Nedokončená vysoká škola a pohŕdanie
Ahojte,
mam 27 rokov a nedokoncila som si vysoku skolu. Na zakladnej aj na strednej skole som patrila ku najlepsim ziakom, mala som vzdy same jednotky. Ked som prisla na vysoku skolu, zistila som, ze na to nemam. Kazdy si mysli, ze som ju nedokoncila z lenivosti, ale ja som sa velmi trapila, pred kazdou skuskou som nemohla spat, zvracala som a vela skuskami som ani nepresla. Studium som ukoncila, mozno to bolo zbabele, ale mne sa neskutocne ulavilo. Teraz som obycajna radova zamestnankyna, ale moje zamestnanie mi vyhovuje. Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem. Je to asi aj preto, ze prichadzam do kontaktu so vzdelanymi muzmi, ktori v zivote nieco dokazali. Chapem, ze nechcu pri sebe nejake teliatko. Ale naozaj to musia davat najavo takym arogantnym, pohrdajucim stylom? Skutocne je zena hodnoty v tom, ze ma titul? 🙂 chapem, ze nikdy nebudem mat karieru ako s VŠ, ale mne to nevadi. Ale vadi mi to pohrdanie a neustale posmesne otazky od ludi - muzov, preco nemam VS. Ako by ste reagovali, keby ste citili, ako Vami ludia pohrdaju? Velmi ma to zaboli, a citim sa ako uplna niktoska.
@valentina225 No. Aspon mas dobre sito. Ze s hentakymi "vzdelanymi" snobmi sa nemas o com bavit 😸.
@patrike tak jasné, mne by to tiež nesadlo, ja to mám tak isto ako ty. Tiež mám rada svoj pokoj ako naháňačky, potrebujem si ísť zacvičiť, na kultúru, naháňala som sa dosť keď boli deti malé, mne to bohate stačilo, teraz sa chcem poflakovať. Ale občas v dobrom závidím tie vnútorné motory, ktoré ľudí nútia ísť stále vpred, žiaľ, ja také nemám a ani nebudem mať.
@anonym_c6f1ad Kasli na motory, taki ludia nemaju nikdy pokoj a ked to nadobudne extremne formy, nici im to zdravie. Horsie je, ked nicia vlastne deti a nanutia im 3 kruzky po skole, ved musia byt ako tatko a mamka.
@zuzana76 Ty si fajn v tom, ze sa nejdes o veci zbytocne hadat, slusne napises svoj pohlad a nazor. Tie osoby tuna, ktore zo svojho nazoru robia etalon a kopu okolo seba, tie ja nemusim.
@patrike mam svoj vek a uz sa mi nechce pretvarovat, clovek chce mat okolo ludi, s ktorymi si rozumie. Ja som priamociara a nebavia ma ani intrigy a potom veci mozno vyznievaju kruto, drsne, ale ludia zase aspon hned vedia na com su. Je to taky prirodzeny filter a vekom clovek nelipne na ludoch, ktori sa k nemu nehodia.
@zuzana76 Ty si fajn v tom, ze sa nejdes o veci zbytocne hadat, slusne napises svoj pohlad a nazor. Tie osoby tuna, ktore zo svojho nazoru robia etalon a kopu okolo seba, tie ja nemusim.
@patrike a cela tato tema a moj prispevok do nej mal byt o tom, ze si treba vybrat partnera, ktory mi je podobny, s ktorym budem tvorit tim a budeme hrat spolu a nie proti sebe. Mladi ludia by si mali cim skor ujasnit, ze koho hladaju, co chcu od zivota, kam chcu smerovat, lebo ked sa obklopia ludmi, ktori to maju uplne naopak, tak potom trpia.
@patrike a cela tato tema a moj prispevok do nej mal byt o tom, ze si treba vybrat partnera, ktory mi je podobny, s ktorym budem tvorit tim a budeme hrat spolu a nie proti sebe. Mladi ludia by si mali cim skor ujasnit, ze koho hladaju, co chcu od zivota, kam chcu smerovat, lebo ked sa obklopia ludmi, ktori to maju uplne naopak, tak potom trpia.
@zuzana76 Zase nie kazdy je stotozneny s myslienkou nalinkovaneho, naplanovaneho a vypocitaneho zivota. Karikakatura takeho postoja je v Basnikoch, kde pan zodpovedny kresli graf "prva dovolenka v Juhoslavii, povysenie v praci,, pocatie druheho dietata".
Mas dceru ? Bude si vyberat uz prvu lasku stylom : Janko nechodi na 3 kruzky ako ja, toho nechcem, je to povalac a doma sa hra na konzole namiesto pripravy na dalsie studium" ? Kde je spontannost, zamilovanost, vasen ?
@zuzana76 Zase nie kazdy je stotozneny s myslienkou nalinkovaneho, naplanovaneho a vypocitaneho zivota. Karikakatura takeho postoja je v Basnikoch, kde pan zodpovedny kresli graf "prva dovolenka v Juhoslavii, povysenie v praci,, pocatie druheho dietata".
Mas dceru ? Bude si vyberat uz prvu lasku stylom : Janko nechodi na 3 kruzky ako ja, toho nechcem, je to povalac a doma sa hra na konzole namiesto pripravy na dalsie studium" ? Kde je spontannost, zamilovanost, vasen ?
@patrike ano, Basnikov poznam, ale ja nemam nalijkovany zivot, mne by pred niekolkymi rokmi nenapadlo, do coho vsetkejo sa pustim, ono to ide postupne same. Chyti ma nejaka cinnost a skusam, ucim sa, zistujem, co by sa dalo dalej dosiahnut atd.. mam synov, na kruzky nechodia, ale rozvijaju sa v tom co ich bavi, mladsi ma doucovanie, momentalne priprava na strednu skolu. Idu si svojou cestou, mladsi je viac po mne, prihlasi sa na olympiady v skole atd.. je ctiziadostivy. Ano, radim im s vyberom skoly, ale to kazdy rodic, nenecham ich upadnut a mat zle znamky. Evidujem ich prospech, taky bezny starostlivy rodic. Nie som za benevolentnu vychovu, ale ani prisnu, uplatnujeme skor respektujuci pristup.
@patrike vasen ale ucty nezaplati, vasen pominie, resp sa pretvori v dlhodobom manzelstve a spokojnost sa strati. Moje motto bolo: vyberaj srdcom, ale aj rozumom.
@patrike a tato tema nie je koniec koncom o mne, len som chcela poskytnut iny pohlad na problematiku vyberu partnera.

@anonym_c6f1ad To podla popisu hranici az s niecim ako ADHD a vnutornym nepokojom, stale nieco skusat a studovat. Kazdy ma nejaku povahu a temperament, opakujem sa : im to sadlo, nam by to nesadlo, ale oni su doma spokojni.
@patrike tak jasné, mne by to tiež nesadlo, ja to mám tak isto ako ty. Tiež mám rada svoj pokoj ako naháňačky, potrebujem si ísť zacvičiť, na kultúru, naháňala som sa dosť keď boli deti malé, mne to bohate stačilo, teraz sa chcem poflakovať. Ale občas v dobrom závidím tie vnútorné motory, ktoré ľudí nútia ísť stále vpred, žiaľ, ja také nemám a ani nebudem mať.