icon

Porovnanie úspechu v živote s priateľkou z detstva

esmera50
Dnes o 17:59

Ahojte, mozno sa mi tu niekto vysmeje, ale trápim sa...Dlhé roky si enviem urobiť život, a teraz som po rokoch rokúcich našla kamarátku z detstva, ktorá sa vypracovala na poprednú slovenskú módnu stylistku, cestuje aj na prehliadky po Európe, zmenila imidž výrazne, má muža podnikateľa, dom, dieťa...A ja nič! Cítim sa hrozne, to už "nedobehnem", čo mám robiť? Máte to niekto podobne? Tiež by som chcela mať podobný život ako ona...

Strana
z2
anonym_f90270
Dnes o 18:00

@esmera50 vies iba to, co ti povie ona a co chce aby si vedela. Prosim neporovnavaj sa. Nevies co sa deje u nej doma za zavretymi dverami, moze byt nestastna.

anonym_2f5cd1
Dnes o 18:03

Zivot nie je sutaz.

anonym_f0d336
Dnes o 18:09

@esmera50 ked uz sa teda porovnavas.. najdi si kamaratku, ktora je na tom horsie ako ty a hned sa budes citit lepsie 😆..
To bol joke samozrejme.
Porovnavanie sa je zle. To ta nikam neposunie. Sustred sa na seba a nie na ostatnych

anonym_35e3a6
Dnes o 18:11
@anonym_f0d336

@esmera50 ked uz sa teda porovnavas.. najdi si kamaratku, ktora je na tom horsie ako ty a hned sa budes citit lepsie 😆..
To bol joke samozrejme.
Porovnavanie sa je zle. To ta nikam neposunie. Sustred sa na seba a nie na ostatnych

@anonym_f0d336 ty sa smejes, ale so mnou sa raz kamosila jedna lebo vyzeram horsie ako ona a je potom za hviezdu 🙂 Pritom nemam pocit, ze som nejaka špata.

anonym_35e3a6
Dnes o 18:21

NO mna sa dost ludi pyta, ze ako to robim ked posobim tak pokojne. Zaklad pre mna okrem zdravia, je planovanie..Kazdy rok v januari si naplanujem co chcem zazit, vidiet, dokazat v danom roku a plnim si to....takze podla mna len sa v tichu zamysli, co by si chcela v zivote ty sama dosiahnut a uvidis mozno prides na to, ze to nie je milion na ucte ani pan podnikatel po boku....

anonym_8000f5
Dnes o 18:29

Nic horsie nie je ako sa porovnavat s inymi a zavidiet im ich zivoty.Nerob to.Bud stastna ze si.Ze si mozes robit co chces,nic ta nedrzi nikde.Len na to treba odvahu,nabrat ju a ist si tvrdo za svojim cielom,ktory ale musis aj ty poznat,lebo bez ciela neni cesta.
A aj ked to nebude hned a cesta bude dlha,raz do toho svojho ciela prides.Zacni s malymi cielami,co vies si splnit rychlejsie a ono ta to nabudi dokazat vsetko,to co si zaumienis.
Ale nikdy sa neporovnavaj,to ta len oddiali od ciela a pojdes obklukovo,dalekoo,dalekooo.
Drzim palce k zmene zmyslania,tam to vsetko zacina,v hlave.

esmera50
autor
Dnes o 18:31
@anonym_f90270

@esmera50 vies iba to, co ti povie ona a co chce aby si vedela. Prosim neporovnavaj sa. Nevies co sa deje u nej doma za zavretymi dverami, moze byt nestastna.

@anonym_f90270 hm...moze, ale keby aj, furt ma oveela viac ako ja

esmera50
autor
Dnes o 18:31
@anonym_f0d336

To bol joke samozrejme.

@anonym_f0d336 ale ako si zmenim zivot????

esmera50
autor
Dnes o 18:32
@anonym_35e3a6

NO mna sa dost ludi pyta, ze ako to robim ked posobim tak pokojne. Zaklad pre mna okrem zdravia, je planovanie..Kazdy rok v januari si naplanujem co chcem zazit, vidiet, dokazat v danom roku a plnim si to....takze podla mna len sa v tichu zamysli, co by si chcela v zivote ty sama dosiahnut a uvidis mozno prides na to, ze to nie je milion na ucte ani pan podnikatel po boku....

