icon

Neviem odpustiť bývalému priateľovi po nevere

Dnes o 09:31

Ahojte.. chcela by som sa vyrozprávať.. mala som takmer 2 ročný vzťah a zistila som, že ma dotyčný podvádzal so svojou ex.. Síce nie od začiatku ale odhadujem tak po roku, keď som si začala dávať situácie dokopy.. Čo ma trápi je to, že mám po pravde voči nemu nenávisť a neviem sa jej zbaviť.. Jednoducho cítim veľkú krivdu, jeho meno nemôžem ani počuť a už sú to 3 mesiace a ono to neprešlo a bola by som radšej keby som neutrálna.. jeho reakcia po tom všetkom bola, že nerozumie prečo takto reagujem a na všetko je vysvetlenie a mala by som sa porozprávať s niekym o sebe.. Ja som to s ním samozrejme sekla, ale stratila som s ním 2 roky života.. Snažím sa na tom nájsť niečo pekné a nič nevidím, kvôli tomu, že viem, že to celé bolo fake.. My sme spolu bývali, fungovali ako klasický pár, v posteli mu nič nechýbalo.. a teraz je ešte on odutý, že som vôbec odišla a nerozumie tomu :D..

Strana
z2
earlgrey
Dnes o 09:33

Psychológ?

sissy27
Dnes o 09:35

@anonym_autor no ono to ešte chvíľku bude bolieť, ale prebolí, len to chce čas. 3 mesiace sú ešte pomerne krátka doba.
Ale buď rada, že sa to stalo teraz a nie o hypotéku a dve deti neskôr...

anonym_faaf90
Dnes o 09:37

@anonym_autor sú to len 2 roky, buď rada, že to nie je 10 rokov. Získala si skúsenosť, v budúcnosti budeš mať lepšie radary na výber partnera s nedoriešenou minulosťou.
Nenávisť ti nepomôže, ber to ako ponaučenie akého partnera už nebudeš v budúcnosti akceptovať.

beata_k
Dnes o 09:38

@anonym_autor A preco chces byt nasilu neutralna? Je uplne v poriadku citit zlost. To v tebe musi dozriet.

anonym_14b8e4
Dnes o 09:55

Skús pouvažovať? Je naozaj zlé a krivda,co sa ti prihodilo?Z prvotného pohľadu áno, lebo človek, ktorého si mala rada, ktorému si dôverovala,ten človek ta sklamal.Stratila si dva roky a možno aj vieru v to, že má zmysel niekomu veriť.Pozri však na to z inej stránky.Nestratila si s dotyčným celý život a stále máš šancu na to, že si nájdeš partnera, ktorý ťa je hoden.Je dôležité,aby si sa s tým zmierila a sústredila na budúcnosť.Nepisem ti to len ako názor, píšem to ako skúsenosť.Mna podvádzal manžel roky a nejavil záujem ani o nasho syna.Nakoniec ťažko ochorel a v chorobe ho nechcela ani milenka,ani pokrvna rodina.Vo vnútri ma tazilo najmä to, že bol schopný milenkou nahradiť aj syna.Vzhladom na to, že bol chorý, neiniciovala som rozhovory na túto tému, ale som sa bála, že on odíde a vo mne ostane zlosť a pocit krivdy Doteraz neviem, že ako a prečo,ale necelé dva dni pred jeho odchodom sa mi niečo prisnilo/nepamätám, že čo/,len viem, že zrazu bola zlosť preč Racionálne si viem povedať, že sa k nám nezachoval pekne,ale som mu odpustila.

anonym_ac6ef6
Dnes o 09:57

Myslim ze ex ti dal dobru radu, zeby si sa mala s niekym porozpravat. Toto nie je zdrava reakcia na rozchod je to zbytocne prehrotene a neprimerane plne emocii vzhladom na okolnosti ze si nato bola pripravena, ked si si zacala vsimat naznaky a neprislo to len zo dna na den. Nehovoriac o tom, ze ten vztah trval 2 roky takze ziadna obrovska citova vazba medzi vami sa konat nemohla. Trebalo by zapracovat na svojich emociach a naucit sa ich ovladat aby oni neovladali teba. A to, ze jeho meno nedokazes vystat mne pride divne ja ked som sa rozisla s mojimi ex vobec som ich meno nepocula mozno zo zaciatku, ked sa ludia dozvedali, ze sme sa rozisli ale urcite to netrvalo 3 mesiace, po 3 mesiacoch som to mala davno spracovane a uzavrete.

