icon

Neviem odpustiť bývalému priateľovi po nevere

Dnes o 09:31

Ahojte.. chcela by som sa vyrozprávať.. mala som takmer 2 ročný vzťah a zistila som, že ma dotyčný podvádzal so svojou ex.. Síce nie od začiatku ale odhadujem tak po roku, keď som si začala dávať situácie dokopy.. Čo ma trápi je to, že mám po pravde voči nemu nenávisť a neviem sa jej zbaviť.. Jednoducho cítim veľkú krivdu, jeho meno nemôžem ani počuť a už sú to 3 mesiace a ono to neprešlo a bola by som radšej keby som neutrálna.. jeho reakcia po tom všetkom bola, že nerozumie prečo takto reagujem a na všetko je vysvetlenie a mala by som sa porozprávať s niekym o sebe.. Ja som to s ním samozrejme sekla, ale stratila som s ním 2 roky života.. Snažím sa na tom nájsť niečo pekné a nič nevidím, kvôli tomu, že viem, že to celé bolo fake.. My sme spolu bývali, fungovali ako klasický pár, v posteli mu nič nechýbalo.. a teraz je ešte on odutý, že som vôbec odišla a nerozumie tomu :D..

Strana
z2
chocolatebox
Dnes o 10:52
@earlgrey

@chocolatebox Čakala som, že zareaguješ aj na mňa. Čo som zlé napísala? Ved jej radím psychológa, pre jej vlastné dobro, vyrozprávať sa, psychológ ju navedie na správnu cestu, aby sa sama neubíjala v tej nenávisti. Nikde nepíšem, že to, čo urobil ten muž je správne, len, že jej dobre poradil. Jemu je jedno, čo ona cíti, čo prežíva, ale jej by nemalo byť jedno jej vlastné zdravie a psychická pohoda. A ver mi, psychika je vo väčšine prípadov spúšťačom rôznych iných zdravotných problémov.

@earlgrey jasne veď nikto neospravedlňuje to ze ju podviedol a je jasne ze jej pocity sú mu ukradnuté a na tom sa zhodneme. Ale stále nerozumiem, akým spôsobom ona “nezvláda emócie” a mala by to riešiť s odborníkom - ked sa po troch mesiacoch netvári ze sa nič nestalo a neodpustila mu? Podľa mňa ma úplne prirodzene emócie na ktorých nie je absolútne nič zle a už vôbec nič neprirodzene.
A myslím ze jej @biba_18 poradila super, aby svoj hneď využila na niečo efektívne pre ňu 🙂

autor
Dnes o 10:52
@earlgrey

@chocolatebox Čakala som, že zareaguješ aj na mňa. Čo som zlé napísala? Ved jej radím psychológa, pre jej vlastné dobro, vyrozprávať sa, psychológ ju navedie na správnu cestu, aby sa sama neubíjala v tej nenávisti. Nikde nepíšem, že to, čo urobil ten muž je správne, len, že jej dobre poradil. Jemu je jedno, čo ona cíti, čo prežíva, ale jej by nemalo byť jedno jej vlastné zdravie a psychická pohoda. A ver mi, psychika je vo väčšine prípadov spúšťačom rôznych iných zdravotných problémov.

@earlgrey mne pride ze vy co mi tu pisete veci podobneho typu ste presne ten typ, ako som mala kamaratku. Huba plna teoretickych reci az kym nezazila rovnaku situaciu ako ja a vtedy v praxi urobila uplny opak ako mi radila😂 a toto je 95% ludi. Samozrejme ze mam voci nemu negativne emocie a citim krivdu. On bol iniciatorom vztahu, on za mnou behal, on ma presvedcal aby som mu dala sancu doslovne. Keď tak velmi chcel inu zenu nech ma. Ale na co cele divadielko o rodine detoch, naco sme robili komediu keď to tak nebolo. Ja sa citim ako hlupana aj pred známymi, co za hada som to mala na krku… a to som sem nepisala xy inych veci.

chocolatebox
Dnes o 10:56
@anonym_faaf90

@chocolatebox a tým, že tu budeme hromadne hromžiť, nadávať a kopať do jej exa jej ako pomôžeme? Keď jej 20 žien napíše, že to je hajzel to bude mať väčšiu hodnotu, ako keď napíšeme ser na neho, vyhoď ho z hlavy, ber ho ako životnú lekciu a choď ďalej?