@anonym_35e3a6 ale bolo by to fajn, hoci som veriaca :D M8m ale 42 rokov, čiže neni neskoro????

esmera50
autor
@anonym_2f5cd1

Zivot nie je sutaz.

@anonym_2f5cd1 viem, ale bolí ma to hrozne moc

anonym_8000f5
@esmera50

@anonym_f0d336 ale ako si zmenim zivot????

@esmera50 v hlave.Nepytaj sa ako???Ale co by si chcela.Ako ma vyzerat tvoj zivot.Co chces,aby sa stalo skutocnostou??

esmera50
autor
@anonym_f0d336

To bol joke samozrejme.

@anonym_f0d336 hm, keby ma niekto potiahol nahor....

anonym_35e3a6
Dnes o 18:33
@esmera50

@anonym_35e3a6 ale bolo by to fajn, hoci som veriaca :D M8m ale 42 rokov, čiže neni neskoro????

@esmera50 ja mam 44

anonym_8000f5
Dnes o 18:33
@esmera50

@esmera50 pozitivni ludia ta potiahnu,negativni ta daju dole.

anonym_8000f5
Dnes o 18:36
@anonym_35e3a6

@esmera50 ja mam 44

@anonym_35e3a6 nezavid,ale ber ju ako inspiraciu.

anonym_e15cb5
Dnes o 18:37
@esmera50

@esmera50 prečo by ťa mal niekto ťahať?Už nie si dieťa si 26 r dospelá.Ty si nikdy nemala víziu, sen ako by mal tvoj život vyzerať?Tebe takáto úspešná cieľavedomá kamarátka iba ublíži, lebo už sa porovnávas a citis este viac menejcenna

anonym_e90c8f
Dnes o 18:41

Porovnávaj sa len sama so sebou. Konkrétne s tým, ako by si chcela žiť a ako žiješ teraz. Vždy sa bude mať niekto lepšie a niekto horšie ako ty. Urči si ciele, ktoré chceš dosiahnuť a zisti, ako ich dosiahnuť. Môžeš tu tie tvoje ciele aj napísať, možno poradíme. Ale nikto nie je povinný ťa potiahnuť

anonym_75524d
Dnes o 18:42
@anonym_f90270

@anonym_f90270 podla mna je velmi nezdrave uvazovat tvojim sposobom. “Ze nevies ako sa ma naozaj, moze byt nestastna” To ma akoze autorke pomoct? Mysliet na to ok, ma vsetko co by som chcela aj ja, ale predstava ze sa ma mozno aj tak zle ma niekoho ukludnit 🤦‍♀️. Ach…

Autorka, nemusis nic dobiehat a ani sa porovnavat. Snaz sa krocik po krociku dosiahnut to, co by si chcela. Makaj na sebe, citaj mozivacne knihy, cvic, rob pre seba nieco, potes sa s malickostami. A dopraj. Naozaj uprimne dopraj ludom dobré.

anonym_f0d336
Dnes o 19:06
@esmera50

@esmera50 a preco ma teba niekto tahat nahor? Preco chces byt zavisla na niekom preboha. Ved ty si musis urobit v hlave poriadok. Ty musis urobit krok vpred. Mas cez 40, paneboze.. a chces, aby ta niekto vodil za rucicku?
Chces sa mat lepsie.. a co pre to robis?
Chces cestovat? Cestuj. Chces si najst hobby? Chod a skusaj. Chces ist na dobru veceru? Zober sa a chod. Chces vyzerat lepsie? Tak sa lepsie stravuj, nakup si nejake pekne oblecenie a chod ku kadernicke.