anonym_beaf3d
Dnes o 09:59

@anonym_autor ja som zabila 13 rokov v manzelstve. Klasicky priklad ze on na teba prenasa svoju vinu. Chce aby si ju niesla ty lebo vie si dost empaticka na to aby mu tato manipulacia aj vysla. Zlo proste existuje je sucastou nas. Ja si cely zivot cistim priestor od toxicity a idem dalej...skus si pustit nejake videa o rozchodoch, mne to pomohlo...

anonym_c59844
Dnes o 10:01

Jana... si to ty?.. Nechapem naco to sem tahas. Ved sme si to vydiskutovali uz niekolko krat.

anonym_f1893b
Dnes o 10:03

Jasné že nepovie že urobil hlúposť a máš pravdu.Odstrihni ,nekomunikuj, nerozmýšľaj nás tým .Myslím že taký človek si nezaslúži aby si na neho stále myslela a riešila ho

earlgrey
Dnes o 10:05
@anonym_c59844

Jana... si to ty?.. Nechapem naco to sem tahas. Ved sme si to vydiskutovali uz niekolko krat.

@anonym_c59844 Zlomil si jej srdce 😁

januska12323
Dnes o 10:08

Načo s ním stále komunikuješ? Pošli ho posledný krát doprdele a zablokuj si ho.

biba_18
Dnes o 10:08

rovnako ako on nerozumiem prečo cítiš krivdu 😒
on sa s tebou nerozišiel preto že by si na teba niečo vymyslel, očiernil ťa pred rodinou alebo niečo podobné. proste ťa prestal chcieť. asi ...
že ťa podvádzal, to nie je správne - ale krivda?

marianarem
Dnes o 10:12

@anonym_autor Nesnaz sa to za kazdu cenu potlacit a byt neutralna, tie emocie musia byt prejavene, spracovane a postupne budu odznievat. V mojom okoli sa zeny po takomto podraze spamatavali aj o dost dlhsie. Niektore vyhladali aj psychologa, pochopili viac same seba, prerovnali si zivot a nakoniec nasli aj lepsieho partnera.

autor
Dnes o 10:16
@anonym_ac6ef6

Myslim ze ex ti dal dobru radu, zeby si sa mala s niekym porozpravat. Toto nie je zdrava reakcia na rozchod je to zbytocne prehrotene a neprimerane plne emocii vzhladom na okolnosti ze si nato bola pripravena, ked si si zacala vsimat naznaky a neprislo to len zo dna na den. Nehovoriac o tom, ze ten vztah trval 2 roky takze ziadna obrovska citova vazba medzi vami sa konat nemohla. Trebalo by zapracovat na svojich emociach a naucit sa ich ovladat aby oni neovladali teba. A to, ze jeho meno nedokazes vystat mne pride divne ja ked som sa rozisla s mojimi ex vobec som ich meno nepocula mozno zo zaciatku, ked sa ludia dozvedali, ze sme sa rozisli ale urcite to netrvalo 3 mesiace, po 3 mesiacoch som to mala davno spracovane a uzavrete.

@anonym_ac6ef6 takto, ja som nemala nikdy ziadne dokazy. Nikdy. Iba som ho párkrat videla s niekym telefonovat a prislo mi divne ze odchadza na záhradu predtym to nerobil a potom to odovodnil tým, ze si to neuvedomil a je nervozny z prace. V tom case toho bolo vela. A ja zas nie som stihacka a nekontrolovala som ho. Ja som sa len dozvedela ze po robote obcas prisiel k nej a vyspal sa s nou.

autor
Dnes o 10:17
@biba_18

rovnako ako on nerozumiem prečo cítiš krivdu 😒
on sa s tebou nerozišiel preto že by si na teba niečo vymyslel, očiernil ťa pred rodinou alebo niečo podobné. proste ťa prestal chcieť. asi ...
že ťa podvádzal, to nie je správne - ale krivda?

