icon

Oľutovali sme život na dedine

Včera o 09:32

Tuzili sme po pokojnom zivote, mame 4 sliepky, stromceky, malu zahradku.... paci sa nam domcek, velky pozemok. Mame starsich susedov, trosku zvedavych alebo skor priatelskych ale nic take co by mi prekazalo. No ale olutovali sme...starosta a proste zeny na urade su take neprijemne ze normalne rozmyslame ze sa vratime naspat do mesta. Mesto mame 5 minut autom a da sa povedat ze dedina je zapadakov.., proste kvoli blizkosti sa ani nepohne... .ziadne ihrisko, iba maly obchod nic ine ani len krcma tu neni. Trosku zle... ale pravdupovediac denne dochadzame do mesta za pracou, za skolou, takze v podstate si tam vybavime vsetko. No ale vedenie je take povysinecke, normalne nam povedali ze si nepraju novych ludi , ti chcu potom nove veci v dedine, frflu ze toto neni, tamto neni... vobec nic take my konkretne nerobime. Niekedy manzelovi hovorim ze sme sa ocitli v Hornej Dolnej, len akurat by vedenie mohli byt ine. Mam hnacku ak musime kvoli niecomu na urad. Normalne citim ze je mi zle ked musim vyjst na ulicu, totizto starosta byva na nasej ulici. Neviem co ocakavam od diskusie... lebo nemam taku financnu situaciu ze by som predala dom a vratila sa do mesta jedine do panelaka. Ale to uz nechceme.... aj deti maju zvlast izby, zahradu... citim sa ako v pasci 😬

Strana
z2
januska12323
Včera o 09:33

Čo také stále vybavujete na úrade?

minenkaa
Včera o 09:34

@anonym_autor presne čo také potrebujete na úrade ,že máš hnačku

biba_18
Včera o 09:35

ja tomu tiež nerozumiem 😒

anonym_242b99
Včera o 09:39

@anonym_autor chceš poradiť niečo na hnačku? 5 minút autom? Veď to je nič, oni si na novoprisťahovalcov zvyknú.

anonym_7d0f8d
Včera o 09:40

@anonym_autor liec sa, keď máš úzkosť z ľudí na úrade.Vsrtko s úradom vybavujem elektronicky a cez účet platenie smeti, daní.Naco tam chodíš?

thereisabear
Včera o 09:40

Kvôli úradu také stresy? A ako často tam chodíte? My sme zo začiatku boli párkrát, teraz tak max. raz za rok, ak vôbec. Normálne sa usmej, buď milá a časom pochopia, že ste v pohode. Možno fakt majú skúsenosť, že sa tam dookola chodil niekto sťažovať.

bomba36
Včera o 09:41

To že tam nemajú ihrisko a krčmu ste si mohli všimnúť ešte pred kúpou domu.
Na úrade fakt nečakajú len na to kedy prídeš aby sa na tebe boli zabávať. Čo tam vlastne tak často robíš? Ďalšiu chronickú sťažovateľku?

anonym_d0533e
Včera o 09:42

He????

anonym_400cc3
Včera o 09:43

Skuste si to doma otocit na srandu. Neprijemni ludia boli a budu, my mame tiez velmi ehm suseda, ale divame sa nanho doma optikou "je specialny" a uz sa az tesime, ked ho zazrieme vonku. A urcite ho ja osobne zdravim s najsirsim a najuprimenjsim usmevom zo vsetkych ludi, pretoze sa na nom vieme doma sukromne dobre pobavit.
Pokial vam vylozene vedome nezneprijemnuju zivot a neznizuju cenu vasho majetku, tak maj cele vedenie na haku, fakt to nestoji za to kazit si naladu. 🙂

anonym_8462d7
Včera o 09:48

@anonym_autor keď ste kupovali dom, neboli ste sa pozrieť v danej obci, nezaujímali ste sa čo tam je alebo nie je?... 5 minút autom od mesta, kde je problém? Ľudia na OU? Ja sa priznám, že som tam nebola pár rokov, aký máš dôvod tam chodiť častejšie? Možno popracovať na sebe a odblokovať vlastné komplexi...

anjelicek26

Tak nech ide na urad muz, ked mas s toho nervy.

marhulka13

My sme sa tiež tak presťahovali do hornej dolnej ako si to nazvala. No cielene. Na obecnom úrade som nebola ani neviem kedy , aj keď mi teda máme super starostu. Deti mi behajú kade tade po vonku s nikdy sa nebojím, že sa niečo stane, keď chcú jesť, tak vždy všetci spolu u niekoho, tak sa stane, že mám doma aj 7 deti. Bývame pod lesom, susedov máme tiež super, lebo oni to tu majú ako chatky, tak sú tu malo. Celé dni robíme s mužom s ľuďmi, tak nám vyhovuje to ticho a pokoj. Tiež sme boli spočiatku prisťahovalci , samozrejme sa pýtali , čo sme kto sme. Každému vyhovuje iný štýl života či bývania.

anonym_32b350

@anonym_autor Tiež sme sa pred 8 rokmi presťahovali do rodinného domu do menšieho mesta. Veľké mesto (BA) máme asi 10 min. autom. Na úrade som naposledy vybavoval veci, keď sme stavali a potom menili trvalé bydlisko. Na úrade som nebol už asi 3 roky.

