Porovnanie úspechu v živote s priateľkou z detstva
Ahojte, mozno sa mi tu niekto vysmeje, ale trápim sa...Dlhé roky si enviem urobiť život, a teraz som po rokoch rokúcich našla kamarátku z detstva, ktorá sa vypracovala na poprednú slovenskú módnu stylistku, cestuje aj na prehliadky po Európe, zmenila imidž výrazne, má muža podnikateľa, dom, dieťa...A ja nič! Cítim sa hrozne, to už "nedobehnem", čo mám robiť? Máte to niekto podobne? Tiež by som chcela mať podobný život ako ona...
Ja napriklad ani neriesim kto co ma a nema, lebo ma to nezaujima
@esmera50 ja aj rozumiem tvojím pocitom,mám to dosť podobne...45 rokov,v živote som nič závratné nedosiahla,nemám ani vlastné bývanie,lebo partner nechcel hypo a ja blbá som čakala,že sa niečo zmení v jeho zmýšlaní.teraz už ani nemám možnosť tú hypo mať tak sa vláčim po podnájmoch celý čas v strese či to utiahnem a dokedy...mám kamarátky,ktoré sú na tom podstatne lepšie,ale aj keď trocha závidím,že majú to čo som si ja vysnívala prajem im to...ale asi to bude aj tým vekom,že sa obzerám čo mám v živote a keď zistím,že nič je mi smutno...hnevám sa ale iba sama na seba,že som si dodrbala život s nesprávnym partnerom.
@esmera50 ja aj rozumiem tvojím pocitom,mám to dosť podobne...45 rokov,v živote som nič závratné nedosiahla,nemám ani vlastné bývanie,lebo partner nechcel hypo a ja blbá som čakala,že sa niečo zmení v jeho zmýšlaní.teraz už ani nemám možnosť tú hypo mať tak sa vláčim po podnájmoch celý čas v strese či to utiahnem a dokedy...mám kamarátky,ktoré sú na tom podstatne lepšie,ale aj keď trocha závidím,že majú to čo som si ja vysnívala prajem im to...ale asi to bude aj tým vekom,že sa obzerám čo mám v živote a keď zistím,že nič je mi smutno...hnevám sa ale iba sama na seba,že som si dodrbala život s nesprávnym partnerom.
@anonym_77dde4 hypo mozes dostat aj v 45tke
@anonym_8c669d a pracujem, to sa neboj, len plat je malý a splácam pôžičky...mám vš humanitného smeru
@esmera50 a čo splácaš?
@anonym_8000f5 tak ale nemaju sa lepsie? nemam si to mysleit, ked to vidim?
@esmera50 no a? Ja si o každom v mojom okolí myslím,že sa má lepšie.A nezávidím,beriem to ako fakt.V živote som nikomu nič nezávidela.Akože prečo by som si mala ničiť psychickú pohodu?
Jedna výnimka,o kom si nemyslím,že sa má lepšie,kamoška umiera na rakovinu.
Pre boha,ženská,spamätaj sa!
@esmera50 no a? Ja si o každom v mojom okolí myslím,že sa má lepšie.A nezávidím,beriem to ako fakt.V živote som nikomu nič nezávidela.Akože prečo by som si mala ničiť psychickú pohodu?
@anonym_5f9ad6 to nie je závisť, len ma to hrozne mrzí
@anonym_5f9ad6 všeličo...
@esmera50 tak potom aj máš všeličo,čo iní zase závidia tebe
@anonym_5f9ad6 to je ono, vystihla si to - ničím si týmto psychickú pohodu
@anonym_5f9ad6 to mám - dlhy :D
@esmera50 niekto spláca hypotéku,niekto dovolenku,niekto auto.....ty splácaš čo?
@anonym_f90270 podla mna je velmi nezdrave uvazovat tvojim sposobom. “Ze nevies ako sa ma naozaj, moze byt nestastna” To ma akoze autorke pomoct? Mysliet na to ok, ma vsetko co by som chcela aj ja, ale predstava ze sa ma mozno aj tak zle ma niekoho ukludnit 🤦♀️. Ach…
Autorka, nemusis nic dobiehat a ani sa porovnavat. Snaz sa krocik po krociku dosiahnut to, co by si chcela. Makaj na sebe, citaj mozivacne knihy, cvic, rob pre seba nieco, potes sa s malickostami. A dopraj. Naozaj uprimne dopraj ludom dobré.
@anonym_75524d Nemas pravdu. Je to presne fraza a veta, ktoru pouziva moja terapeutka, studovany clovek. tiez trpim "porovnavanim sa". Nikdy nevieme ako sa maju ludia naozaj, vieme len to co nam chcu povedat.
@esmera50 nemas si to mysliet, lebo nikdy nevies, co vsetko je za tym. Vzdy vidis len to, co ti dovolia vidiet.
Inak si neskutocne depresivna - nejde to, neda sa to, ona to ma, ja nie a aj ja to chcem. Uz tu chyba len hodenie sa o zem alebo aspon buchnutie nohou.