svetlonos
Dnes o 19:07

@esmera50
Aj ja mám rôzne kamošky ale keby sa vzijem na pár sekúnd do tvojho myslenia, vieš čo by ma nastalo úplne najviac = na koho by som najviac žiarlila/ závidela?
V 20 rokoch som robila operku, deti mali vtedy 6 a 8 rokov. Po roku som už vedela, že tie deti budú o 20 rokov xy krát úspešnejšie ako sa mne môže čo i len snívať. A to som vedela so 100%tnou istotou.
Mala som pravdu. Jedno v 25 rokoch má perfektnú pozíciu v prestížnej firme, druhé má agentúru ako Headhunter.
Vypracovali sa svojim vysokým intelektom a húževnatosťou.
A vieš čo pri tom cítim reálne? Mám slzy v očiach a u keď to nie sú moje deti, som na ne potichu hrdá a šťastná čo všetko v mladom veku dokázali ♥️.
Mám kamošku od útleho detstva, má byť, hypo si zaplatila sama. Má VS. Je šikovná. Mám ďalšiu kamošku, kolegyňu bývalú. Tá je zahojená do konca života, investície v Švajčiarsku. Vždy pracovala. Ale hlavne je úžasný človek s charakterom a srdcom na správnom mieste 🙂.
Ďalšia, spolu vedie firmu a partnerom, má vyššiu pozíciu, je pani šéfka. A je bohovska sranda a ňou! 😁
Ja sa teším sa nimi, načo mám závidieť, čo z toho mám. Maximálne sa viem tak naštvať, že som neurobila vždy tie správne rozhodnutia aby som občas išla na Bora Bora 😂. No ale koho to je chýba?? Moja, nie kamosiek, ktoré sú za bodov, či?
Porovnávam sa zásadne len sama so sebou, odjakživa. Každý z nás má inú východiskovú pozíciu v živote, po mnohých stránkach. Ty sa preto nemôžeš porovnávať s inými, pokiaľ nechceš mať depku. Vždy bude od teba niekto lepší aj horší.
Ja porovnávam seba so sebou. Dnes záplavami 109metriv za 8 minút a zajtra možno za 6munut. To sa môžem tešiť, že som pprekonala samu seba. Alebo že som zareagovala v situácii lepšie ako v minulosti, atď.
Skús to takto a bude sa ti lepšie žiť.

Mohla by som pokračovať ešte dlho.

motylik2559
Dnes o 19:28
@esmera50

@esmera50 Otazka znie, co presne konkretne chces? Vies to presne? Skus to vymenovat.
Lebo neverim,ze nemas nic.
A co chces dobiehat co ma ona? - to je jej zivot, nie tvoj. Kazdy v zivote ma inu cestu, aby dokazal byt stastny s tym co ma a aj sam so sebou🤷‍♀️🙂

esmera50
autor
Dnes o 19:34
@anonym_8000f5

@esmera50 v hlave.Nepytaj sa ako???Ale co by si chcela.Ako ma vyzerat tvoj zivot.Co chces,aby sa stalo skutocnostou??

@anonym_8000f5 to co u nej, teda niečo podobneho

esmera50
autor
Dnes o 19:34
@motylik2559

@esmera50 Otazka znie, co presne konkretne chces? Vies to presne? Skus to vymenovat.
Lebo neverim,ze nemas nic.
A co chces dobiehat co ma ona? - to je jej zivot, nie tvoj. Kazdy v zivote ma inu cestu, aby dokazal byt stastny s tym co ma a aj sam so sebou🤷‍♀️🙂

@motylik2559 no mam rodicov a sestru, lenze sediet pri rodicoch v mojom veku...