@biba_18 on by ma podvadzal do smrti. Plánovali sme dieta. Preco sa nerozisiel keď ma nechce? Veď mohol ist. Ja som zazila situáciu, kedy mi muz povedal po nejakej dobe ze ku mne prestal nieco citit no co. Ale nie ze ma klame do oci.

autor
Dnes o 10:19
@anonym_ac6ef6

@anonym_ac6ef6 ja som pocas toho ako som bola s ním odmietla niekolko muzov, lebo som mala jeho. Toto ma mrzi. Velakrát vo fitku si odomna vypytal niekto kontakt a ja som odmietla, pretoze mam priatela. To isté v kaviarniach. Hneva ma strateny cas. Mám 27 rokov a plánovali sme dieťa.. na ktorom sme pracovali a vdakabohu som neotehotnela.

chocolatebox
Dnes o 10:21

Čiže dobre tomu rozumiem ze autorku rok podvádzal frajer a ešte ju gaslightuje ze sa nič nestalo a keďže mu po AŽ troch mesiacoch neodpustila tak ma ísť ONA k psychologovi? Prosim? 😅

biba_18
Dnes o 10:25
@anonym_autor

@biba_18 on by ma podvadzal do smrti. Plánovali sme dieta. Preco sa nerozisiel keď ma nechce? Veď mohol ist. Ja som zazila situáciu, kedy mi muz povedal po nejakej dobe ze ku mne prestal nieco citit no co. Ale nie ze ma klame do oci.

@anonym_autor tomu rozumiem. ale stále nerozumiem tomu pocitu krivdy ... zrada, zlomené srdce áno, ale nie krivda...
ako, nejdem sa určite naťahovať o slovíčka, to by nemalo zmysel...
moja rada - ser na neho v zmysle že nie je podstatné čo hovorí... nech si hovorí čo chce ...
ty buď nahnevaná, buď nešťastná, prvú fázu šok a popretie máš už zjavne za sebou, tak nechaj veci plynúť tak ako majú ...
druhú fázu hnevu využi vo svoj prospech - môžeš na neho používať také nadávky aké ti len prídu na rozum 😉 ... ale samozrejme, len v súkromí...
držím palce

biba_18
Dnes o 10:27
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo sa s tebou nerozišiel - no, to je presne otázka ktorou by si sa vôbec, ale vôbec nemala zaoberať ... je to jeho vec. ty ju nevyriešiš, neprídeš na odpoveď nikdy nikdy ... tak ju nechaj tak ...
nerozišiel sa s tebou a rozhodol sa podvádzať. bodka. pracuj až s týmto faktom ...

autor
Dnes o 10:28
@chocolatebox

Čiže dobre tomu rozumiem ze autorku rok podvádzal frajer a ešte ju gaslightuje ze sa nič nestalo a keďže mu po AŽ troch mesiacoch neodpustila tak ma ísť ONA k psychologovi? Prosim? 😅

@chocolatebox ano presne tak a mam prehnane reakcie. Pretoze sa mi hnusi a pride mi to neakceptovatelne a nezasluzim si to. A jeho reakcia bola ze nevie co s tym ma robit. Nepadlo jedine prepac. Len on nevie co ma s mojimi pocitmi robit s mojimi emociami a vraj by mi pomohol psycholog.

biba_18
Dnes o 10:29
@chocolatebox

@chocolatebox to neviem či povedal že sa nič nestalo. to predsa autorka nenapísala...

earlgrey
Dnes o 10:31
@anonym_autor

@chocolatebox ano presne tak a mam prehnane reakcie. Pretoze sa mi hnusi a pride mi to neakceptovatelne a nezasluzim si to. A jeho reakcia bola ze nevie co s tym ma robit. Nepadlo jedine prepac. Len on nevie co ma s mojimi pocitmi robit s mojimi emociami a vraj by mi pomohol psycholog.

