icon

Samota a pocit osamelosti: Ako sa s tým vysporiadať

5. júl 2026

Vždy ma to najviac chytí v lete. Také prázdno a smútok keď vidím ako si ostatní užívajú chodia von na rôzne výlety alebo len tak odpočúvajú s kamarátmi a potom som tu ja čo sedí doma zavretá v smútku. Ja som síce rada aj sama ale potrebujem aj spoločnosť a vždy ma to tak zamrzí keď vidím ako moje "kamaratky" sú vonku s ostatnými a mňa nezavolaju. S týmto mám problém od detstva. Nidky som nemala najlepšiu kamarátku ani priateľa. Nidky som nebola nikoho prvá možnosť skôr len taká tá osoba do zálohy. Ja viem že sú omnoho horšie veci ja svete a ja som vďačná že som zdravá a mám čo jesť a kde bývať ale proste je mi smutno. Mám pocit že každý má niekoho s kým môže zažiť kopec veci a ja nemám nikoho. Toľko veci by som chcela spraviť toľko veci zažiť a vyskúšať ale nemám s kým. A je mi z toho fakt do plaču. Vela ľudí hovorí že keď nemáš koho chod sama, ale to nie je ono. Jasné niektoré veci môžem robiť aj sama ale nie je to to isté ako prežiť ten moment s niekým a mám s kým na to spomínať. Už neviem čo ďalej ako sa zbaviť tohto pocitu. Som z toho tak strašné unavená a demontovaná že moje posledné dni vyzerajú len tak že som doma a premýšľam a pozerám od blba. Na nič nemám chuť a mám pocit že nič nemá zmysel.

Strana
z2
labky613
6. júl 2026

@anonym_autor
Ahoj autorka. Chápem ťa...
Počula si už o IPčku? Majú linku pomoci --> chat, gmail, telefón, tam sa môžeš ozvať, keď ti je ťažko. Majú ale aj tzv. Káčka - kluby. Pozri si na internete v akých mestách sú, či nejaké nemáš blízko. Tam by si našla podporu, pomoc aj iných ľudí s ktorými tam môžeš hrať hry, rozprávať sa atď.
Ale ak by si kedykolvek chcela pokecať alebo nájsť pomoc, rady 24/7, tu na modrom koníku mám skupinku Mental Health, kedykolvek napis. Najdes tam rozne prispevky aj o tom co mozes skusit , aby ti bolo lepsie, na koho sa obratit, ked ti bude velmi zle a tak.
No odporúčala by som ti porozmýšľať nad terapiou. Nie preto, že si divná alebo neviem aká! Ale preto, že je v poriadku vyhľadať pomoc, keď ťa niečo trápi, ak ťa to totiz tak obmedzuje, že sa ti už nechce robiť ani nič iné, len na to myslieť, tak už ťa to musí trápiť naozaj veľmi. Psychológ ti pomôže zvládnuť náročné situácie v tvojom živote, pomôže ti, aby si zo smútku neupadla do depresie a vypočuje ťa🥰 Prajem ti aby si si našla niekoho kto tu bude pre teba, rád s tebou vyrazí na výlet, či na kávu. Drž sa❤️

zdrev
6. júl 2026

@anonym_autor ahoj príď na výlet do ZA vlaky chodia priamo, bývam tu, môžme kdesi vybehnúť, pokecať, nakupovať.... môžeš to brať ako spoznať novú kamarátku, som priateľská a ak ti to pomôže tak budem rada

autor
6. júl 2026
@zdrev

@anonym_autor ahoj príď na výlet do ZA vlaky chodia priamo, bývam tu, môžme kdesi vybehnúť, pokecať, nakupovať.... môžeš to brať ako spoznať novú kamarátku, som priateľská a ak ti to pomôže tak budem rada

@zdrev môžem napsiat súkromnú správu?

autor
6. júl 2026
@januska12323

Prestaň obviňovať kamarátky, že ťa nezavolajú a zavolaj ich ty.

@januska12323 ja som ich volala veľa krát to nie je tak že ja čakám kedy ony mňa inak sa neozvem. Už som to viac krát skúšala a vždy to nejako zaobalili že teraz nemôžu ale neskôr určite a neskôr neprišlo

anonym_3498d4
6. júl 2026
@anonym_autor

@januska12323 ja som ich volala veľa krát to nie je tak že ja čakám kedy ony mňa inak sa neozvem. Už som to viac krát skúšala a vždy to nejako zaobalili že teraz nemôžu ale neskôr určite a neskôr neprišlo

@anonym_autor v tom prípade to naozaj nie je tvoja chyba❤️

zdrev
Včera o 06:26
@anonym_autor

@zdrev môžem napsiat súkromnú správu?

@anonym_autor áno

Strana
z2