@anonym_autor ja sa so sirsou rodinou po smrti babky tiez uz nestretavam, byvame od seba po celej SR..sesternice, bratranci. Ale aspon zakladne info mam, casto len vdaka tomu ze sme na fb o sebe vieme. Jedna sesterka sa odtrhla, odisla z fb, netusim ako zije a pod. Je to rozhodnutie kazdeho z nas ako chce zit.
Tiez som od mamy pocuvala negativne reci na nejakych ludi...susedia, niekto v rodine atd. Zila som s tym "obrazom" az kym som sa uz ako dospela so svojou rodinou s niekym stretla a zistila som, ze su to normalni ludia. A urobila si svoj nazor, uz nie ten prebraty z detstva od mamy.
Takze vstan, neuzatvaraj sa, ale otvor dvere a vykroc do realneho sveta, nebud v tom, co si nekriticky prebrala od mamy.
@anonym_33bb85 viem slušne komunikovať a že to berieš ako útok je tvoja vec. Neviem prečo ma posudzuješ aká som keď sama fantazíruješ o niečom čo som ani nenapísala. Najprv prečítam text a potom píšem a posudzujem
@anonym_autor nefantazírujem, stačí čítať tvoje reakcie. Tvoj problém je, že ti chýba sebareflexia a vyhováraš sa na matku, pritom máš neliečené chronické úzkosti minimálne od prvého pôrodu, ktoré ti prešli do paranoidného myslenia..
@anonym_autor nefantazírujem, stačí čítať tvoje reakcie. Tvoj problém je, že ti chýba sebareflexia a vyhováraš sa na matku, pritom máš neliečené chronické úzkosti minimálne od prvého pôrodu, ktoré ti prešli do paranoidného myslenia..
@anonym_33bb85 áno a kedy som rodila vieš ? Keďže píšem aj, že sa s nimi nestretávam už niekoľko rokov ? Bolo to ešte dávno pred deťmi ale zjavne vieš o mne viac ako ja sama 😅
@anonym_33bb85 nevadí, snažila si sa. Beriem ako názor
@anonym_33bb85 nevadí, snažila si sa. Beriem ako názor
@anonym_autor už dávno si sa mala snažiť ty riešiť svoj psychický stav, ale pohodlnejšie je vyhovárať sa na matku.
@anonym_autor už dávno si sa mala snažiť ty riešiť svoj psychický stav, ale pohodlnejšie je vyhovárať sa na matku.
@anonym_33bb85 ok 😊

@anonym_autor psychiatrický pacient podľa mňa nie si, ale zopár rozhovorov s psychológom by ti asi pomohlo, hlavne aby ti poradil, ako sa vymaniť z toho škodlivého vplyvu tvojej matky. Najlepšie by bolo prerušiť s ňou úplne kontakt, áno, je to matka, ale zjavne ti nič pozitívneho do života neprináša. A ak niekto potrebuje psychiatra, je to tvoja matka