Nečakané tehotenstvo s dvoma malými deťmi. Ako to zvládnuť?
Ahojte,
Potrebujem s niekým pozdielat moju situáciu. Máme dve malé deti 3 a pol a 2 roky. Menšía ide v septembri do školy a mne vysiel dnes pozitívny tehotenský test. Dako sme sa nesnažili, ale je to tu v princípe som vzdy chcela tri deti ale manžel skor dve. Ešte som mu nehovorila lebo je na sluzibke a chcem osobne. Mam obavy ako to zvládneme jednak idu prázdniny budem mať obe doma, menšia sa ešte dojčí a tiež nemáme rodičov na blízku. Niekto nejaké rady? Asi som len v šoku ešte
@zoe_2 ak nie ste na tesno s financiam tak to nejak zvládnete. Čo iné vám úprimne zostáva?😁 ak ste nerobili nič aby ste tomu zabránili, tak ste s tým museli rátať.
Ak budeš vyčerpaná tak pri najhoršom pustíš rozprávky no a muž bude musieť viac pomáhať. Ak na to máte tak si zaplať pani na upratovanie.
@zoe_2 ak nie ste na tesno s financiam tak to nejak zvládnete. Čo iné vám úprimne zostáva?😁 ak ste nerobili nič aby ste tomu zabránili, tak ste s tým museli rátať.
Ak budeš vyčerpaná tak pri najhoršom pustíš rozprávky no a muž bude musieť viac pomáhať. Ak na to máte tak si zaplať pani na upratovanie.
@anonym_df4dda súhlasím, chvíľu to bolo o držku lebo moja mama bývala dosť ďaleko a od svokry som sa pomoci (ani chvíľkovej)nikdy nedočkala. Ale muž si vedel preorganizovať prácu tak aby sa o deti postaral, lebo som v tej dobe dokončovala vš. Potom to už bolo ľahšie, moje baby šli do mš v 2,5. Bola som doma iba s babom.Teraz je to už ok.
No my máme medzi dvoma staršími rozdiel 15 mesiacov ako boli obe doma to bol zahul staršia začala do škôlky a hneď bolo lepšie
No my máme medzi dvoma staršími rozdiel 15 mesiacov ako boli obe doma to bol zahul staršia začala do škôlky a hneď bolo lepšie
@zoe_2
To tu 2 ročnú ešte kojiš? Veď uvidíš ako ti bude pri tom teraz. Ja som v ďalšom tehotenstve kojenie ukončila.
No čo, staršie budú v škôlke, ty s bábätkom doma a po roku uz bude zase ľahšie. Ani my tu nikoho nemáme, dá sa. No časom je super vypadnúť aj iba vo dvojici. Držím palce ♥️ a blahoželám.
Gratulujem!a neboj dobre bude!obe dáte do skolky/jaslí a ty budeš doma iba s bábom a uľahčuj si život ako sa dá. Zvládli to iné zvládneš aj ty...tie maminky so 4-5 deťmi to dávajú tak dáš aj ty s troma.
Neboj všetko bude v poriadku. U nás takto prekvapilo 4te. Mala som tri maličké deti keď som zistila že som tehotná znova. A už su aj veľkí, napriek bežným starostiam s deťmi to bolo pekne obdobie.
"dako sme sa nesnazili, ale..." Doplnim - dako sme sa ani nechranili 🤔🙂
Co uz teraz, nic, ved si chcela 3 deti. Ale ak nechces aj 4te, zabezpec si nabuduce riadnu ochranu. Dve deti uz budes mat pomerne velke, ked sa babo narodi. (To hovorim ako matka co ma malicke 3 deti vsetky rok po sebe, a z toho este jedno aj s Dg.). Rodina daleko. Ste na to dvaja, dieta sa same nesplodilo, nuz tak zvladnete, neboj sa.
"dako sme sa nesnazili, ale..." Doplnim - dako sme sa ani nechranili 🤔🙂
Co uz teraz, nic, ved si chcela 3 deti. Ale ak nechces aj 4te, zabezpec si nabuduce riadnu ochranu. Dve deti uz budes mat pomerne velke, ked sa babo narodi. (To hovorim ako matka co ma malicke 3 deti vsetky rok po sebe, a z toho este jedno aj s Dg.). Rodina daleko. Ste na to dvaja, dieta sa same nesplodilo, nuz tak zvladnete, neboj sa.
@anonym_c2ec75 tak nechránili neviem čo to pomôže na danej téme
No som z toho riadne mimo od večera revem. Manžel je ze rozhodnutie je na mne on bude stať pri mne nech sa akokoľvek rozhodnem ale boji sa ako to zvladneme aby sme sa venovali aj starším a podobne
@anonym_c2ec75 tak nechránili neviem čo to pomôže na danej téme
@zoe_2 no nic to nepomoze, len je v tom zasadny rozdiel. Lebo ak sa clovek nechrani, rata s tym, ze to dieta moze byt a teda prijimam ten fakt ze dieta sa podarilo lebo som sa nechranila. A nie ze nechranim sa, dieta sa podari, ale ved ja ho vlastne teraz nechcem a si ho dam vyskrabat z maternice.
Stale ale nerozumiem preco sa rucas. Ved sa spamataj. Mas chlapa, asi snad aj dobreho, nie si na to sama, dve zdrave decka co uz aj do skolky pojdu, a este sama hovoris ze tretie si raz chcela. No tak mozno preto prislo to "raz" teraz, mozno by inokedy neprislo. Hadam nevies, ze nat dieta nie je samozrejmost? Nevidis v okoli aj takych, ktorym sa nedari ci prve ci dalsie?
Tak sa zozbieraj a prestan vidiet tragediu v niecom, v com mozno najde vasa rodina velku lasku a radost. 3 deti tiez nie su 10, ze by mali trpiet lebo su "az tri" a clovek sa im nestiha venovat. Poznam mnoho rodin s viacerymi deckami a cela rodina funguje ako parta a nic im nechyba. A poznam aj vela jedinacikov, na ktorych doma kaslu a nevenuju sa im ani len tolko, lebo ved milion vyhovoriek.
Odpust mi, ze to pisem bez smajlikov a emocii, ja na to ale pozeram najma racionalne. Mozno niekedy treba viac racia, ako emocii. (A tym ze to pisem pragmaticky to nemyslim v zlom, ale ako fakty). Aj pri tom sexe do buducna bude lepsie viac rozumu, ci uz dalsie bude alebo nie.
Drz sa.
Nemas male babatka. Mas 3,5 rocne a 2 rocne. V case porodu budu mat 4 nieco a 3 roky. Zvladnes to normalne tak, ako si to zvladla s prvymi dvoma. Tam si mal vacsi zahul. Teraz starsi uz budu samostatni, budu chciet pomahat s babom. Okrem toho ich budes mat vo skolke, takze doobedie budes doma sama s babatkom.
Nejako ste neriesili, chcelo prist, prislo. Ze si v soku by som verila, keby si ste si davali pozor (nemyslim prerusovanu) a podarilo by sa...
Drzim palce a vserko dobre

@zoe_2 gratulujem - teraz aké rady? Neboj manžel sa poteší.
Určite si v šoku .... Môj tiež nechcel tretie a aj tak sa snažil 😎 hoci na moje chcenie 😅 ... máme dve.