Nemaj veľké očakávania od obce, v ktorej bývaš a potom ťa nemá čo sklamať. Naše mesto je tiež ako z rozprávky, bohužiaľ o tej Šípkovej Ruženke, čo spala. Ja to beriem, že to je len bývanie. To, čo je za plotom je tvoje, tam si užívajte a zvyšok nech ťa netrápi.

A z úradu by som fakt nemal stres. Sú to tiež len ľudia. Niekto je prívetivejší, niekto namosúrený. Ale nikto nemá asi nič osobne voči tebe.

anonym_db6bc1
Včera o 09:52

@anonym_autor veď sa neunáhľuj. Mnohé dediny (najmä starší rodilí domáci) zle prijímajú "prišelcov". Ale keď budete k okoliu ohľaduplní a slušní, možno nápomocní, ochotní, zvyknú si na vás (až na indivíduá s "poruchovou" povahou - ale takí bývajú všade). Na dedine je menšia anonymita a treba si na to časom zvyknúť.

viestta
Včera o 09:53

Ako obyvatel s trvalym bydliskom mas pravo volit obecne zastupitelstvo aj byt do neho zvolena, mozes kandidovat a bojovat za zmeny. Ako obyvatel obce mas pravo chodit na zasadnutia obecneho zastupitelstva a ziadat zmeny, napriklad aj vystavbu detskeho ihriska.
Ked chces obchod, mozes ho otvorit, len ak je to dedina v takej vzdialenosti od mesta a vsetkych sluzieb, tak podnikat v maloobchode je tam velmi zlozite, pretoze nakupia u teba len ti co nieco v meste zabudli kupita tych par dochodcov a mamiciek na materskej, ale na velke nakupy pojdu aj tak do mesta. Keby bol obchod rentabilny, tak uz davno tam je.
A tych par zalezitosti, ktore potrebujes vybavit na obecnom urade, to naozaj nestoji za to aby si mala hnacky. Potrenuj asertivitu a uvidis, ze sa veci zlepsia.

katarinaba
Včera o 09:54

Ja som sa tiez prestahovala z mesta na dedinu a za nic na svete by som sa nevratila. A to mam 20 minut do mesta. Na urad idem max raz za rok. Vsetko vybavujem mailom, alebo ak sa da cez slovensko.sk
Vybavovali sme, ked sme stavali a neskor, ked sa robila verejna kanalizacia. Odvtedy ani neviem, ze nejaky urad mame. A ze su pracovnicky neprijemne? A kde nie su? Ako cest vynimkam, ale vacsinou, ked chcem nieco vybavit, narazim vzdy na neprijemne zenske. Na druhu stranu, asi sa im ani necudujem - ony stretnu roznych ludi za jeden den, tiez by som uz bola nevrla aj ja.
Mame tu sice aj krcmu, aj obchod, aj zdravotne stredisko, aj skolu a skolu - no nic z toho nevyuzivam. Trvale bydlisko mam ja a deti u mamy v meste a prave kvoli tym "prisuchajucim miestam" som to nemenila a ani nebudem. V meste sme kazdy den, domov chodime, da sa povedat, len spat. Ale som spokojna - ziadny sused za stenou, mam zahradku, mam pozemok pre psov.
Okolie aj ludi naokolo som viacmenej vytesnila. Mala som super susedov, zial uz zomreli a s inymi nemam zaujem ani chut. Som rada, ze mam klud.
ALE - az budem stara, asi sa vratim do maleho bytiku, bude to praktickejsie.

anonym_3fe496
Včera o 09:54

Úrady vybavuj cez slovensko.sk a môžeš pri tom sedieť s hnačkou na záchode. Načo tam chodíš osobne keď ti je to nepríjemné? Ja som najmenej 20 rokov nebola na úrade, maximálne overiť podpis na matrike, veci riešim cez web obce, email, alebo slovensko.sk

anonym_59b90f
Včera o 09:57

Na urad chodim raz za rok platit smeti a dane.A starostu vidim tiez raz za rok.
Tak preco kvôli takym ludom chcete ist prec,ked sa Vam tam dobre byva.

stvura
Včera o 10:00

Ako co take vybavujes? Ja absolutne nechodim na urad. Vsetko elektronicky. V dedine idem maximalne na postu (ale 90percent chodim v meste), do zahradnictva (tam mame ale velmi prijemnu veducu aj predavacky, vyuzivam to ako zasielkovnu), do Jednoty (chodim vacsinou skoro rano, len bezny nakup, vacsi robim v meste). Nic ine nevyuzivam.

