Neviem ako ďalej v živote
Som 20 ročná študentka. Bývam s rodičmi, študujem v prvom ročníku na VŠ. Popri Tom pracujem. Ja už však ďalej nemôžem. Doma mám pravidlá a kontroly akoby som mala 15. Nemôžem ísť ani s kamarátmi na výlet. Každý večer musím spať doma nemôžem nikam ísť. Strašne chcem zažiť slobodu a užívať si život. Rozmýšľala som že sa odstahujem, ale pracovala by som ako zodraty kôň aby som to utiahla aj so štúdiom. Mne je však s nasimi keď som doma dobre, samej by mi bolo asi smutno v byte. Ale pod týmto tlakom nedokážem byť. Po nociach plačem ako ma dusia a cítim sa že mi uteka život. Moji rodičia sú toho názoru ze kým ma zivia môžu kontrolovať čokoľvek čo robím. Oznámila som mame ze v lete sa s novým priateľom chystám na dovolenku, povedala že ma nikam nepusti.... Čo mám robiť?
Mne je aj s nimi dobre mám ich rada ale zároveň sa cítim že mi uteka život
@anonym_autor zivot ti neuteka este tu budes aspon 70r
Skúsila si sa o tom s rodičmi baviť? Povedala si im to presne tak, ako si to napísala sem? Ak áno a oni neboli ochotní spraviť žiadny ústupok a trvajú na svojom, tak by som začala premýšľať o zdielanom bývaní. A samozrejme, povedala im, že to plánuješ. A uvidíš, či ani to s nimi nepohne. Ja ti rozumiem, ako sa cítiš, mala som to podobne. Ja som bola nútená spraviť presne také gesto, ktoré ich šokovalo a pochopili. To, že dospelé dieťa býva u rodičov, im podľa mňa nedáva žiadne právo na prehnanú kontrolu a už vôbec nie nejaké príkazy a zákazy. Zároveň samozrejme, za zodpovedné a zrelé považujem, ak dieťa rodičom komunikuje, ak chce prespať mimo domu a pod. Nerozumiem rodičom, ktorí majú potrebu obmedzovať dospelé dieťa len z dôvodu, že "býva pod ich strechou". Nič iné ti nezostáva, len skúsiť komunikovať svoje potreby a zároveň hľadať svoje bývanie, ak to inak nepôjde.
@anonym_autor zivot ti neuteka este tu budes aspon 70r
@brontofuz ale 20 rokov už nikdy nebude mať a ako 70-ročná nezažije to, čo jej uteká teraz
@crazy_cat_lady tak bavili sme sa o tom že si tiež chcem riadiť vlastný život, niesom nezodpovedná, len proste už nemám 13. Oni sú ta stará škola že kým bývam u nich ich pravidlá, ale toto už je úplne mimo
@anonym_autor stará škola? Čo majú 120rokov?
@anonym_b8039b qle odišla si až po skončení VS?
@anonym_autor ano. Ale ja som asi inej povahy ako ty. Ja som sa často nepýtala a prišla na druhý deň. Ale u nás skôr boli fázy. Obdobie kedy som v 22 nemohla pomaly spať u kamošky, ktorú poznajú roky a ak áno som ju musela fotiť doslovne. A potom fázy kedy im to bolo jedno, asi mali veľa práce alebo neviem.. Ale naši sú na mňa extrémne naviazaní..
@anonym_autor Ako si si ich naučila tak ich máš..toto u nás nehrozilo..chcelo..ale ja som bola taký rebel,že som si robila čo som chcela vždy.Snažili sa dirigovať,rozkazovať, zakazovať, ale márne...
A moje deti povedia kde idú, čo idú, ale povolenie od 18tky určite nepýtali.
@anonym_autor s našimi mi je dobre a samej by mi bolo smutno 🙈🙈🙈🙈 Akoze ty musim mat dobre šialených rodicov. Uprimne to co si napisala, ze iba to co ti dali do hlavy. Takze musis tak dlho plakat do vankusa, kym sa raz poriadne nenaseries a nepobalíš si veci. Lebo zial pri tvojich rodicoch to bude tvrda estráda, herecké výkony o nevďačnej dcere, takto sme ta nevychovali, takto nas zradis, opustíš a ine picoviny. Sorry uber zo svojho pohodlia. Tento rok vydrz. Porob si rychlo skusky. Cez leto pracovat do zahranicia, makat , našetriť si. Pracu hladaj uz teraz, kam pojdes. A priprav sa na výstup matky, slzy, plac, vydieranie. 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 Buď silna

@anonym_autor chod prec, alebo im povedz ze ked toto budu robit dalej tak ta uz viac neuvidia