Rok bez OCD. Ako mi viera v Boha pomohla.
Dnes je to už rok, čo kráčam touto cestou, a preto dnes nepíšem v emóciách, ale s hlbokým pokojom a vďakou. Rok mi ukázal, aké veľké klamstvo je OCD. Táto porucha nás presviedča, že len ak budeme mať všetko pod absolútnou kontrolou, budeme my aj naši blízki v bezpečí. V skutočnosti je to ale nekonečný a vyčerpávajúci kolotoč strachu.Chcem vám svedčiť o tom, že existuje cesta von – a tou je Ježiš. Viera mi za tento rok ukázala, že nemusím kŕčovito strážiť každú svoju myšlienku ani vykonávať rituály. Pochopila som, že môžem s plnou dôverou odovzdať kontrolu Niekomu oveľa väčšiemu. Je to nesmierne oslobodzujúce – dovoliť si nemať kontrolu a spočinúť v Božej náruči. Zažila som, že tam, kde končia moje ľudské sily, začína Jeho skutočný pokoj, ktorý trvá.
Ďakujem za vaše názory. Chápem, že téma škrupulozity je pri OCD dôležitá a je dobré si na ňu dávať pozor. Moja skúsenosť je však o hľadaní pokoja a slobody, nie o nových rituáloch. Viera mi pomohla prestať sa kŕčovito snažiť a konečne si vydýchnuť. Prajem vám všetkým úprimne veľa pokoja a zdravia.
Ďakujem za vaše názory. Chápem, že téma škrupulozity je pri OCD dôležitá a je dobré si na ňu dávať pozor. Moja skúsenosť je však o hľadaní pokoja a slobody, nie o nových rituáloch. Viera mi pomohla prestať sa kŕčovito snažiť a konečne si vydýchnuť. Prajem vám všetkým úprimne veľa pokoja a zdravia.
@domakud to by ti pomohla aj dobra psychologicka a navyse bez toho, aby si bola zavisla na niecom v podstate imaginarnom. Kazdopadne, sila sugescie je velmi silna. Ak clovek uveri, ze zelena capica mu vrati zivotnu slobodu a da vnutorny pokoj, tak to tak bude. Pokial neskodis svojou vierou inym a nevnucujes ju inym, tak je to v poriadku
@domakud Ahoj, ja ta uplne chapem, mne viera pomohla zbavit sa uzkosti..
@domakud aj ja ťa podporujem 🙂 komentáre ktoré sú utrzis si nevšímaj, viem, prečo si to napísala a súhlasím s tebou. Ja som nemala žiadnu oficiálnu diagnózu, ale môžem povedať, že viera ma uzdravila. Ten pokoj ti nedokáže dať nikto a nič, len Božia láska. Žiaľ, tu sa s pochopením nestretnes, vie to pochopiť len ten, kto tú lásku prijal a zakusil. Prajem ti, aby si až do konca života takto kráčala a šírila svedectvo.
@domakud ešte jedna vec, okrem mojich uzkostnych stavov mi Boh nedávno zachránil aj manželstvo. Keď tu človek číta, koľko nešťastných ľudí je tu, ako sa chcú rozvádzať, aké psychické problémy majú, a pritom Boh ti dá všetko, čo potrebuješ. Je to oslobodzujúce vedieť, že On sa postará.
@domakud podla toho ako píšeš si prešla len metaforicky povedané z ružovej pink do ružovej gold
už len z tvojich prispevkov mám pocit že si na tom horšie ako predtým
@domakud aj ja ťa podporujem 🙂 komentáre ktoré sú utrzis si nevšímaj, viem, prečo si to napísala a súhlasím s tebou. Ja som nemala žiadnu oficiálnu diagnózu, ale môžem povedať, že viera ma uzdravila. Ten pokoj ti nedokáže dať nikto a nič, len Božia láska. Žiaľ, tu sa s pochopením nestretnes, vie to pochopiť len ten, kto tú lásku prijal a zakusil. Prajem ti, aby si až do konca života takto kráčala a šírila svedectvo.