@anonym_faaf90 nerozumiem tvojmu príspevku - autorka alebo niekto iný vyzýva aby sa tu nadavali na jej ex? Veď jej všetky piseme nech naňho serie. Len niektoré hovoríme ze jej pocity sú validne a niektoré súhlasia s jej ex.

anonym_0cb3c8
Dnes o 11:04

Internet je fascinujúce miesto. Človek príde po troch mesiacoch od nevery a rozchodu povedať, že ho to ešte bolí, a polovica diskusie sa tvári, akoby zmeškal zákonnú lehotu na smútok. Zaujímalo by ma, kde sa dá vybaviť ten certifikát "spracované", alebo po 90 dňoch automaticky príde poštou? Neviem... sú ľudia čo dokážu desať rokov nenávidieť suseda, lebo im raz zle zaparkoval pred domom 🤷 Odpustenie nie je povinnosť ani dôkaz charakteru. Daj si ten čas, nemusíš mu odpúšťať ani sa nútiť byť nad vecou. Tri mesiace sú krátky čas. Nechaj tomu priestor, ale nesnaž sa udržiavať ten hnev zámerne. Raz príde deň, keď ti to bude jedno.

anonym_faaf90
Dnes o 11:04
@chocolatebox

@anonym_faaf90 nerozumiem tvojmu príspevku - autorka alebo niekto iný vyzýva aby sa tu nadavali na jej ex? Veď jej všetky piseme nech naňho serie. Len niektoré hovoríme ze jej pocity sú validne a niektoré súhlasia s jej ex.

@chocolatebox ty nevidíš v odpovedi na čo reagujem? Reagujem na tvoju vetu: nemala by mu ešte poďakovať za lekciu?
Nič iné jej nezostáva ako poďakovať za lekciu a ísť ďalej. Je jasné, že ex sa správa toxicky a tou vetou, že sa má ísť s niekým porozprávať jej len chcel ublížiť. Miesto toho, aby bola rada, že sa zbavila debila, sa tu nad ním a nad sebou rozhorčuje. Ak sa potrebuje vyhecovať v hneve na neho, nech to urobí, uzatvorí kapitolu a ide sa ďalej.
Na jej mieste si vedome zakážem na neho myslieť a už by som sa ním nezaoberala ani sekundu. Takýto chlap si to nezaslúži.

anonym_14b8e4
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@earlgrey mne pride ze vy co mi tu pisete veci podobneho typu ste presne ten typ, ako som mala kamaratku. Huba plna teoretickych reci az kym nezazila rovnaku situaciu ako ja a vtedy v praxi urobila uplny opak ako mi radila😂 a toto je 95% ludi. Samozrejme ze mam voci nemu negativne emocie a citim krivdu. On bol iniciatorom vztahu, on za mnou behal, on ma presvedcal aby som mu dala sancu doslovne. Keď tak velmi chcel inu zenu nech ma. Ale na co cele divadielko o rodine detoch, naco sme robili komediu keď to tak nebolo. Ja sa citim ako hlupana aj pred známymi, co za hada som to mala na krku… a to som sem nepisala xy inych veci.

@anonym_autor Písala som k diskusii jeden príspevok.V tomto v podstate to len zopakujem.Zamer tvojho ex,ako aj môjho manžela bol ten, že spolu, rodina, dieťa/u nás to nejakú dobu bola realita, nie len plány/,ale okolnosti sa zmenili.Tvoj ex si uvedomil, že ho to ťahá k bývalej a ten môj, keďže pracoval mimo Sk,nevedel byť dlhodobo sám a potom sa tak zamotal, že z obojstranne výhodnej známosti, ktorá mala byť len niečím na "výpomoc v samote,,sa stala priorita...a že prečo konali takto?Je zbytočné sa tým zožierat...Nezmenis to, môžeš len hľadieť do budúcnosti a žiť v prítomnosti

chocolatebox
Dnes o 11:14
@anonym_faaf90

@chocolatebox ty nevidíš v odpovedi na čo reagujem? Reagujem na tvoju vetu: nemala by mu ešte poďakovať za lekciu?
Nič iné jej nezostáva ako poďakovať za lekciu a ísť ďalej. Je jasné, že ex sa správa toxicky a tou vetou, že sa má ísť s niekým porozprávať jej len chcel ublížiť. Miesto toho, aby bola rada, že sa zbavila debila, sa tu nad ním a nad sebou rozhorčuje. Ak sa potrebuje vyhecovať v hneve na neho, nech to urobí, uzatvorí kapitolu a ide sa ďalej.
Na jej mieste si vedome zakážem na neho myslieť a už by som sa ním nezaoberala ani sekundu. Takýto chlap si to nezaslúži.

@anonym_autor dakujem za vysvetlenie, už rozumiem ako si to myslela 🙂

anonym_e66c37
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_autor predpokladam, ze po 3 mesiacoch uz davno nie je "oduty" ze si odisla.
Chapem, ze Ta jeho slova bolia, lebo si ho ozaj lubila. On nechape Tvoju reakciu najskor preto, lebo nema v sebe tolko empatie, zeby pochopil, ze jeho spravanie bolo voci Tebe nespravne. Zrejme tento model fungovania povazoval za "spravny" (mat milenku popri regulernom vztahu) ...samozrejme len z jeho uhla pohladu. To iste bude robit aj dalsej.
Naozaj mozes byt rada, ze si ho zbavila.
Co sa tyka nenavisti a pocitu krivdy, myslim si, ze Ta to prejde. Len potrebujes viacej casu. Nie vsetci sme ako "splachovaci zachod" ze par tyzdnov po rozchode uz mame druheho/druhu. Drz sa.