esmera50
autor
Dnes o 19:36
@svetlonos

@esmera50
Aj ja mám rôzne kamošky ale keby sa vzijem na pár sekúnd do tvojho myslenia, vieš čo by ma nastalo úplne najviac = na koho by som najviac žiarlila/ závidela?
V 20 rokoch som robila operku, deti mali vtedy 6 a 8 rokov. Po roku som už vedela, že tie deti budú o 20 rokov xy krát úspešnejšie ako sa mne môže čo i len snívať. A to som vedela so 100%tnou istotou.
Mala som pravdu. Jedno v 25 rokoch má perfektnú pozíciu v prestížnej firme, druhé má agentúru ako Headhunter.
Vypracovali sa svojim vysokým intelektom a húževnatosťou.
A vieš čo pri tom cítim reálne? Mám slzy v očiach a u keď to nie sú moje deti, som na ne potichu hrdá a šťastná čo všetko v mladom veku dokázali ♥️.
Mám kamošku od útleho detstva, má byť, hypo si zaplatila sama. Má VS. Je šikovná. Mám ďalšiu kamošku, kolegyňu bývalú. Tá je zahojená do konca života, investície v Švajčiarsku. Vždy pracovala. Ale hlavne je úžasný človek s charakterom a srdcom na správnom mieste 🙂.
Ďalšia, spolu vedie firmu a partnerom, má vyššiu pozíciu, je pani šéfka. A je bohovska sranda a ňou! 😁
Ja sa teším sa nimi, načo mám závidieť, čo z toho mám. Maximálne sa viem tak naštvať, že som neurobila vždy tie správne rozhodnutia aby som občas išla na Bora Bora 😂. No ale koho to je chýba?? Moja, nie kamosiek, ktoré sú za bodov, či?
Porovnávam sa zásadne len sama so sebou, odjakživa. Každý z nás má inú východiskovú pozíciu v živote, po mnohých stránkach. Ty sa preto nemôžeš porovnávať s inými, pokiaľ nechceš mať depku. Vždy bude od teba niekto lepší aj horší.
Ja porovnávam seba so sebou. Dnes záplavami 109metriv za 8 minút a zajtra možno za 6munut. To sa môžem tešiť, že som pprekonala samu seba. Alebo že som zareagovala v situácii lepšie ako v minulosti, atď.
Skús to takto a bude sa ti lepšie žiť.

Mohla by som pokračovať ešte dlho.

@svetlonos ja nezávidím, len mi je to mooc ľúto a tiež by som to chcela

esmera50
autor
Dnes o 19:38
@anonym_8000f5

@esmera50 pozitivni ludia ta potiahnu,negativni ta daju dole.

@anonym_8000f5 ale kde takých nájsť?

motylik2559
@esmera50

@esmera50 To si mi nevymenovala,ze co by si chcela. Napis co realne v zivote chces, aby si mala🙂 normalne to vymenuj

esmera50
autor
@anonym_f0d336

@esmera50 a preco ma teba niekto tahat nahor? Preco chces byt zavisla na niekom preboha. Ved ty si musis urobit v hlave poriadok. Ty musis urobit krok vpred. Mas cez 40, paneboze.. a chces, aby ta niekto vodil za rucicku?
Chces sa mat lepsie.. a co pre to robis?
Chces cestovat? Cestuj. Chces si najst hobby? Chod a skusaj. Chces ist na dobru veceru? Zober sa a chod. Chces vyzerat lepsie? Tak sa lepsie stravuj, nakup si nejake pekne oblecenie a chod ku kadernicke.

@anonym_f0d336 nemám financie, najprv mi treba tie na plnenie snov...skúšam biznisy

anonym_1fec13
Dnes o 19:41
@esmera50

@esmera50 napis si zoznam, co chces napr:
Podnikanie
Dom
Auto
Muza - podnikatels

Ku kazdu bodu akcne lroky, nspr.
Vzdelat sa ako zacat podnikat, ziskat peniaze atd atd

Ono najdolezitejsie je zacat zoskavat peniaze. Tie viest neskor premenit na to, co ta ptave robi stastnou....

anonym_8000f5
Dnes o 19:44
@esmera50

@anonym_f0d336 nemám financie, najprv mi treba tie na plnenie snov...skúšam biznisy

@esmera50 sadni si,ukludni sa a pis.Poloz si otazky a uprimne si odpovedaj a pis si to.

anonym_34d829
Dnes o 19:45

@esmera50 . Ty si proste zaslúžiš v živote toľko čo máš, je to tvoj osud. A prečo by si nemohla závidieť? Môžeš, kľudne, nič tým nezmeniš, tak čo. Možno si netreba až tak tento život pripúšťať a lipnúť na ňom.

Strana
z2