@anonym_f042fe Ďakujem ti z celého srdca. Tvoje slová sú pre mňa veľkým povzbudením. Je úžasné vedieť, že nie som sama a že Božia láska má takúto moc uzdravovať. Prajem ti veľa pokoja a radosti do života.
@domakud ešte jedna vec, okrem mojich uzkostnych stavov mi Boh nedávno zachránil aj manželstvo. Keď tu človek číta, koľko nešťastných ľudí je tu, ako sa chcú rozvádzať, aké psychické problémy majú, a pritom Boh ti dá všetko, čo potrebuješ. Je to oslobodzujúce vedieť, že On sa postará.
@anonym_f042fe Súhlasím s tebou. Odovzdať kontrolu a uveriť, že On sa postará, je pre mňa tou najväčšou lekciou pokoja. Ďakujem, že pripomínaš, aké dôležité je dôverovať Mu v každej situácii. Prajem vám obom veľa požehnania.
@sara07 Podla mna sa snazi presvedcit hlavne samu seba.
@anonym_008540 aj podla mna a je na tom ešte horšie ako bola
jedna z ciest ako sa nechtiac sta krestanskym fanatikom
tiež si myslim že by tu tieto témy mali kontrolovať , lebo to nebude časom modry konik ale bielasekta
@anonym_008540 aj podla mna a je na tom ešte horšie ako bola
jedna z ciest ako sa nechtiac sta krestanskym fanatikom
tiež si myslim že by tu tieto témy mali kontrolovať , lebo to nebude časom modry konik ale bielasekta
@sara07 Neviem, ako bola na tom predtym, ale toto mi tiez nepride ako idealny stav...
@anonym_f042fe Dost ten boh zanedbava napr obete pedofilnych knazov.
Nechapem, co sa tu zhrklo tolko hejterov 😁. Nikto vas verit v Boha nenuti. Zite, ako uznate za vhodne. Co vam prinesie do zivota to, ze ludi za ich vieru urazate? Je to kazdeho osobna vec, ci veri alebo nie.
Nechapem, co sa tu zhrklo tolko hejterov 😁. Nikto vas verit v Boha nenuti. Zite, ako uznate za vhodne. Co vam prinesie do zivota to, ze ludi za ich vieru urazate? Je to kazdeho osobna vec, ci veri alebo nie.
@dadis Ti ludia sa urazaju a robia zo seba terc posmechu uplne samostatne a dobrovolne. Nik ich neziadal pisat sem o "liecbe" OCD.
Napíš do akej cirkvi si prešla. Kde si nasla Boha?
Tomuto panovi s traumou poradis co ?
"Roky ho zneužívali dvaja kňazi. Ani po vyše polstoročí sa rodený Košičan nedočkal odškodnenia"
Čítajte viac: https://www.sme.sk/domov/c/roky-ho-zneuzivali-d...
Akoze super, ale ja co mam OCD vyse polovicu zivota a rozmyslam racionalne, bohuzial nedokazem uverit nejakej fiktivnej postave.
Akoze super, ale ja co mam OCD vyse polovicu zivota a rozmyslam racionalne, bohuzial nedokazem uverit nejakej fiktivnej postave.
@anonym_79256b Nebud smutna, to by ti aj tak nepomohlo...
Ja som sa zvykla modlievať a prosiť ako dieťa celú cestu domov zo školy. A keď som došla domov, aj tak mi takto pridrbal tak, že ma posadilo. Som rada že sa boh postaral 😍
Viera je ok, ako taká pomocná barlička, ak je toto vaša šálka čaju. Ale treba rozoznať že v prvom rade treba riešiť zdravie: fyzické aj psychické, s odborníkmi.

Fakt by mali tie prispevky prechadzat nejakym filtrom. V poslednom case je to mega psycho.