Pred 2 rokmi o takomto case som este nevedela, ze od 1.7. budem mat konecne job svojich snov a ty povies, ze do konca roka uz nic velke nestihnes. Samozrejme, ze nie. S tymto nastavenim urcite. Psychiater a ani lieky ti nepomozu, ty potrebujes zmenit myslenie a svoje nastavenie. Zivot je jedno velke divadlo, v ktorom kazdy nieco hra a co hra, to dostane naspat.
Možeš ísť robiť do zahraničia, budeš viac cestovať, zarábať, spoznáš ľudí.
Moja kamarátka to urobila po 40tke, najprv som ju nechápala, teraz vidím že kúpila investičný byt, stretáva sa úplne s inými ľuďmi, ide 5x do roka na dovolenku, ale má manžela, spolu budujú, je to oveľa ľahšie keď ti niekto stojí po boku.
Stále jej nezávidím, ale dávam klobúk dole pred ňou..
@anonym_75524d Nemas pravdu. Je to presne fraza a veta, ktoru pouziva moja terapeutka, studovany clovek. tiez trpim "porovnavanim sa". Nikdy nevieme ako sa maju ludia naozaj, vieme len to co nam chcu povedat.
@anonym_f90270 ale mam pravdu. Jedna vec je ze ano nevidime do zivotov inych a ziju mnohi ovela tazsie zivoty ako my, aj ked ich zivot napr. na insta vyzera uplne inak. Ok. To beriem. Ale aby som ukludnila samu seba, ze mozno sa kamoska/znama aj tak ma zle a to ma ma ukludnit? No to je naozaj skvela terapeuticka rada. Ta tvoja by mala radsej odovzdat diplom ak nejaky ma 🤦♀️.
Snaz sa so sebou nieco urobit a niekam sa dostat, potom sa nebudes musiet porovnavat s nikym. Hladaj silu v samej sebe a svojich pozitivnych strankach, premen tu zavist a nieco co ta pozenie vpred. A nie ze sa ukludnovat, ze tvoje okolie sa ma mozno zle. Alebo nejaky konkretny clovek. Treba sa naucit byt silnym aj vtedy, keby vsetci naokolo boli ´ti lepsi”. To je sila osobnosti, ktora sa da naucit. Ale nie tym co ty pises.
@anonym_f90270 ale mam pravdu. Jedna vec je ze ano nevidime do zivotov inych a ziju mnohi ovela tazsie zivoty ako my, aj ked ich zivot napr. na insta vyzera uplne inak. Ok. To beriem. Ale aby som ukludnila samu seba, ze mozno sa kamoska/znama aj tak ma zle a to ma ma ukludnit? No to je naozaj skvela terapeuticka rada. Ta tvoja by mala radsej odovzdat diplom ak nejaky ma 🤦♀️.
Snaz sa so sebou nieco urobit a niekam sa dostat, potom sa nebudes musiet porovnavat s nikym. Hladaj silu v samej sebe a svojich pozitivnych strankach, premen tu zavist a nieco co ta pozenie vpred. A nie ze sa ukludnovat, ze tvoje okolie sa ma mozno zle. Alebo nejaky konkretny clovek. Treba sa naucit byt silnym aj vtedy, keby vsetci naokolo boli ´ti lepsi”. To je sila osobnosti, ktora sa da naucit. Ale nie tym co ty pises.
@anonym_75524d no nemas pravdu. Ale dobre, odkazem jej ze anonym z MK jej radi odovzdat diplom.
Ja mam pocit, ze ty si vzdy vymyslis nejaky sen a hned hned by si to chcela a nechces robit tu mravenciu pracu okolo toho, aby si ten ciel dosiahla.. ja som sla na pomaturitne studium, potom som sa zamestnala, potom som sa zacala ucit cudzi jazyk, aby som sa zamestnala v zahranici (lepsi plat), potom som si urobila vs, potom som sa fakt zamestnala v tom zahranici, potom som si urobila dalsiu vs a potom som zacala robit sama na seba.. a vsetky tieto kroky trvali min. 2 roky, ale bez nich by som nebola tam kde teraz
Ja mam pocit, ze ty si vzdy vymyslis nejaky sen a hned hned by si to chcela a nechces robit tu mravenciu pracu okolo toho, aby si ten ciel dosiahla.. ja som sla na pomaturitne studium, potom som sa zamestnala, potom som sa zacala ucit cudzi jazyk, aby som sa zamestnala v zahranici (lepsi plat), potom som si urobila vs, potom som sa fakt zamestnala v tom zahranici, potom som si urobila dalsiu vs a potom som zacala robit sama na seba.. a vsetky tieto kroky trvali min. 2 roky, ale bez nich by som nebola tam kde teraz
@anonym_522ebe chcem sa ucit anglicky, byt spisovatelka, urobit si vodicák...No najlepsie je na to vsetko mat po svojom boku partnera, ktorý ma podrží a podporí

@esmera50 teba to dava dole este viac,pozitivny clovek si povie raz ked pride ten vhodny cas sa budem mat aj ja tak dobre,viem,ze to pride a bude to tak.A to samotne ta nabudi pozitivnou naladou a hned aj ide predstavivost ako to pride,ake to bude a co to bude.