vikusjk
Včera o 10:02

@anonym_autor kluuuuuud, vytvorila si si mentalny blok kvoli niecomu, co sa moze menit kazde volebne obdobie. Nechapem trochu, preco v tej dedine nebyva viac maldych, ked je tak blizko k mestu. Ale asi tam nie je dost novostavieb, alebo moznosti stavat nove domy, ak je aj obyvatelstvo skor postarsie.
Co sa tyka obchodu, ihriska atd, to ste si mohli zistit aj vopred, to kam idete, je snad prirodzene, ze sa prejdem dedinou, pozdravim ludi, ktorych stretnem, atd. Sice nebyvam na dedine, ale mame "chalupu" rozumej rod. dom v mensej obci, aby sme mali kam vypadnut a presne tak sme to robili, pytali sme sa aj na ulicu, na ktorej byvame atd, presli sa po okoli - ale to uz nie je relevantne, kedze tam byvate. Ale co tam akoze vzdy vybavujete? Ved tam nemate stale co riesit, nerozumiem...

anonym_235313
Včera o 10:04

Tak ked sa citis na dedine v pasci, tak ti ten zivot tam asi velmi nesadol. Ja by som to na dedine tiez nikdy nedala, ale ja to viem. Treba si to prestahovanie asi prehodnotit. Podla mna tie hnacky nemas z uradniciek, ale zo zivotneho stylu, ktory ti na dedine nesedi.

autor
Včera o 10:17
@bomba36

To že tam nemajú ihrisko a krčmu ste si mohli všimnúť ešte pred kúpou domu.
Na úrade fakt nečakajú len na to kedy prídeš aby sa na tebe boli zabávať. Čo tam vlastne tak často robíš? Ďalšiu chronickú sťažovateľku?

@bomba36 ved som napisala ze mi to nevadi ze v obci nic neni. Chodim 2-3 rocne lebo sme nuteni preberat rozhodnutie o dani, o odpadkoch priamo na urade... inac by som tam nesla.

anonym_0d4440
Včera o 10:23
@anonym_autor

@bomba36 ved som napisala ze mi to nevadi ze v obci nic neni. Chodim 2-3 rocne lebo sme nuteni preberat rozhodnutie o dani, o odpadkoch priamo na urade... inac by som tam nesla.

@anonym_autor veď a preberieš, povedz zbohom a vybavené.

bomba36
Včera o 10:25
@anonym_autor

@anonym_autor 2-3x ročne a máš z toho také stresy?

doriiis
Včera o 10:25

Trošku prehanas a fabulujes podľa mna.

anonym_1af9c0
Včera o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor s nasim starostom mam podobne skusenosti a to sme tu takmer 20 rokov. Boli chvile, ked som sa citila ako totalne neschopna - rozmaznany pristahovalec. (prišli sme z inej dediny, nie z mesta, no tu vela veci (ne)funguje inac).
Smetiaky casto plne, bolo ich malo na pocet ludi - vraj kvoli nam novym, ze vela smeti mame. Ked som sa pytala susedov, ze kam nosia smeti, tak na medzu, za domy a ostatne skuria v peci.
V zime bol neustale problem s odhrnanim, ked som mu volala, bez okolkov mi povedal, no ale pani to je ine ako v meste, to si musite zobrat lopatu a odhrnut, aj posypat... alebo ine auto kupit (asi najlepsie rovno traktor... )
Znasam to uz omnoho lepsie, obmedzila som kontakt na minimum, co sa da vybavim pomimo.
Na urad nechodim. Dane, smeti si najdem v schranke ked nepreberiem na urade.

jaskolka
Včera o 10:47

Nechápem..ideš teda na úrad 2-3 ročne a sa z toho rúcas,že až máš hnačku? 🙈🙈🙈
A nevyjdes von,lebo starosta býva na ten istej ulici? Len kvôli tomu sa chces sťahovať preč? Ty koľko máš rokov? To fakt takto to prezivas?

beata_k
Včera o 10:51

Chces predat dom lebo ides 3x za rok na urad? Dobre tomu rozumiem??? 😆😆😆

anonym_78290f
Včera o 10:59

Asi budes trosku precitlivela, ako tak citam.

anonym_476478
Včera o 11:04

Skôr než by som šla na dedinu by som si pozistovala aký ľudia tam bývajú atď .lebo na dedine su tí ľudia veľakrát iný ako v meste kde sa nikto o nikoho nestará.Ak nemôžeš predať dom a nechceš ísť znovu do bytu buď sa stým už len zmieriť alebo hľadať riešenie nejaké lebo bývať niekde kde nechceš nieje bohviečo

Strana
z2