earlgrey
Dnes o 11:32
@chocolatebox

@earlgrey jasne veď nikto neospravedlňuje to ze ju podviedol a je jasne ze jej pocity sú mu ukradnuté a na tom sa zhodneme. Ale stále nerozumiem, akým spôsobom ona “nezvláda emócie” a mala by to riešiť s odborníkom - ked sa po troch mesiacoch netvári ze sa nič nestalo a neodpustila mu? Podľa mňa ma úplne prirodzene emócie na ktorých nie je absolútne nič zle a už vôbec nič neprirodzene.
A myslím ze jej @biba_18 poradila super, aby svoj hneď využila na niečo efektívne pre ňu 🙂

@chocolatebox No a ja som reagovala hlavne na tú nenávisť, lebo to je silná emócia a nie veľmi dobrá. Nech smúti, nech plače, nech cíti krivdu ale nenávisti by sa mala vyhnúť, lebo si ju môže preniesť do ďalšieho vzťahu. To je všetko.

earlgrey
Dnes o 11:34
@anonym_autor

@anonym_autor Vôbec nie, ja som sa z nevery spamätávala niekoľko rokov a to som mala ešte mala malé dieťa, ale nikdy som v sebe neživila nenávisť. A psychológ nie je hanba, pomôže. Nikto ti tvoje emócie neberie, len si treba uvedomiť, že on to má v riti a čím dlhšie v sebe budeš nenávisť živiť, tým horšie na tom psychicky budeš.

anonym_2ccda5
Dnes o 11:42

@anonym_autor moja, určite si si to nezaslúžila. Netrestaj sa za to, že si milovala a že máš hodnoty. Ženu robí krásnou práve to že vie milovať a že je empatická. Netrestaj sa za to. Zamestnaj si hlavu, myseľ, aby si na to nemyslela. To prejde a jemu sa to vráti. To si buď istá.

anonym_aa6718
Dnes o 11:57

Teš sa z toho, ze si mu venovala iba 2 roky. Po 2 rokoch by som urcite nikomu nerodila dieta, to sa prave zacne ukazovat jeho prave "JA". Smutit este budes, ved je to kratky cas. To, ze ti daval cislo chlapik z fitka neznamena, ze s nim by si bola stastna az do smrti. Mozno by ta bil, alebo tiez pidvadzal. Odsmut si svoje a najdes si aj vztah.

domkakvet
Dnes o 12:10

@anonym_autor su to iba dva roky, nie jedna zena prezila roky v nevedomosti.

danielad9
Dnes o 12:17
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som zažila rovnakú situáciu. Tiež som bola nahnevaná, ukrivdená a podobne a vieš čo? Prestala som si klásť otázku prečo. Už to aj tak nezmením, stalo sa, stalo. Jemu som bola ukradnutá tak ako mu boli ukradnuté moje pocity a tými negatívnymi pocitmi by som jedine zničila samú seba. Tiež to dlhší čas trvalo ale prešlo to. Daj tomu čas a vypusti všetko negatívne, čo ťa ťaží. Držím palce

anonym_0a27df
Dnes o 12:20

V prvom rade s ním niekomunikuj
Je to bezcharakterný chuj a od takého nieže sa nedockas pochopenie ale on vadome a zamerne za chrbtom ti robil zle
Áno, je to krátka doba
No časom sa tie spomienky a bolesť budú zapadať prachom aj keď vždy ostanú
Nemáš čo urobiť aby si sa teraz veselila ani to nieje na zábavu ani na neutralitu
Nebuď na seba prísna za chybu a zlo niekoho iného
❤️

unicornlady
Dnes o 14:54

Autorka, je mi to ľúto, ale on ti s tým nepomôže. On ti nepomôže zbaviť sa hnevu, krivdy, nenávisti. On očividne ani nevidí, že by spravil niečo zlé, takže žiadne " prepáč, mrzí ma to", od neho nedostaneš.
Bohužiaľ. Chápem, že sa ťažko odpúšťa, ak druhá strana ani neprejaví žiaľ, priznanie viny, snahu o nápravu atd...
Potom máš pocit, akoby si ani nemala právo sa hnevať, lebo ti to druhá strana neuzná.

Nečakaj na to od neho. Nedočkáš sa.
Poplač si, ponadávaj, to budú rôzne fázy. Raz si pomyslíš, že si z toho vonku, a potom niečo sa ti pripomenie a bude ti ľúto znova (napr. uvidíš malé dieťa a spomenieš si, že aj ty si už mohla mať s ním dieťa, ale on váš vzťah zničil).

Si ešte mladá, máš dosť času na ďalší vzťah. Teraz si daj čas zahojiť sa.

Strana
z2