@anonym_autor Veď dobre ti povedal, nevieš spracovať emócie, cítiš nenávisť, vyhľadaj psychológa. Nechce ti zle.

zuzitko74
Dnes o 10:35

Autorka, ty si uvedom, že týmto ubližuješ najmä sebe...tvojmu ex sú tvoje pocity u prdele...a asi aj vždy boli, keď sa dokázal k tebe takto zachovať. Nečakaj od neho pochopenie, ani prosbu o odpustenie, takýto človek toho nie je schopný.

chocolatebox
Dnes o 10:36
@anonym_autor

@anonym_autor veď to je z jeho strany absolútne psychopaticke správanie … ale z teba spravia hysterku 😅
Nič, zablokovať a pokračovať v živote ďalej. Neviem ani prečo sa bičujes po troch mesiacoch, podľa mňa je úplne prirodzene cítiť krivdu a hnev, neviem prečo sa tu ženy hrajú na dalajlamu … a prečo cítiš potrebu mu nasilu a rychlo odpúšťať. Ešte keby si písala ze prešlo desať rokov a ty sa z toho stále nevies dostať a každý týždeň mu ideš obísť kľúčom auto, ok, tak by to bolo na pomoc odborníka ale takto? Fakt nechápem co ti tu ženy píšu 🤷‍♀️

chocolatebox
Dnes o 10:38
@earlgrey

@anonym_autor Veď dobre ti povedal, nevieš spracovať emócie, cítiš nenávisť, vyhľadaj psychológa. Nechce ti zle.

@earlgrey nemala by mu ešte poďakovať za lekciu? Ty si tiež taká pick me girl, ze človek by čakal ze mas 15 rokov.

januska12323
Dnes o 10:43
@anonym_autor

@anonym_autor no áno on s tým už nič nemá, je to tvoj problém

bg92
Dnes o 10:44

Mrzi ma tvoja situacia. Kazdopadne pochop, ze ta ma u prdele. Rozisli ste sa tak sa nekontaktujte. Nebud naivka a necakaj ani prepac, ani ze si prizna chybu, ani ze ti to nejako vysvetli.
Je normalne citit nenavist ked ta niekto zradi. Preco by si akoze mala byt neutralna? Casom to vyprcha - ak by to neprechadzalo a nevedela si sa posunut, skus toho psychologa. Kazdopadne 3 mesiace sa mi zdaju malo, daj tomu cas. Ale od neho nic neocakavaj, musis si to spracovat jedine sama.

earlgrey
Dnes o 10:46
@chocolatebox

@earlgrey nemala by mu ešte poďakovať za lekciu? Ty si tiež taká pick me girl, ze človek by čakal ze mas 15 rokov.

@chocolatebox Čakala som, že zareaguješ aj na mňa. Čo som zlé napísala? Ved jej radím psychológa, pre jej vlastné dobro, vyrozprávať sa, psychológ ju navedie na správnu cestu, aby sa sama neubíjala v tej nenávisti. Nikde nepíšem, že to, čo urobil ten muž je správne, len, že jej dobre poradil. Jemu je jedno, čo ona cíti, čo prežíva, ale jej by nemalo byť jedno jej vlastné zdravie a psychická pohoda. A ver mi, psychika je vo väčšine prípadov spúšťačom rôznych iných zdravotných problémov.

anonym_58582e
Dnes o 10:49

@anonym_autor on je hajzel a tvári sa ako obeť...más právo cítiť zlosť....presuš s nim uplne kontakt blokuj všade...uzavri túto kapitolu....nájdes si niekoho kto by ti to určite neurobil...niekoho pre kohp budeš jediná.Ber to tak že neriešiš delenie majetku,rozvod,deti...vlastne más obrovské šťastie..odpad sa vyniesol sám

anonym_faaf90
Dnes o 10:51
@chocolatebox

@chocolatebox a tým, že tu budeme hromadne hromžiť, nadávať a kopať do jej exa jej ako pomôžeme? Keď jej 20 žien napíše, že to je hajzel to bude mať väčšiu hodnotu, ako keď napíšeme ser na neho, vyhoď ho z hlavy, ber ho ako životnú lekciu a choď ďalej?

Strana
z2